ελληνική μουσική
  338 online   ·  211.025 μέλη

  Οι Thievery Corporation στο Λυκαβηττό

  vivip
  27.07.2005, 13:43
  Έψαξα στο site μας και δε βρήκα καμία άλλη δημοσίευση, αλλά είναι όλα τόσο έντονα αυτά που έζησα χθες, 26/7, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, που θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας...

  Επιτέλους τα κατάφερα!!!
  Πήρα την πρόσκλησή μου και ανέβηκα προς το Λυκαβηττό σε μια μέρα που η Αθήνα είχε παραλύσει (απεργείες, κίνηση...κ.λπ). Ήξερα ότι θα είχε πολύ κόσμο αλλά όχι κι έτσι! Οι υπομονετικοί θαυμαστές του αμερικανικού συγκροτήματος Thievery Corporation έπειτα από μιάμιση ώρα καθηστέριση και υπομένοντας ακόμη και την Ίνα Λαζοπούλου (!!!!!) ως support, το πολυμελές συγκρότημα κατάφερε να ξεσηκώσει περισσότερους από 12.000 φίλους τους.
  Δε μπορώ να θυμηθώ άλλη συναυλία -τα τελευταία πέντε χρόνια- με τόσο πολύ κόσμο..
  Η σκηνή είχε τα πάντα: από σιτάρ και περσικό χαλί έως decks και κρουστά...bossa nova, hip hop, Rap με ανατολιτικες επιρροές... ίσως ακούγονται λιγο μπερδεμένα, αλλά αυτά είναι οι Thievery Corporation! Ήταν η τελευταία συναυλία του συγκροτήματος -επί ευρωπαϊκού εδάφους- αφού αύριο εμφανίζονται στο δικό τους χώρο, το Eighteenth Street Lounge της Washington DC.

  Τέλεια ακουστική, μοναδική διάθεση του συγκροτήματος, αλλά τη διαφορά έκανε ο κόσμος! ...και δεν τον άφησαν παραπονούμενο. Κάτι λιγότερο από δύο ώρες πάνω στη σκηνή, τρια encore και ο κόσμος ζητούσε κι άλλο!! Θεωρώ ότι η χθεσινή συναυλία κατατάσσεται στις καλύτερες του καλοκαιριού!

  Για όσους δεν γνωρίζετε πολλά για το συγκρότημα σας παραθέτω μερικές πληροφορίες που προέρχονται από εδώ

  Τα τραγούδια τους έχουν αγαπηθεί όσο λίγα, ενώ η τελευταία δουλειά τους δεσπόζει στην κορυφή των πωλήσεων ξένων δίσκων στην Ελλάδα. Ο λόγος για το καταπληκτικό δίδυμο των Garza και Hilton, δηλαδή τους Thievery Corporation, που έχουν καταφέρει με την ατμοσφαιρική διάθεσή τους να ντύνουν ρυθμικά τη ζωή μας. Μετά την αναβολή της συναυλίας τους στο Θέατρο Βράχων την 1η Ιουνίου λόγω της καταρρακτώδους βροχής, απολαύστε τα Rock, Dub, ψυχεδελικά, Latin και Electronica στοιχεία του τελευταίου ενδοσκοπικού, όπως οι ίδιοι λένε, άλμπουμ τους "Cosmic Game", στο Θέατρο του Λυκαβηττού στις 26 Ιουλίου.
  Οι Rob Garza και ο Eric Hilton συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1995. Ενα χρόνο μετά, ο πρώτος καρπός της συνεργασίας τους, το κλασικό πια "Sounds From The Thievery Hi-Fi" ήρθε να τους φέρει την αναγνώριση. Το LP αυτό με τα πασίγνωστα πια Shaolin Satellite, 2001 Spliff Odyssey, The Foundation, .38 .45 -- A Thievery Number, Walking Through Babylon και άλλα, οδήγησε σε μια σειρά από remixes από David Byrne, Pizzicato Five, Stereolab, Baaba Maal και πολλούς άλλους διαφορετικούς καλλιτέχνες, τα οποία παρουσιάστηκαν όλα μαζί σαν συλλογή το 1998, στο "Abductions and Reconstructions".

  ...και άλλα πολλά που θα κουράσω ακόμα περισσότερο εάν τα αναφέρω!!

  Για περισσότερες και updated πληροφορίες, Thievery Coperation Official Site