ελληνική μουσική
599 online   ·  209.827 μέλη

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος το Γιώργη Χριστοδούλου – «Μην Αλλάξεις Ποτέ»

Akarayan
03.03.2007, 12:47
Γιώργης Χριστοδούλου – «Μην Αλλάξεις Ποτέ»

Κάνε κλικ εδώ www.myspace.com/giorgischristodoulou και άκουσε.

Το Γιώργη Χριστοδούλου τον πρωτογνωρίσαμε από τα άλμπουμ του, «Γιαπωνέζικοι Κήποι» και «Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι» και τον αγαπήσαμε με το mini LP «Δες το κι αλλιώς» το οποίο περιλαμβάνει την απρόσμενη διασκευή του «Όλα τα λεφτά».

Μετά τη συλλογή «Eurorevisions”, μια ιδέα και παραγωγή του, που περιλάμβανε ελληνικές συμμετοχές της Eurovision διασκευασμένες από νέες φωνές και σχήματα, ο Γιώργης Χριστοδούλου επιστρέφει με μια νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μην Αλλάξεις Ποτέ» η οποία θα κυκλοφορεί από την Λύρα τον Φεβρουάριο του 2007.

Ο δίσκος ταξιδεύει τους ακροατές σε Pop και Jazz μονοπάτια, είτε μέσα από δυναμικά και ευδιάθετα τραγούδια, είτε μέσα από τρυφερές και εκφραστικές μπαλάντες. Αυτό οφείλεται κυρίως στους εξαίρετους στιχουργούς και συνθέτες όπως ο Νίκος Μωραΐτης, ο Ανδρέας Καραγιαννίδης, ο Μάριος Τσικνής, ο Γιώργος Δημητριάδης αλλά και στους τραγουδοποιούς Πάνο Ασβεστά, Ρακιά, Πάνο Δουκουμόπουλο και Γιώργο Δημόπουλο.

Η εκφραστική φωνή του Γιώργη αποδίδει τόσο τους στίχους όσο και τις μελωδίες με τον δικό του σαγηνευτικό τρόπο, δίνοντας τους έναν μοναδικό χαρακτήρα. Όπως και στα προηγούμενα του άλμπουμ, ο Γιώργης ξεδιπλώνει και σ’ αυτό το δίσκο το συνθετικό και στιχουργικό του ταλέντο καθώς υπογράφει 3 τραγούδια («Είσ’ αλλού, Είμ’ εδώ», «Μόνο Η Σκιά Σου» και «El Licor De La Sed»).

Ο δίσκος μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Γιώργη και σε 3 πανέμορφα ντουέτα, με τους Ανδριάνα Μπάμπαλη, τον γνωστό Χιλιανό τραγουδοποιό Patricio Anabalon και την «μούσα» του Mr. Untel, Hanna Hagglund. Ειδικά τα «El Licor De La Sed» (To Λικέρ της Δίψας») και το «Nouvelle Voiture» (Το Καινούργιο Αυτοκίνητο»), δίνουν ένα εξωτικό άρωμα, μιας και ηχογραφήθηκαν στο μακρινό Σαντιάγκο και το ρομαντικό Παρίσι.

Το «Μην Αλλάξεις Ποτέ» μαζί με παλαιότερες επιτυχίες και ενδιαφέρουσες διασκευές, θα παρουσιάζουν ζωντανά ο Γιώργης Χριστοδούλου με την Ανδριάνα Μπάμπαλη στο Gezarte κάθε Πέμπτη, από τις 8 Μαρτίου.

Τα 12 τραδούδια του c.d.:

1) Είσαι αλλού, είμ’ εδώ
(μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη)
K. Zeidel – Γιώργη Χριστοδούλου
2) Φιλιά στο κινητό
Γιώργου Δημητριάδη – Ανδρέα Καραγιαννίδη
3) Πειρατής
Μάριου Τσικνή
4) Nouvelle voiture
(μαζί με την Hanna Hagglund)
Ράκια – Γιώργη Χριστοδούλου
5) Δε λες να ‘ρθεις
Γιώργου Δημόπουλου
6) Μην αλλάξεις ποτέ
Παναγιώτη Ασβεστά
7) Πάνω απ΄ όλα εσύ
Μάριου Τσικνή – Νίκου Μωραΐτη
8) El licor de la sed
(μαζί με τον Patricio Anabalon)
Γιώργη Χριστοδούλου - Patricio Anabalon
9) Μόνο η σκιά σου
Γιώργη Χριστοδούλου
10) Κρύβομαι στο πρόσωπό σου
Πάνου Δουκουμόπουλου
11) Θέλω
Μάριου Τσικνή
12) Τέρμα η καρδιά
Γιώργη Χριστοδούλου – Νίκου Μωραΐτη


stixos.blogspot.com
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Akarayan στις 03-03-2007 12:55 ]


[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Akarayan στις 03-03-2007 12:57 ]