...όπως λέει κι ο ποιητής, "εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν' αγοράσεις".
Γνωρίζω ότι η παρακάτω πρόταση ξεφεύγει κάπως στην τιμή, ωστόσο, αφενός μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να ανεβάσεις το budget σου, αφετέρου (σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου έδωσες) πιστεύω ότι είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις, χωρίς να μιλάμε για εξωφρενική διαφορά στην τιμή.
Να λοιπόν η αντιπρόταση στην...αντιπρότασή μου:
Kawai CA5 Concert Artist - Επίσημη ιστοσελίδα
Γιατί το CA5; Για έναν και μόνο λόγο:
Χρησιμοποιεί αληθινά ξύλινα πλήκτρα. Τέλος. Αυτό τα λέει όλα.
Ο μηχανισμός "ΑWA PRO Wooden Key" είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος που υπάρχει σε όλα τα ηλεκτρικά πιάνα όλων των εταιρειών. Έτσι κι αλλιώς, η Kawai διαθέτει το καλύτερο κλαβιέ. Ωστόσο, πίστεψέ με, το "AWA PRO" του CA5 δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σχέση με το "ΑΗΑ IV" του CN4 που σου πρότεινα στο προηγούμενο post. Το CN4 διαθέτει έναν πολύ καλό μηχανισμό σε ένα πολύ καλό κλαβιέ, ενώ το CA5 διαθέτει τον καλύτερο μηχανισμό στο καλύτερο κλαβιέ. Και ναι, έχω παίξει σε CA5 και σου μιλώ εκ πείρας, αλλιώς δε θα μιλούσα καθόλου. Απίστευτη αίσθηση του κλαβιέ στα δάχτυλα.
Όχι πως ο παραπάνω δεν είναι λόγος για να πείσει κάποιον να το αγοράσει, αλλά μιας και κάνουμε σύγκριση, έτσι σαν κερασάκι στην τούρτα, το CA5 έχει
4 ηχεία των 80 Watt, αντί των 2x40 Watt του CN4.
Όσον αφορά στον ήχο του πιάνου, καμία απολύτως διαφορά. Ο γνωστός σαμπλαρισμένος ήχος του Kawai EX Concert Piano, όμοια δηλαδή με το CN4 αλλά και το MP4. Βέβαια, αλλιώς ακούγεται από 2 ηχεία των 40 Watt που έχει το CN4 κι αλλιώς από 4 των 80 Watt που έχει το CA5. Εδώ πραγματικά το monitor είναι πεταμένα λεφτά (αν φυσικά μιλάμε για χρήση στο σπίτι, έτσι; Δε μιλάω για μουσική σκηνή, προς θεού).
Ναι, ΟΚ, ωραία όλα αυτά θα μου πεις, αλλά πόσο είναι η διαφορά στην τιμή;
Πάλι από το thomann, με τη γνωστή 3ετή εγγύηση:
KAWAI CA-5 από τριανταφυλλιά στα 1.899 ευρώ
Εδώ, it's your call. Καθαρά δικό σου θέμα αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα λεφτά ή αν τα έχεις κιόλας για να τα δώσεις. Αν με ρωτάς αν αξίζει, ξεκάθαρα σου απαντώ ναι, αξίζει και με το παραπάνω.
Ουσιαστικά, με 430 ευρώ αγοράζεις αληθινά ξύλινα πλήκτρα. Ακριβώς αυτό δηλαδή που ψάχνει ένας πιανίστας σε ένα ηλεκτρικό πιάνο.
Το βρίσκεις σε τρία διαφορετικά είδη ξύλου σε αυτήν την τιμή:
- κερασιά
- μαόνι
- σκούρα τριανταφυλλιά
Υπάρχει και σε χρώμα εβένου (πανέμορφο ασυζητητί), όμως εδώ ξεφεύγουμε στην τιμή:
CA5 Ebony στα 2.290 ευρώ
Ελπίζω να βοήθησα. Όποια άλλη απορία έχεις, εδώ είμαι.