ελληνική μουσική
    674 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Χάρις Αλεξίου - Αναδρομή


    Ενότητες
    Η πορεία της
    Απολογισμός
    Γράφει το μέλος karelia
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 03 Ιαν 2007

    Η πορεία της

    Η Χάρις Αλεξίου εμφανίζεται στο μουσικό στερέωμα το 1970, σε ηλικία 19 ετών.

    Τη χρονιά εκείνη κάνει δεύτερες φωνές στο δίσκο "Θαλασσογραφίες" του Μάνου Λοίζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Συγχρόνως, την περίοδο 1970-71, ηχογραφεί 45άρια των Γιώργου Χατζηνάσιου, Τάκη Σούκα, Σταύρου Κουγιουμτζή κ.α. Παρ όλα αυτά το άστρο της δεν έχει λάμψει ακόμη...

    Αυτό συμβαίνει το 1972 , μια χρονιά-σταθμό για την ίδια . Για πρώτη φορά συμμετέχει σε μεγάλο δίσκο , και συγκεκριμένα στη "Μικρά Ασία" του Απόστολου Καλδάρα , όπου και ερμηνεύει τρία τραγούδια . Τα δύο από αυτά γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και όχι μόνο τραγουδήθηκαν πολύ , αλλά παρέμειναν γνωστά μέχρι σήμερα : "Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς " και "Δυο παλικάρια απ το Αιβαλί...πίνανε και καπνίζανε και την αγάπη βρίζανε" . Ο δίσκος αυτός ξεπερνάει σύντομα τα 100.000 αντίτυπα και πλέον θεωρείται ένας από τους 100 καλύτερους δίσκους του 20ου αιώνα,στη χώρα μας. Την ίδια χρονιά δίνει συναυλίες στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Ξυλούρη .

    Τις επόμενες δύο χρονιές (1973-74) συμμετέχει σε δίσκους του Μίκη Θεοδωράκη , Απόστολου Καλδάρα ,Γιώργου Χατζηνάσιου κ.α. Οι σημαντικότερες συμμετοχές όμως είναι δύο.1)Στο δίσκο του Μάνου Λοίζου "Καλημέρα ήλιε" όπου ερμηνεύει τραγούδια όπως "Μια καλημέρα είναι αυτή,πες την κι ας πέσει χάμω" και το "Ποιος το ξέρει".2)Στο δίσκο του Γιάννη Σπανού και του Λευτέρη Παπαδόπουλου "Οδός Αριστοτέλους" όπου ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι και το ''Μεθυσμενάκι" .Αυτά τα τέσσερα τραγούδια , την απογειώνουν ακόμη περισσότερο μετά τη "Μικρά Ασία" .

    Παρόλες τις επιτυχίες όμως τη περίοδο 1972-74 , η εδραίωσή της ως σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια , έρχεται με το πρώτο της προσωπικό δίσκο το 1975 , όπου ερμηνεύει κομμάτια του Γιάννη Μαρκόπουλου,του Γιώργου Ζαμπέτα, του Απόστουλου Καλδάρα,του Χρήστου Νικολόπουλου κ.α. Τραγούδια όπως : "Δημητρούλα μου " , "Η Ρόζα η ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά" , και "Όταν πίνει μια γυναίκα κι όταν παραφέρεται " , γίνονται γνωστά σ όλο το πανελλήνιο .

    Το 1976 θα ερμηνεύσει : Γιάννη Σπανό ,Λευτέρη Παπαδόπουλο, Σταύρο Κουγιουμτζή, Δήμο Μούτση, Μάνο Ελευθερίου,Μιχάλη Μπουρμπούλη κ.α. Ξεχωρίζουν άμεσα "Η γκαρσόνα" , η "κίτρινη πόλη", το "Χρόνια σαν βροχή μες την άδεια μου ζωή" ,"Τα σκούρα μάτια που αγαπώ", "Ανέβηκα τη σκάλα μάτια μου-μάτια μου" , "Τα μαύρα κοροϊδεύεις".

    Το 1977 ηχογραφεί τα "24 τραγούδια " με μπαλάντες,παλιά λαικά,δημοτικά κ.α. Ανάμεσα στους δημιουργούς ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός,ο Λευτέρης Παπαδόπουλος,ο Γιώργος Ζαμπέτας,ο Χρήστος Νικολόπουλος κ.α. Πολλά τραγούδια γίνονται γνωστά όπως : "Χρόνια χελιδόνια " , "Τι γλυκό να σ αγαπούν " , "Μανταλιώ" , 'Ούζο όταν πιεις γίνεσαι ευθύς ", "Το μινόρε της αυγής ","Πουλάκι ξένο ξενιτεμένο" , "Το Ανεστάκι" , "'Ολες του κόσμου οι κυριακές","Το ξέρω πια δε μαγαπάς μια πιο πολύ με νοιάζει","Σε ψάχνω".

    Το 1978 συστήνεται και ως δημιουργός , γράφοντας το πρώτο της τραγούδι για το Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

    Το 1979 ο Μάνος Λοίζος και ο Μανώλης Ρασούλης γράφουν "Τα τραγούδια της Χαρούλας",έναν δίσκο-σταθμό όχι μόνο για την ίδια,αλλά και για το έντεχνο-λαικό τραγούδι. Ο δίσκος δεν περιέχει μόνο το "Τέλι-τέλι-τέλι",το "'Ελα στη παρέα μας φαντάρε",το "Τρελλή κι αλλοπαρμένη με σένα μαγεμένη",το "Τίποτα δεν πάει χαμένο",το "Κι εγώ σαν πόλη αφήνομαι",αλλά και μία από τις σπουδαιότερες μπαλάντες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού,το "Όλα σε θυμίζουν ",το οποίο είναι και τραγούδι-ορόσημο στη καλλιτεχνική της πορεία.Την ίδια χρονιά επίσης ερμηνεύει ως συμμετοχή "...Να δώσεις δυο φιλάκια στη μοιριοκαλή,κι αυτό το λουλουδάκι για σένα.."



    Το 1980 συνεργάζεται με τον Αντώνη Βαρδή , το Μάνο Ελευθερίου,το Σαράντη Αλιβιζάτο και προκύπτουν κλασικά-πλέον- τραγούδια του ρεπερτορίου της,όπως το "Ξημερώνει" και το "Φεύγω"(σε στίχους της ίδιας). Όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται σε μπουάτ στη Πλάκα και σε συναυλίες , με το Γιώργο Νταλάρα,τη Δήμητρα Γαλάνη,το Γιάννη Πάριο,το Στράτο Διονυσίου,τη Βίκυ Μοσχολιού,το Γρηγόρη Μπιθικώτση,το Νίκο Ξυλούρη,το Δημήτρη Μητροπάνο,το Βασίλη Παπακωνσταντίνου,το Μανώλη Μητσιά,την Ελένη Βιτάλη,τη Τάνια Τσανακλίδου,τη Μαρία Φαραντούρη,την Άννα Βίσση,τον Αντώνη Καλογιάννη κ.α.

    Το 1981 ηχογραφεί μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη "Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας",δίσκος που γρήγορα ξεπερνάει τα 100.000 αντίτυπα,και η Χαρούλα ερμηνεύει,εκτός των άλλων,τον "Αρχηγό" του Μάνου Λοίζου και τη "Τζαμάικα" μαζί με τη Δήμητρα,τραγούδια που ξεχωρίζουν αμέσως.Την ίδια χρονιά ηχογραφεί δίσκο αποκλειστικά με δημοτικά τραγούδια,ενώ παράλληλα γράφει και τραγούδι στο Γιάννη Πάριο.

    Το 1982 τραγουδάει κομμάτια του Χρήστου Νικολόπουλου,Μανώλη Ρασούλη,Μάνου Ελευθερίου,Νίκου Ξυδάκη κ.α. Ξεχωρίζει η "Ζήλια μου",το "Αν πεθάνει μια αγάπη","Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια",το "Φτάνει-φτάνει",και ο "Καηξής'.Παράλληλα συμμετέχει και σε δίσκο του Νικόλα Άσιμου,ερμηνεύοντας "Το παπάκι".

    Το 1983 η Χαρούλα κυκλοφορεί διπλό δίσκο,τα Τσίλικα,στον οποίο έχει συλλέξει παλιά ρεμπέτικα και μικρασιάτικα τραγούδια της περιόδου 1900-1945.Ξεχωρίζει ο "Μπαρμπαγιαννακάκης" και το "Αμαν Κατερίνα μου".

    Το 1984 συνεργάζεται με το Χρήστο Νικολόπουλο,τον Ηλία Κατσούλη,το Μάνο Ελευθερίου, κ.α. Προκύπτουν τραγούδια όπως "Μία είναι η ουσία","Τώρα κι εγώ θα ζήσω","Η διαθήκη","Βήμα-βήμα" και "Η μπαλάντα της Ιφιγένειας" (αυτοβιογραφικό τραγούδι της Χαρούλας γραμμένο απτην ίδια-στίχοι/μουσική- για τη μητέρα της).

    Το 1985 τραγουδάει το "Μια ζωή μέσα στους δρόμους" του Τάκη Σούκα,καθώς και δύο ντουέτα.1)Το "κόκκινο γαρύφαλλο" με το Γιάννη Πάριο" και 2)το "Πρωινό τσιγάρο"(του Νότη Μαυρουδή) με το Γιώργο Νταλάρα.

    Το 1986 ερμηνεύει κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου,Άλκη Αλκαίου,Νίκου Καββαδία, κ.α. Αμέσως ξεχωρίζουν "Η πιρόγα", 'Η αγάπη είναι ζάλη",και το-πολιτικής χροιάς- "Κι εσύ Ελένη και κάθε Ελένη της επαρχίας,της Αθήνας κοιμωμένη..".Ο δίσκος αυτός γνωρίζει μεγάλη απήχηση και σύντομα ξεπενάει τις 100.000 πωλήσεις. Παράλληλα,συμμετέχει στο δίσκο των Φατμέ ερμηνεύοντας το "Πες το κι έγινε" και το "Μπλέξαν οι γραμμές μας" .

    Το 1987 συνεργάζεται με το Μάνο Χατζιδάκι.Προκύπτει ο δίσκος "Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια",ο οποίος μέχρι τις μέρες μας έχει πουλήσει σχεδόν 100.000 αντίτυπα.Ξεχωρίζει το "'Οτι αγαπάω εγώ πεθαίνει".Παράλληλα,την ίδια χρονιά τραγουδάει το"Εξαρτάται" του Μάριου Τόκα. Το 1988 γράφει για την Άλκηστι Πρωτοψάλτη το "Ζήτα μου ότι θες",το οποίο σύντομα ερμηνεύει και η ίδια η Χαρούλα. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί έναν λαικό δίσκο σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου,από τον οποίο και ξεχωρίζουν αρκετά τραγούδια "Η νύχτα θέλει έρωτα", "Πιασ' τα ζάρια", "Ολα μου τα καράβια","Λόγια,δεν υπάρχουνε λόγια", "Το τραγούδι της καρδιάς", "Πάρε το δρόμο ξαναγύρισε δάκρυα η ζωή πλημμύρισε", και "Αγάπησέ με σήμερα,μες της ζωής σου σεργιάνισέ με βραδιές και απομεσήμερα".Το άλμπουμ αυτό πουλάει 250.000 αντίτυπα.

    Το 1989 ερμηνεύει με το Νίκο Πορτοκάλογλου και την Αφροδίτη Μάνου "Παράξενος χειμώνας μπαίνει,παράξενη εποχή",ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Λάκη Λαζόπουλο και το Θάνο Μικρούτσικο για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης του πρώτου.Ακόμη,ηχογραφεί με το Γιάννη Πάριο και τη Δήμητρα Γαλάνη έναν live δίσκο (από τις κοινές τους εμφανίσεις), ο οποίος γνωρίζει επιτυχία.Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει και σε δίσκους του Στέλιου Καζαντζίδη,του Στράτου Διονυσίου,του Δημήτρη Μητροπάνου,του Γιώργου Νταλάρα κ.α.

    Το 1990 ερμηνεύει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και της Λίνας Νικολακοπούλου.Ξεχωρίζουν : "Μια πίστα από φώσφορο", "Εσύ για μένα θα πάθεις έρωτα","Ο τηλεφωνητής","Μη σε νοιάζει ",και "...Μάτια μου η Ελλάδα την πάει τη φεγγαράδα..".Την ίδια χρονιά δίνει μια μεγάλη συναυλία στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Το 1991 συνεργάζεται με το Κώστα Χατζή και ηχογραφεί τραγούδια σε μουσική του ίδιου και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου,της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου κ.α. Ξεχωρίζει το "Καλίμπα...είναι ο χορός της βροχής"(στίχοι της Χαρούλας) .Παράλληλα συνεργάζεται 1) με τους Οpa ερμηνεύοντας το "Μες τα δυο της μάτια" και 2)με την Ελένη Καραίνδρου ερμηνεύοντας το "Πανσέληνος ο έρωτας"(τραγούδι για τη ταινία "Το μετέωρο βήμα του πελαργού" του Θόδωρου Αγγελόπουλου).

    Το 1992 η Χ.Αλεξίου ερμηνεύει τραγούδια του Νίκου Αντύπα και της Λίνας Νικολακοπούλου στο δίσκο "Δι ευχών",ο οποίος κινείται σε πιο δυτικότροπους-ηλεκτρονικούς ήχους,σε σχέση με τους προηγούμενούς της δίσκους,και ξεπερνάει σε πωλήσεις τα 120.000 αντίτυπα.Ξεχωρίζουν τα κομμάτια : "Δι ευχών",'Να ζήσω ή να πεθάνω", "Μάγισσα" και "...Εγώ στα νιάτα μου ξημέρωνα,Ελλάδα,Ευρώπη,Αμερική...".Η επιτυχία του δίσκου φτάνει μέχρι την Ιαπωνία.

    Το 1994 ξανασυνεργάζεται με το Νίκο Αντύπα,αυτή τη φορά σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και Άρη Δαβαράκη,στο δίσκο "Έι".Γνωστά γίνονται το ομώνυμο τραγούδι "Έι τρελάθηκα" και το "Είσαι η νύχτα με τα αινίγματα".Την ίδια χρονιά ερμηνεύει το "Ότι κι αν γίνει" και "Οι δρόμοι" του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Λίνας Νικολακοπούλου.

    Το 1995 η Χαρούλα κυκλοφορεί το δίσκο "Οδός Νεφέλης '88" σε μουσική και στίχους της ίδιας (και ένα τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη).Ο δίσκος πουλάει σχεδόν 100.000 αντίτυπα και αρκετά τραγούδια γίνονται γνωστά όπως : "Μινοράκι", "Πανσέληνος","Ψυχές και σώματα","οι άντρες περνούν μαμά", "...Τους φίλους τους διαλέγουμε ,γι αυτό δεν τους παιδεύουμε.." . Για το δίσκο αυτό βραβεύεται από τη Γαλλική Ακαδημία τραγουδιού ως "Καλύτερος ξενόγλωσσος δίσκος σε όλο το κόσμο",ενώ παράλληλα η "Οδός Νεφέλης" μπαίνει στο top 10 των βρετανικών charts για πολλές εβδομάδες.

    Τις δύο επόμενες χρονιές τα live της (που καταγράφουν στιγμές από συναυλίες της σε όλη την υφήλιο),πουλάνε συνολικά πάνω από 650.000 αντίτυπα. Ξεχωρίζουν η "Ταμπακιέρα",το "Ανθρωποι μονάχοι"(του Γιάννη Σπανού),το "Θεός αν είναι" (του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και της Λίνας Νικολακοπούλου),"Το χρυσό κουρέλι που στα μαλλιά της φόραγε η Νεφέλη.." (της Λορένα Μακ Κένιτ σε στίχους της Χαρούλας), "Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα τανγκό" ( μουσική-στίχοι της Χαρούλας), και το "Κράτα για το τέλος" (του Παντελή Θαλασσινού και Ηλία Κατσούλη).Παράλληλα γράφει τραγούδι για τον Αντώνη Βαρδή.

    Το 1998 ηχογραφεί ακόμη έναν δίσκο σε στίχους-μουσική της ίδιας,από τον οποίο γίνονται γνωστά "Η παλιά αγορά" και "Οι δικοί μου ξένοι,είναι οι αγαπημένοι".Επίσης συμμετέχει δισκογραφικά σε δουλειά του Διονύση Σαββόπουλου.

    Το 2000 η Χ.Αλεξίου κυκλοφορεί τους Ψιθύρους ερμηνεύοντας τραγούδια σε β΄ εκτέλεση του Μάνου Λοίζου,του Σταμάτη Κραουνάκη,του Γιώργου Ανδρέου,του Άκη Πάνου,του Νικόλα Άσιμου,του Βασίλη Παπακωνσταντίνου,ακόμη και του Αττίκ.Τις ερμηνείες της,συνοδεύει μόνο ένα πιάνο.Αρκετά τραγούδια ξεχωρίζουν,αλλά αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι το "Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω" που κινείται σε μπλουζ-τζαζ αποχρώσεις.Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ένα πολυσυλλεκτικό cd με ορισμένους από τους δημιουργούς που έχουν στιγματίσει τη καριέρα της. Γνωστό γίνεται το ντουέτο με τον τότε ανερχόμενο Μιχάλη Χατζηγιάννη (Σ αγαπώ-σ αγαπώ) και το "Να μαι καλά,να σαι καλά να σ αγαπώ"(σε στίχους-μουσική της ίδιας).Ο δίσκος μάλιστα κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.

    Τις χρονιές αυτές και τα επόμενα χρόνια η Χαρούλα θα επανέλθει σε live εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής σκηνής, όπως ο Νίκος Παπάζογλου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη,ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας,ενώ το 2002 κυκλοφορεί ένα live δίσκο με λαικά κυρίως τραγούδια.

    Το 2003 επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με το άλμπουμ "Ως την άκρη τ ουρανού σου" το οποίο γίνεται 4 φορές πλατινένιο,και κερδίζει βραβείο Best Selling Artist στα Word Music Awards,στο Λας Βάγκας των Ηνωμένων Πολιτειών. Για το συγκεκριμένο άλμπουμ,τραγούδια γράφει η ίδια η Χαρούλα,ο Αντώνης Βαρδής,ο Γιώργος Θεοφάνους,ο Μανώλης Φάμελλος,οι Εκείνος+Εκείνος κ.α. Τραγούδια που γίνονται μεγάλες επιτυχίες : "Θ ανάβω με τσιγάρα ,θα σβήνω με ποτά" , "Οι φίλοι μου χαράματα ", "Εσύ με ξέρεις πιο πολύ" (ντουέτο με το Φίλιππο Πλιάτσικα των Πυξ-Λαξ), "Τα καλύτερα θα ρθούν", "Το κύμα", "Έχω μια αγάπη για σένα".Επίσης,την ίδια χρονιά ερμηνεύει σε ντουέτο με τον Αντώνη Βαρδή τη "Ροκ μπαλάντα".

    Το 2004 κυκλοφορεί το "Ανθολόγιο",ένα διπλό cd με γνωστά της τραγούδια,το οποίο γίνεται 3 φορές πλατινένιο.Περιέχει και καινούριο τραγούδι με τίτλο "Πρώτη φορά συγνώμη" σε στίχους-μουσική της ίδιας.Επίσης,γράφει τραγούδια για το Γιώργο Νταλάρα και το Γιάννη Κότσιρα.Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς προσκαλείται από το Δημήτρη Παπαιωάννου,και μαζί με το Γιώργο Νταλάρα,τη Μαρινέλλα,το Γιάννη Πάριο,και τη Δήμητρα Γαλάνη,ανοίγουν οι πέντε τους-τιμής ένεκεν- τη Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων μπροστα στα μάτια 2 δισεκατομμυρίων τηλεθεατών.

    Το 2005 το Ανθολόγιο κυκλοφορεί στην Ευρώπη με ιδιαίτερη επιτυχία.Παράλληλα τραγουδάει μαζί με τη Ζωή Παπαδοπούλου "Αχ και να σ είχα εδώ", ενώ ακόμη διοργανώνει συναυλία προς τιμήν της Βίκυς Μοσχολιού.

    Το 2006 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Βύσσινο και νεράντζι",το οποίο έχει παραδοσιακό ηχόχρωμα.Γίνεται σε τρεις μήνες πλατινένιο,ενώ σ αυτό το cd η Χαρούλα εμπιστεύεται κυρίως καινούριους δημιουργούς.Παράλληλα ηχογραφεί και κυκλοφορεί δίσκους σε Γερμανία και Γαλλία (ντουέτο με τους I Murvini).Βέβαια,δεν είναι κάτι που δοκιμάζει για πρώτη φορά,μιας και στο παρελθόν έχει τραγουδήσει στα γαλλικά,τα τουρκικά,τα ιαπωνικά,τα αραβικά,τα φινλανδικά.Επιπλέον,γράφει τραγούδι για τη Γλυκερία,και τον επερχόμενο δίσκο του Σωκράτη Μάλαμα,με τον οποίο (Σωκράτη) και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη ηχογραφούν τις κοινές τους συναυλίες για το live άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει.Ακόμη, ηχογραφεί εκ νέου το τραγούδι της "Φεύγω" με τη συμμετοχή και διασκευή του ράπερ Stereomike.

    Επόμενο: Απολογισμός



    Tags
    Μουσικά Είδη:ΈντεχναΚαλλιτέχνες:ΦατμέΓλυκερίαΑττίκΜαρινέλλαΑντύπαςΑντώνης ΒαρδήςΑπόστολος ΚαλδάραςΑφροδίτη ΜάνουΒασίλης ΤσιτσάνηςΒίκυ ΜοσχολιούΓιάννης ΣπανόςΓιάννης ΜαρκόπουλοςΓιάννης ΚότσιραςΓιάννης ΣπάθαςΓιώργος ΘεοφάνουςΓιώργος ΖαμπέταςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΓιώργος ΑνδρέουΔήμητρα ΓαλάνηΔημήτρης ΠαπαδημητρίουΔήμος ΜούτσηςΔιονύσης ΣαββόπουλοςΕλένη ΒιτάληΕλευθερία ΑρβανιτάκηΕυτυχία ΠαπαγιαννοπούλουΖωή ΠαπαδοπούλουΗλίας ΚατσούληςΘάνος ΜικρούτσικοςΘόδωρος ΠοάλαςΚώστας ΧατζήςΛαυρέντης ΜαχαιρίτσαςΛευτέρης ΠαπαδόπουλοςΛίνα ΝικολακοπούλουΜάνος ΧατζιδάκιςΜάνος ΕλευθερίουΜανώλης ΡασούληςΜανώλης ΦάμελλοςΜαρία ΦαραντούρηΜάριος ΤόκαςΜίκης ΘεοδωράκηςΜιχάλης ΜπουρμπούληςΝίκος ΠορτοκάλογλουΝίκος ΑντύπαςΝίκος ΞυδάκηςΝίκος ΠαπάζογλουΝίκος ΚαββαδίαςΝότης ΜαυρουδήςΟδυσσέας ΙωάννουΠαντελής ΘαλασσινόςΣαράντης ΑλιβιζάτοςΣταμάτης ΚραουνάκηςΣταύρος ΞαρχάκοςΣταύρος ΚουγιουμτζήςΤάκης ΣούκαςΤάνια ΤσανακλίδουΧρήστος ΝικολόπουλοςΧρήστος Λεοντής



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #6774   /   03.01.2007, 23:07   /   Αναφορά
    Τι να πει κανείς για τη Χαρούλα. Πολυαγαπημένη, μοναδική, σταθερή στις επιλογές της, ίσως η καλύτερη γυναικεία φωνή κατά τη γνώμη μου. Θα ήθελα να την είχα δει live το 1989 στη Θεσσαλονίκη με Γαλάνη και Πάριο...



    Μπράβο karelia για τη βιογραφία (πολύ πιο πλήρης από αυτή που υπήρχε ήδη στο e-Περιοδικό)
    #6832   /   08.01.2007, 18:00
    Η Χαρούλα Αλεξίου,είναι για μένα(και όχι μόνο φυσικά)μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες τραγουδίστριες που χει βγάλει αυτή η χώρα(και όχι μόνο φυσικά!).Πιστέυω πως οι τεράστιες δυνατότητές της,εκφράζονται με περίσσια δύναμη σε οποιοδήποτε μουσικό είδος κι αν ερμηνεύσει,αλλά όταν τραγουδάει δημοτικά,δίνει ρεσιτάλ!!!

    #18813   /   06.08.2009, 14:16
    Η Χάρις Αλεξίου δεν είναι απλά μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες των τελευταίων δεκαετιών, δε λέει τίποτα το σχόλιο αυτό..




    1) δεδομένου ότι έχει το πιο πλουραλιστικό ρεπερτόριο με έντεχνα, λαϊκά, δημοτικά, ρεμπέτικα, ποπ, ροκ και avant garde (Θ.Μικρούτσικος)




    2) δεδομένου ότι συνεργάστηκε με συνθέτες που δεν δίστασαν να σχολιάσουν την πολιτική πραγματικότητα, έστω με αυτά τα light - όπως ταίριαζε στη μεταπολίτευση - πολιτικά τραγούδια, ενώ οι άλλες μεγάλες λαϊκές τραγουδίστριες το απέφυγαν...




    3) δεδομένου ότι μετέστρεψε το στυλ της στα 90s σε αυτό που απεικόνιζε τη μοναξιά της ζωής εκείνων των χρόνων (θυμηθείτε και Πυξ Λαξ), ενώ οι άλλες μεγάλες έκατσαν στη σιγουριά του λαϊκού παρελθόντος τους...




    είναι η Κορυφαία τραγουδίστρια και Αντάξια μορφή της εκάστοτε σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.




    4) δεδομένης της - ασορτί με τα τραγούδια της - μελαχρινής, μελαγχολικής φιγούρας και γυναικείας προσωπικότητας, που αν και πανέμορφη - δείτε στις φώτο των 70s,80s το ξεκάθαρο πλεονέκτημά της ως προς τη Βίσση - έδωσε Αξία στο τι σημαίνει Αισθησιασμός και Γυναίκα μέσα από τις ερμηνείες και όχι με το γνωστό σημερινό εύκολο τρόπο...




    είναι μια από τις κορυφαίες καλλιτέχνιδες - γυναικείες μορφές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.




    Αν ήμουν ο De La Croix τη Χάρις Αλεξίου θα είχα ως πρότυπο για να ζωγραφίσω την Ελληνίδα (ή τη Λαμπέτη ή και ελάχιστες ακόμα, πάντως όχι κάποια από τις άλλες μεγάλες τραγουδίστριες).




    Αν επιλέγαμε και εμείς Μαριάννη του αιώνα ως εθνικό γυναικείο έμβλημα, όπως οι Γάλλοι, τη Χάρις Αλεξίου θα επέλεγα (ή τη Λαμπέτη ή και ελάχιστες ακόμα).

    #6775   /   04.01.2007, 08:39   /   Αναφορά
    mpravo karelia! poly omorfa dosmeno viografiko !!!

    etsi apla...H Haroula tis Elladas!
    #6776   /   04.01.2007, 09:52   /   Αναφορά
    Μπράβο silver!!!!



    Εξαιρετική δουλειά!



    Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμόμαστε οι παλιοί!



    Δεν ξέρω αν η Χαρούλα θα ήταν το εξώφυλλο στο βιβλίο του ελληνικού τραγουδιού, θα ήταν σίγουρα όμως, ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο σ' αυτό...
    #6777   /   04.01.2007, 10:45   /   Αναφορά
    Μοιραίες φωτογραφίες...



    Ωραία δημοσίευση!
    #6778   /   04.01.2007, 11:55   /   Αναφορά
    Μοναδικη.. τι να λεμε για τη Χαρουλα. Μονο οτι υπαρχουν οι καλοι τραγουδιστες, οι πολυ καλοι τραγουδιστες και οι μεγαλοι τραγουδιστες. Ε, η Χαρουλα εχει φτιαξει μια δικια της, τεταρτη κατηγορια μεγαλειου...
    #6779   /   04.01.2007, 12:03   /   Αναφορά
    Eυχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!Έκανα ότι μπoρούσα:-)
    #6780   /   04.01.2007, 13:47   /   Αναφορά
    Πράγματι, πολύ καλή δουλειά!!



    Αναμφισβήτητα, θεά!! Κατά τη γνώμη μου, είναι η μόνη τραγουδίστρια στην Ελλάδα που μπορεί να τραγουδήσει διαφορετικά είδη μουσικής απίστευτα καλά... Ο καλός μύλος όλα τα αλέθει!! :):):):):):):):):):):):)
    #6781   /   04.01.2007, 14:58
    Φωνάρα....

    Ψυχάρα....

    η δική μας χαρούλα....

    μπραβο πολύ καλή δουλειά....



    σε κάποιο άλλο θέμα στο φορουμ μιλούσαμε καποια στιγμη για το ποια είναι πιο ομορφη...

    ασλανιδου ή παπαιωαννου?



    εδώ έχουμε μπροστά μας μια γυναικαρα με τα ολα της

    αυτο και τιποτα αλλο

    και ας περασαν τα χρονια....

    #6782   /   04.01.2007, 18:41   /   Αναφορά
    Μπράβο, πολύ ωραία δουλειά. Επίσης ωραία επιλογή φωτό.



    Εχει πλάκα πάντως, διαβάζοντας την αναδρομή της Χαρούλας, παράλληλα κάνεις αναδρομή και στη δικιά σου ζωή. Κάτι σημαίνει αυτό...
    #6783   /   04.01.2007, 20:29   /   Αναφορά
    Πολλα μπραβο και σε εσενα που το δημοσιευσες αλλα κυριως στην Χαρουλα!

    Για καποιους καλλιτεχνες απλα δεν υπαρχουν λογια...
    #6784   /   05.01.2007, 02:05   /   Αναφορά
    Karelia, καλή και προσεγμένη δουλειά με πολύ καλή δομή, χρήσιμος 'οδηγός' σε όσους ξεκινούν τώρα να μελετούν το έργο της Χαρούλας..Εμείς αγόρι μου, είμεθα βετεράνοι!!!! Θα σου πω γιατί γράφω σκέτο "καλή" (μην παρεξηγηθείς): θα μου άρεσε αν είχες σε μια στήλη δίπλα κι έναν κατάλογο με τις συμμετοχές της, αν παρέθετες κάποια απόσπασματα από κείμενα ή άρθα που μιλούν γι αυτή και αν έγραφες λίγο περισσότερα για τις εν γένει ζωντανές εμφανίσεις της. Κι αν έβαζες και καμμιά πιο παληά της φωτογραφία.. Καταλαβαίνω ότι θα ήταν δύσκολο να γίνει όλος αυτός ο συνδυασμός, βέβαια..Αν θέλεις τα συμπληρώνουμε και από κοινού, Είμαι στη διάθεσή σου!! Όπως και να έχει το χειροκρότημα, το αξίζεις karelia!!!!!!



    Υ.Γ Επίσης δεν μου πολυάρεσε το γεγονός ότι σε κάποια τραγούδια έβαζες αντί του πραγματικού τίτλου δυο-τρεις στίχους. Καταλαβαίνω ότι αυτό το έκανες προφανώς γι αυτούς που δεν ξέρουν απ'έξω κι ανακατωτά όλη την δισκογραφία της Χαρούλας και αγνοούν τους τίτλους κάποιων τραγουδιων ενώ αντίθετα αναγνωρίζουν τα ρεφρέν. Μπράβο σου που τους σκέφτηκες κιόλας! Αλλά γιατί ρε παιδι μου, δεν έγραφες τον τίτλο του τραγουδιού και σε παρένθεση τους χαρακτηριστικούς στίχους?

    Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να νομίσει κάποιος ότι αυτός είναι ο τίτλος!!!
    #6785   /   05.01.2007, 11:18
    Melissanthi,

    ευχαριστώ για τα καλά λόγια κ για τα σχόλια!

    Λοιπόν,

    οι επιλογές των φωτό έγινε επειδή αυτές θέλησα να βάλω,όχι γιατί δεν έβρισκα παλαιότερες.

    Όσων αφορά τις συμμετοχές της, ανέφερα (κατα τη ταπεινή μου),τις γνωστότερες,ώστε να μη χαθεί ο αναγνώστης σε ένα αχανές.

    Όσων αφορα τις ζωντανές εμφανίσεις,εσκεμμένα θέλησα να τις συμπυκνώσω σε 2-3 σημεία,για να μη κουράσει τον αναγνώστη.

    Επίσης,στη τελευταία παράγραφο έχω συμπτύξει σχόλια που έχουν κάνει ο Σταμάτης Κραουνάκης,η Λίνα Νικολακοπούλου,ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,ο Νίκος Μωραίτης για τη Χαρούλα (επέλεξα αυτα που θεώρησα πιο όμορφα κ τα συνέδεσα).

    Δηλαδή με λίγα λόγια,όλα έγιναν συνειδητά:-)

    ελπίζω να σε κάλυψα:-)

    #6789   /   05.01.2007, 20:31
    Karelia, με κάλυψες! Ίσως είναι οι παραξενιές μου αυτές ως απαιτιτική φαν (!) που έχω γίνει τελευταία!! Εν ολίγοις, επειδή το κείμενό αυτό για την Χαρούλα απευθύνεται γενικά σε μουσικόφιλους (και όχι τόσο ειδικά σε Χαρουλόφιλους ) έχεις δίκιο, είναι το κατάλληλο.. Για τους άλλους (γιατί είδα και γνωστά ονοματάκια στα σχόλια), εμάς δηλαδή που η Χαρούλα είναι αδυναμία, υπάρχουν και άλλες πιο εξειδικευμένες πληροφορίες, άρθρα, λόγια, σχόλια κτλ. που μπορούμε να φτιάξουμε ξεχωριστό section.

    #7744   /   29.03.2007, 19:54
    ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΑΘΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΟΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟ.ΠΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΡΟΛΙΠΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ

    #6786   /   05.01.2007, 16:02   /   Αναφορά
    μπράβο Karelia πολύ όμορφη η δημοσίευσή σου!!!



    Πλούσια σε στοιχεία, με αρκετές λεπτομέρειες για την μεγάλη πορεία της Χαρούλας στον χώρο της μουσικής...



    και πάλι μπράβο!
    #6787   /   05.01.2007, 18:25
    Πολύ ωραία Καρέλια!

    Αρκετά καλή η αναδρομή σου!Αρκετές πληροφορίες για κάποιον νέο ακροατή και πολλά πραγματάκια για τους πιο παλιούς για να μην ξεχνάνε...





    Η Χαρούλα είναι αδυναμία........................





    Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://harisalexiou10.11.forumer.com

    #6790   /   06.01.2007, 00:19   /   Αναφορά
    ΄Εχεις δίκηο! Είναι η Χαρούλα μας. Η Χαρούλα της καρδιάς μας!!

    Άμεση ζεστή μερακλού.

    Καλογραμμένο και όσο πλήρες μπορούσε να γίνει.

    Μπράβο σου!
    #6812   /   06.01.2007, 16:44   /   Αναφορά
    Μ' αρέσει πολύ το άρθρο του φίλου μου karelia πρώτον διότι είναι πολύ κατατοπιστικό και αναλυτικό χωρίς να κουράζει και δεύτερον διότι έχει βάλει στο τέλος αυτά που κρύβει στην καρδιά του για τη Χαρούλα με απλό και όμορφο τρόπο, δείχνει την αγάπη του χωρίς να γίνεται αρρωστημένα φανατικός, κάτι που πολύ εύκολα μπορούμε να πάθουμε όλοι με τους καλλιτέχνες μας...

    Μπράβο karelia!!!!!!

    Πολύ ωραίο αυτό με το ελληνικό τοπίο...
    #6843   /   09.01.2007, 11:42   /   Αναφορά
    Μπορεί κάποιοι να μη το γνωρίζουν κ θα το αναφέρω σαν extra tip.

    Το 1979 πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος με το Μάνο Λοίζο (τα τραγούδια της Χαρούλας)

    το τραγούδι "ο φαντάρος" στην αρχική του μορφή είχε τα εξής λόγια σε κάποιο σημείο

    "η πόλη σαν τη γκόμενα,όλο ματιές κι επόμενα"

    η Χαρούλα,αρνήθηκε στο Λοίζο να το ερμηνεύσει,και έτσι ο Μανώλης Ρασούλης το άλλαξε,

    γράφοντας "η πόλη σαν τη γόησσα,σαν τη παλιά αρχόντισσα ανάβει τα κολιέ της.."
    #6852   /   09.01.2007, 19:31   /   Αναφορά
    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Χαρούλα Αλεξίου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Όμως νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος την προτιμά ως «λαϊκή» τραγουδίστρια και παρά το γεγονός των πολλών πωλήσεων όλων των δίσκων της, υπάρχουν πολλοί που νοσταλγούν την παλιά Χαρούλα. Θα ήθελα και άλλες απόψεις πάνω σε αυτό.
    #6857   /   09.01.2007, 23:09
    Eμένα η Χαρούλα με μαγεύει είτε πει το Θεός αν είναι,

    είτε τη Ζήλεια μου,

    είτε το Δι ευχών,

    είτε τη Δημητρούλα.

    Παρόλα αυτά υπάρχει κόσμος που την αγαπάει περισσότερο για τα παλιά λαικά της,και άλλοι που την αγάπησαν από το 90 και μετά.

    Πλέον η ίδια (νομίζω) ότι βρίσκεται σε μία φάση όπου ερμηνεύει τραγούδια απόλη τη γκάμα του ρεπερτορίου της.

    Administrator
    #6853   /   09.01.2007, 19:44   /   Αναφορά
    Ένα ωραίo βιβλιαράκι με τραγούδια της Χαρούλας, μπορείτε να κατεβάσετε εδώ, πολύ καλή δουλειά...
    #6858   /   10.01.2007, 17:50
    Να σαι καλά jorge, ευχαριστούμε πολύ!



    Πραγματικά, αυτό το βιβλιαράκι είναι μια πολύ όμορφη δουλειά!!

    #6859   /   10.01.2007, 18:41   /   Αναφορά
    Πολυ ομορφο αρθρο, το διαβασα τωρα που ειμαι καπως πιο χαλαρη και πολυ πληρες.Μπραβο!



    Ως μεγαλη θαυμαστρια της (ειναι η αγαπημενη μου γυναικεια φωνη) σου αξιζουν συγχαρητηρια!



    Ανυπομονω για το ζωντανο δισκο με τον Μαλαμα και τον Αλκινοο μιας και δεν μπορεσα τελικα να παω στη συναυλια στη Θεσσαλονικη
    #6990   /   21.01.2007, 15:18   /   Αναφορά
    Καταρχάς ενα πολύ μεγάλο μπράβο στο φίλο karelia,γι'αυτη την υπέροχη αναδρομή της Χαρούλας,που μας χάρισε.Περιέχει αυτα που κατά τη γνώμη μου πρέπει ο καθένας να γνωρίζει για τη Χαρούλα Αλεξίου,με τετοιο τρόπο που δεν κουράζει!



    Μοιραία γυναικα είπε κάποιος πιο πάνω.Εγω θα συμπληρώσω μοιραία γυναίκα και παιδί μαζί!!



    Ένα παιδι το οποίο δε μεγαλωσε τόσα χρόνια.Και δεν είναι μονο αυτο,το παιδι αυτο επειδή ήταν καλό,πάρα πολύ καλο(και είναι ακομη καλο) μας εβαλε κι εμας στο παιχνιδι του,γιατί αποφασισε να παίξει ετσι,ωστε να μην ευχαριστεί μονο τον εαυτο του αλλα και όλους εμας.



    Φωνή διαχρονική!

    Εχει τραγουδησει και τραγουδάει ακομη του κόσμου τις χαρες και τις λύπες.



    Μερακλού,ζεστη,βαθια,θεατρίνα όπου χρειαζεται,όποιος την έχει δει ζωντανα με καταλαβαίνει.



    Γι'αυτο και σας προτείνω να μη χάσετε τις παραστάσεις που θα δώσει στο μέγαρο και όπου αλλού κάνει βέβαια...



    Να'ναι καλα!

    Ο Θεός να της δίνει δυναμή να συνεχίζει και σε μας ας δίνει ο Θεος παραπάνω χρόνο ωστε να μπορούμε να την παρακολουθούμε σε ότι και αν κάνει!!!
    #6996   /   21.01.2007, 19:26   /   Αναφορά
    Πραγματικά, ένας πολύ καλός και καθόλου κουραστικός οδηγός για όσους τώρα αρχίζουν να ανακαλύπτουν την Χαρούλα....



    Μου άρεσε πάρα πολύ karelia που έβαζες χαρακτηριστικά στιχάκια, αντί για τους τίτλους των τραγουδιών... Όχι μόνο επειδή αυτό θα βοηθήσει όσους δεν έχουν ασχλοληθεί εκτενώς με τη Χαρούλα να καταλάβουν σε ποια τα τραγούδια αναφέρεσαι, αλλα κυρίως γιατί έκανε την αναγνωσή μου πιο ευχαριστη, αφου σιγοτραγουδουσα καθώς διάβαζα τη δημοσίευση τα συγκεκριμενα στιχακια...



    Πολύ καλή δουλειά καρέλια!
    #6997   /   21.01.2007, 20:34   /   Αναφορά
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΜΑΣ!!Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣΨΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ..ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ.....ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ'ΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!!
    #7017   /   22.01.2007, 22:55
    Μια βόλτα κι από εδώ όποιος ενδιαφέρεται...



    www.alexiou-forum.gr

    #7069   /   29.01.2007, 18:22   /   Αναφορά
    pragmatika para polyy kalh dhmosieush!sygxarhthria!!den yparxoyn logia gia mia kataxiwmenh tragoudistria san th xaroyla alexioy!
    #7080   /   31.01.2007, 01:34   /   Αναφορά
    Χαρισματική

    Ασύγκριτη

    Ροκ

    Ονειρική

    Υπέροχη

    Λυρική

    Αντιπροσωπευτική ελληνική...

    Φωνή!!!!!!!
    #7196   /   14.02.2007, 20:09   /   Αναφορά
    Εισαι ωραιος ρε Γιωργη.... πολυ καλη δουλεια... πληρης ... με αισθητικη... και αποψη!

    Να αναμενουμε κι αλλες δουλειες σου???

    Να εισαι γερος και παντα χαμογελαστος!
    #7557   /   12.03.2007, 22:10   /   Αναφορά
    nice job..!!!!!!!!
    #7559   /   12.03.2007, 22:25   /   Αναφορά
    Απο τις καλύτερες γυναικίες φωνές με υπέροχα τραγούδια.....

    Μπράβο πολύ καλή δουλέια!
    #7743   /   29.03.2007, 19:45   /   Αναφορά
    ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
    #7764   /   30.03.2007, 17:02   /   Αναφορά
    όταν ακούω τη Χαρούλα να τραγουδάει νιώθω κάτι που μοιάζει με έρωτα αλλά δεν είναι ακριβώς...είναι μια γλυκιά μελαγχολία...μια πληρότητα..

    η Αλεξίου είναι η φωνή που μπαίνει στην καρδιά σου και δεν ξεχνιέται ποτέ

    #10048   /   24.10.2007, 20:38
    η γυναικα εχει φωναρααααα!!!!

    #10209   /   04.11.2007, 18:53   /   Αναφορά






    Λένε ότι στη γη μασ,οι Θεές πια δεν υπάρχουν

    Ότι έχουν μήνη,στις εκείνες στις παλιές τις εποχές

    Μα στην Ελλάδα η Χαρούλα τραγουδάει

    Η ομορφιά της και η φωνή της,είναι Θεοτικές.
    #11077   /   03.01.2008, 20:30   /   Αναφορά
    Exw mia aporia, kapou eixa akousei oti o manos loizos itane o megalos erwtas tis xaroulas kai malista oti meta ton thanato tou eixa kanei apopira autoktonias, ksereis kanenas filos tipota gia afto?Euxaristw
    #11671   /   04.02.2008, 19:15   /   Αναφορά
    Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου karelia και δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο.
    #13329   /   28.04.2008, 02:14   /   Αναφορά
    τι να πω γα τη χαρουλα τιν οποια λατρευω~

    δεν υπαρχει πλασμα δευτερο σαν αυτη που να εχει πλαση ο θεος χαρουλα ειναι μοναδικη ,ανεπαναλειπτη ενα πλασμα που σε μαγευει με παρουσια και φωνη !!

    αυτη η βραχναδα η γλυκια στη φωνη της , η ματια της οταν σε κοιτα η ερωτικη φωνη της και το παθος που αποπνεει ολα αυτα συμβαλουν για να αγαπησης τη χαρουλα και να ερωτευτεις τη φωνη της \
    #13489   /   03.05.2008, 17:05   /   Αναφορά
    Απλά φωνάρα κ φοβερή ερμηνεία!
    #15620   /   26.07.2008, 13:13
    Θ Ε ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    Αγαπημένη, λατρεμένη, μοναδική η Χαρούυυυυυυυυυυυυυυυλαααααααααααα!





    Και πολύ ωραίες φωτογραφίες! Γιατί είναι και μια κούυυυκλααααααααα!

    #15647   /   26.07.2008, 17:51
    Κορυφαια χαρουλα!!!!Καλη δουλεια,μπραβο!!


    #16304   /   04.09.2008, 00:02   /   Αναφορά
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΛΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΔΙΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ .....ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ !!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΩ ........ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΛΑ

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ

    ΤΗΣ ΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ
    #17704   /   28.01.2009, 20:53   /   Αναφορά
    Η Χαρούλα Αλεξίου είναι μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες τραγουδίστριες των τελευταίων 30 ετών.Έχει πει πολλά ωραία τραγούδια ,από τα οποία ξεχωρίζω το "Το Κύμα" και το "Μινοράκι τα οποία είναι τα αγαπημένα μου. Συγχαρητήρια για τη δημοσίευση του βιογραφικού της
    #17705   /   28.01.2009, 20:56
    Να συμπληρώσω πως μ΄αρέσει και η "Πανσέληνος" και τη φράση στο τέλος του δεύτερου μέρους της δημοσίευσης ,το οποίο λέει "Η Χαρούλα της Ελλάδας" είναι πραγματικά!!!!!!!!

    #17851   /   22.02.2009, 20:07   /   Αναφορά
    Τι θα πει κανεις για τι Χαρουλα!!!Εχει τοσο υπεροχη φωνη!!!
    #18812   /   06.08.2009, 14:10   /   Αναφορά
    Η Χάρις Αλεξίου δεν είναι απλά μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες των τελευταίων δεκαετιών, δε λέει τίποτα το σχόλιο αυτό..



    1) δεδομένου ότι έχει το πιο πλουραλιστικό ρεπερτόριο με έντεχνα, λαϊκά, δημοτικά, ρεμπέτικα, ποπ, ροκ και avant garde (Θ.Μικρούτσικος)



    2) δεδομένου ότι συνεργάστηκε με συνθέτες που δεν δίστασαν να σχολιάσουν την πολιτική πραγματικότητα, έστω με αυτά τα light - όπως ταίριαζε στη μεταπολίτευση - πολιτικά τραγούδια, ενώ οι άλλες μεγάλες λαϊκές τραγουδίστριες το απέφυγαν...



    3) δεδομένου ότι μετέστρεψε το στυλ της στα 90s σε αυτό που απεικόνιζε τη μοναξιά της ζωής εκείνων των χρόνων (θυμηθείτε και Πυξ Λαξ), ενώ οι άλλες μεγάλες έκατσαν στη σιγουριά του λαϊκού παρελθόντος τους...



    είναι η Κορυφαία τραγουδίστρια και Αντάξια μορφή της εκάστοτε σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.



    4) δεδομένης της - ασορτί με τα τραγούδια της - μελαχρινής, μελαγχολικής φιγούρας και γυναικείας προσωπικότητας, που αν και πανέμορφη - δείτε στις φώτο των 70s,80s το ξεκάθαρο πλεονέκτημά της ως προς τη Βίσση - έδωσε Αξία στο τι σημαίνει Αισθησιασμός και Γυναίκα μέσα από τις ερμηνείες και όχι με το γνωστό σημερινό εύκολο τρόπο...



    είναι μια από τις κορυφαίες καλλιτέχνιδες - γυναικείες μορφές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.



    Αν ήμουν ο De La Croix τη Χάρις Αλεξίου θα είχα ως πρότυπο για να ζωγραφίσω την Ελληνίδα (ή τη Λαμπέτη ή και ελάχιστες ακόμα, πάντως όχι κάποια από τις άλλες μεγάλες τραγουδίστριες).



    Αν επιλέγαμε και εμείς Μαριάννη του αιώνα ως εθνικό γυναικείο έμβλημα, όπως οι Γάλλοι, τη Χάρις Αλεξίου θα επέλεγα (ή τη Λαμπέτη ή και ελάχιστες ακόμα).



    Κώστας