ελληνική μουσική
213 online   ·  209.033 μέλη

Η τέχνη της κίνησης

ageras
Βετεράνος
Chat
24.06.2006, 18:46

ΠΙΣΤΗ στο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό για έβδομη συνεχή χρονιά, η Hellenic Dance Company της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης παρουσιάζει την νέα της παραγωγή με τίτλο «Acts of Light, Acts of Darkness».

Oι παραστάσεις θα δοθούν στις 4, 5, 6 και 7 Ιουλίου 2006 στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της τέχνης της κίνησης να απολαύσουν τους νέους, ταλαντούχους χορευτές της χώρας μας σε δημιουργίες μερικών από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους και Αμερικανούς χορογράφους.

«Acts of Light» είναι ο τίτλος του τρίπτυχου έργου της θρυλικής Μάρθα Γκράχαμ του οποίου το πρώτο («Convertion of Lovers») και το τρίτο μέρος («Helios») περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των παραστάσεων.

Πιστό στις προθέσεις του Μορίς Ραβέλ το «Wien» που παρουσιάζει ο διάσημος Γάλλος χορογράφος Pascal Rioult είναι μία φανταστική και μοιραία περιδίνηση με τραγικές διαστάσεις. Το βιεννέζικο βαλς, σύμβολο εξευγενισμένων κοινωνικών δραστηριοτήτων, μετατρέπεται σε σύμβολο μίας αποσαθρωμένης κοινωνίας.

«The Thunder comes from earth» («Ο κεραυνός έρχεται από την γη») είναι ο τίτλος της χορογραφίας με την οποία συμμετέχουν στις παραστάσεις της Hellenic Dance Company οι χορογράφοι Λίντα Καπετανέα και Jocef Frucek, επί χρόνια συνεργάτες του διάσημου Wim Vandekeybus. Το πρόγραμμα, συμπληρώνουν χορογραφίες του Βρετανού Richard Alston και των διακεκριμένων στο εξωτερικό Ελλήνων Αντώνη Φωνιαδάκη και Νανάς Βάχλα.

Είναι παγκόσμια πρακτική στις μεγάλες κρατικές σχολές Χορού να περιλαμβάνεται και μία ομάδα χορού που αντιπροσωπεύει την φιλοσοφία και το υψηλό επίπεδο των σχολών αυτών. Η Κρατική Σχολή Χορού είναι η μοναδική σχολή χορού αυτού του επιπέδου στην Ελλάδα και αναγνωρίζεται παγκοσμίως. Η Hellenic Dance Company αποτελεί την επαγγελματική Ελληνική Ομάδα Χορού.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Πηγή:Ναυτεμπορικήεπισυναπτόμενα: 59a.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;