ελληνική μουσική
405 online   ·  208.376 μέλη

Sounds of the World. Οι ήχοι του κόσμου σε… 3 νύχτες!

tzoy
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
30.07.2006, 17:52


Μια νέα ενότητα εγκαινιάζεται στο Λόφο της Σάνης την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2006, με ένα πολύχρωμο ταξίδι συντροφιά με τις μουσικές κόσμου.

Το 1ο Sounds of the World έρχεται να κατακτήσει το Λόφο της Σάνης την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2006. Τη ζωντανή απόδειξη πως το SANI FESTIVAL εξελίσσεται κι ανοίγει και σε άλλες μουσικές κατευθύνσεις αποτελεί η νέα αυτή ενότητα, που είναι αφιερωμένη στις μουσικές του κόσμου.

Έτσι για το 1ο Sounds of the World θα ταξιδέψουν για να βρεθούν στη σκηνή του φεστιβάλ το Hadouk Trio σε πρώτη κι αποκλειστική εμφάνισή τους στη χώρα μας,
ο ζωντανός θρύλος της Βραζιλίας Milton Nascimento με το κουαρτέτο του κι ο αργεντινός μάγος των κρουστών Minino Garay με τα Τύμπανα του Νότου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Αυγούστου:
Hadouk Trio με τους Didier Malherbe - Loy Ehrlich - Steve Shehan

Όλες οι μουσικές του κόσμου σε μία λέξη: Hadouk! Το τρίο που πήρε το όνομά του από το HAJOUJ, ένα τρίχορδο μπάσο που παίζει η φυλή των Gnawas στο Μαρόκο και από το DOUDOUK, ένα πνευστό της Αρμενίας με διπλό γλωσσίδι, παρασύρει με τη μουσική του σε ένα συναρπαστικό μουσικό προορισμό. Πρόκειται για τρεις εξαίρετους, έμπειρους μουσικούς που έχουν συνεργαστεί μέσα στα χρόνια σε διάφορα σπουδαία σχήματα, όπως με τον Brian Eno, Paul Simon,Gypsy Kings, Ruichi Sakamoto, αλλά και τον δικό μας Βαγγέλη Παπαθανασίου. Με ένα ιδιαίτερο ύφος που βασίζεται στην πολυφωνία διαφορετικών παραδοσιακών μουσικών οργάνων, ο Didier Malherbe στα πνευστά, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια αναζητήσεων στις ρυθμικές καταβολές αρκετών λαών, έχει υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση στη σύνθεση της μουσικής, ο Steve Shehan στα κρουστά, που μιλάει 14 γλώσσες και παίζει πάνω από 500 διαφορετικά κρουστά όργανα και ο Loy Ehrlich στα έγχορδα αναζητούν την περιπέτεια της μελωδίας.

Didier Malherbe: Doudouks, σαξόφωνο, φλάουτο, Ken
Loy Ehrlich: Hajouj, πλήκτρα
Steve Shehan: Κρουστά

Σάββατο 5 Αυγούστου:
Milton Nascimento & Quartet

Κοινό και κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει τα τραγούδια του σπουδαίου Βραζιλιάνου ερμηνευτή ως «την απαραίτητη θρέψη για το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων». Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Βραζιλιάνους τραγουδιστές, αλλά και χαρακτηριστική επαναστατική πολιτική φιγούρα της χώρας του και με τις συνθέσεις του επηρέασε μια ολόκληρη γενιά μουσικών. Ο ήχος του Nascimento, γνωστός στην παγκόσμια μουσική σκηνή «ως ήχος Milton» είναι επηρεασμένος φανερά από τη μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο, είναι γλυκόπικρος και συνδέει με μία ιδιαίτερη δεξιοτεχνία πολυάριθμες ανόμοιες κουλτούρες, όπως την εμπορική μουσική προηγούμενων δεκαετιών με τη Jazz και τη Γρηγοριανή μουσική με τα τραγούδια των αφρικανικών φυλών. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί από τη σπουδαία Sarah Vaughan (Brazilian Romance), τον διάσημο σαξοφωνίστα Wayne Shorter (Native Dancer) και τον Paul Simon μέχρι τους Duran Duran (Breath after breath), ενώ ο ίδιος μετράει πολυάριθμα προσωπικά άλμπουμ.
Το βραβείο Grammy που του απονεμήθηκε το 1998 για το καλύτερο World Music Album της χρονιάς ήρθε ως επιστέγασμα της πολυετούς του πορείας.

Lincoln Continentino: Πλήκτρα
Gastao Villeroy: Μπάσο
Lincoln Cheib: Τύμπανα
Wilson Lopes: Κιθάρες

Κυριακή 6 Αυγούστου:
Minino Garay y Los Tambores del Sur

Μέσα στη μουσική του Minino Garay μπορεί κανείς να νοιώσει τα 17 χρόνια του Παρισιού και της ευρωπαϊκής επιρροής πάνω στις αργεντίνικες ρίζες του, το αφρικανικό στοιχείο να συναντά το περουβιανό και το ισπανικό να «παντρεύεται» με το αμερικάνικο.
Η περιπλάνηση του Minino Garay μεταξύ παραδοσιακών τραγουδιών Latin και πρωτότυπων συνθέσεων, για να τα εξελίξει στη συνέχεια σε ένα μίγμα από Jazz, Tango, cante jondo και groovy Blues αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο τμήμα της παριζιάνικης world Jazz κι αρχίζει με την ίδρυση του μουσικού του σχήματος «Τα τύμπανα του Νότου» (Los Tambores del Sur). Πρόκειται για ένα μίγμα από world Jazz, Latin Jazz, argentinian groove ή -όπως λέει ο ίδιος ο Minino- για «ομιλόν Tango».
Ο Minino Garay βραβεύτηκε το 2004 με το βραβείο «Django d’or» ως ο καλύτερος συνθέτης στην παραδοσιακή μουσική του κόσμου.

Minino Garay : Κρουστά, φωνητικά
Eddy Tomassi : Κρουστά
Pablo Mendez : Κρουστά
Yorgos Dimitriadis : Κρουστά
Hector Gomez : Κρουστά
Pajazo Canzani : Κιθάρα, φωνητικά
Nicolas Genest : Τρομπέτα
Lalo Zanelli : Πιάνο
Fabricio Fenoglieto : Μπάσο
Leandro Guffanti : Σαξόφωνο

Το Sani Festival έρχεται φέτος ένα βήμα πιο κοντά στους νέους, διευκολύνοντας τη μετακίνησή τους από τη Θεσσαλονίκη στο Λόφο της Σάνης και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με ναυλωμένα πούλμαν.
4,5 και 6 Αυγούστου: Αναχώρηση από Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/κης στις 19:00
Αναχώρηση από Σάνη στη 01:00

Πληροφορίες :
4, 5 και 6 Αυγούστου 2006
Χώρος : Λόφος της Σάνης
Ώρα Έναρξης Συναυλιών 21:30
Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 20€
Τιμή εισιτηρίου τριημέρου: 45€ (εισιτήρια και για τις τρεις συναυλίες) Εισιτήρια προπωλούνται:
Θεσσαλονίκη: STEREODISC, Αριστοτέλους 4, PUBLIC, Mediterranean
Χαλκιδική: WOW στη Sani Marina και στις reception του Sani Resort.
Μέσω internet: www.i-ticket.gr

#1   


Αυτά τα διάβασες;