ελληνική μουσική
178 online   ·  209.499 μέλη

21.000.000 Ευρώ ζητούν οι Beatles!

ageras
Βετεράνος
Chat
06.09.2006, 16:03
Οι Beatles κατέθεσαν αγωγή κατά των δισκογραφικών εταιρειών EMI και Capitol Records, ζητώντας αποζημίωση τουλάχιστον 21.000.000 Ευρώ, από μη καταβληθέντα δικαιώματα!

Με την αγωγή, οι Beatles κατηγορούν τις εταιρείες για αθέτηση συμβολαίου, αλλά και ζητούν να αναγνωριστούν τα δικαιώματα σε όλες τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τα δικόγραφα, η EMI και η Capital (μέλος του ομίλου της EMI), εσκεμμένα δήλωσαν ως κατεστραμμένα κάποια από τα master των ηχογραφήσεων του γκρουπ, και στη συνέχεια προχώρησαν σε εν κρυπτώ πώλησή τους. Οι δύο εταιρείες, σύμφωνα με την αγωγή, καταχώρισαν κάποιες ηχογραφήσεις ως "δοκιμαστικές - προωθητικές", πράγμα που σημαίνει ότι δεν υφίστανται δικαιώματα, και τις πούλησαν χωρίς καν να το αναφέρουν.

Τα στοιχεία που πιστοποιούν το αληθές των ισχυρισμών των Beatles, προέρχονται από τα λογιστικά βιβλία της EMI και της Capitol, που φέρονται να προέβησαν στις ανωτέρω ενέργειες μεταξύ των ετών 1994 και 1999. Οι ενάγοντες ζητούν πέραν της αποζημίωσης για τα χαμένα τους δικαιώματα και την καταβολή αποζημίωσης για ποινικές ρήτρες και απώλειες εσόδων.

Οι δικαστικές διαμάχες της EMI με το συγκρότημα έχουν ξεκινήσει από το 1979, όταν οι Beatles ζήτησαν διαφυγόντα δικαιώματα ύψους 20.000.000 δολαρίων. Η υπόθεση εκείνη είχε διακανονιστεί μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, όταν η EMI για να καλύψει τις διαφορές αποδέχθηκε να καταβάλει υψηλότερα ποσοστά για τις επόμενες πωλήσεις.

Στην νέα δικαστική κόντρα, η πρώτη φάση έληξε εναντίον της EMI με την δικαστή Kalra Moskowitz να αρνείται την αίτηση της EMI για απόρριψη της υπόθεσης. Η αγωγή κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης και υπογράφεται από τους εν ζωή Beatles, Sir Paul McCartney και Ringo Starr, την χήρα του John Lennon, Yoko Ono, τους κληρονόμους του George Harrison και την εταιρεία των Beatles, Apple Corps.

Πηγή:musiccorner
#1   
vouliakis
Βετεράνος
Chat
07.09.2006, 00:15
"...I don't care too much for money, money can't buy me love

Can't buy me love, everybody tells me so
Can't buy me love, no no no, no..."


#2