ελληνική μουσική
319 online   ·  209.170 μέλη

Το πρώτο dual disc της Universal

GL
MusicHeaven Guru
Chat
21.09.2005, 12:18
To πρώτο της dual disc κυκλοφόρησε το Universal Music Group και αυτό είναι το νέο άλμπουμ των Bon Jovi, Have A Nice Day. To dual disc νέα μορφή ψυχαγωγίας που συνδυάζει μουσική, film και video σε ένα και μόνο διπλής όψης disc. Δηλαδή ο δίσκος από την μια μεριά είναι CD και από την άλλη DVD.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Universal:

Ο δίσκος “Have A Nice Day” κυκλοφόρησε διεθνώς από την UMG Island/Mercury Records στις 19 Σεπτεμβρίου σε συμπαραγωγή του John Shanks (ο οποίος τιμήθηκε το 2005 με τα America’s Grammy awards ως Παραγωγός της Χρονιάς), του Jon Bon Jovi και του Richie Sambora.

Τα DualDiscs, δε, αποτελεί μια νέα μορφή ψυχαγωγίας που συνδυάζει μουσική, film και video σε ένα και μόνο διπλής όψης disc. Στον συγκεκριμένο τρόπο παρουσίασης προσφέρεται από τη μία όψη CD και από την άλλη ένα DVD, κάτι που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν με ένα νέο συναρπαστικό τρόπο περιεχόμενο από τη δουλειά τους κατάλληλο τόσο για audio, video, αλλά και computer χρήση. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να παίξουν τα δισκάκια σε υπάρχοντα DVD και DVD hardware συσκευές, όπως DVD players, stereo αυτοκινήτου, PC, game κονσόλες και CD players.

Από τα DualDiscs η πλευρά του CD περιέχει το audio album μακράς διαρκείας, ενώ η πλευρά του video προσφέρει περιεχόμενο για DVD με εξαίρετο stereo album audio, 5.1 surround ήχο, μουσικά video, συνεντεύξεις καλλιτεχνών, υλικό back stage, documentary films, φωτογραφικό υλικό, στίχους, και ψηφιακά τραγούδια, έτοιμα για χρήση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και web links.

Στη Β. Αμερική, η Universal Music Group παρέχει στο κοινό επίσης στη DualDisc μορφή, τα άλμπουμ των Nine Inch Nails “The Downward Spiral”, Diana Krall “The Girl in the Other Room”, Jamie Cullum “Twentysomething” και το “Hopes and Fears” των Keane.

Στη DualDisc μορφή του “Have A Nice Day”, εκτός των άλλων προσφέρονται και αποκλειστικά live tracks από την περιοδεία των Bon Jovi το Νοέμβριο του 2004 στο Atlantic City, φωτογραφικό υλικό καθώς και ηλεκτρονικό press kit. Η κυκλοφορία του “Have A Nice Day” ακολουθεί της επιτυχίας που γνώρισε το box set “100,000,000 Bon Jovi Fans Can’t Be Wrong”, με ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις από το απέραντο αρχείο της μπάντας.

Η Universal Music Group αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες σε DualDisc μορφή πάντα, το album του 1986 που έχει σημαδέψει την καριέρα των Bon Jovi “Slippery When Wet”, ταυτόχρονα με το νέο τους δίσκο “Have A Nice Day”. Αυτό θα προσφέρει το πρωτότυπο άλμπουμ σε stereo ήχο στη πλευρά του CD και σε 5.1 surround ήχο υψηλής ανάλυσης στη DVD πλευρά, όπως και μουσικά video για τα “You Give Love A Bad Name,” “Livin’ On A Prayer,” “Wanted Dead Or Alive,” “Never Say Goodbye” και “Wild In The Streets.”

Οι Bon Jovi έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, σε αυτά τα 20+ χρόνια, ενώ έχουν εμφανιστεί σε παραπάνω από 2.500 συναυλίες σε σύνολο 50 χωρών, για περισσότερους από 30 εκατομμύρια οπαδούς της μπάντας!
πηγη:rockroll.gr
#1