ελληνική μουσική
282 online   ·  209.177 μέλη

Electrograph festival

GL
MusicHeaven Guru
Chat
09.01.2006, 19:22


Στις 28/1 και στις 2/1 θα διεξαχθεί το 5ο διεθνές φεστιβάλ Electrograph, στο πάρκινγκ αυτοκινήτων Polis Park (Αθήνα). Στο φεστιβάλ παρουσιάζεται πειραματικός ήχος σε διάφορες μορφές όπως συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και ταινίες ενώ συμμετέχουν έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

ΤΙ
Παρουσιάζουμε την 5η έκδοση του διεθνούς φεστιβάλ ELECTROGRAPH –ATHENS SOUND MEDIA FESTIVAL. Από το 2001, το Electrograph είναι μια πλατφόρμα παρουσίασης του πειραματικού ήχου σε όλες του τις μορφές: συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις, πειραματικές ταινίες, workshops σε ολοένα διαφορετικούς και ηχητικά ανοίκειους χώρους της Αθήνας, ξεκινώντας το 2001 από τα τούνελ του Μετρό στο Σύνταγμα και περνώντας από χώρους όπως το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τον πολυχώρο Bios στο άνοιγμα του, και το νέο Μουσείο Μπενάκη (με μια μικρή εξαγωγή στην Ιαπωνιά το 2004). Φέτος ένα υπόγειο πάρκινγκ θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα που περιλαμβλάνει τον Γερμανό Achim Wollscheid με την υποστήριξή του Goethe Institut Athen) που θα παρουσιάσει μια interactive εγκατάσταση με ήχο και φως και μια σειρά συναυλιών απο τους: Emil Beaulieau από τη Βοστώνη (με την υποστήριξη του Absurd), τον Jerome Noetinger από τη Γαλλία, τον Justice Yeldham από το μακρυνό Sydney, μια σειρά Βάσκων καλλιτεχνών (σε συνεργασία με [un]common sounds): Edorta Izarzugaza, Mattin, Inigo Telletxea. Επίσης μια εκτενής αναφορά στην τοπική σκηνή με καλλιτέχνες όπως Old Fashioned Donkeys, Drog-A-Tek και Texturizer. Επίσης συναυλίες απο την πολυεθνική Harmonium Sisso Orchestra, το Καναδο/Γαλλικό ντουέτο Komsomolsk και τον Βέλγο Geert Feytons.

ΠΟΙΟΣ
Το Electrograph είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Εχει συνεργαστεί με μια πληθώρα πολιτιστικών οργανισμών και πρεσβειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τελεί υοό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΟΥ
Στο “Polis Park” πάρκινγκ αυτοκινήτων, στην πλατεία Αιγύπτου (συμβολή Πατησίων και Αλεξάνδρας).

ΠΟΤΕ
Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Οι συναυλίες αρχίζουν στις 9μμ.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 Ευρώ για κάθε μια από τις μέρες του φεστιβάλ.

athens@electrograph.gr
www.electrograph.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 9μμ.

DROG A TEK (Aθήνα)
Οι Drog-a-tek είναι μια μουσική κολεκτίβα με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται μέσω ζωντανών εμφανίσεων, αυτοσχεδιαστικών πράξεων, ηχογραφήσεων σε φυσικούς χώρους και πειραματισμού με αληθινούς χρόνους ηχογράφησης, χρησιμοποιώντας τόσο αναλογικά όσο και ψηφιακά μέσα.

GEERT FEYTONS /Noise makers fifes (Brussels)
Ο Geert Feytons είναι γνωστός σαν την ψυχή των Noise Makers Fifes και μέλος των Negattive Entropy, δημιουργεί στα όρια της ψυχεδέλειας και του πειραματισμού, του οργανικού και του ανόργανου. Συνήθως με αυτοσχέδιο ηχοσύστημα ή μουσικά όργανα, τα σετ του είναι άγνωστο που μπορούν να καταλήξουν.

OLD FASHIONED DONKEYS (Aθήνα)
Αθηναικό ντουέτο αυτοκαταστροφής που αποτελείται από τραπεζικούς υπάλληλους και πρώην ροκάδες που σπάνε με σφυριά ότι βρουν μπροστά τους. Γαιδούρια!

KOMSOMOLSK (Paris)
Ενας Καναδός και μια Γαλλίδα είναι τα μέλη του ηλεκτρονικού σχήματος Komsomolsk. Με επιρροές απο punk-rock και Free Jazz, δημιουργούν με software σε πραγματικό χρόνο ρισκάρωντας με το απρόβλεπτο και ισορροπώντας μεταξύ θορύβου, ασυντόνιστων ρυθμών και ηρεμίας.

EMIL BEAULIEAU (Lowell)
Αυτοαποκαλείται ο σπουδαιότερος θορυβοποιός εν ζωή και κανένας δεν έχει ασχοληθεί για να το διαψεύσει. Ενας νευρικός τύπος με γραβάτα και ένα πικάπ με τρεις βελόνες αρκούνε για να γεμίσουν τον χώρο με κομμένο θόρυβο. Ο Emil Beaulieu πάντα είναι στα κέφια του για να προσφέρει ένα αλησμόνητο σετ και ίσως και κάποια αυτόγραφη κασέτα αν του το ζητήσετε.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 9μμ

EDORTA IZARZUGAZA / INIGO TELLETXEA (Bermeo / Bera)
Δύο καλλιτέχνες που αποτελούν μέρος της νέας γενιάς Βάσκων δημιουργών. Δύο ονόματα προς ανακάλυψη που χρησιμοποιούν τόσο ηλεκτροακουστικά όσο και ηλεκτρονικά μέσα και αυτοσχέδια όργανα για να δημιουργήσουν ένα προσωπικό ήχο.

TEXTURIZER (Aθήνα)
Ντουέτο αποτελούμενο από τους Νίκο Βελιώτη και Coti K. Μισό ακουστικό και μισό ηλεκτρονικό είναι το μίγμα που χτίζει τα drones του τσέλου. Μια ελαφριά και απόλυτα γήινη δόνηση από δύο από τους πιο ζώηρούς έλληνες καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια.

HARMONIUM SISSO ORCEHSTRA (Aθήνα/ Bera / Barcelona)
Τρίο που σχηματίστηκε το 2005 από τους Coti K., Xabier Erkizia , ILIOS. Μια ορχήστρα με τρία harmoniums, που περασμένα μέσα από τρεις υπολογιστές δημιουργούν συμφωνίες που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν ονόματα όπως “Ο λευκός Θόρυβος της Βομβάης” ή “Calcutta distortion”.

MATTIN (London)
Ο Mattin έχει σαν κύριο στόχο να προβοκάρει με το έργο του. Μοιάζει σαν να θέλει να κάνει πάντα το αντίθετο από αυτό που περιμένει ο κόσμος. Από τον ακραίο θόρυβο μέχρι την αμηχανία της ησυχίας για τον Mattin ο υπολογιστής του παραμένει το κύριο όργανο για να παράγει το αγαπημένο του οργειώδες feedback ή απλώς να πάιξει με τα πλήκτρα και το καπάκι του.

JEROME NOETINGER (Rives)
Γνωστός και από το τρίο Metamkine (συνώνυμο και της εταιρείας διανομής δίσκων που ο ίδιος διευθύνει), O Γάλλος πειραματιστής, αυτοσχεδιαστής και οπαδός της musique concrete, θα χρησιμοποιήσει ένα παλιό μαγνητόφωνο σαν βάση για το ηλεκτροακουστικό του πείραμα.

JUSTICE YELDHAM (Sydney)
Ο Κουταλιανός έτρωγε σίδερα, ο Αυστραλός Lucas Abela (Justice Yeldham), γυαλί.

Γυαλί και αίμα είναι τα δύο συστατικά της συναυλίας του. Χρησιμοποιώντας σαν όργανο το γυαλί, είτε κραυγάζοντας πάνω του, είτε τρώγοντας το μέχρι να γεμίσει αίματα, στο πάρκινγκ θα ακουστεί με τον ήχο της απελπισίας.

Στη διάρκεια των διαλλειμάτων μεταξύ των συναυλιών και τις δύο μέρες, ο Achim Wollscheid θα πραγματοποιεί την ζωντανή του εγκατάσταση.

ACHIM WOLLSCHEID (Frankfurt)

Η ενασχόληση του Achim Wollscheid με τα ηχητικά μέσα, τον έκανε να ενδιεφερθεί με τα υβρίδια που σχηματίζονται όταν αλληλεπιδρούν το φως, ο ήχος και ο αρχιτεκτονικός χώρος. Θα παρουσιάσει το “Loopsize twist” μια εγκατάσταση που ερευνά τη σχέση του ήχου (μεταβαλλόμενου σε πραγματικό χρόνο) και της κίνησης του φωτός μέσα στο χώρο, όπως αυτή θα διαμορφωθεί με την παρουσία του κόσμου στο χώρο του φεστιβάλ.

Electrograph OFF>
25 Ιανουαρίου
9μμ Μικρό Μουσικό Θέατρο> Προβολή του ντοκυμαντέρ [un]common sounds και συναυλία του Xabier Erkizia. Για περισσότερες πληροφορίες> www.smallmusicthetare.gr

πηγη:rockroll.gr
#1   
andreas_f330
Συγχορδία Μινόρε
Chat
10.01.2006, 12:19
να αλλος ενας καλος λογος για να κατεβω πρωτευουσα...
#2