ελληνική μουσική
136 online   ·  209.179 μέλη

Οι Deep Purple στη Σκιά των Βράχων! 24 Iουλίου

tzoy
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
22.07.2006, 09:19
Οι Deep Purple στη Σκιά των Βράχων!Τι: Συναυλία Deep Purple,
Open: Engine-V
Πότε: Δευτέρα 24 Ιουλίου
Που: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
Τιμή εισιτηρίου: 50 ευρώ
Οι Πόρτες ανοίγουν στις 18:30
Προπώληση: Village Cinemas, Metropolis, Δημαρχείο Δήμου Βύρωνα, Πνευμ.
Κέντρο Δήμου Βύρωνα, Ταμεία Θεάτρου Βράχων
Τηλεφωνικά: Village Cinemas
(τηλ. από σταθερό): 801 100 91 91
(τηλ από κινητό): 210 - 810 80 80

Οι Deep Purple έρχονται τη Δευτέρα 24 Ιουλίου ζωντανά στο 19ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα "Στην Σκιά των Βράχων" υποσχόμενοι ένα μαγευτικό ταξίδι σε όλη τη δισκογραφία τους.
Αν η Rock μουσική μπορούσε να παρομοιαστεί σαν ένα οικοδόμημα, τότε σίγουρα οι Deep Purple αποτελούν τα πιο γερά θεμέλια! Με μια ανεπανάληπτη πορεία όλα αυτά τα χρόνια και μια διόλου ευκαταφρόνητη προσφορά στη Rock μουσική, οι Deep Purple επισκέπτονται το Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Θέατρο Βράχων Βύρωνα)

Για την ιστορία
Μαζί με τους Led Zeppelin και τους Black Sabbath, οι Deep Purple ήταν πρωτομάστορες στο χτίσιμο της Metal γέφυρας που ένωσε τα 60s με τα 70s. Με τη σύνθεσή τους να περιλαμβάνει τους Richie Blackmore (κιθάρα), Jon Lord (κίμπορντς), Ian Paice (τύμπανα), Ian Gillan (φωνητικά) και Roger Glover (μπάσο), κυκλοφόρησαν το πιο επιδραστικό άλμπουμ τους ("In Rock", το 1970) και αργότερα τα "Fireball" (1971), "Machine Head" (1972, στο οποίο υπήρχε και ο Heavy Metal ύμνος "Smoke On The Water") και "Made In Japan" (1972, που έχει αναγνωριστεί ως το καλύτερο λάιβ άλμπουμ του Heavy Metal).

Η αποχώρηση των Gillan και Glover αρχικά -και αργότερα και του ίδιου του Blackmore- από τις τάξεις του συγκροτήματος οδήγησε στη διάλυσή του τον Ιούλιο του 1976. Το 1984 οι Deep Purple ξανασχηματίστηκαν και ξεκίνησαν μια δεύτερη φάση της καριέρας τους, με πολλές αλλαγές στα ονόματα των συμμετεχόντων μουσικών και με έντονη δισκογραφική και λάιβ παρουσία, που ωστόσο έμεινε στη σκιά των ημερών της ακμής της μπάντας.

Όταν ξεκίνησαν για την πρώτη τους περιοδεία στη Δανία το 1968 οι Deep Purple ονομάζονταν ακόμη Roundabout. Το όνομα αυτό είχε διαλέξει ο Chris Curtis, ο πρώην ντράμερ των Searchers, ιδέα του οποίου ήταν η δημιουργία του συγκροτήματος. Ο Curtis όμως γρήγορα μπήκε στο περιθώριο και τα μέλη του γκρουπ (Mk I) δεν ήταν ικανοποιημένα από το όνομα. Ενώ λοιπόν βρίσκονταν πάνω στο πλοίο που τους μετέφερε από την Αγγλία στη Δανία, o Ritchie Blackmore και ο μπασίστας Nick Simper μιλούσαν με ένα δημοσιογράφο για το νέο σύνολο. Όταν ρωτήθηκαν για το όνομά του, ο Blackmore ανέφερε για πρώτη φορά το "Deep Purple", που ήταν ο τίτλος... ενός αγαπημένου τραγουδιού της γιαγιάς του, και ο Simper συμφώνησε με ένα νεύμα.
#1   
ageras
Βετεράνος
Chat
22.07.2006, 12:09
Το έχουμε ήδη αναφέρει εδώεδώεδώ


#2