ελληνική μουσική
Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

Η απενεργοποίηση των blog

freddieKrueger
09.10.2025, 11:00

Κάποιες βδομάδες τώρα διαβάζω πως αν τα blog μας δεν περιέχουν κατά 90% μουσική θεματολογία θα απενεργοποιηθούν 

Αρχικά έχω τις εξηςς ερώτησεις

1)Αυτό σημαίνει πως δε θα υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω δημοσιεύσεων ή η οριστική τους διαγραφή.

2)Γιατί συμβαίνει αυτό;

Άποψη δε μπορώ να έχω καθώς είμαι ανίδεος σε τεχνικά θέματα διαδικτύου.

Οπότε θα περιγράψω απλά πως νοιώθω γι αυτό.

Απώλεια προσωπικού χώρου έκφρασης σε ένα διαδικτυακό μέρος που από το 2008 νοιώθω σπίτι μου.

Μεταφορά του blog σε μια απρόσωπη ψυχρή ιστοσελίδα μου δημιουργεί αίσθηση "διάσωσης" μνημείων.

Επίσης δε θέλω να περάσω στη χρήση των σοσιαλ όπως έχουν καταντήσει

Δηλαδή μια.ομορφη ιστορία να ανεβαίνει σε ένα "τικ τοκ" ή μια ινσταγκραμικη πλατφόρμα.

Ο ιστότοπος αυτός παραμένει ρομαντικός.

Ο Χόρχε κάνει κινήσεις να τον σώσει,να καταφέρει να τον "τρέξει " στις αυξανομενες ανάγκες η απαιτήσεις των διαδικτυακών καιρών.

Όμως μήπως έτσι κάτι σπουδαίο θυσιάζεται για να επιτευχθεί κάποια ευνοϊκότερη τεχνική παραμετρος;

Η μείωση της πληροφορίας που "σηκώνει " Τι σαιτ ίσως είναι ζωτικής σημασίας 

Παρακαλω σε οποιαδήποτε τοποθέτηση πληροφορία γνωμη πάνω στο θέμα 

Ευχαριστώ 

jorge
10.10.2025, 08:20

Η ανάρτηση περιεχομένου που δεν έχει σχέση με τη μουσική, πάντα "κατέστρεφε" το site, καθώς πλέον δεν βγαίνει ψηλά στα αποτελέσματα μουσικής, στη Google. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να το εντοπίζει λιγότερος κόσμος. Επιπλέον, όταν κάποιος μπαίνει στο μουσικό αυτό website, βλέπει πλήθος από, άσχετα με τη μουσική, γραπτά, κάτι που του αλλάζει την εικόνα που περίμενε.

Στα ερωτήματα: δεν θα σβηστεί τίποτα από τα παλιά κείμενα. Απλά θα υπάρχει περιορισμός "ορατότητας" αυτών των blogs τόσο στο site (δεν θα εμφανίζονται στην αρχική, ούτε στο Wall), όσο και στο Google (θα μπει κώδικας που θα τα εξαιρεί από το να εμφανίζονται στα αποτελέσματα. Αν αυτό δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να γίνει ή θεωρήσω πως είναι δύσκολο, τότε θα απενεργοποιούνται.

Γίνεται για το καλό του site, για να μπορέσει να ξαναπλησιάσει προς τον σκοπό για το οποίο δημιουργήθηκε.