ελληνική μουσική
407 online   ·  208.909 μέλη

PRE-FESTIVAL events * CURRENT 93++ATHENS

MikroMousikoTheatro
Περαστική Νότα
Chat
07.04.2006, 17:44
Στο πλαίσιο της εμφάνισης των Current 93 στην Αθήνα στις 1&2 Ιουνίου 06 στο Θέατρο 'Δημήτρης Χόρν' η St.Shephrd και το Μικρό Μουσικό Θέατρο παρουσιάζουν
μια σειρά από προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις >>>>>>>>>>>

Μ.Τρίτη 18 Απριλίου
Xenis Emputae Travelling Band - Phil Legard (Larkfall UK)
Μικρό Μουσικό Θέατρο
*
Δευτέρα 1 Μαΐου
Baby Dee (Antony and the Johnsons, Current 93)
Μουσικό Σπίτι ΔΙΑΥΛΟΣ (Δράκου 9 Κουκάκι)

*
6 Σάββατο + 7 Κυριακή Μαΐου
In Gowan Ring + Defile des Ames
Μικρό Μουσικό Θέατρο

*
Δευτέρα 8 Μαΐου
Marissa Nadler + Jana Hunter (Devendra Banhart)
Μικρό Μουσικό Θέατρο

*

Δευτέρα 22 Μαΐου
Προβολή της ταινίας ‘The Wicker Man’
+ Μουσικές επιλογές Current 93 από τον St.Shepherd
Μικρό Μουσικό Θέατρο

______________________________________________________

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΛΙΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Xenis Emputae Travelling Band - Phil Legard (Larkfall UK)

Τρίτη 18 Απριλίου 2006
Μικρό Μουσικό Θέατρο
Έναρξη 9.30μ.μ.
Είσοδος 12€

Εμπνευσμένα από τους μύθους που περιβάλλουν την Αγγλική ύπαιθρο, από τις Παγανιστικές παραδόσεις, τον ασκητισμό, τα μαγικά κείμενα και τον Μεσαίωνα, τα έργα του Legard είναι ένα αξιοσημείωτο κράμα πρώιμης Αγγλικής psych-folk και σκοτεινής μινιμαλιστικής Ambient, ένα μουσικό ταξίδι έντονα ψυχεδελικό και υποβλητικό. Ακουστικές, οργανικές μελωδίες περιπλέκονται με σύνθετα ηλεκτρονικά drones, ήχοι της φύσης ‘ανακατεύονται’ με έγχορδα και πνευστά, η μουσική του Legard είναι ένα αμάλγαμα του κλασικού με το σύγχρονο, μία λεπτή και εσωστρεφής οπτικοακουστική εμπειρία.

http://www.larkfall.co.uk
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Baby Dee (Antony and the Johnsons, Current 93)

Δευτέρα 1 Μαΐου 2006
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΥΛΟΣ
(Δράκου 9 Κουκάκι)
Έναρξη 9.30μ.μ.
Είσοδος 15€


Τι να πεις για τη Baby Dee…

Ιδρυτικό μέλος των Antony & the Johnsons, νυν αρπίστα των Current 93. O ίδιος ο David Tibet των Current 93 την ανακάλυψε και τη θεωρεί ότι πιο ευαίσθητο, λυρικό και παράλληλα αυθεντικά underground υπάρχει στην παγκόσμια μουσική σκηνή σήμερα.

Σήμα κατατεθέν στο Manhattan την τελευταία 20ετία , πάνω στο τρίκυκλο που έσερνε την άρπα, να παίζει ακορντεόν. Performer στα Bindlestiff Family Circus, Coney Island Side Show & Kamikaze Freak Show. Δεξιοτέχνης της Άρπας, του πιάνο, του Ακορντεόν. Διευθύντρια του Μουσικού Τομέα Καθολικής Εκκλησίας στο Bronx επί 15 χρόνια. Εμπνεύστρια της μηδενιστικής αίρεσης “Little Sisters of Crabby Doom”, αφιερωμένης στην περίθαλψη και φροντίδα δυσωδών γερόντων...

http://www.babydee.org
--------------------------------------------------------------------------------------------------

In Gowan Ring + Defile des Ames

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Μαΐου 2006
Μικρό Μουσικό Θέατρο

Σάββατο 6/5 > Έναρξη - 10μ.μ.
Κυριακή 7/5 > Έναρξη - 9.30μ.μ.
Είσοδος - 15€

In Gowan Ring

Εδώ και μία δεκαετία, οι In Gowan Ring δημιουργούν σκοτεινές, πολύ-επίπεδες, ψυχεδελικές acid-folk μελωδίες που δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη εποχή. Άλλοτε Μεσαιωνικές, άλλοτε Γοτθικές ή Αρχαϊκές, οι συνθέσεις του σχήματος είναι ταυτοχρόνως υπερβατικές και διαχρονικά αξιόπιστες.

Σε έναν κόσμο όπου όλα κινούνται με φρενήρη ταχύτητα, οι In Gowan Ring διαπλάσσουν ένα γαλήνιο μουσικό σύμπαν και αποδεικνύουν ότι η υπομονή, ή σιωπή και ο ρομαντισμός παραμένουν αξίες σταθερές. Στις 2 εμφανίσεις του σχήματος στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, τον B’eirth θα πλαισιώσουν η Γαλλίδα Carole Zweifel στο βιολοντσέλο και ο Ελβετός Yann Courtieau σε διάφορα ‘περίεργα’ κρουστά.

http://www.ingowanring.com

****************
Defile des Ames

Με επιρροές από την Folk των 70's και των 90's και την πειραματική μουσική της δεκαετίας του 80 οι Defile des Ames εδώ και 4 χρόνια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους με live εμφανίσεις, στην Αθήνα και όχι μόνο. Σε μεγάλες σκηνές όπως: Ρόδον Club (Elfentanz Festival), Gagarin 205 Live Club(Seelenschmerz Festival, Support act Anne Clark, Support act - Psychic TV ), όπως επίσης και σε μικρότερες σκηνές (AN, Mad, Odd, ExBug). Συνεργάζονται με τον μουσικό Matt Howden (Sieben, Sol Invictus) με τον οποίο έχουν εμφανιστεί live δυο φορές στην χώρα μας.

http://www.defiledesames.com
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Marissa Nadler + Jana Hunter (Devendra Banhart)

Δευτέρα 8 Μαΐου 06
Μικρό Μουσικό Θέατρο
Είσοδος 15 €
Έναρξη 9.30 μ.μ.


Marissa Nadler

H Marissa Nadler παίζει περίπλοκους δαχτυλισμούς στη δωδεκάχορδη κιθάρα, ukele και πεντάχορδο banjo, ενώ πιο πρόσφατα προσέθεσε πλήκτρα και όργανο στον ήχο της. Εκείνο που όμως συναρπάζει περισσότερο, είναι η φωνητική της ερμηνεία που αποπνέει μελαγχολία, νοσταλγία, πόνο, με αύρα που ταξιδεύει τον ακροατή σε άλλα μέρη και εποχές.

H αξιόλογη βρετανική εφημερίδα Guardian περιέγραψε το “Ballads of Living and Dying” ως ‘ασυνήθιστα γοητευτικό’, ‘δύσκολο να το βγάλεις απ’ το νου’ ενώ το Wire έκανε λόγο για ‘δίσκο διαμάντι’. H πρόσφατη επόμενη δουλειά της Nadler, ‘The Saga of Mayflower May’, έχει επίσης προκαλέσει θετικά σχόλια.

http://www.marissanadler.com

*********

Jana Hunter

Η Jana Hunter είναι προφανώς η μυστηριώδης ‘Power Woman’, αυτή η αφανής θηλυκή δύναμη που οδηγεί τον Devendra Banhart και το νέο label Gnomonsong του Andy Cabic.

Φωνητικά η Hunter μοιάζει πολύ με την Karen Dalton, μια από τις τρεις πρώτες εμπνεύσεις του Banhart (οι άλλες δύο είναι οι Vashti Bunyan και Judy Henske). Αυτό σημαίνει ότι η Hunter διαθέτει μια βελούδινη χροιά, χαμηλή σε τονικότητα, που εκτείνεται πέρα από αυτή των περισσότερων γυναικών, συνδυασμένη με τόνους αναπάντεχα υψηλούς, σχεδόν παιδικούς. Τραγουδά με ανεπιτήδευτη αυθεντικότητα που ζεσταίνει και βαθαίνει κάθε κομμάτι. Η φωνή της, όπως και του Banhart, πολλές φορές ακροβατεί ανάμεσα στα Blues και τη folk και δίνει μια γυαλάδα σε τραγούδια, που κυμαίνονται από την παρηγοριά που προσφέρει η παράδοση, μέχρι την ξέφρενη πρωτοτυπία.

http://janahunter.tripod.comΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.current93.gr

Μικρό Μουσικό Θέατρο > 210 9245644, info@smallmusictheatre.gr
St.Shepherd > 210 3617104, 6944 691668 και st.shepherd@smallmusictheatre.gr#1   


Αυτά τα διάβασες;