ελληνική μουσική
  500 online   ·  211.035 μέλη

  Το Strange είναι το τραγούδι της χρονιάς;

  jorge
  04.11.2022, 09:13

  Μίσος Έλληνας, μισός Βρετανός. Κι έγραψε ένα πραγματικό Αριστούργημα!

  Το άκουγα αρκετό καιρό, νομίζοντας πως ο τραγουδιστής είναι κάποιος... παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης, που απλά έτυχε να μην τον γνωρίζω.

  Κι όμως είναι αυτός ο τύπος, κατά το ήμισυ συμπατριώτης μας :)

  Πλέον το Strange παίζει καθημερινά 10-20 φορές, σε αμάξι ή γραφείο ή σπίτι ή και στο δρόμο :)


  CHE
  05.11.2022, 06:41
  Ομολογώ ότι δεν το ήξερα το τραγούδι, τώρα το άκουσα, και υποψιάζομαι γιατί σου αρέσει τόσο (και μένα μου άρεσε). Η ενορχήστρωσή του και τα φωνητικά είναι "παλαιομοδίτικα". Δεν το λέω αρνητικά, ίσα-ίσα, το λέω με την έννοια ότι θυμίζει μελωδίες παρελθόντων -πιο αθώων- εποχών γι' αυτό και βγάζει μια νοσταλγικότητα. Ίσως γι' αυτό ταίριαξε και με το μουσικό βίντεο. Ανέμελο, νοσταλγικό, με το... Zastava (που το βρήκε??? -ένα ίδιο με το ίδιο ακριβώς χρώμα είχε ο αδελφός του παππού μου) και σε στυλ road movie που δένει με την αίσθηση που βγάζει η μελωδία. Ο ίδιος μου θυμίζει David Bowie. Σίγουρα ξεχωρίζει από πολλούς άλλους.
  jorge
  06.11.2022, 23:25
  Zastava ποιας χρονιάς; Είχαμε κι εμείς (και Yugo αργότερα), όμως το θυμάμαι διαφορετικό :) Ίσως έχει τη μελωδία που έχουν λίγα πλέον τραγούδια σήμερα και θα το σκεφτώ αυτό που λες περί νοσταλγικοτητας. Μου φάνηκε αρκετά σύγχρονο πάντως. Αυτό που μου άρεσε ήταν σίγουρα το πανω-κατω στην ένταση... Και είναι πιο ωραία φωνή από Bowie πάντως ε; :)