ελληνική μουσική
405 online   ·  208.897 μέλη

Korg Triton Sequencer και Midi

kerkiras
Περαστική Νότα
Chat
08.07.2006, 04:13
Καλησπέρα!

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα Midi Keyboard το οποίο εκτός του κλαβιέ διαθέτει έναν επιλογέα 16 καναλιών και καμία άλλη ρύθμιση. Θέλησα να το συνδέσω με το Triton το Le για να εκμεταλλευτώ τους ήχους του άλλα δεν έβγαλα άκρη.
Ζητάω να κάνω το εξής απλό πραγματάκι: πλάτες στο triton, σόλο στο Midi. Έχω περασμένους πολλούς ήχους στο Prog τους οποίους θέλω να χρησιμοποιήσω. Αυτονόητο είναι ότι αν χρησιμοποιήσω το Prog στο triton από όποιο κλαβιέ και να παίξω ακούγεται ο ίδιος ήχος. Επομένως λογικό είναι να χρησιμοποιήσω στο triton το Combi ή ακόμα καλύτερα το Sequencer που διαθέτουν 8 και 16 κανάλια αντίστοιχα.
Στέλνω στο κάθε κανάλι τους ήχους που χρειάζομαι όμως δεν έχω καταλάβει καθόλου μα καθόλου τι παίζει με τα εφε. Συγκεκριμένα, στο Prog για τον κάθε ήχο χρησιμοποιούνται διαφορετικά MFX (Master FX) ενώ στο Seq η Combi έχω δικαίωμα να βάλω MFX τα οποία όμως είναι ίδια γιά όλα τα κανάλια.
Π.Χ Βάζω στο Ch.1 Piano και θέλω σε αυτό μόνο το κανάλι να έχω Reverb, στο Ch.2 βάζω Dist.Guitar και θέλω να βάλω(στο συγκεκριμένο κανάλι όμως μόνο) Flanger. Πώς μπορεί να γίνει αυτό? Κάποια σχέση θα έχει και το IFX (Insert FX) το οποίο δεν έχω καταλάβει καθόλου τι είναι..
Όποιος ξέρει ας βοηθήσει! Μεγάλη ανάγκη παιδιά!

Ευχαριστώ προκαταβολικά! null
#1   


Αυτά τα διάβασες;