ελληνική μουσική
126 online   ·  209.826 μέλη

Δεοντολογία και όρια στο φόρουμ

thank
21.05.2006, 16:45
Μου έρχεται να κάνω την εξής δήλωση :):)

Με την παρούσα, δηλώνω τα εξής.

- πριν από κάθε παράγραφο θα αναφέρω την έκφραση "κατά τη γνώμη μου"
Έτσι δεν θα δημιουργώ παρεξηγήσεις

- θα γράφω στο πιο χύμα ύφος χωρίς τεκμηρίωση και επιχειρήματα
- Θα είμαι ειδεχθής (κάτι σαν τους lordi και βάλε), επιθετικός και κακός.

Με τον τρόπο αυτόν, δεν θα παρασύρω, λειτουργώντας παραπλανητικά, τα παιδιά των 15 -50 ετών σε ιδέες κατά της παγκοσμιοποίησης, της θρησκείας και της πατρίδας, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα, με φιλικότητα και οικειότητα.

- Ορκίζομαι δε, πως δεν θα δημιουργώ "σχολή" και προπαντός δεν θα χαρακτηρίζω κοριτσόπουλα των 15 - 20 ετών ως "κα Λούκα" εάν τολμούν να δηλώνουν Χριστιανές. Δεν θα εμποδίζω δε τα εν λόγω κοριτσόπουλα με οιονδήποτε ποταπό τρόπο, όπως ασπαστούν τις εν λόγω αρχές.

Τέλος, δεσμεύομαι στη διάλυση της παρα-δικτυακής οργάνωσης των 5 - 6 με (astron και άλλοι 3 - 4 ώς μυστική ομάδα κρούσης) που υποσκάπτει κάθε θεμέλιο ορθότητας.

Είναι δε ευνόητο πως θα σκύβω ταπεινά το κεφάλι και θα το βουλώνω στην οιαδήποτε παρέμβαση Εκείνων που ορίστηκαν ως υπερασπιστές των προαναφερθέντων ιδανικών και θα διευκολύνω με οποιοδήποτε μέσον της παρακολούθηση της συμπεριφοράς μου, ώστε να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή.

Η ως άνω δήλωση ισχύει για 45 ημερολογιακές ημέρες, από της δημοσιεύσεως της στο ΜΗ.


Εάν το ΜΗ επιθυμεί παρόμοιες δηλώσεις, ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Εάν όχι, οφείλει, επί της ουσίας, να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένου αυτόνομου κειμένου, που δημοσιεύτηκε από τον Σέμπλις, στα πλαίσια σχολίων για άρθρο του e περιοδικού (Μόναχο - other side).

-----------

«Θάνο είσαι ένα ενεργό μέλος της κοινότητας μας και εγώ αν και κάπως λιγότερο,
δραστηριοποιύμαι ,έχουμε κάνει γνωριμίες και φιλίες ,φυσικά δεν μπορεί να είμαστε
όλοι κολλητοί όπως λες. Σχετικά με το ύφος μου που το γράφεις και με κεφαλαία γράμματα μπορεί να μην σου αρέσει και έχεις κάθε δικαίωμα να μην με διαβάζεις .
Αντίθετα το ύφος το δικό σου μου αρέσει ,αυτά που γράφεις όμως(δε μιλάω για το καφέ ,μιλώ για τα topics στο forum)και είναι πολύ ουσιαστικά με βρίσκουν τις περισσότερες φορές κάθετα αντίθετο.

Είναι θέματα πάρα πολύ σημαντικά και αφορούν αξίες ,αρχές ,ζητήματα θεμελιώδη για τον άνθρωπο και τη ζωή του.Σε διαβάζω από την αρχή που ξεκίνησες να γράφεις στο ΜΗ και ακριβώς επειδή γράφεις πειστικά,έχεις πολύ καλή πένα επηρεάζεις αρκετούς ανθρώπους και κατά τη γνώμη μου σε κατευθύνσεις που πολύ απέχουν από τη δική μου προσέγγιση.Αγγίζουν δηλάδή τις ευαίσθητες χορδές μου όπως λες και εσύ.Μιλάω για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Θεό ,την Πατρίδα ,την παγκοσμιοποίηση και τους κινδύνους της κλπ

Χτίζεις λοιπόν ένα είδος "αυθεντίας" μπορεί και χωρίς να το θέλεις ..και αντανακλαστικά πολλά παιδιά που σε διαβάζουν λένε "Α! ο Θάνος γράφει " καλά θα τα λέει κάτσε να τον διαβάσουμε" και τους περνάς 'οτι γράφεις και πάλι το τονίζω ,μπορεί χωρίς καμμία σκοπιμότητα αλλά τα μηνύματα περνάνε.
Αυτό συμβάινει επειδή είσαι φιλικός με τα περισσότερα μέλη (και αυτό δεν το επιδιώκεις ,συμβαίνει απλά) ,γράφεις με ενδιαφέρον για τον συνομιλητή σου ,απαντάς επίσης με ενδιαφέρον και αναλυτικά ,έχεις δομημένη σκέψη και επιχειρηματολογία.

Για όλα αυτά ακριβώς τα παραπάνω χρειάζεσαι "ΕΛΕΓΧΟ" Θάνο. Και φυσικά και χωρίς να υποτιμώ την ηλικία των 15-20 ,ένας άνθρωπος τέτοιας ηλικίας δεν μπορεί να σε ελέγξει.

Δοκίμασα να το κάνω εγώ .Δεν μπορούσα να βλέπω να συμφωνούν 5-6 μέλη στα
μεγαλύτερα των μεγαλυτέρων ζητήματα και να μονοπωλούν τή ΜΙΑ άποψη τους.
Και που και που μόνο να βλέπω να ακούγονται κάποιες φοβισμένες κοριτσίστικες κραυγούλες που να λένε"ρε παιδιά ,εγώ θέλω να είμαι Χριστιανή (όχι τύποις ) ούσίας και να το δηλώνω. Γιατί θέλετε να με βγάλετε φανατισμένη Λουκά? Γιατί δεν με αφήνετε?"


Θα προτιμήσω ,είναι σίγουρο, πιο ήπια αντιμετώπιση ,έχοντας υπ'οψην πως το πιθανότερο είναι να διαφωνούμε σε ζητήματα πάρα πολύ βασικά.
Προσπάθησε αν γίνεται όσο μπορείς και εσύ να επικεντρώνεσαι σε θέματα που αφορούν τη μουσική που και οι δύο αγαπούμε .Η αντιπαράθεση μας σε θέματα ουσιαστικά πρώτης "γραμμής" δεν βλέπω πολλές πιθανότητες να βγει γόνιμη.. Προσπάθησε να μην παρεξηγήσεις αυτό που σου λέω. Εν ολίγοις ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αναλογες καταστάσεις αποφεύγοντας παρόμοια θέματα. Εάν το κάνεις εσύ ,θα το κάνω και εγώ.

Διαφορετικά ο έλεγχος για τον οποίο μίλησα θα ξαναυπάρξει. Απλά δεν μπορώ να σε αφήσω έτσι ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλον (π.χ Astron )να γράφετε για τέτοια πράγματα χωρίς κανένα "κιχ" από άλλη άποψη. Τέλος συγχωρήστε μου εάν δεν απαντήσω και σε άλλα σχόλια σας εδώ γιατί πραγματικά δεν έχω άλλο χρόνο.


-----------

Τα σχόλια περισσεύουν. Εκφράζει μία προσωπική εμπάθεια, και σαφέστατα ένα μήνυμα του τύπου «φίλε γράφεις καλά, άρα είσαι επικίνδυνος». Αυτά και τα μύρια όσα άλλα προκύπτουν, μπορούν, ανάλογα βεβαίως με το επίπεδο υποκειμενισμού του καθενός, να θεωρηθούν «στα πλαίσια της τρέχουσας αντιπαράθεσης. Για μένα δίνει ένα στίγμα. Για την ομάδα διαχείρισης μπορεί να μη δίνει. Προφανώς δεν ορίζω εγώ το πλαίσιο δεοντολογίας, σαφέστατα, η ομάδα διαχείρισης μπορεί να πει, είτε το αποδέχεσαι, ειτε πάρε το το καπελλάκι σου και ψάξε σε άλλο σαιτ.

Αυτό ωστόσο που για μένα συνιστά απαράδεκτη παράβληψη του ΜΗ ειναι η αναγνώριση της επιλεκτικής προσβλητικής συμπεριφοράς του μέλους Σέμπλις όταν αναφέρεται σε
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ
ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ 15ΧΡΟΝΩΝ
ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΜΕΛΗ ΝΑ ΣΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.


Για τον Σεμπλις δεν έχω απαίτηση ντε και καλά να το τεκμηριώσει. Για το ΜΗ έχω απαίτηση να τοποθετηθεί. Ο σέμπλις (αν βεβαια ...) επί της ουσίας το ΜΗ επί της δεοντολογίας.

ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΟΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟ.
ΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
ΠΟΤΕ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ?


ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ.


Εκτός αν εστιάζει την εποπτεία του φόρουμ στο αν θα ακουστεί καμία κακία λέξη. Εκτός αν έχει ο οποιοσδήποτε δικαίωμα να κατηγορεί κάποιον κατά τέτοιο τρόπο. Εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι.


Ευχαριστώ πολύ.

(θα μου πείτε .. σιγά τις απαιτήσεις, σιγά το θέμα, είναι μη μουσικό, εδώ είναι ιντερνετ, κλπ ... Κατανοητό. Και με το ΜΗ δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας.).

ΥΓ. Δεν το έγραψα στο τόπικ του e-periodikoy γιατί δεν έχει νόημα και αλλοιώνει τον χαρακτήρα. Ειναι off. Αν θέλετε να το βάλω εκεί, πείτε μου.

ΥΓ2. ειναι το 3 τόπικ που ανοίγω. Τα άλλα 2 τα είχα απλά για ενημέρωση σε κάποια θεματάκια.

Επίσης οι όποιες αναφορές «ρε παιδία βρείτε τα με τις αντιπαραθέσεις ΣΑΣ , μη τσακώνεστε κλπ» ο Θάνος πριν 3 σειρές είχε γράψει αυτό και ο Σεμπλις το άλλο, δεν με καλύπτουν. Αναφέρομαι επί της ουσίας και στη λογική ανθρώπου μέσου επιπέδου και κάτω, αν διαβαστεί το κείμενο. Τι συμπεράσματα βγαίνουν.


( Ο τίτλος του μηνύματος άλλαξε από μένα. Ο αρχικός δεν ανταποκρινόταν στο πνεύμα που ήθελα να δώσω).


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : thank στις 21-05-2006 16:56 ]


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : thank στις 22-05-2006 02:03 ]
georgianoua
21.05.2006, 16:52
Well επειδή είμαι καινούργια εδώ θα μπορούσες να μας εξηγήσεις με λίγα λόγια το τι έχει συμβεί.....;;;;

Παρά αυτό όλο που έγραψες και σε κάποια δηλώνω τελείως άσχετη....
tzoy
21.05.2006, 17:00
O Thunk αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο και την κουβέντα που έγινε γι' αυτό.. :

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=873
georgianoua
21.05.2006, 17:08
Ευχαριστώ tjoy μου για την παράθεση. Δεν μπορώ να πάρω θέση σ' αυτό το θέμα μιας και δεν κατέχω και πολλά από τη συζήτηση που έχουν

Καλά κρασιά και μπύρες
Φιλιά
Georgiana
Orfeus
21.05.2006, 17:09
Σέβομαι και αγαπάω το Musicheaven εργάζομαι και αφιερώνω τον χρόνο μου γι’ αυτό, αλλά:

Όσον αφορά στη δημοσίευση της Other_Side Μόναχο - Steven Spielberg, θεωρώ τα σχόλια του μέλους Semplice συκοφαντικά και προσβλητικά για το μέλος Thank.

Σε τέτοια σχόλια, απαιτώ παρεμβάσεις από ολόκληρη την Ομάδα Ανάπτυξης, διότι μένοντας αναπάντητα, δημιουργούν έδαφος και για άλλα παρόμοια.

Από δω και στο εξής λοιπόν, δηλώνω ότι θα απαντώ έτσι όπως πιστεύω ότι χρειάζεται.

Προς Jorge: Εάν αυτό δημιουργεί πρόβλημα, τότε αφαίρεσέ μου σε παρακαλώ την ιδιότητα του συντονιστή.

jorge
21.05.2006, 17:55
Για συγνώμη ρε παιδιά.

Όταν εδώ και τόσα χρόνια ακούω τα άπειρα για εμένα, την "κλίκα" μου, το "φασισμό" μου και για το site, έχω απαιτήσει ποτέ παρέμβαση υπέρ μου; Είτε μεμονωμένα, είτε από την ομάδα ανάπτυξης;;; Από κανέναν δεν έχω ζητήσει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ συμπαράσταση. Δε λεω... έχω στενοχωρεθεί πολλές φορές που κάποιοι δεν πήρατε θέση. Όμως σεβάστηκα το δικαίωμά σας να μη θέλετε να πάρετε θέση.

Εξάλλου αν θέλει κάποιος να γράψει κάτι, θα το γράψει. Και εγώ το ίδιο. Έχω διαβάσει εξάλλου όσα γράφτηκαν. Δε χρειάζομαι υποδείξεις για το τι θα κάνω. Είναι δικό μου θέμα. Όπως και είναι δικό σας θέμα αν θα υπερασπίσετε εμένα ή κάποιον άλλον σε μια μελλοντική συζήτηση.

Αν πάντως με όσα γράφετε εννοείτε πως ο semplice πρέπει να διαγραφεί, δε συμφωνώ. Γιατί αν συμφωνήσω θα πρέπει να πετάω έξω όποιον έχει διαφορετικές απόψεις με τις δικές μου. Και έχω βαρεθεί να παίζω το ρόλο του κακού κάθε φορά. Πιστέψτε με. Δεν είναι ωραίο. Κατανοήστε το. Σας παρακαλώ Θάνο και Orfeus.
uNick
21.05.2006, 18:00
@ thank
Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η δήλωση μετανοίας... Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του, με όποιον τρόπο ξέρει ή μπορεί, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να του το απαγορεύει. Αν αυτό ενοχλεί κάποιον, μπορεί να το δηλώνει και η άποψή του θα είναι πάντα σεβαστή. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι δυνατόν να θεωρείσαι υπόλογος απέναντι σε κάποιον...

@ Orfeus
Έχω κατά καιρούς πει ότι οι αντιλήψεις σου μου αρέσουν και ότι σε μεγάλο βαθμό συμφωνούμε. Στο σχόλιο "...δηλώνω ότι θα απαντώ έτσι όπως πιστεύω ότι χρειάζεται..." από τη μεριά μου δηλώνω ότι θα έχεις την υποστήριξή μου με όσα posts προλαβαίνω να γράψω.

@ Ομάδα Ανάπτυξης
Είμαι της ίδιας άποψης. Δεν είναι δυνατόν να διαβάλλεται κάποιο μέλος επειδή η γνώμη του απέχει από τον δογματισμό άλλων και αυτό να περνάει στο "ντούκου". Αν μη τί άλλο, πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα όλων να λένε τη γνώμη τους χωρίς κάποιος να τους βάζει όρια ή (ακόμα χειρότερα) ταμπέλες. Έχω "ερωτευτεί" το mh και θα λυπηθώ πολύ αν αναγκαστώ να αποχωρήσω ελλείψει προστασίας του δικαιώματος όλων για έκφραση της άποψής τους.
Φυσικά δεν ζητάμε να απαγορευτεί σε κάποιον το δικαίωμα έκφρασης αντίθετης άποψης, αλλά όταν αυτό γίνεται με τρόπο προσβλητικό ή συκοφαντικό, νομίζω πως ο συκοφάντης θα πρέπει να συνετίζεται...
vouliakis
21.05.2006, 18:10
Θεωρώ το όλο θέμα προσωπική αντιπαράθεση στην οποία δεν είμαι υποχρεωμένος να πάρω θέση.

Άλλωστε, η ομάδα ανάπτυξης δεν διαθέτει δα και κάποιες εξουσίες. Μην τρελαινόμαστε...

Τις ίδιες "υποχρεώσεις" έχουμε όλοι εδω μέσα και τα ίδια δικαιώματα.

Η δική μου γνώμη έχει το ίδιο βάρος με τη γνώμη οποιουδήποτε άλλου μέλους του ΜΗ.

Το μόνο που θεωρώ σκόπιμο, σαν moderator, είναι να σας θυμίσω κάποια πράγματα τα οποία και αντιγράφω από τις Συχνές Ερωτήσεις, τις σχετικές με το forum:

-Οι moderatοrs έχουν κάποιες υποχρεώσεις και αρμοδιότητες, με την χαλαρή όμως έννοια του όρου, μια και το MusicHeaven πρέπει να αποτελεί χώρο χαλάρωσης για όλους.

-Οι συζητήσεις πρέπει να κρατιούνται σε κόσμιο επίπεδο, με σεβασμό στην προσωπικότητα όλων των μελών και με στόχο την ισότιμη και δημοκρατική διατύπωση ιδεών για το καλό της Τέχνης και του Πολιτισμού.

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αποστολή μηνυμάτων σε μέλος που θίγουν κατ΄ οιοδήποτε τρόπο την προσωπικότητα και την υπόσταση του μέλους αυτού. Κάθε γνώμη, όσο ακραία και αν είναι, πρέπει να ακουστεί, αλλά χωρίς τη χρήση προσβλητικών εκφράσεων και ανήθικου λεξιλογίου.
Other_side
21.05.2006, 18:18
Λοιπόν πρώτα να σας πω καλησπέρα. Σε όλους. Σέμπλις αν διαβάζεις, καλημέρα. Εγω δεν είδα να είπε ο Ορφέας ή ο Θάνος να διαγραφτεί ο σέμπλις από μέλος. Ότι υπάρχουν κάποιες κόντρες μεταξύ τους είναι φανερό. Τώρα το ποιός "αρχισε" ποιός φταίει ποιος πρέπει να σεβαστεί τον άλλο κλπ δεν βλέπω ποιά αξία έχει.

Εγώ λέω να το κόψετε και οι τρις. Και οι τέσσερις πόσοι είστε δεν ξέρω. Προσωπικά και κατά τη γνώμη μου νοιώθω αρκετά άσχημα που ένα κείμενο που έγραψα ένα βράδυ πριν από κάτι μήνες γυρνόντας από ένα σινεμά, στάθηκε αφορμή για να θιχτούν μέλοι του σάιτ κλπ. Μήπως βγάζει μια τόση δυνατή αύρα το μίσος που κλονίζει την περιοχή της Παλαιστίνης στην οποία και αναφέρομαι στο κείμενο που περνάει και στους άγνωστους αναγνώστες εδώ; Τί να σας πω κάτι το ιρωνικό σε όλο αυτό.

Θα ήθελα πολύ να μην υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις στο μέλλον. Αν ποτέ στείλω κάτι τρύπα μου τη μύτη αλλά λέμε τώρα. Σέμπλις κανατοητό να μη σου αρέσει αυτό που έγραψα, δεν σου ζήτησα να μου δώσεις και το νόμπελ λογοτεχνίας, αλλά μη βγάζεις τις προσωπικές σου κόντρες σε σχόλια σε κάτι δικό μου. Δεν θέλω να έχω σχέση με τους καυγάδες σας.

Όσο αφορά τις κλίκες εδώ μέσα, δηλώνω πως η ήδια το πίστεψα μια εποχή. Αλλά σας λέω πως δεν ισχύει. Η κλίκα είναι το σάιτ το ίδιο, και οι πόρτες από όσα είδα και βλέπω είναι ανοιχτές για όλους. Αν τώρα θες απλά να κατηγορείς (όχι εσύ σέμπλις γενικά λέω) πως είναι κλικες κλπ, κακό σε σένα κάνεις και κρατάς ένα αρνητικό κλίμα εδώ μέσα αν μη τί άλλο.

Οπότε αυτή είναι η γνώμη μου για όλα αυτά. Και ειλικρινά, δεν ξέρω πως έγινε όλο αυτό, αλλά λυπάμαι που στάθηκε κάτι δικό μου η αφορμή.
SWEETHOPE
21.05.2006, 18:30
Φίλε Orfeus oι ιδέες σου καθώς και ο τρόπος που τις εκφράζεις με αγγίζουν και πιστεύω ότι είναι ωφέλιμο να συνεχίζουν να διατυπώνονται γιατί οπωσδήποτε αφορούν και άλλα μέλη της συντροφιάς μας.
Από την άλλη συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Jorge ότι η από τα πάνω παρέμβαση μάλλον προβλήματα δημιουργεί[σαν Λερναία Ύδρα]παρά λύνει κάποια ζητήματα.
Αν κάποιος ακολουθεί το δρόμο του δογματισμού της αμετροέπειας και της φανατικής προσβολής θέσεων και απόψεων άλλων στη διάρκεια του χρόνου θα αυτοαπομονωθεί ιδιαίτερα στις συνειδήσεις και την εκτίμηση των υπόλοιπων.Αν αντίθετα του επιβληθεί η οποιαδήποτε σύσταση[κύρωση]τότε έχουμε ένα άλλο ΄θέμα΄και χάνεται δυστυχώς τις περισσότερες φορές η αξία και το περιεχόμενο της ουσίας των χωρίς επιχειρήματα απόψεών του.
Απόψεις σαν κι αυτές του Οrfeus του thank δεν θίγονται τελικά από συκοφαντίες ούτε από απόπειρες σπίλωσης.Στη δική μου τουλάχιστο εκτίμηση.Γιατί[όσο κι αν συμφωνώ με τη στάση του uNick συναισθηματικά]δεν έχω δεί μέχρι τώρα κανένα λασπολόγο ή συκοφάντη να συνετίζεται.Φιμώνεται αποβάλλεται αλλά δε συνετίζεται με τίποτα και από κανένα.Αφίνοντας πίσω αιωρούμενο ΚΕΝΟ.
Μήπως θα πρέπει να τοποθετούνται και τα άλλα μέλη προσωπικά με απαντήσεις παίρνοντας την ατομική τους ευθύνη για θέματα που αφορούν όλους και όλες μας χωρίς συντονισμό και οργανωμένη διαδικασία;Πολύ φιλικά
uNick
21.05.2006, 19:05
@ SWEETHOPE
Σίγουρα τραβόντας το αυτί κάποιου δεν του αλλάζεις μυαλά, αλλά μπες για λίγο στη θέση του Θάνου. Πως θα αισθανόσουν αν κάποιος σε συκοφαντούσε ή σε προσέβαλε?

@ vouliakis
Είπες "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αποστολή μηνυμάτων σε μέλος που θίγουν κατ΄ οιοδήποτε τρόπο την προσωπικότητα και την υπόσταση του μέλους αυτού. Κάθε γνώμη, όσο ακραία και αν είναι, πρέπει να ακουστεί, αλλά χωρίς τη χρήση προσβλητικών εκφράσεων και ανήθικου λεξιλογίου."
Σύμφωνοι. Πώς όμως το mh μπορεί να προστατεύσει τον αποδέκτη της προσβολής ή της συκοφαντίας? Δεν θα πρέπει κάποιος να παίξει το ρόλο του "αστυνόμου" σε αυτή την ιστορία? Δεν θα πρέπει να ξέρει το κάθε μέλος ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις? Γιατί αλλιώς, αφήνοντας απόλυτη ελευθερία στον καθένα να γράφει ό,τι του καπνίσει, θα έχουμε συνεχώς μπροστά μας τέτοια θέματα...

@ jorge
Σαφώς και δεν είναι ωραίο να πρέπει να είσαι ο κακός της υπόθεσης, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει όποτε χρειάζεται. Όχι όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη με εσένα, άλλα όταν ξεπερνάει τα όρια της ευπρέπειας και της ηθικής απέναντι στον οποιονδήποτε. Και αν σε τέτοια περίπτωση λάβεις μέτρα και κάποιος σε πει φασίστα, να είσαι σίγουρος πως οι υγειώς σκεπτόμενοι φίλοι του mh θα σε υπερασπιστούν...
thank
21.05.2006, 19:12
Γιώργο (χόρχε) γνωρίζεις πάρα πολυ καλα, ότι είχες, Kαι εσυ προσωπικά και Η ομάδα ανάπτυξης τη στηριξη, όποτε χρειάστηκε. και είχες δίκο. ΝΑΙ τότε που σε έλγαν φασίστα Γιώργο. Αρα, μη λές για μη - στήριξη. Τώρα τι σου έχουν κάνει άλλοι, δεν μας αφορά. Εγώ αναφέρθηκα σε κάτι συγκεκριμένο.

Αν δεν είχες την υποστήριξξη ? ... Εστω ... Αν δεν ... ... Δηλαδή ? Ανταποδοτικά ειναι αυτά ????. Μία σου και μία μου ? Δεν καταλαβαίνω. Η μάλλον, ναι υπάρχουν συσχετισμοί, τα πάντα. Το καταλαβαίνω. Αλλα υπάρχουν και όρια. Με τις δυσκολίες που έχεις Γιώργο.

Δεν υπέδειξα τίποτα. Άπενταντίας. Σου ειπα κάνε ότι θέλεις. Αλλά δεν έχουν νόημα οϊ "κανόνες" ... έστω και με Διασταλτική ερμηνεία. Εστω ... Και Γιώργο, σου εύχομαι, στο μέλλον να μην έχεις να κάνεις με πιο σημαντικά πράγματα. Ειλικρινά.

Δεν ειναι Θάνος - Ορφέας Γιώργο. Ζήτησα κάτι ως μέλος του ΜΗ. Τώρα, αν το εγονός πως κάνω παρέα και είμαστε φίλοι με τον Ορφέα, αντιμετωπίζεται ως κάτι .. Δεν με αφορά.

Ο Ορφέας ειναι συντονιστής. Εγώ ειμαι μέλος. Ενα μέλος ζήτησε κάτι. Ζήτησε τοποθέτηση επι συγκεκριμένου. Εστω επι συγκεκριμένων διατυπώσεων. Αν και προκύπτει ένα θέμα δεοντολογίας. Τι να κάνουμε.

Ζήτησα διαγραφή ?????? Τι θα πει "αν υπονοείΤΕ" Πες μου σε παρακαλώ. Οκ. εισαι διαχειριστής. Αν αυτό κατάλαβες, το διορθώνω. ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ.

Υπάρχει σύσταση ... "Θα σε παρακαλούσα πολύ .... τάδε ... να μην προβαίνεις σε τέτοιες διατυπώσεις ..." κλπ .... ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Για την ιστορία και μόνο ...Αντικατέστησε κάποια επίμαχα σημεία - που υποδηλώνουν ένα σαφέστατο στίγμα και ιδιεολογική τοποθέτηση του Σεμπλις, (σαφέστατο δικαίωμά του εννοείται - και κυριολεκτω). Πχ βάλε κάποιον σκληρομεταλά να τα βάζει με την παραδοσιακή μουσική. η με την κλασσικη ... (εννοω σε επίπεδο μελών) ... Και να λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα ... Τι θα γινόταν ? πλάκα θα ειχε.

Φανταστείτε ..... Εναν τυπάκο φαν της ντίσκο ... ... να κατηγορούσε .. τον .... Ορφέα .... (λέμε παράδειγμα) ... Για το ότι δεν αφήνει κανέναν, ειναι επικίνδυνος κλπ ...... Καλό παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας.

Για να τελειώνουμε, το μήνυμα ελήφθη, καλώς έχει Γιώργο. Δεν επεκτείνομαι. Και η αλήθεια ειναι πως, ναι το ειχα συζητήσει - τηλ με τον ορφέα (ελπιζω αυτό να μην επιβεβαιώνει κανένα μέτωπο εδώ μεσα.... Και σκεφτόμουν πολύ να αναφερθώ στο θέμα αυτό, για να μη δημιουργήσω ένταση. Αλλά παρά το "¨δικτυακό της ιστορίας" υπάρχει και μια ανθρώπινη αξιοπρέπεια ε και λυπάμαι. Ο καθένας βγάζει ότι γουστάρει εδω ...Ε ... επρεπε κι εγω.

Η πλάκα επισης ειναι Γιώργο, πως με τον Σεμπλις, ή τον όποιον Σεμπλις, ίσως όχι τώρα εννοείται, αργότερα, αν προκύψει, ισως συζητήσω. Σιγά τα λάχανα .... Τέτοια έχω ακούσει πολλά, θα ακούσω και θα ακούμε όλοι . σε 2 - 3 μέρες θα έχει περάσει. Ηδη, σκεφτόμουν να περάσω στο σ΄ταδιο του πειράγματος και της πλάκας ....

Ομως, δεν θα ειναι σε δκτυακή κοινότητα (τώρα για τον ορισμό της ... αστα να πανε ....)

@Παναγιώτη (Vouliakis) Eκτός απο τα "προσωπικά" υπάρχει και η δεοντολογία του φόρουμ, των κοινοτήτων. Αυτό - πέραν του προσωπικού - ηταν που με ενόχλησε. Χωρίς να αρνούμαι το προσωικό θίξιμο, είναι και το γενικό..... Οκ .. δεν θα βάλω εγώ τους κανόνες ... Αλλά νόμιζα πως υπήρχαν. Παρεξήγηση. Παναγιώτη, η έννοια του σεβασμού κλπ κλπ ... αφορά μόνο την προαγωγή μουσικής ... Τι να πω. τώρα το ανάγουμε τα πάντα ¨ως προσωπικό θέμα ... " Τι να πω. Οκ ας διαβάσουμε τους κανόνες...

@ Παιδιά είδα πως έγραψαν και κάποιοι άλλοι, συγνώμη δεν τοποθετούμαι. ειλικρινά, δεν έχω κανένα πρόβληγμα να κλειδώσει το τόπικ και να τελειώνει αυτή η ισορία. Το ΜΗ ειναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ δικτυακός χώρος, με ανθρώπους εξαιρετικού επιπέδου. ειναι φοβερό. Απλά δεν ειναι ο Τέλειος. Και καμμία φορά, ειναι να μη σου κάτσει οπως λένε. Οχι κάποιος που πετάει κάτι .. ή το γράφει συνειδητά. Αλλα σαν αίσθηση για ένα κλίμα.

Ο χόρχε ... οκ τι να πώ ... ειναι διαχειριστής .. και τρέχει για τα πάντα και ... και ειναι ο (χόρχε μας) ... Γράφει και ο Γιώργος. σαν άνθρωπος σαν φίλος. Αλλα δεν δέχομαι την απάντησή του .. δεν μπορώ να τη δεχτώ. ενώ τον καταλαβαίνω.

η τοποθέτηση του Παναγιώτη (Vouliakis) που ως γραπτό ειναι συνειδητή - του χόρχε .. οκ .. ειναι και πιο ...πως να το πω .. ζεστή ... - με κάνει να λέω πως το κλείνω το ΜΗ. Αλλη αντίληψη περί δεοντολογίας ... και .. ε .. οκ ...

και κάτι άλλο ... ολα κρύβονται κάτω από το 1/40 αν δεν κάνω λάθος του φόρουμ . Δεν ειναι και τόσο τραγικές οι απώλεις.Το άλλαξα, γιατί πάντα τα ξανακοιτάω, τα bold και τα σχετικά δεν τα ήθελα. Υπάρχει στενοχώρια, αλλά, οι απόψεις ειναι ξεκάθαρες. ΓΙΩΡΓΟ (χορχε) αν το ύφος μου ειναι περίεργο δεν ειναι επιθετικότητα. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Πιο πολύ αγωνία ειναι.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : thank στις 21-05-2006 19:24 ]


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : thank στις 21-05-2006 20:12 ]


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : thank στις 22-05-2006 02:08 ]
Orfeus
21.05.2006, 19:20
Quote:

Το μέλος jorge στις 21-05-2006 στις 17:55 έγραψε:

... έχω στενοχωρεθεί πολλές φορές που κάποιοι δεν πήρατε θέση.Εγώ έχω πάρει θέση, αλλά δεν το εννοώ ως ανταπόδοση. Ούτε καν το σκέφτηκα!!!Quote:

Το μέλος jorge στις 21-05-2006 στις 17:55 έγραψε:

Αν πάντως με όσα γράφετε εννοείτε πως ο semplice πρέπει να διαγραφεί, δε συμφωνώ.

Όχι φυσικά. Δεν εννόησα κάτι τέτοιο.


vouliakis
21.05.2006, 20:11
Quote:

Το μέλος SWEETHOPE στις 21-05-2006 στις 18:30 έγραψε:

... η από τα πάνω παρέμβαση μάλλον προβλήματα δημιουργεί[σαν Λερναία Ύδρα]παρά λύνει κάποια ζητήματα.
Αν κάποιος ακολουθεί το δρόμο του δογματισμού της αμετροέπειας και της φανατικής προσβολής θέσεων και απόψεων άλλων στη διάρκεια του χρόνου θα αυτοαπομονωθεί ιδιαίτερα στις συνειδήσεις και την εκτίμηση των υπόλοιπων.Αν αντίθετα του επιβληθεί η οποιαδήποτε σύσταση[κύρωση]τότε έχουμε ένα άλλο ΄θέμα΄και χάνεται δυστυχώς τις περισσότερες φορές η αξία και το περιεχόμενο της ουσίας των χωρίς επιχειρήματα απόψεών του...


Ακριβώς, Sweethope!

Quote:

Το μέλος uNick στις 21-05-2006 στις 19:05 έγραψε:

... Πώς όμως το mh μπορεί να προστατεύσει τον αποδέκτη της προσβολής ή της συκοφαντίας? Δεν θα πρέπει κάποιος να παίξει το ρόλο του "αστυνόμου" σε αυτή την ιστορία? Δεν θα πρέπει να ξέρει το κάθε μέλος ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις? Γιατί αλλιώς, αφήνοντας απόλυτη ελευθερία στον καθένα να γράφει ό,τι του καπνίσει, θα έχουμε συνεχώς μπροστά μας τέτοια θέματα...Δεν είμαι αρμόδιος, ούτε έχω τη διάθεση να παίξω το ρόλο του "αστυνόμου". Δεν είναι αυτός ο ρόλος του moderator.
Άλλο η δεοντολογία -που αφορά όλα τα μέλη- και άλλο η "αστυνόμευση" ή η λογοκρισία.

Τέλος, να υπενθυμίσω πως η διαμάχη κορυφώθηκε στις σελίδες σχολιασμού κάποιου άρθρου και όχι στις σελίδες του forum.
Ένας συντονιστής του φόρουμ δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει ή να σχολιάζει τα άρθρα του περιοδικού.thank
21.05.2006, 20:55
@Αννα, σε ότι αφορά το ότι εσύ προκάλεσες κάτι, διαφωνώ. Ναι στο κείμενό σου υπήρξαν παρεμβάσεις. Ομως σχεδόν όλες (από πλακίτσα, διαφωνίες κλπ - μέχρι μπύρες και κεφτεδάκια - ηταν εντός κλίματος με την ευρεία έννοια έστω. Αναφέρθηκα σε μια συγκεκριμένη απάντηση - εκτενές κείμενο του σεμπλισ - με αποκκειστικά προσωπική επίθεση. Και μάλλιστα

συγκεκριμένη,

εστιασμένη

"δομημένη".

Δεν αναφέρθηκα σε καυγάδες και γενικώς ομάδες. Κάποιος, - ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ - και σε συγκεκριμένο ποστ . Εστω ... γι αυτό κάποιος ... κατι ...

@ Παναγιώτη. Αναφέρθηκα στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. - Και για να μη κρυβόμαστε .... ολα ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΧΕ. Και εκει ειναι που ... διστάζω ... Δεν μπορώ να του την "¨πέφτω" ... κατάλαβες ? Δεν ζήτησα να πάρεις θέση, ουτε να πεις κατι ... Αλλά πήρες.

ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ... ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ MODERATORS ...

- .... cool ... βρε τάδε .... προσεξε λιγάκι .. κλπ κλπ .... (με χαμογελάκι ίσως).
- Θα σε παρακαλούσα να μετριάσεις τις εκφράσεις σου.
- - ... κλπ κλπ....
-
(συνοδέυεται και απο καμμια μπυρα κάποιες φορές).

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ?????? ΠΕΣ ΜΟΥ. Και έχει γίνει. Και δίνει ένα στίγμα.

- Για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ .... δεν σχολιάζω.
Θα προτιμούσ παναγιώτη .... να πεις.... οτιδήποτε άλλο. Δεν με καλύπτεις (και βεβαίως έχεις κάθε δικαίωμα).

Για τους κανονισμους και τις αρμοδιότητες τα ειπαμε ολα. Αυτό ειναι που λέω. Εφόσον "το ως άνω κείμενο δεν θεωρείται προσβλητικό" ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ... και ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ... και σας παραπέμπω στους κανονισμούς ... (ΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ... ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ... ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ... ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΟΧΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΑ. Μη μπούμε σε τέτοια ανάλυση, δεν έχει νόημα.

@Νικο ... συμφωνώ. ( τελευταία ... το παρκάνουμε στη συμφωνία και δεν κάνει Με καλύπτεις και το διατυπώνεις πολυ καλυτερα αποτι εγώ. Οντως το ΜΗ αξίζει πολλα. Και νομίζω πως και εσύ του αξίζεις.

@Sweethope. Η προσέγγισή σου με βοηθά και ευχαριστώ πολύ. Για διαγραφή βέβαια ούτε λόγος... εννοείται. Και για τους λόγους που ειπες .. και για λόγους δεοντολογίας - στα πλαισια δικτυακων κοινοτητων -. Αλλά ... ειναι αυτό το όριο ... Που πρέπει να μπαίνει ... και για τα επόμενα .. και για λογους βασικής ηθικής. Σε πισι γράφουμε, δεν θα σε δώ, δεν θα με δεις ποτέ ... αλλα ...... Για την απομόνωση τέτοιων πρακτικών απο τα μέλη - εφόσον το αξίζουν και ειναι σκόπιμες - συμφωνώ


@ Χόρχε. Επί των επιχειρημάτων επιμένω. Για το έντονο του ύφους κάποιες φορές .. καταλβαίνεις και τη θέση μου και ζητώ συγνώμη. Για τη δυνατότητα λύσης. Επίσης επιμένω ότι υπάρχει. Να δίνεται - έστω ένα στίγμα - Το ελάχιστο. απο εκει και πέρα .. ο καθένας τοποθετείται. Αυτό σαν γενική παρατήρηση.

Astron
21.05.2006, 21:28
Μεγάλο το θέμα που άνοιξες Θάνο.

Όσον αφορά το αν ο semplice σε προσέβαλε ως μέλος:
Ναι, πιστεύω ότι το να πεις σε κάποιο μέλος ότι τα γραφόμενά του είναι επικίνδυνα για τα άτομα των 15-20 ετών και μάλιστα ότι χρειάζεται "έλεγχο" είναι πράγματι ακραία τοποθέτηση.
Ακόμα πιο ακραία ήταν η τοποθέτησή του σε ένα άλλο topic (Ο Ιησούς είναι ο σωτήρας) όπου χαρακτήρισε τους άθεους ως άτομα μιας ιδιαίτερης ψυχοπαθολογίας που είναι μάλιστα και ...κληρονομική!
Μια τέτοια απόλυτη θέση προσβάλλει πάρα πολύ τους επισκέπτες εκείνους που είναι άθεοι ή άθρησκοι.

O λόγος όμως που θεωρώ ότι δεν ήταν αναγκαία η παρέμβαση κάποιου moderator ή του Jorge πολύ απλά ήταν ότι ο καθένας μας κρίνεται απ' τα γραφόμενά του.
Αν ένα μέλος βρίσει ένα άλλο, μην νομίζετε ότι αυτό δεν κρίνεται απ' τον κόσμο.
Επειδή είμαι στο site απ' τις αρχές, έχουν περάσει κατά καιρούς πάρα πολλά άτομα τα οποία εκφράζονταν με απαράδεκτο τρόπο. Τις περισσότερες φορές η απομόνωσή τους ερχόταν αυτόματα από όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Αυτό που έχει σημασία είναι το εξής: όσο διαφορετική κι αν είναι η άποψή μας με τους άλλους, να μην προβαίνουμε ποτέ σε χαρακτηρισμούς.
Μπορώ να κρίνω μια άποψη, να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω. Ο χαρακτηρισμός του μέλους όμως που την διατυπώνει είναι ανεπίτρεπτος. Και τις λίγες εκείνες φορές που το έχω δει αυτό το φαινόμενο το έχω κατακρίνει.

Προσωπικά, τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου του περιοδικού δεν τα είχα διαβάσει με προσοχή.

Θάνο, μην ανησυχείς. Ούτε έχεις ανάγκη από υπεράσπιση. Τα γραπτά σου είναι καλογραμμένα και τεκμηριωμένα, και οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
vouliakis
21.05.2006, 21:42
Quote:

Το μέλος thank στις 21-05-2006 στις 20:55 έγραψε:

...
ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ... ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ MODERATORS ...

- .... cool ... βρε τάδε .... προσεξε λιγάκι .. κλπ κλπ .... (με χαμογελάκι ίσως).
- Θα σε παρακαλούσα να μετριάσεις τις εκφράσεις σου.
- - ... κλπ κλπ....
-
(συνοδέυεται και απο καμμια μπυρα κάποιες φορές).

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ?????? ΠΕΣ ΜΟΥ. Και έχει γίνει. Και δίνει ένα στίγμα.

- Για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ .... δεν σχολιάζω.
Θα προτιμούσ παναγιώτη .... να πεις.... οτιδήποτε άλλο. Δεν με καλύπτεις (και βεβαίως έχεις κάθε δικαίωμα)...


Ευχαριστώ για το μάθημα, thank. (Χαχαχα... Με έκανες και γέλασα, βρε μπαγάσα )


thank
22.05.2006, 00:41
Παναγιώτη το ξέρω ότι το ξέρεις (απο την αρχή βέβαια, όπως επίσης ξέρεις Απλά ήταν μία "πρόκληση" για να σου πώ ότι ... αν το πάμε σε αυτό το μοτίβο ... έχω δίκιο ... (κανονισμοί / διασταλτική ερμηνεία / κοινή λογική .... ) Οχι με χαρακτηρισμούς περί ψυθοπαθολογίας, τερατολογίας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, ... Με ένα μανιφέστο ... Ταρτατζούμ και συκοφαντικές δυσφημήσεις. Και για να στο πω στα ίσα βρε Παναγιώτη με την αναφορά σε παιδικές ηλικίες !!!! Και εδώ είναι που τελειώνει η πλάκα. Και εδώ ειναι που δεν μπορώ να συνεχίσω τις μπύρες, Παναγιώτη μου, αν και χαμογέλασα το ίδιο πονηρά ίσως και εσυ

Σε προσωπικό επίπεδο, οποιονδήποτε φτάσει σε τέτοια σημεία, "τον παίρνει και τον σηκώνει κανονικά" (αναμένω συστάσεις για χρήση κακών λέξεων .. αλήθεια αυτό ειναι ?) Αλλά, σε επίπεδο "κοινότητας" ... δικτυακής έστω .. μπαίνει ένα θέμα ορίου. Με δεκτές οποιεσδήποτε δυσκολίες, γκρίζες ζώνες, κλπ.). Ειναι και θέμα ρόλου.


Case studies για να ξεπεράσουμε το προσωικό.

- Εθεσα ενα παραδειγματάκι στην αρχή ... περί ... του χαβυμεταλά των 15 - 20 ....... Που τα χώνει ... στον τάδε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κλπ ... Πανεύκολο είναι ... με 2 - 3 αλλαγές, αν θέλεις στο φτιάχνω σαν παραλαγή του επίμαχου κειμένου. Αλλά ας παμε σε κάτι πιο ενδιαφέρον. Ο thank .. κατά τον ίδιο τρόπο ... τα χώνει στον ....unick πχ .... . Ακριβώς ... Σας το φτιάχνω και αυτό αν θέλετε (αν δώσει έγκριση ο Νίκος φυσικά ... ) Γιατί ο unick γράφει σε πολλά, έχει άποψη, ειναι οικείος, φιλικός, γράφει "το σκέφτηκα και ... εχεις δίκιο κλπ ..."... και .. κάτι θα βρούμε σαν έγκλημα.....Ευκολο ειναι .... Καλά, ειδικά αυτό το τελευταίο που κάνει ο unick ... συζητά πολλές φορές άμεσα στα τόπκς ... ειναι το πιο επικίνδυνο ...... (νίκο ελπίζω να μου δικαιολογήσεις την αυθαίρετη εμπλοκη σου σε αυτό το φανταστικό παιχνίδι).

Αλλά ε ... o thank ... οσο ναναι ... βρε παιδί μου .. ο άνθρωπος έχει μια παρουσία, κλπ κλπ ... σοβαρός άνθρωπος, δεν πειράζει και κανέναν τις περισσότερες φορες, ψιλοκολλάει που και που ... αλλα οκ ... Δεν ειναι να τοποθετηθεί κανείς σε αυτά. Και o unick θα καταλάβει, και .....

πιστέψτε με ο thank .. που τα έχωσε όλα, τα ισσοπέδωσε όλα και δεν βρήκε όριο, θα φέρει τα πάνω κάτω. , και άλλοι thank και σε θέματα που δεν το περιμένατε ... από τη θρησκεία και τη ρόκ, μέχρι το πόσες φορές και σε τί σχήμα κόβουμε τα νυχάκια μας ... . Και θα διώχνουν (οχι σαν log on στο σαιτ .. αλλά σαν "μέλη" της κοινότητας τους unick. A ναι και ... σε μουσικά θέματα).

@Παύλο, έχω μπει ήδη στη δική σου τοποθέτηση όπως και άλλων φίλων. Συμφωνώ και ευχαριστώ για την προσωπική σου αναφορά. Απλά, όταν έγραψα το κείμενο, το προσωπικό στοιχείο - θυμός, αγανάκτιση στενοχώρια ... (δικαιολογημένο νομίζω) ... ειχε περιοριθεί πολύ.. Με ενόχλησε αφάνταστα το γεγονός της αδυναμίας του ΜΗ να δώσει ένα στίγμα ... ενώ πολλές φορές το δίνει. Ποσώς με ενδιαφέρει ο τι θα κάνει ο τάδε .... Γι' αυτό ... Δεν ειναι προσωπικό του καλού Α και του κακού Β. Αφορά πρακτικές.

Επομένως, ως "ηθικόν δίδαγμα" όπως λέμε .. μη σας νοιάζει και αν ο αλλος γραφει τα μύρια όσα. Δεν είμαστε αστυνόμοι (σε όλες τις περιπτώσεις). Η κοινότητα θα κρίνει. Ναι οκ, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω και να διαβάζω τον άλλον .. Και έτσι ... απλά .. δεν μπορώ και δεν επιλέγω.

Στην αρχή είχα σκεφτεί να ξεκινήσω με τελίτσες ... στα ονοματα .. στο τι πρεσβεύω κλπ κλπ .... Το παιχνίδι που σας έλεγα με τις αλλαγές ρόλων. Μην αναφερθώ σε συγκεκριμένο. Αλλά δεν γινόταν. Δεν μπορούσα. Καθένας ας παίρνει προσωπικές ευθύνες χωρίς να σημαίνει ότι οδηγείται στην πυρα. Το θέμα του τάδε που έγραψε το κείμενο δεν με απασχολεί ουσιαστικά.

Ας γίνει η συζήτηση, αν συνεχιστεί, αφορμή για δεοντολογία, επικοινωνία, κλπ στις δικτυακές κοινότητες. Και ειδικά τώρα, δεν έχω καμμία απαίτηση (με την έννοια της επιθυμίας δηλαδή,) για κάτι παραπάνω. Σκέφτηκα πως και ο τίτλος ισως αλλάξει. [/b] Οποιος θέλει μπορεί να το κάνει. ]Καλύφθηκα και κατανόησα.

Επίσης, ειλικρινά και το εννοώ, χόρχε αν το κλειδώσεις όποτε κρίνεις, δεν υπάρχει θέμα απο μένα. Τέλος. (αρκει να μην εχουμε τίποτα περίεργα αλλα και πάλι .. οποιος θέλει "τα χώνει" ελέυθερα.) .. Εννοείται πως αν κάποιος απο τους ανθρώπους του ΜΗ θέλει απάντηση ή σχόλιο .. δεν το συζητώ ... Μαλλον θα το παρακαλουθώ (!!!!!!!!!!!!!) το τόπικ που και που.

χόρχε εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με έναν τόννο λίγο απότομο στην αρχή από μέρους μου και πάλι συγνώμη.

- Αλλαξε και ό τίτλος. Στο πρώτο κείμενο ... ήμουν λίγο επιθετικός από με τον Χόρχε. Δεν δικαιούται ο Γιώργος. τέτοια κειμένα. Ελάχιστες ατάκες ήταν (2 - 3). Εφυγαν και αυτές.

Τώρα ειναι πιο κόντα στις πρακτικές, το πλαίσιο και όχι τον Α και τον Β.[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : thank στις 22-05-2006 02:17 ]
jorge
22.05.2006, 03:05
Quote:

Το μέλος thank στις 21-05-2006 στις 19:12 έγραψε:

Γιώργο (χόρχε) γνωρίζεις πάρα πολυ καλα, ότι είχες, Kαι εσυ προσωπικά και Η ομάδα ανάπτυξης τη στηριξη, όποτε χρειάστηκε. και είχες δίκο. ΝΑΙ τότε που σε έλγαν φασίστα Γιώργο. Αρα, σε μένα τουλάχιστον μη λές για μη - στήριξη.
Δεν είπα οτι δεν είχα στήριξη. Είπα πως δεν την απαίτησα, όπως κάνεις τώρα εσύ.

Αυτό με ενοχλεί. Που απαιτείς.

Λες και είμαι κότα να πω την άποψή μου αν το νομίζω. Έτσι νομίζεις; Νομίζεις πως κάνω τουμπεκί γιατί θέλω να τα έχω καλά με όλους; Γι' αυτό και δεν λέω τίποτα στον semplice; Για να μην παρεξηγηθώ με αυτούς που τον συμπαθούν; Ή για να μη χαλάσω το image μου; Αυτά έχεις καταλάβει τόσο καιρό για μένα; Αν ναι, πολύ λογικό, μια και (δεν) με ξέρεις εδώ και ελάχιστους μήνες και κυρίως διαδικτυακά.

Όμως ...

Μήπως η συγκεκριμένη στάση μου είναι αποτέλεσμα ΣΚΕΨΗΣ και ΚΡΙΣΗΣ (ναι, έχω και απ' αυτό) και την έχω επιλέξει συνειδητά; Μήπως κάθησα και διάβασα τι γράφατε όλοι σας και έβγαλα κάποια συμπεράσματα; Και με βάση αυτά τα συμπεράσματα που έβγαλα, αποφάσισα να μην πω τίποτε; Ε;


Μήπως αν ήταν να πάρω θέση και να κάνω τον δικαστή, όπως απαιτείς, θα τράβαγα και τα αυτάκια και άλλων, πλην του semplice; Γιατί κάπου διάβασα προσβολές και κατά του semplice. Κάποιος τον απεκάλεσε "εθνικιστή". Λάθος κάνω; Αυτά γιατί δεν τα λες; Πριν και μετά βεβαίως ακολούθησαν προσβολές και από τον semplice.


Και εδώ να προσθέσω πως ο semplice ούτε φίλος μου είναι, ούτε και συμφωνώ με όσα έγραψε και γράφει. Με τα δικά σου γραπτά Θάνο συμφωνώ κατά 90%, με του semplice μετα βίας να συμφωνώ στο 1%. Όμως είναι και αυτός ένα ΜΕΛΟΣ, όπως ΜΕΛΟΣ είσαι και εσύ. Και εγώ διαχειριστής και πρέπει να σας αντιμετωπίζω με τον ίδιο σεβασμό. Δεν επιτρέπεται να μεροληπτίσω.

Σας βλέπω σαν κάτι ίδιο, το καταλαβαίνεις; Δε μετράω φιλίες ή συμπάθειες εκείνη την ώρα. Έχω χάσει και φίλους έτσι, αλλά έτσι είμαι. Είμαι ακριβοδίκαιος μέχρι μαλακίας. Αλλά τουλάχιστον τα έχω καλά με τον εαυτό μου που δεν έχω επιτρέψει σε φίλους και "φίλους" να με κάνουν άδικο απέναντι σε άλλους.

Όταν λοιπόν βλέπω προσβολές ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ή θα σας την πω και στους δύο ή θα σας αφήσω να τα βρείτε.

Και για να τελειώνουμε: Δεν θεώρησα σαν Jorge πως έπρεπε να παρέμβω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτή είναι η άποψή μου. Θεώρησα πως ήταν προσωπικό το ζήτημα. Πάει, τελείωσε.

Και επειδή πρόκειται για θέμα που έχει επαναληφθεί άπειρες φορές στο παρελθόν, υπάρχουν κανόνες που έχω γράψει, γι' αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις όταν 2 μέλη διαφωνείτε ή αλληλοσφάζεστε (πολύ σωστά έκανες Παναγιώτη και τις παρέθεσες).

Παράκληση: Μην απαιτείτε από κανέναν να κάνει τον δικαστή. Πολεμήστε με το πληκτρολόγιο, με τον λόγο σας. Αφήστε την Ομάδα Ανάπτυξης να δικαιολογήσει το όνομά της.
jorge
22.05.2006, 03:29
Quote:

Το μέλος Orfeus στις 21-05-2006 στις 19:20 έγραψε:

Εγώ έχω πάρει θέση, αλλά δεν το εννοώ ως ανταπόδοση. Ούτε καν το σκέφτηκα!!!
Βρε Orfeitto ούτε εγώ το εννοώ ως ανταπόδοση. Λέω απλά οτι δεν είναι ωραίο να
απαιτείς από κάποιον να πάρει θέση για ένα (προσωπικό ή όχι) ζήτημα. Κατά τη γνώμη μου πάντα. Εσύ απλά ενημέρωσέ τον, και μετά άστον να κάνει οτι νομίζει.

Και μια τελευταία σκέψη, σαν επίλογος στο προηγούμενό μου post...

Δε χρειάζεται να μπαίνουν πολλοί σε μια διαμάχη, δεν το καταλαβαίνετε; Αν έχετε πρόβλημα με κάποιον, ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ στη διαμάχη.
Έχετε όρεξη να δημιουργούμε στρατόπεδα εδώ μέσα; Να μπει από τη μία ο Orfeus με τον Thank, να μπει από την άλλη ο semplice με κανέναν analogion, να μαζευτούμε και καμιά δεκαπενταριά ακόμα και να αρχίσουμε τις μάπες δηλαδή;


Γι' αυτό και τα προσωπικά προβλήματα να τα λύνετε μεταξύ σας και να μην απαιτείτε υποστήριξη. Αν αγαπάτε λίγο αυτό το "κάτι" που δεν απαιτεί από εσάς τίποτε παράλογο.