ελληνική μουσική
    537 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Έλλειψη καθηγητών Μουσικών Σχολείων

    Είμαι μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και σας ενημερώνω για τη 2η σε σειρά κατάληψη του Σχολείου μας. Δεν είναι κατάσταση αυτή...
    Γράφει η Demky
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 04 Δεκ 2006
    Γιατι το Υπουργειο εχει καθυστερησει εδω και 3 ολόκληρους μήνες να μας στειλει καθηγητες μουσικων οργανων; Εμεις οι μαθητες τι πρεπει να κανουμε;

    Πρεπει ολοι να βοηθησουμε στον αγωνα αυτο.

    Ζητάμε:

    α) Καθηγητές μουσικης, διοτι εχουν χαθει πολλες ωρες της φετινης χρονιας.
    β) Αναγνωρισμενο πτυχειο μουσικης, οπως και στα ωδεια, οταν φοιτουν στο λυκειο
    γ) Να επαναλειτουργήσει η Μουσικη Προπαιδεια

    Θελουμε ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ... Ζηταμε κατι παραλογο; ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ χωρις ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ γινεται;

    Αν αυτοί που κάνουν καταλήψεις λέγονται αναρχικά στοιχεία, αυτοί που υπόσχονται και δε στέλνουν καθηγητές, πως λέγονται;;




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #6498   /   04.12.2006, 13:02   /   Αναφορά
    Άλλη μία παράληψη του υπουργείου..Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη,ελπίζω τώρα που έχουν τελειώσει οι καταλήψεις να έχετε δει αποτελέσματα
    #6499   /   04.12.2006, 14:02   /   Αναφορά
    Είμαι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Αττικής και από τότε που ήμουν και γω στο σχολείο θυμάμαι την ίδια τραγική κατάσταση.Καταλήψεις εβδομάδων.Χαμένες ώρες για να διορίσουν καθηγητές αρχές Δεκέμβρη.Ακόμη ακούω από τον αδερφό μου που είναι και αυτός εκεί ότι η κατάσταση είναι η ίδια και χειρότερη.

    Έχετε κάθε δίκιο και είμαστε με το μέρος σας.Να φανταστείς ότι έχω αποφοιτήσει και ακόμη και απ' έξω προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ!!

    Τι να πει κανείς για τα χάλια μας αγαπητή Demky?!

    Απλά ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
    #6500   /   04.12.2006, 18:27   /   Αναφορά
    Ετσι είναι!!Στο δικό μας μουσικό καθηγητές παραδοσιακών οργάνων ΤΩΡΑ αρχίζουν να έρχονται!!! Και ακόμα δεν έχουν ερ8ει 5-6...Μα έλεος!!! Το υπουργείο Παιδείας μίλησε για αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών με τις καταλήψεις του προηγούμενου μήνα...

    Αυτές τις χαμένες ώρες μουσικών μαθημάτων πότε θα τις αναπληρώσουμε???η μήπως δε χρειάζεται??? Ας ελπίσουμε τουλάχιστον και με τις δικές σας καταλήψεις να βάλουν μερικοί μερικοί μυαλο και να μην κοιτά ο καθένας το συμφέρον του...Εννοείται είμαστε μαζί σας!!!
    #6501   /   04.12.2006, 23:51   /   Αναφορά
    Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί τόση αδιαφορία;

    #6503   /   05.12.2006, 14:32   /   Αναφορά
    Δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται ότι πράγματι προωθούν την ιδιωτική παιδεία .

    Ρε γαμώτο (συγνώμη για το... ρε) τόσο φτωχό είναι πια το υπουργείο παιδείας έλλεος!!!!



    Έτσι όπως το πάνε στο τέλος θα λέμε πως πρέπει να γίνει ιδιωτική η παιδεία!!!!



    Demky το ερώτημά σου πολύ εύστοχο "Αν αυτοί που κάνουν καταλήψεις λέγονται αναρχικά στοιχεία, αυτοί που υπόσχονται και δε στέλνουν καθηγητές, πως λέγονται;;"

    Δυστύχως όμως η απάντηση που έχω είναι ανάντια στην ανατροφή μου !!!!!
    #6531   /   08.12.2006, 02:12
    Κανένα υπουργείο δεν είναι φτωχό, άσχετα με το τι λένε, όλοι να φάνε θέλουν και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί ("ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ" όπως λέγανε και στο Μαυρογιαλούρο).

    Ελλείψεις καθηγητών όμως δεν υπάρχουν μόνο στα μουσικά σχολεία, σε όλα τα σχολεία και ειδικά αθλητικά, μουσικά κ.τ.λ. λείπουν και ακόμα έρχονται.



    Όσο για την ιδιωτική παιδεία, έχετε δει πουθενά τη δημόσια ΔΩΡΕΑΝ παιδεία όσα χρόνια πηγαίνετε σχολείο; Η παιδεία πάντα ιδιωτική ήταν απλά τώρα προσπαθούν απροκάλυπτα να μας το κάνουνε "λιανά".

    Επειδή δίνουν τα βιβλία στα σχολεία και πληρώνουν τους δασκάλους- καθηγητές (που στην ουσία εμείς τους πληρώνουμε);


    #6520   /   07.12.2006, 13:02   /   Αναφορά
    (Αντιγράφω από το e-paideia.net:)



    Τώρα καλύπτονται τα κενά των καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία



    Τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αυτή την εβδομάδα άρχισαν να πληρώνονται τα κενά των καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, ενώ οι γονείς των μαθητών αγωνιούν για το πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, αναφέρει η Ελευθεροτυπία (01.12.2006).



    «Πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση των καθηγητών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων και της Ενωσης Γονέων Θεσσαλονίκης, Ζαφείρης Φωτιάδης, και επισήμανε ότι: «Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, η Ενωση αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα». Ακόμη είπε ότι βασικό αίτημα σήμερα είναι η αναπλήρωση των κενών στα μαθήματα, αφού «ουσιαστικά χάθηκε το Α' τρίμηνο».



    Στα πάγια αιτήματα, μεταξύ άλλων, είναι: Να δίνονται πτυχία για ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική, έπειτα από εξετάσεις για τους απόφοιτους των μουσικών σχολείων. «Αυτό προβλέπει ο νόμος, αλλά μέχρι σήμερα δίνονται μόνο απολυτήρια στους αποφοίτους». Να δίδονται δωρεάν συγγράμματα και να καταρτιστούν αναλυτικά προγράμματα για τα μαθήματα μουσικής. Να μην παρακάμπτεται η Καλλιτεχνική Επιτροπή, που έχει συσταθεί με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και ασχολείται με την κατάρτιση των προγραμμάτων και τις προσλήψεις των καθηγητών.



    Σε πανελλήνιο επίπεδο λειτουργούν 35 Μουσικά Σχολεία, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης. «Κάθε χρονιά 72 νέοι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, ενώ οι αιτήσεις είναι υπερδιπλάσιες», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων. «Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα μουσικά σχολεία φέτος άργησαν περισσότερο από πέρυσι, αλλά όχι περισσότερο από άλλες χρονιές. Εμείς θέλουμε στις 11 Σεπτεμβρίου να λειτουργούν τα σχολεία. Να είναι στελεχωμένα από προσωπικό, καθηγητές μουσικής και ειδικότητες μουσικών», ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ηλίας Παρασκευάς.



    #6533   /   08.12.2006, 06:06   /   Αναφορά
    Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, δεν περίμενα και τίποτα διαφορετικό βέβαια σε αυτή τη χώρα...Από τη μία η αδιαφορία και από την άλλη η γραφειοκρατία συνθέτουν ένα αχτύπητο δίδυμο διάλυσης και αποσύνθεσης.



    Θα ήθελα να δώσω και μια διαφορετική διάσταση στο θέμα όμως. Αφενός, υπάρχει το -ορατό- πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών. Αφετέρου, τίθεται και ένα άλλο θέμα, πιο άρρητο αλλά εξίσου σοβαρό: πόσο ουσιαστική είναι η διδασκαλία στα Μουσικά Σχολεία, πόσο ικανοί είναι οι καθηγητές που διορίζονται και τι αρωγή παίρνουν από το Υπουργείο. Δυστυχώς, η ποιότητα της διδασκαλίας είναι πάρα πολύ φτωχή -αυτό το καταλαβαίνει κανείς πάρα πολύ εύκολα αν έχει παραστάσεις από χώρες του εξωτερικού- και η βοήθεια από το Υπουργείο ανύπαρκτη.



    Βέβαια, θα μου πείτε, εδώ δεν έχουν καν διοριστεί καθηγητές σε κάποια σχολεία, πώς να μιλήσουμε για ποιότητα, και θα 'χετε και δίκιο...Όμως ένα φαγητό κακομαγειρεμένο και άνοστο που στο σερβίρουν καθημερινά πολλές φορές δεν είναι καλύτερο από το να μην υπάρχει καθόλου φαγητό...



    Ακόμα και να σας στείλουν καθηγητές, μη σταματήσετε να διεκδικείτε το αυτονόητο: ποιότητα στην παιδεία που σας παρέχουν.



    Την συμπαράστασή μας, την έχετε αμέριστη. Καλή δύναμη.
    #6564   /   10.12.2006, 00:45
    kala gt den tous diorizoun? h iparxei elleipsh (apanthste sas parakalw)





    simfwnw me ta paidia apo panw

    #6565   /   10.12.2006, 00:51
    paidia akousa oti skeftontai na kanoun kai alla mousika sxoleia se nomarxies alitheuei?

    #9471   /   18.09.2007, 12:46   /   Αναφορά
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΑΜΑ 300 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΜΙΣΘΟ 4 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ?
    #9473   /   18.09.2007, 13:50
    Πόσο είπες;;; 4 χιλιάρικα??? εγώ γιατί ξέρω ότι το αυξήσανε στα 8,5 χιλιάρικα;;;

    Οσο για τους καθηγητές... Μια χαρά την έχει βολέψει το κράτος μαζί τους. Η συντριπτική πλειοψηφία τους προσλαμβάνονται ως ωρομίσθιοι, μετά από τον Οκτώβριο (και βάλε), με μάξιμουμ 300 ευρώ το μήνα. Αφήστε που έτσι πολλές φορές ούτε στο ταμείο ανεργίας μπορούν να μπούν το καλοκαίρι. Με αυτή τη λογική, γιατί να συνεχίσουν να εργάζονται για τα μουσικά σχολεία; Γιατί να συνεχίσουν να αγχώνονται κάθε φθινόπωρο αν και πότε θα τους πάρουν και για πόσες ώρες κλπ κλπ;

    DL
    #19187   /   10.11.2009, 09:29   /   Αναφορά
    Η κατάσταση είναι εντελώς γελοία!



    Να ήξερες μόνο την αγωνία της αντίθετης πλευράς. Όπως εσείς

    περιμένετε πως και πως να έρθουν καθηγητές, έτσι και εμείς περιμένουμε πότε θα δεήσουν να μας καλέσουν. Ξέρείς πόσοι χιλιάδες κάθονται και περιμένουν αν και πότε θα τους τοποθετήσουν, σε ποιό σχολείο, ποιά πόλη, ως ωρομίσθιος ή ως αναπληρωτής κ.ο.κ...

    Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν την επιθυμία τους να διδάξουν σε μουσικό σχολείο επί χρόνια και να μην καλούνται ποτέ. (εγώ είμαι αυτό το λαμπρό παράδειγμα ..)

    Anyway.... καλά κουράγια σε εσάς!

    Και ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο..

    (Νομίζω πάντως οτι σύντομα θα αρχίσουν να σας στέλνουν καθηγητές...

    έτσι τουλάχιστον φημολογείται)
    #19188   /   10.11.2009, 17:04   /   Αναφορά
    Eimai kai egw mathitria se mousiko sxoleio kai i katastash einai tragighh!!!!!!!!exoume mono 3 kathigites gia Taboura ena mathima ipoxrewtiko pou to kanoun gurw sta 200 paidia(borei kai ligotera) kai skefteite ligo ti simenei ti mathima borei na ginetai me mono 3 kathigites!oso gia ta alla mousika organa exoume arketes elhpseis oi opoies einai kakes gia emas....ektws omws apo auto exoume elhpseis kai se mathimata genikhs paidias.....Oso gia to ptixeio pou tha leei pws eimaste apofoitoi mousikou sxoleiou gia osous vevaia apofoitisoun kai apo lykeio se ena mousiko sxoleio makari na to pername alla xlwmo to vlepw....! :-(