ελληνική μουσική
122 online   ·  209.035 μέλη

MTV + Microsoft = URGE

vouliakis
Βετεράνος
Chat
14.12.2005, 12:31
Λίγο καιρό αφότου εγκατέλειψε τα σχέδια για δικό της ψηφιακό δισκοπωλείο, η Microsoft κατέληξε σε συμφωνία με το MTV για τη δημιουργία νέας μουσικής υπηρεσίας στο Διαδίκτυο, η οποία θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2006.

Όπως ανακοίνωσε η MTV Networks Inc., η υπηρεσία θα ονομάζεται URGE και θα διαθέτει πάνω από δύο εκατομμύρια τραγούδια, είτε για αγορά μεμονωμένων αρχείων είτε στο πλαίσιο συνδρομής. Μάλιστα το URGE θα ενσωματωθεί στην νέα έκδοση του Media Player και θα προσφέρει και ραδιόφωνο online.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Microsoft θα αναπτύξει την απαιτούμενη τεχνολογία, ενώ η MTV Networks, η οποία ανήκει στη Viacom, θα είναι ιδιοκτήτης.

Αν και οι τιμές που θα χρεώνει η νέα υπηρεσία δεν ανακοινώθηκαν, η MTV διευκρίνισε ότι οι χρεώσεις θα είναι διαφορετική για τις αγορές a la carte, με συνδρομή, ή για μεταφορά ενοικιασμένων τραγουδιών σε φορητές συσκευές.

H Microsoft μέχρι πρότινος σκόπευε να αναπτύξει το δικό της συνδρομητικό δισκοπωλείο στο Διαδίκτυο, τελικά όμως ακύρωσε τα σχέδιά της, καθώς δεν ήλθε σε συμφωνία με τις δισκογραφικές εταιρείες για τη χρέωση των αδειών για κάθε τραγούδι.

Ο γίγαντας του λογισμικού πουλά πάντως μουσική μέσω του δικτύου MSN και προσφέρει, μέσω του Media Player, πρόσβαση σε άλλα δισκοπωλεία του Διαδικτύου -υπηρεσίες που για εμπορικούς και νομικούς λόγους δεν είναι ακόμα όλες διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vouliakis στις 14-12-2005 12:32 ]
#1   


Αυτά τα διάβασες;