ελληνική μουσική
204 online   ·  209.859 μέλη

Για ποιο λόγο η μουσική πάει προς lo-fi;

thebest20
07.05.2023, 10:20

Καλησπέρα, μου κάνει εντύπωση που τα πιο πολλά πρόσφατα ξένα εμπορικά άλμπουμς έχουν Lo-Fi ήχο, ή τουλάχιστον με όχι τόσες υψηλές. Το μπάσο αλλά και γενικότερα τα ντραμς αφήνουν ένα πολύ ενοχλητικό ντουπ ντουπ που προσωπικά δεν μ'αρέσει!Και ακούγονται και overcompressed κατά τη γνώμη μου. Ακόμα και οι αντίστοιχες κυκλοφορίες που βγαίνουν σε βινύλια και τις έχουν φίλοι μου, ακούγονται σαν mp3 96kbps από τα παλιά.Ακούω μουσική από airpods αλλά και από πιο απλά ακουστικά και τα πιο πολλά καινούρια τα βρίσκω πρόχειρα.

Αλλά και μεγαλύτερη ελληνική δισκογραφική εταιρεία η Panik το πάει προς Lo-Fi κι αυτή, όπως και τα βινύλια που έχει βγάλει από 90s άλμπουμς (μιας και έχει τα δικαιώματα της Sony) είναι πιο πολύ μπάσα και τέρμα δυνατός ήχος σε σχέση με τις αρχικές κυκλοφορίες. Ας πούμε τις Ευαισθησίες της Καίτης Γαρμπή και το Αντίδοτο της Άννας Βίσση, τα έβγαλε η Panik πρώτη φορά σε βινύλιο και από ότι φαίνεται απλά πήρε τα κομμάτια από τα cd και τους έκανε νέο remaster με βάση τα σημερινά πρότυπα.

Η Taylor Swift έβγαλε αυτό το άλμπουμ που είναι από τα πιο best selling του 2022 αλλά είναι με τέτοιο ήχο

>

Κάποια από τα πιο παλιά της τα ηχογράφησε ξανά και η παραγωγή είναι σε αυτά τα πρότυπα ήχου

Επίσης του Weeknd οι παραγωγές είναι έτσι με βαριά μπάσα (αυτό είναι επανεκτέλεση)

>

Και φυσικά η Panik το κάνει αυτό στα περισσότερα!Μου ακούγεται πολύ ντουπ ντουπ στα πιο πολλά

πχ 

>

Μου κάνει εντύπωση που τα πιο παλιά 80s, 90s, 00s τα ακούω αψεγάδιαστα και με λιγότερη τεχνολογία που υπήρχε τότε σε σχέση με σήμερα

[ τροποποιήθηκε από τον/την thebest20, 07-05-2023 10:20 ]