Χώρος μελέτης τραγουδιού

Alexandra137
15.10.2023, 22:08

Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ που διαβάζετε αυτό το μήνυμα. Θέλω να ρωτήσω σχετικά με ένα θέμα που ίσως να απασχολεί κι άλλους ανθρώπους εδώ. Κάνω μαθήματα φωνητικής σε ιδιαίτερο μαθημα και όχι σε ωδείο. Αυτό σημαίνει πως κάνω τις ασκήσεις μου στο σπίτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Άγχος για τις ώρες κοινής ησυχίας, ενόχληση των γειτόνων, όχι απόλυτη ελευθερία για τις ψηλές νότες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη μελέτη. Αναγνωρίζω πως κάποιος μπορεί να προσπεράσει αυτούς τους προβληματισμούς και να κάνει τη δουλειά του όπως και να χει. Ωστόσο επειδή με απασχολεί, αναζητώ ένα χώρο εκτός του σπιτιού μου για να κάνω τις ασκήσεις μου.

Απ'όσο ξέρω, δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος χώρος που να παρέχει κάτι τέτοιο, ούτε καν στο χώρο του πανεπιστημίου. Ιδιωτικά, βρίσκω αίθουσες με τουλάχιστον 10 ευρώ την ώρα, πράγμα που γίνεται δύσκολο αν θέλει κανείς να κάνει κάθε μέρα την εξάσκησή του. Αν το πολλαπλασιάσει τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα, το κόστος βγαίνει 200 ευρώ το μήνα. Θεωρώ πως η εποχή είναι απαγορευτική για τέτοια ποσά.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχει κάποιος υπόψη του έναν χώρο απλό με ένα πιάνο, που να ενδείκνυται για μελέτη και να μην εκμεταλλεύεται εμπορικά μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις της μουσικής εξέλιξης, το διάβασμα και την εξάσκηση. Θα ήταν πολύ βοηθητικό αν ήταν στο κέντρο της Αθήνας. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 


freddieKrueger
16.10.2023, 04:18

Καλημέρα αγαπητή φίλη!

Μπορείς να προσθέσεις ειδική μακέτα ηχομόνωσης στο δωμάτιο που κάνεις εξάσκηση!

Είναι ένας καλός και αποτελεσματικός τρόπος ώστε να ασκηθείς άνετα στο τραγούδι!

Ένας από τους λόγους που το σώμα μας είναι σφιγμένο κατά τη διάρκεια της φώνησης είναι οι αναστολές λόγω του περιβάλλοντος μας...οπότε αυτό πρέπει να είναι κατάλληλο!

Καλη μελετη!


Alexandra137
16.10.2023, 06:00
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! ☺️