ελληνική μουσική
    766 online   ·  210.850 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Megadeth: Η Ιστορία Τους (Α’ Μέρος)

    Οι Megadeth μαζί με τους Metallica και τους Slayer αποτελούν τις πιο σημαντικές μπάντες του Thrash/Speed Metal.
    Megadeth: Η Ιστορία Τους (Α’ Μέρος)
    Γράφει το μέλος revelation
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 22 Απρ 2008
    Δημιουργήκαν απ’τον Dave Mustaine μετά απ’την αποχώριση του τελευταίου από τους πολύ γνωστούς Μetallica εξαιτιας των προβλημάτων του Μustaine με τα ναρκωτικά. Kατά τη γνώμη μου οι Megadeth υπήρξαν πιο σπουδαίοι από τους άλλους δύο και πιο μουσικά ολοκληρωμένοι, αλλά είναι οι λιγότερο γνωστοί και οι πιο υποτιμημένοι.

    To πρώτο line-up σχηματιζόταν απ’τους: Dave Mustaine (κιθάρα), Dave Ellefson (μπάσο), Greg Handevidt (κιθάρα), και Dijon Carruthers (ντραμς). Στα επόμενα χρόνια ο Mustaine δήλωσε: “Αφότου με απέλησαν από τους Metallica το μόνο που θυμάμαι ήταν οτι ήθελα αίμα. Ήθελα να γίνω πιο γρήγορος και πιο σκληρός (μουσικά) από αυτούς”.

    Ο Carruthers σύντομα αντικαταστάθηκε από τον ντράμερ Lee Rausch και ο κιθαρίστας Greg Handevidt άφησε την μπάντα στα τέλη του 1983 για να δημιουργήσει το γκρουπ Kublai Khan. Nωρίς το 1984, οι Megadeth ηχογράφισαν ένα ντέμο τριών τραγουδιών το οποίο συμπεριλάμβανε τους Mustaine, Ellefson και Raush περιείχε πρόωρες εκδοχές των “Last Rites/Loved To Death”, “Skull Beneath The Skin” και “Mechanix”. O Kerry King (γνωστός απ’τους Slayer) έπαιξε σε μερικές συναυλίες των Megadeth ενώ η ένταξή του στη μπάντα ήταν αναμενόμενη. Μετά από λίγες συναυλίες μόνο, το 1984, ο Lee Rausch
    αντικαταστήθηκε από τον Fusion ντράμερ Gar Samuelson. Xάρις στο ντέμο που είχαν ηχογραφήσει υπέγραψαν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία Combat Records και τον Δεκέμβριο του ’84 προστέθηκε ο κιθαρίστας Chris Poland, φίλος του Gar από την Fusion σκηνή.

    Killing Is My Business… And Business Is Good
    (Μάιος 1985, Η Επανάσταση)

    Στην αρχή του 1985 η Combat Records έδωσε στη μπάντα $8,000 για να ηχο- γραφήσουν το 1ο τους άλμπουμ. Όμως, ξοδεύοντας τα περισσότερα από τα λε- φτά σε ναρκωτικά, αναγκάστηκαν να α- πολύσουν τον παραγωγό τους και να κάνουν αυτοί την δουλεία του. Το αποτέλεσμα ήταν το Killing Is My Business… And Business Is Good και ήταν μια καλά λαμβανόμενη προσπάθεια η οποία περιείχε στοιχεία του Punk, του thrash Metal,και speed Metal. To άλμπουμ συμπεριλάμβανε τη διασκευή του τραγουδιού της Nancy Sinatra, το These Boots Are Made For Walking με αλαγμένους, πιο βίαιους στοίχους το οποίο όμως ήταν ένα τραγούδι που δεν έπρεπε να υπάρχει στο άλμπουμ του, καθαρά το χειρότερο απ’ όλα. Όμως το άλμπουμ ήταν αρκετά καλό και για την εποχή του και για σήμερα με τα πιο καλά και αξιολογα τραγούδια να είναι τα “Killing Is My Business… And Business Is Good”, “Mechanix” και “Looking Down The Cross” με τα “Chosen Ones”, “Rattlehead” και “Skull Beneath The Skin” να μην περνάνε απαρατήρητα.

    Tracks: “Last Rites/Loved To Death”, “Killing Is My Business… And Business Is Good”, “Skull Beneath The Skin”, “Rattlehead”, “Chosen Ones”, “Looking Down The Cross”, “Mechanix”

    Καλύτερο Τραγούδι: “Killing Is My Business… And Business Is Good” και το “Mechanix”


    Peace Sells… But Who’s Buying?
    (Νοέμβριος 1986, Η Αρχή Της Επιτυχίας)

    Ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 1986, το 2ο άλμπουμ των Megadeth πάλι υπέφερε από το μικρό budget που έδωσε στο συγκρότημα η δισκογραφική τους και εφόσον δεν ήταν ευχαριστημένοι από αυτή άλλαξαν και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Capitol Records και αφότου ο Paul Lani της Capitol αποφάσισε να μιξάρει τα τραγουδια ώστε να βγει το άλμπουμ κάποτε. Το Νοέμβριο του 1986, πάνω από ένα χρόνο αφότου άρχισαν οι ηχογραφήσεις, η Capitol έβγαλε το άλμπουμ στην αγορά. Το “Peace Sells But… Who’s Buying” σημάδεψε την εμπορική και κριτική πορεία του γκρουπ. Υπήρξε ορόσημο του thrash Metal και ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ και οριστικά thrash άλμπουμ. Τα τραγούδια “Peace Sells” και “Wake Up Dead” έγιναν τα πρώτα βίντεοκλιπ του γκρουπ. Το “Peace Sells…” είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ και δείχνει την ικανότητα σύνθεσης της μπάντας και του Mustaine του οποίου οι στοίχοι φαίνεται να έχουν λιγότερη οργή και περισσότερη ωριμότητα και να γράφει στοίχους για θέματα όπως η πολιτική. Η πασίγνωστη εισαγωγή του μπάσου στο “Peace Sells”, το μελαγχολικό αλλά και σκληρό “Good Morning/Black Friday” και το “διαβολικό” “The Conjuring” δείχνουν το attitude του δίσκου. Τα τραγούδια που αξίζουν περισσότερο σε αυτό το δίσκο είναι τα “Peace Sells”, “GoodMorning/Black Friday”, “My Last Words” χωρίς να αφείνουμε τα υπόλοιπα μόνα και παραπονεμένα. Τα “The Conjuring”, “Devils Island”, “Bad Omen” είναι οι πιο σκληροί ήχοι του άλμπουμ και οι πιο “διαβολικοί” όπως είπα και πιο πάνω και φαίνεται η επιρροή του Mustaine από την μαγεία που ισχυρίζεται ο ίδιος πως ασχολιόταν εκείνη την εποχή. Το “I Ain’t Superstitious” είναι η μόνη διασκευή του δίσκου και είναι τραγούδι του Willie Dixon. Kαθόλου κακή αν και δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο δίσκο και πολύ.

    Tracks: “Wake Up Dead”, “The Conjuring”, “Peace Sells”, “Devils Island”, “Good Morning/Black Friday”, “Bad Omen”, “I Ain’t Superstitious”, “My Last Words”

    Καλύτερο Τραγούδι: “Peace Sells” και “Good Morning/Black Friday”


    So Far, So Good… So What
    (1988, Η Απογοήτευση)

    Με ένα πολύ μεγάλο budget δωσμένο από τη δισκογραφική τους, και τον Paul Lani πίσω από τη παραγωγή, οι Megadeth πέρασαν 5 μήνες ηχογραφώντας το 3ο άλμπουμ τους, το So Far So Good… So What. Είχε προηγηθεί η απόλυση του Chris Poland και του Gar Samuelson από το συγκρότημα τον Ιούλιο του 1987. Ο Chuck Behler αντικατέστησε τον Samuelson της τελευταίες μέρες της περιοδείας για το “Peace Sells…”. Ο Poland αντικα-ταστάθηκε από τον Jay Reynolds αρχικα αλλά πριν καν αρχίσουν να ηχογραφουν το καινούργιο τους δίσκο ο Reynolds αντικατασταθηκε με τη σειρά του από τον Jeff Young έξι βδομάδες πριν αρχίσουν οι ηχογραφίσεις. Η διαδικασία ηχογράφισης ωστόσο υπέστη πάρα πολλά προβλήματα από την αρχή, κυρίως λόγω του προβλήματος του Mustaine με τα ναρκωτικά. Ο ίδιος δήλωσε αργότερα (και συμφωνώ απολύτως) ότι η παραγωγή ήταν χάλια. Στη συνέχεια ο Lani απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Michael Wagener o οποίος ξαναμιξάρισε το άλμπουμ. Το αποτέλεσμα ήταν το So, Far So Good… So What τον Ιανουάριο του 1988. Ένα άλμπουμ με μέτρια τραγούδια, το πολύ καλό “Into The Lungs Of Hell”, και τα “In My Darkest Hour” και λίγο το “Set The World On Fire” και το “Ηοοk In Mouth” πολύ λίγο να δίνουν μία ανάσα στο δίσκο αλλά με την παραγωγή να είναι πολύ άσχημη να μην βοηθάνε και τρελά. Τα υπόλοιπα να είναι από πολύ μέτρια εώς και πολύ άσχημα όπως η πολύ κακή διασκευή του τραγουδιού των "Sex Pistols" “Anarchy In The U.K.” και το “502”. Αν με ρωτίσετε η σχέση του Mustaine με τα ναρκωτικά φαίνεται πολύ σ’αυτό το άλμπουμ.

    Tracks: “Into The Lungs Of Hell”, “Set The World On Fire”, “Anarchy In The U.K.”,
    “Mary Jane”, “502”, “In My Darkest Hour”, “Liar”, “Hook In Mouth”

    Καλύτερο Τραγούδι: “Into The Lungs Of Hell”

    (συνεχίζεται...)

    Tags
    Μουσικά Είδη:FusionMetalPunkThrash MetalΚαλλιτέχνες:MegadethMetallicaSlayer



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13244   /   22.04.2008, 14:00   /   Αναφορά
    Χμμ...ωραίο άρθρο... προσωπική μου γνώμη είναι οτι οι Megadeth είναι υπερτιμημένοι με βάση τη μουσική τους και όχι υποτιμημένοι... βέβαια είναι γνώμη μου και το λέω χώρις να θέλω να μειώσω την αξία τους (έχουν και πολύ ωραία κομμάτια ... και προσωπικά μου αρέσει πολύ το "Rust In Peace" αλμπουμ)

    Περιμένω την συνέχεια....!
    #13247   /   22.04.2008, 15:30   /   Αναφορά
    βαριεμαιιιιιιιιιιιιιιι . . . πραγματικα !Μερικα κομματια τους λενε . . . απο κει και περα , τι-πο-τα !

    Ο dave σαν dave ειναι ταλαντουχος . . . ειχαν κατα καιρους τρομερους παικτες στο group . . . αλλα μεχρι εκει . . .
    #13251   /   22.04.2008, 16:49   /   Αναφορά
    Εγω μουσικα τοποθετω τους Μegadeth ΠΟΛΥ μπροστα απο τους Metalica

    Πιο ωριμοι στιχοι και μουσικη που αναδυκνυει το thrash αντι να το υποβαθμιζει.

    Πιο ωραιο album κατα την γνωμη μου ειναι το The system has failed

    Ωραιο κειμενο

    Καιρος ηταν
    #13255   /   22.04.2008, 19:52   /   Αναφορά
    Mpravo rev...perimena auti tin dimosieusi..ante na doume kai to b meros..
    #13262   /   23.04.2008, 13:02   /   Αναφορά
    ξεχασες τους anthrax στις σημαντικοτερες thrash μπαντες ;-)



    ωραιοι οι Megadeth (και ο mustaine ωραια ριφακια "εμπνεεται")

    ισως θα επρεπε να αναφερθεις λιγο περισσοτερο για την περιοδο που ηταν στους μεταλλικα (δεν ξερω!)



    ωραιο αρθρο γενικα :-)
    #13593   /   06.05.2008, 15:55
    Όντως ξέχασα τους Anthrax και με συγχωρείς για αυτό. Για την εποχή στους Mettalica ίσως να αναφερθώ όταν γράψω για τους Metallica στο μέλλον, ποιος ξέρει.



    Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και για όσους δεν τους λατρεύουν ακριβώς τους Megadeth:γνώμη σας είναι δεν μπορώ να πω τίποτα. Απλά εμένα μου αρέσουν και γράφω τη γνώμη μου για αυτούς και ότι ξέρω.



    Υ.Γ. Προς Angelofdeath1990, δεν νομίζω να γράψω τις εταιρίες που άλλαξε. Χαχαχα.

    #13270   /   23.04.2008, 16:49   /   Αναφορά
    Καλοι ειναι και οι Megadeth!Πολυ ωραίο το κείμενο σου revelation!περιμένουμε και το Β'μέρος!:)
    #13326   /   27.04.2008, 20:45   /   Αναφορά
    Ένας φίλος μου είχε πάρει μπλoύζα megadeth.Άρχισα να την ψάχνω να την αγοράσω απο το internet και ανακάλυψα ότι ήταν συγκρότημα.Κατέβασα μερικά τραγουδάκια τους και ήταν τέλε.ια
    #13327   /   27.04.2008, 20:45   /   Αναφορά
    Ένας φίλος μου είχε πάρει μπλoύζα megadeth.Άρχισα να την ψάχνω να την αγοράσω απο το internet και ανακάλυψα ότι ήταν συγκρότημα.Κατέβασα μερικά τραγουδάκια τους και ήταν τέλε.ια
    #13353   /   28.04.2008, 22:44
    Megadeth.....RULE....Dave....Dave...εισαι θεος ρε....πρεζα πρεζα.....καλα μιλαμε ο τυπος αν και πολυ κατεστραμενος απο τα drugs...τα σπαει ολα....καλο αρθρο...αν και οκ....μην αναφερεις συνεχεια οτι ο dave ηταν junkie.....γιατι υπαρχουν πολλοι που επηρεαζονται απο την ζωη και μονο του καλλιτεχνη και δεν τον ξανακουνε στην ζωη τους.....α και στο β' μερος μην ξεχασεις να πεις ποσες εταιριες κιθαρας αλλαξε ο mustaine.....Jackson,Esp,Dean...τωρα σειρα εχουν..fender,Gibson,B.C. Rich....εχει ακομη να αλλαζει εταιριες.....ΧΑΧΑΧΑΧΑ......γεια σου ρε δαβιδ......

    #13413   /   30.04.2008, 22:20   /   Αναφορά
    Μπορεί να ακούω ελάχιστα metal αλλά σέβομαι τους Megadeth λόγω του Mustaine...
    #13577   /   05.05.2008, 23:22
    Ο Mustaine είναι τρομερός! Δεν ακούω στην πραγματικότητα τόσο δυνατή μουσική αλλά μόνο γι' αυτόν..... αξίζουν οι Megadeth! Πολύ ωραίο άρθρο!! Μπράβο!

    #13619   /   07.05.2008, 11:38   /   Αναφορά
    μας καλομάθατε κύριε πρέσβη revelation, το Β΄ Μέρος πότε με το καλό;;;;;;;
    #13624   /   07.05.2008, 15:07
    e, αργεί λιγάκι.

    #13949   /   26.05.2008, 10:07
    poso diladi argi?


    #13948   /   26.05.2008, 10:07   /   Αναφορά
    einai medes kai gamo i tipi kata tin gnomi mou
    #15196   /   06.07.2008, 21:34   /   Αναφορά
    ολα τα λεφτά τα σπάνε κανονικά!!!!!!!!!!!
    #15197   /   06.07.2008, 22:08   /   Αναφορά
    Ηθικό δίδαγμα από το So far so good...:

    Τα ναρκωτικά καταστρέφουν εκτός των άλλων και την παραγωγή...



    Το δεύτερο μέρος θα έχει σαφώς περισσότερο ενδιαφέρον κυρίως εξαιτίας μίας προσθήκης/αλλαγής στη μπάντα που της έδωσε αρκετό αέρα για 2-3 δίσκους.



    :))
    #15198   /   06.07.2008, 23:16
    kai oxi mono




    #18260   /   14.04.2009, 18:00
    E OXI RE TO SO FAR METRIOS DISKOS!!!!!E OXI!!!!

    Prosopika einai o agapimenos mou megadeth diskos!!!!Einai APISTEYTOS!!!!!Einai mesa stous 5 protous agapimenous mou diskous se olo to metal!!!!EINAI MONADIKA YPEROXOS!!!!

    Kai oi megadeth genika einai kai tha einai i agapimeni mou band!!!!Maresoun oti exoun vgalei ektos tous risk pou apokei maresoun 2-3 kommatia...Ola tous ta album einai apisteyta....Me protimisi(ektos so far pou einai o agapimenos mou)killing is my business,peace sells,Rust in peace,countdown to extinction,youthanasia,cryptic writings.....Symfwnw me ton filo pio pano gia to the system has failed oti einai diskara.....

    #18707   /   05.07.2009, 22:36   /   Αναφορά
    wreoi oi megadeth alla sanitarium, master of puppets, orion, one, to live is to die,damage inc,

    fade to black, nothing else matters, unforgiven den exune.ase pu oi diaskeyes pu kanune oi metallica eine ekpliktikes.
    #18710   /   06.07.2009, 11:20   /   Αναφορά
    Αν και είμαι πιο πολύ φαν των Metallica, δεν μπορώ να πω, οι Megadeth τα σπάνε. Προσωπικά πιστεύω πως έχουν ξεπεράσει κατά ΠΟΛΥ τους Metallica. Κομμάτια όπως "Symphony Of Destruction", "In My Darkest Hour","Peace Sells","Back In The Day" και "Holy Wars" απλώς τα σπάνε. Δίκαια είναι στην τετράδα των thrasers. Ακόμη και τα τελευταία τους άλμπουμ "The System Has Failed", "The World Needs A Hero", "United Abominations" είναι πολύ καλές δουλειές. Οι Metallica πάντως δεν έχουν τέτοια σταθερή πορεία όπως οι Megadeth. Έχουν τρία τρομερά άλμπουμ και μετά σκόρπια καλά κομμάτια. Στα τελευταία τους άλμπουμ, οι Metallica("St Anger", "Death Magnetic") απλώς τα ξύνανε για τα καλά.