ελληνική μουσική
257 online   ·  209.535 μέλη

Ιδέες για αφιέρωμα στον Μουζάκη

EffieKakaflika
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 10:30
Καλημέρα σε όλους παιδιά!
Τι τραγούδια από άλλους συνθέτες, πιστεύετε θα ταίριαζαν να μπουν σ'ενα αφιέρωμα για τον Μουζάκη;;;


#1   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 11:35
Ο Μουζάκης είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Ανήκει μεν στους συνθέτες του ελαφρού τραγουδιού, αλλά έχει γράψει και πολλά τραγούδια με στοιχεία τζαζ & λάτιν. Νομίζω ότι μόνο αν το αφιέρωμα κινηθεί στα πλαίσια του καθαρά ελαφρού ρεπερτορίου του (Κάποιο δειλινό, Ένας φίλος ήρθε απόψε, Έχω απόψε ραντεβού κλπ.), μπορεί να συνδυαστεί με άλλους συνθέτες του ελαφρού, όπως ο Σουγιούλ, ο Γιαννίδης, ο Χαιρόπουλος, ο Γιάκομπλεφ κλπ. Γιατί όμως θέλεις να τον συνδυάσεις με άλλους συνθέτες; Είναι τόσο πλούσιο και πολύπλευρο το έργο του, που μπορεί άνετα να σηκώσει ένα αφιέρωμα χωρίς να κουράσει. Αν εν πάση περιπτώσει θέλεις οπωσδήποτε να τον συνδυάσεις, πες μας ποια τραγούδια του θα παίξετε, για να σου προτείνω κι εγώ κάποια άλλων συνθετών που κατά τη γνώμη μου ταιριάζουν.
#2   
EffieKakaflika
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 11:45
Βασικά, δεν είναι δική μου ιδέα το συγκεκριμένο αφιέρωμα. Φαντάζομαι όμως ότι θέλουν να γίνει αφιέρωμα στο ελαφρό (ρετρό) τραγούδι με έμφαση στον Μουζάκη επειδή πέθανε φέτος.
Ο Γιαννίδης δεν είναι που έχει γράψει το Ξύπνα αγάπη μου; Καλή ιδέα...
#3   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 11:57
Ναι του Γιαννίδη είναι, ενός από τους πολυγραφότερους. Άλλα του γνωστά κομμάτια είναι επίσης: Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου, Πάμε σαν άλλοτε, Τα νέα της Αλεξάνδρας, Θα 'ρθω μια νύχτα με φεγγάρι, Κάποιο μυστικό έχω να σου πω, Λες και ήταν χτες, Ποτέ σου δεν μ’ αγάπησες κλπ.

Τώρα για αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι γενικότερα, τι να πει κανείς, είναι πολύ μεγάλη ιστορία,που χωράει πολύ συζήτηση. Πάντως ο βασιλιάς όλων και με διαφορά, είναι ο Αττίκ.
#4   
EffieKakaflika
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 12:13
Σκέφτομαι να προτείνω:
Ξυπνα αγάπη μου - Γιαννίδης
Πόσο λυπάμαι - Γιαννίδης
Ζεχρά - Σουγιούλ
Ας ερχόσουν για λίγο - Σουγιούλ
Ζητάτε να σας πώ - Αττικ
Τα δυο σου χέρια αγαπώ - Γιακοβλεφ

Η βοήθειά σου είναι ανεκτίμητη. Δεν ήξερα πολλά γι'αυτή την εποχή στη μουσική και με βοήθησες να το εντοπίσω. Πολλά απ'αυτά τα τραγούδια τα ήξερα ήδη αλλά δεν μπορούσα να τα τοποθετήσω χρονικά και σε εποχή.
Αυτό που μ'αρέσει στην μουσική είναι ότι είναι ανεξάντλητη και αν κάποια στιγμή πάψεις να βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα στην εποχή σου αρκεί να γυρίσεις λίγο πίσω και μπορείς να βρεις αληθινούς θησαυρούς. Και συνήθως κάτι τέτοιες προσπάθειες βοηθούν και από άποψη ρεπερτορίου.
Σ'ευχαριστώ... Αν σου'ρθει και κάτι άλλο πές μου... Μ'ενδιαφέρει.


#5   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 12:23
Πόσα τραγούδια περίπoυ μπορούν να παιχτούν, για να προτείνω κι εγώ μια playing list?
#6   
EffieKakaflika
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 12:27
Γύρω στα 10-15 στο μικτό μέρος.

Βέβαια το επόμενο θέμα είναι ότι δεν έχω να ακούσω αυτά τα κομμάτια. Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποια καλή συλλογή σε cd ώστε να μπορέσω να έχω αρχικά μια σφαιρική εικόνα και μετά να προχωρήσω σε επιλογές συνθετών;
#7   
Jimy
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 14:04
Και ο Κώστας Καπνίσης έχει ενδιαφέροντα,οχι μόνο απο τις ταινίες
αλλά και δικά του


#8   
EffieKakaflika
Φθασμένος
Chat
13.10.2005, 14:44
Σ'ευχαριστώ θα το ψάξω κι αυτό...

Να'στε καλά!!!
#9