ελληνική μουσική
    561 online   ·  210.834 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Ixtheis - Είναι Πολλά τα Λεφτά

    Από τις 2 Ιουνίου κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία η πρώτη δουλειά των Ixtheis με τίτλο «Είναι πολλά τα λεφτά» από την Alpha Records...
    Ixtheis - Είναι Πολλά τα Λεφτά
    Γράφει το μέλος Στέλλα (Pastella)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 18 Ιούν 2007
    Τους Ixtheis τους γνωρίσαμε στο MusicHeaven πριν λίγους μήνες, όταν άνοιξαν την συναυλία των Reamonn στη Θεσσαλονίκη στις 16/03/07 και στη εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το MusicHeaven για αυτούς με support τους "Βραδυνύ Τύπυ» στις 6/05/07. Από τις 2 Ιουνίου κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία η πρώτη τους δουλειά με τίτλο «Είναι πολλά τα λεφτά» από την Alpha Records.

    Ixtheis - Είναι Πολλά τα Λεφτά

    Οι Ixtheis δημιουργήθηκαν το 2006 στη Θεσσαλονίκη από έμπειρους μουσικούς που έφτασαν πλέον να γίνουν μια παρέα με πολύ καλή μεταξύ τους χημεία. Οι δυναμικές τους ζωντανές εμφανίσεις σε συνδυασμό με την πολύ καλή πρώτη δισκογραφική τους δουλειά αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για τα μέλη του συγκροτήματος να πάνε μπροστά και να διακριθούν στο χώρο της μουσικής έχοντας ως εφόδιο ένα στυλ που κάνει πιο ελκυστικό το χώρο της σημερινής ελληνόφωνης ποπ - ροκ σκηνής.

    Την Τετάρτη 30/05/07 πραγματοποιήθηκε στο Ξυλουργείο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση αυτής της δουλειάς. Η βραδιά περιλάμβανε ένα απολαυστικότατο δίωρο για τους λάτρεις της ροκ και όχι μόνο, με την μπάντα να τα δίνει όλα και ακόμη περισσότερα στο πολύ θερμό κοινό της βραδιάς αναιρώντας την επωνυμία τους, αφού όπως φάνηκε κάθε άλλο παρά ‘ψαρωμένοι’ είναι.

    Ixtheis - Είναι Πολλά τα Λεφτά

    Το πρόγραμμα ξεκίνησε δυνατά με ‘The Wall’ από Pink Floyd και γύρισμα στο ‘One’ των U2, δίνοντας μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι έπεται. Ακολούθησαν διασκευές από μεγάλες επιτυχίες της ροκ, με το ρεπερτόριο να περιέχει από Iggy Pop, AC/DC, Patti Smith, μέχρι Reamonn, Garbage, Depeche Mode, κ.α., στολισμένο ανάμεσα από σχεδόν όλα τα κομμάτια του δίσκου τους. Σε αντίθεση ίσως με ότι έχει συμβεί σε παρόμοιες βραδιές άλλων καλλιτεχνών, η συνταγή της ψαρόσουπας έδεσε άψογα και πέτυχε. Το χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός του κόσμου έδειξε τι προοπτικές έχει η μπάντα. Η απαίτηση να ακουστούν ξανά και ξανά τραγούδια του δίσκου τους 2 και 3 φορές δεν νομίζω πως αφήνει αμφιβολίες για κάτι διαφορετικό. Το κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν ο ‘Ινδιάνικος χορός’, το ‘Δωμάτιο 9’, και φυσικά το κομμάτι αδρεναλίνη ‘Κοιτάς Μακριά’. Στα highlights της βραδιάς και η guest εμφάνιση του Πάνου Βιολιστή από τους «Λουδίας» σε ρόλο ‘κράχτη’ του συστήματος, που ξεσήκωσε τον κόσμο με το κέφι του και τη δίχως άλλο ερμηνεία ψυχής στο κομμάτι 'Κηφήνας'.

    Θα ήταν αδικία αν δεν αφιέρωνα κομμάτι του άρθρου αυτού στην σκηνική παρουσία του συγκροτήματος. Σε μια εποχή που έχει χορτάσει το μάτι μας από θέαμα, εφέ και εικόνα, τα κριτήρια για το εντυπωσιακό έχουν γίνει πια πιο αυστηρά. Φαίνεται όμως ότι για τα μέλη μιας μπάντας που είναι σύνολο επίσημα για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, η ενέργεια και η χάρη πάνω στη σκηνή είναι φυσική τους προέκταση. Πείτε το όπως θέλετε: ταλέντο, show, ποζεριά, ψώνιο. Οι Ixtheis δεν θα περάσουν απαρατήρητοι.

    Ixtheis - Είναι Πολλά τα Λεφτά
    Η βραδιά έληξε με χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση και παρόλο που αρκετοί από το κοινό παραδέχτηκαν ότι είναι 'κηφήνες κι αυτοί', άξιζε να θυσιάσουν μια ώρα ύπνου για τη συγκεκριμένη παρουσίαση δίσκου. Το συμπέρασμα; Δεν ξέρω αν τελικά ‘είναι πολλά τα λεφτά’, όμως η δέηση που έκαναν οι Ixtheis στον ‘ινδιάνικο χορό’ τους έχει φτάσει στα σωστά αυτιά. Η πενταμελής αυτή παρέα έχει όλα όσα χρειάζεται για να ξεχωρίσει σε αυτό που επέλεξε να κάνει και θα τα καταφέρει γιατί πολύ απλά αγαπά ότι δημιουργεί και πιστεύει σε αυτό που μας λέει. Κοιτά μακριά.


    Τους Ixtheis αποτελούν οι:
    Κωνσταντίνα Γαλάνη-Φωνή
    Φώτης Παπασταύρου-Κιθάρες,Μουσική,Στίχοι
    Ηλίας Κάτσιος-Μπάσσο
    Τάσος Μαντζάρης-Πλήκτρα
    Μιχάλης Γκουγκόλης-Τύμπανα

    Tags
    Μουσικά Είδη:PopΚαλλιτέχνες:ReamonnDepeche ModeIggy PopPink FloydU2



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #8631   /   18.06.2007, 00:07   /   Αναφορά
    Καλή επιτυχία στα παιδιά κι δίσκος πλατινένιος :)
    #8632   /   18.06.2007, 07:44   /   Αναφορά
    Εύχομαι επιτυχία, δημιουργία, αναγνώριση και διάρκεια...

    Καλό ταξίδι στο CD, με ούριο άνεμο!

    Φιλικά,

    Γρηγόρης Δεσύπρης.--
    #8633   /   18.06.2007, 10:42   /   Αναφορά
    Είναι εξαιρετική μπάντα! τους είδα στα 5/4 με τους Βραδυνούς Τύπους και ενθουσιάστηκα! Πραγματικά, στη σκηνή τα σπάνε!



    Μπράβο παιδιά κι από μένα κι εύχομαι να κατηφορίσετε νοτιότερα και πάλι και σύντομα!
    #8636   /   18.06.2007, 17:38   /   Αναφορά
    Πολύ δυνατό group, με καλό δέσιμο και - όπως δείχνουν - μεγάλη όρεξη για αυτό που κάνουν.

    Τις καλύτερες ευχές μου.