Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Ξεθάβω αυτό το θέμα καθώς ενδιαφέρομαι για αγορά ηλεκτρικής κιθάρας. Είχα κάνει παλιά μαθήματα κλασσικής κιθάρας για 2.5 χρόνια, τα σταμάτησα πριν 6 7 χρόνια για πανελλήνιες πανεπιστήμια κλπ, έπαιζα που και που αλλά όχι συστηματικά, και ξανάπιασα την κιθάρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.Αποφάσισα να πάρω μια ηλεκτρική για να ασχοληθώ. Μόνο που είμαι παντελώς άσχετως από ηλεκτρικές.
Σκέφτομαι να δώσω μέχρι 400 ευρώ για κιθάρα κι ενισχυτή (βασικά το μπάτζετ μου φτάνει ως εκεί, άντε 450 αν τεντωθώ :P ). Eίμαι ανάμεσα σε Epiphone LP και Ibanez. To ξέρω ότι δεν έχουν μεγάλη σχέση, αλλά διάβασα ότι π.χ. οι Ibanez είναι Ιαπωνικές ενώ Epiphone κατασκευάζονται και στην Κίνα. Από την άλλη σε πρώτη φάση δε μ ενδιαφέρει να χει floyd (στο κόστος που κοιτάω μάλλον δεν έχει και νόημα). Μ ενδιαφέρει περισσότερο για classic rock, hard rock (led zeppelin Π.χ.). αλλά και τίποτα πιο distorted (π.χ. για metallica). Καμμιά φορά και κάνα blues. Πάντως μετράει πολύ και η ποιότητα κατασκευής μια και μέχρι την πρώτη αλλαγή σε οτιδήποτε θα περάσει αρκετός καιρός, και αν εμφανιστούν κακοτεχνίες νωρίς θα είναι πρόβλημα. Απ ότι έψαξα λίγο στο net η epiphone lp 100 που χα στο μυαλό μου έχει βγάλει τέτοια προβληματάκια σε κάποιους.
Είχα και τη σκέψη να δώσω για κιθάρα περισσότερα λεφτά και να την περάσω στο pc μου μέσα από το Mic in (έχω μόνο Laptop, το Desktop έχει πεθάνει πριν κάνα μήνα) ή με κάνα USB adaptor και με χρήση αντίστοιχου λογισμικού, να μην πάρω δηλαδή ενισχυτή (σε πρώτη φάση τουλάχιστον και να πάρω τον ενισχυτή σε κάνα δίμηνο). Mε αυτόν τον τρόπο θα χω τελικά και καλύτερη κιθάρα και καλύτερο ενισχυτή και μέχρι να πάρω τον ενισχυτή θα χω κάτι να εξασκούμαι. Έχει νόημα μια τέτοια κίνηση;
Επιπλέον θα ήθελα να ξέρω για κάποια καλά μαγαζιά για αγορά με την έννοια του να είναι περισσότερο εντάξει προς τον πελάτη. Τέλος κάποιες οδηγίες με το τί να προσέξω στην αγορά μια και όπως είπα είμαι άσχετος από ηλεκτρική.
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
-----------------
Ήμουνα μεταλάς κι έγινα ρεμπετάς, τώρα στα τάστα μου στενάζει ο Τσιτσάνης.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Abaddon στις 13-04-2009 17:03 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Abaddon στις 13-04-2009 17:09 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Abaddon στις 13-04-2009 17:15 ]