Εκμάθηση πιάνου σε προχωρημένη ηλικία

Akis-
04.12.2022, 18:23

Καλησπέρα σε όλους 

Είναι ένα θέμα που σίγουρα έχει συζητηθεί ξανά αλλά χρειάζομαι τις κατευθύνσεις σας. Εδώ και πολύ καιρό μου έχει γεννηθεί έντονα η επιθυμία να μάθω πιάνο και νομίζω ότι αν δε το κάνω τώρα δε θα το κάνω ποτέ. Είμαι 32 χρόνων, δεν έχω τη παραμικρή ιδέα από μουσική και αναρωτιέμαι αν είναι πολύ αργά. Προφανώς δε μιλάω για επαγγελματικό επίπεδο. Θέλω να το κάνω για μένα και μόνο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θέλω να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο και να καλύψω όλη την ύλη που από ότι διάβασα χρειάζεται τουλάχιστον 12 χρόνια. Έχω την ωριμότητα και την υπομονή να ξεκινήσω. Μετανιώνω που δε το έκανα νωρίτερα παρόλο που το ήθελα και νωρίτερα αλλά λόγω σπουδών, στρατού, αναζήτησης δουλειάς κλπ ποτέ δεν είχα τη ζωή μου σε μια σειρά για να το κυνηγήσω. Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι υπάρχει ήδη πιάνο στο σπίτι μου οπότε δε χρειάζεται να κάνω και αυτό το μεγάλο έξοδο. 

Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν στην ηλικία μου θα με δέχονταν σε ένα ωδείο ή αν θα πρέπει να ξεκινήσω ιδιαίτερα μαθήματα με κάποιο δάσκαλο. Επίσης τί από τα δύο θεωρείτε ότι είναι καλύτερο για τη περίπτωση μου; Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

 


freddieKrueger
04.12.2022, 19:32
Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ΝΑΙ μπορείς φίλε μου!Ξεκίνα το σιγά σιγά με ένα καλό δάσκαλο κατά προτίμηση σε Ωδείο ώστε να καλυφθείς και στη μουσική θεωρία που τη θεωρώ απαραίτητο εργαλείο όχι να σε δυσκολέψει αλλά να σε διευκολύνει. Στα 43 μου ξεκίνησα μπουζούκι και γηράσκω αει διδασκόμενος. Προυπόθεση για να πας μπροστά είναι η μελέτη σε εβδομαδιαία βάση . Ο μόνος λόγος αποτυχίας σου είναι το λάθος κίνητρο.Τίποτα άλλο. Καλή επιτυχία!
Circe
07.12.2022, 11:23
Θα συμφωνήσω κι εγώ με το προηγούμενο μέλος. Σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με τη μουσική, αρκεί να την αγαπάει. Μπορείς να ρωτήσεις σε διάφορα ωδεία ή και να ζητήσεις δοκιμαστικό μάθημα- συνήθως δεν έχουν πρόβλημα - ώστε να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει. Αν το αποφασίσεις, τελικά, καλή αρχή και όμορφα μουσικά ταξίδια.