ελληνική μουσική
  222 online   ·  211.025 μέλη

  Η ΑΕΠΙ κηδεύει τον Μουζάκη

  jorge
  30.08.2005, 14:07
  Με δαπάνη της ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) κηδεύεται την Τρίτη ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουζάκης. Η κηδεία θα γίνει στις 11:30 το πρωί από το Β' Νεκροταφείο.

  «Ο Γιώργος Μουζάκης, εκτός από την πλούσια καλλιτεχνική του προσφορά, υπήρξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος κοινωνικά, και μέσα από έναν έντιμο και δυναμικό χαρακτήρα προσέφερε ουσιαστική συνδρομή με την παρουσία και τις συχνά καίριες δημόσιες παρεμβάσεις του σε θέματα συντεχνιακά του χώρου της μουσικής δημιουργίας, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε κινητοποιήσεις, που σκόπευαν στην ενεργοποίηση της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, ασφάλισης των καλλιτεχνών, μουσικής πειρατείας κ.ά.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΕΠΙ , για τον «βασιλιά της επιθεώρησης» Γιώργο Μουζάκη, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ και πρόεδρός της.

  Από την πλευρά της, η οικογένεια του Γιώργου Μουζάκη ευχαριστεί δημόσια, με ανακοίνωσή της, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, για την ευγενική προσφορά της κάλυψης εξόδων της κηδείας του, διευκρινίζει όμως ότι η ΑΕΠΙ, «της οποίας ο Γιώργος Μουζάκης διετέλεσε μέλος, μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του ΔΣ επί σειρά ετών και συνέδεσε μαζί της στενά την καλλιτεχνική, επαγγελματική, αλλά και κοινωνική του δράση, έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία για την κάλυψη εξ ολοκλήρου αυτής της δαπάνης, προσφορά την οποία η οικογένεια έχει ήδη αποδεχθεί και για την οποία αισθάνεται βαθιά υποχρέωση και συγκίνηση».

  Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή του να παραχωρήσει δωρεάν τάφο στο Β' Νεκροταφείο για την ταφή του μεγάλου δημιουργού Γιώργου Μουζάκη.

  Τη θλίψη τους για την απώλεια του Γιώργου Μουζάκη εξέφρασαν η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων

  in.gr
  EDdie_Pap
  30.08.2005, 14:26
  Ενα παρα πολυ μεγαλο και σημαντικο γεγονος του Μουζακη ηταν που εγραψε και μελοποιησε τον ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ!!!!!!