ελληνική μουσική
316 online   ·  209.035 μέλη

Μιχάλης Ανδρονίκου-''Διοσημεία''

krios80
Φθασμένος
Chat
22.02.2007, 19:22
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -''ΔΙΟΣΗΜΕΙΑ''


  Πίσω από τον τίτλο «Διοσημεία», τρεις καλλιτέχνες, ο ζωγράφος Μίλτος Παντελιάς, η γλύπτρια Ειρήνη Γκόνου και ο συνθέτης Μιχάλης Ανδρονίκου, αναζητούν ο καθένας μέσω της δικής του βιωματικής προσέγγισης τον μύθο της γέννησης του Δία.
      Πρόκειται για μια καλλιτεχνική αναζήτηση που ανιχνεύει τις αρχές της Δημιουργίας, όπως και επί μέρους έννοιες, και προσωπικά ξεστρατίσματα, δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή να κάνει το ίδιο.
      Μια εκδοχή του μύθου αφηγήθηκε ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, ενώ η Ιροντίνα ερμήνευσε το νανούρισμα του αρχαίου θεού σε στίχους που έγραψε η Πέλα Σουλτάτου.
      Οι Κουρήτες δεν κάνουν απλά φασαρία με τις ασπίδες τους αλλά συμμετέχουν στις μουσικές συνθέσεις του Μιχάλη Ανδρονίκου με τα όργανα που κατασκεύασε η Ειρήνη Γκόνου, ενώ η Ρέα  και οι Νύμφες είναι σχέδια ,σε  χρώμα σέπιας, του Μίλτου Παντελιά..
      Η μουσικοεικαστική παρουσίαση με τίτλο «Διοσημεία» ολοκληρώνεται με την κυκλοφορία βιβλίου/CD, που φέρει τον ομώνυμο τίτλο, από τις εκδόσεις Κέδρος.

- www.andronikou.gr
- www.diosimia.net


 
#1   
ageras
Βετεράνος
Chat
22.02.2007, 19:29
Φυσικά είναι τιμή μας να είναι μέλος της παρέας μας και θα ήταν καλό όποιος δεν έχει επισκεφθει την σελίδα του στο MH να το κάνει!Μπορεί να ακούσει και μερικά δείγματα της δουλειας του.

Μιχάλης Ανδρονίκου
#2   


Αυτά τα διάβασες;