ελληνική μουσική
    531 online   ·  210.844 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)

    Ο Μάρτιος μας επιφυλάσσει σκοτεινές ιστορίες, προδομένους έρωτες, ανείπωτα όνειρα, ένα άλμπουμ φόρο τιμής για τις μεγάλες γυναίκες και τον αγαπημένο καλλιτέχνη του Robert Plant.
    Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 30 Απρ 2008
  • Ilya E. Monosov: “Seven Lucky Plays, Or How To Fix Songs for a Broken Heart”


  • Πολύ περιορισμένη έκδοση, από την cult ετικέτα, Language of Stone, του προσωπικού άλμπουμ του Ilya Monosov, μέλους των Mountain Home. Γεννημένος στη Ρωσία, ο Monosov μεγάλωσε με Miles Davis, Leonard Cohen, afrobeat και αμερικάνικη folk, κάτι που αντανακλάται στις ιδιοσυγκασιακές psych-folk συνθέσεις του. Μια συλλογή από ποιήματα που έγραψε ανάμεσα στο 1996 και το 2005, ηχογραφημένα εκπληκτικά από τον Greg Weeks (Espers).

  • Sleeping People: “Growing”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Ένα βήμα μπροστά για το σύγχρονο progressive-Rock και τις όποιες post-Rock εκδοχές του με το καινούργιο άλμπουμ των Sleeping People. Το κουαρτέτο από το San Diego, πιστό στο δόγμα ότι οι αφαιρετικές φόρμες του prog-Rock δεν είναι ανάγκη να συνοδεύονται από φυσική ακινησία, ξεχύνεται σε ένα ανελέητο ass-kicking/heavy-groovy σφυροκόπημα που φέρνει στο νου τις καλύτερες μέρες του Rock του παρελθόντος. Μεγάλα οργανικά tracks, ψυχεδελικό Rock και kraut παρεκτροπές, σε παραγωγή του Ben Moore (Hot Snakes, Black Heart Procession). Special guest στα φωνητικά στο τελευταίο κομμάτι ο Rob Crow (Pinback).

  • Black Francis: “Svn Fngrs”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Πιστός στις επιταγές της νέας-παλιάς του περσόνας ο Black Francis κυκλοφορεί ένα ολοκαίνουργιο mini-LP γεμάτο ιστορίες για nasty σεξ, ακόμη πιο nasty θάνατο και αλλόκοτες γεννήσεις. Γραμμένο και ηχογραφημένο σε έξι μέρες σε παραγωγή του Jason Carter -την έβδομη ο Mark Lemhouse έκανε το artwork- το "Svn Fngrs" συμπυκνώνει το πνεύμα των Pixies μέσα σε 7 καταιγιστικές συμφωνίες-τσέπης. Όχι ακριβώς η συνέχεια του concept του "Bluefinger", ωστόσο αυτό το εφταδάχτυλο τέρας θα είχε τις ευλογίες του Herman Brood. Περιλαμβάνει το καινούριο digital single "The Seus" και κυκλοφορεί σε υπέροχο Pop-art pocket-sleeve.

  • Baby Dee: “Safe Inside The Day”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Πρόκειται για το κοινό μυστικό της underground σκηνής της Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια, το καινούργιο της άλμπουμ είναι μία φωνή αλλόκοτη, ένα πανίσχυρο όργανο στη διάθεση μιας μοναδικής τραγουδοποιού που φέρνει τις μουσικές του μεσοπολέμου στο προσκήνιο, για να πασπαλείψει έτσι με λίγη cabaret αστρόσκονη και μερικά swing-άτα πνευστά τις πληγωμένες της μπαλάντες. Πρώην γεωπόνος και street-performer στη Νέα Υόρκη στα '70ς η εξαιρετική στο πιάνο, την άρπα και το ακορντεόν, Baby Dee, αποτέλεσε αυθεντικό μέλος των Antony & the Johnsons, συνεργάστηκε με τους Current 93 και κυκλοφόρησε δύο Lo-Fi άλμπουμ για την Durtro του David Tibet, πριν εμφανιστούν ο Will Oldham και ο Matt Sweeney και την πείσουν να κάνει το αριστούργημα που πάντα "είχε". Αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την παραγωγή και συμμετέχοντας, μαζί με τους Andrew WK, Robbie Lee, Max Moston, Bill Breeze, John Contreras, James Lo & Liz Kessel, στην ηχογράφηση, συνεισέφεραν σε ένα πραγματικό διαμάντι της Pop μουσικής, διαχρονικό όσο και η ηλικία των μουσικών του, αστικό όσες και οι αμαρτίες που κουβαλάει.

  • Black Mountain: “In The Future”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Το δεύτερο και αναμενόμενο εναγωνίως άλμπουμ του psych Rock κουιντέτου από το Vancouver του Καναδά, χωρίς πολλές περιστροφές ένα από τα πρώτα σημαντικά άλμπουμ του 2008. Ένα άλμπουμ-μετεξέλιξη του εντυπωσιακού ομώνυμου ντεμπούτου τους του 2005 γεμάτο με μελωδικά psych-folk κομψοτεχνήματα και ψυχεδελικά heavy-Rock όπως το απίστευτο 17λεπτο "Bright Lights". Ένα από τα σημαντικότερα νέα συγκροτήματα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οι Black Mountain συνδυάζουν εξαιρετικά τον ψυχεδελικό-Rock "κλασικισμό" με το μετα-νεωτερικό πνεύμα της σύγχρονης εναλλακτικής σκηνής και την cult σαγήνη με τη απήχηση στα "ευρύτερα ακροατήρια". Πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία στην Ελλάδα - περιλαμβάνει και το "Stay Free", από το soundtrack του Spiderman III, σε παραγωγή Dave Sardy (Rolling Stones, Oasis, LCD Soundsystem).

    li>Presidents of the USA: “Presidents of the USA”

    Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Οι Presidents of the USA επιστρέφουν σε μία "Προεδρική" χρονιά με το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας τους. Το τρίο από το Seattle που είδε το ντεμπούτο να γίνεται πολυπλατινένιο το 1994 αποδεικνύει ότι η ιδιαιτερότητα του, αποτελεί διαχρονική αξία σήμερα, πιο επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Με το γνωστό τους βιτριολικό χιούμορ οι PUSA εξαπολύουν 14 guitar-Pop δυναμίτες, υπονομεύοντας ανελέητα τον "αμερικάνικο τρόπο ζωής" μέσα από τον ίδιο του το μύθο της μόνιμης χαράς και ευεξίας. Συνεπικουρούμενοι από τον Kurt Bloch στην παραγωγή (Robyn Hitchcock, Mudhoney, Les Thugs) οι Presidents of the USA ξεδιπλώνουν όλο τους το πλούσιο ταλέντο ανοίγοντας τον ήχο τους σε διαφορετικές επιρροές με αποτέλεσμα την πιο ώριμη και αυτάρκη δουλειά τους μέχρι στιγμής. Το γκρουπ, από τα δημοφιλέστερα live acts των τελευταίων ετών, ξεκινάει στα μέσα Μαρτίου για μια καινούργια παγκόσμια περιοδεία.


  • Our Last Night: “Ghosts Among Us”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Η νέα μεγάλη ανακάλυψη της Epitaph, πέντε πιτσιρικάδες από το ειδυλλιακό New Hampshire, που μόλις τελείωσαν το Λύκειο και παράγουν τον πιο λυρικό Punk θόρυβο της Ανατολικής Ακτής. Με 2 ανεξάρτητα EP στο ενεργητικό τους και πλήθος φανς, οι Our Last Night αποτέλεσαν το μήλο της έριδος για τις δισκογραφικές, μέχρι να καταλήξουν στην Epitaph στις αρχές του 2007 και μετά από την πρώτη εθνική τους περιοδεία, να κλειστούν στο στούντιο με παραγωγό τον Steve Evetts (Senses Fail, Every Time I Die). Το "Ghosts Among Us", που προέκυψε, είναι από τα πιο δυναμικά και ρηξικέλευθα εναλλακτικά άλμπουμ, γιατί μετουσιώνει αληθινά συναισθήματα σε καινούργιους ήχους, πέρα από trend και δοκιμασμένες συνταγές, χάρις στο σπάνιο ταλέντο των Our Last Night.

  • Clare and The Reasons: “The Movie”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Μεγάλωσε καβαλώντας άλογα σ' ένα αγρόκτημα και ακούγοντας τη μουσική των μεγάλων που της γνώριζε προσωπικά ο, πρωτοπόρος, πατέρας της Geoff Muldaur. Μεγαλώνοντας, πλάι στις μουσικές του Sam Cooke και της Bessie Smith, η Clare Muldaur πρόσθεσε τις Jazz σπουδές της στο Berklee Music College και την "κληρονομική" χημεία της με την εναλλακτική Pop σκηνή. Το "The Movie", ντεμπούτο της με τους Reasons, είναι γεμάτο έγχορδα, Beach Boys αρμονίες και καμπαρέ ατμόσφαιρες, σε ένα concept με πρωταγωνιστή τη φωνή-όργανο της Clare. Συμμετέχουν ο Sufjan Stevens & Van Dyke Parks. Έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από τον αμερικάνικο και το βρετανικό τύπο, όπου κυκλοφόρησε στο τέλος του 2007, αποτελώντας ένα από τα εναλλακτικά της χρονιάς.

  • This Will Destroy You: “This Will Destroy You”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Σκοτεινό, δυναμικό και με ορισμένα από τα καλύτερα instrumental περάσματα που ακούσατε τα τελευταία χρόνια, το ντεμπούτο των Τεξανών This Will Destroy You συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στις κορυφαίες κυκλοφορίες του 2008. Απίστευτες εμπνεύσεις, συναισθηματικό βάθος και ατόφιο ταλέντο χαρακτηρίζουν το ομώνυμο άλμπουμ του κουαρτέτου, που φέρνει γενικά στο νου τις χρυσές πρώτες στιγμές του progressive-Rock των '70ς. Η παραγωγή είναι του John Congleton (Black Mountain, Explosions In the Sky, Modest Mouse).

  • Gutter Twins: “Saturnalia”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Η αναμενόμενη ίσως όσο καμία άλλη συνεργασία το 2008, αυτή του Mark Lanegan με τον Greg Dulli, είναι εδώ. Μία συνεργασία-άπιαστο όνειρο για τους φίλους των 2 μεγάλων αμερικανών singer/songwriters και frontmen πραγματοποιήθηκε επιτέλους στο στούντιο, μετά την πρώτη της σύλληψη το 2003, αποζημιώνοντας και με το παραπάνω για όλη την υπομονή και...όλα τα όνειρα. Οι "Satanic Everly Brothers", όπως τους λέει ο Dulli, συμπυκνώνουν όλα τα μοναδικά στοιχεία των δύο σύγχρονων "καταραμένων" σε ένα απίστευτα αυτόνομο καινούργιο "πλάσμα", όπως όταν δύο ποιητές και λόγιοι (της αμαρτίας) βρίσκονται μαζί. Αξιοποιώντας τα πάντα στο "Saturnalia", από Gospel μέχρι συμφωνικό Rock και από delta Blues μέχρι sitar beats, πιστοποιούν ακόμη βαθύτερα τη μεγάλη τους τέχνη να χτίζουν narcotic hooks ελεγειακών διαστάσεων, μέσα από ένα αμίμητο baroque σκηνικό που μόνο ο Nick Cave έχει φιλοτεχνήσει ανάλογο του στο παρελθόν. Από τις πλέον αναμενόμενες συνεργασίες και τελικά από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2008.

  • Fleshtones: “Take A Good Look”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Σε μια χρονιά που γίνονται ντοκιμαντέρ και βιβλίο, οι Fleshtones ξαναχτυπούν με το πιο αστραφτερό τους άλμπουμ στο νέο αιώνα. Οι Fleshtones έχουν φαίνεται βαλθεί να θυμίσουν σε όλους τους retro-hipsters, βετεράνους και αρχάριους, ποιος είναι τ' αφεντικό, όταν μιλάμε για garage και Rock 'n' Soul music και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από ένα άλμπουμ σαν το "Take A Good Look". Η συνθετική άνοιξη που διανύουν αυτό τον καιρό οι Fleshtones καρποφόρησε με το θρυλικό Ivan Julian (Richard Hell, Clash) στη θέση του παραγωγού σε ένα συγκλονιστικό Rock 'n' roll πάρτυ, με fuzz κιθάρες, farfisa και maximum-R&B grooves. Ένα άλμπουμ ισάξιο των μεγάλων στιγμών της Νέας Υόρκης, από το πιο high γκρουπ στην ιστορία του όρου.

  • Paul Curreri: “The Velvet Rut”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008) "Ποιητικός και ανεπιτήδευτος", κατά το Independent, "με ενστικτώδες μελωδικό χάρισμα", κατά το Mojo, o Paul Curreri είναι πάνω απ' όλα απρόβλεπτος, κάτι που σε συνδυασμό με τα παραπάνω, τον κάνει ξεχωριστό. Ο 32χρονος singer/songwriter από τη Virginia έφτασε στο πέμπτο άλμπουμ του, το καταπληκτικό "Velvet Rut", για να ανακαλυφθεί από τους φωστήρες των media και να πατήσει για πρώτη φορά πόδι σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα "από σπόντα", ανοίγοντας για τη σύντροφο του, συνεργάτη και label-mate, Devon Sproule, υπεύθυνη με τη σειρά της για ένα από τα πιο γοητευτικά άλμπουμ του 2007! Ο Curreri παίζει τα Blues όπως ο John Fahey ή ο Davy Graham, τραγουδάει όμως σαν τον Leonard Cohen και τον Cave και γράφει ιστορία. Απλό, αλλά τόσο καλό που δεν θέλεις να τελειώσει.

  • Helio Sequence: “Keep Your Eyes Ahead”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Μετά από 3 άλμπουμ σε 10 ολόκληρα χρόνια στο δρόμο και στα στούντιο ηχογραφήσεων, το σεμνό και ταπεινό ντουέτο των Brandon Summers & Benjamin Weikel, σκάρωσε την πιο δυναμική και ξεχωριστή του κυκλοφορία. Το "Keep Your Eyes Ahead" παντρεύει τα πολυεπίπεδα keyboards και τις γιγάντιες κιθάρες που χαρακτηρίζουν τον ήχο τους με μια νέα αίσθηση μινιμαλισμού, αναδεικνύοντας έτσι τις μοναδικές μελωδικές γραμμές και την κινηματογραφική ατμόσφαιρα του γκρουπ. Μία απολαυστική Pop μπάντα, που θα ένιωθε άνετα πλάι στους Bunnymen, τους Sound και τους Church, σε ένα δίσκο που δικαιώνει τους ίδιους και την εταιρεία τους Sub Pop (αλλά και όσους τους λατρεύουν τόσα χρόνια) για την πίστη τους.

  • Reverend Organdrum: “Hi-Fi Stereo”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008) Ένα νέο swinging, Soul-garage τρίο από το Τέξας με τη σφραγίδα του Reverend Horton Heat. Ο "αιδεσιμώτατος", κατά κόσμον Jim Heath, συνασπίστηκε με τον 5 φορές βραβευμένο με Grammy Tim Alexander, στο Hammond B-3 και τον Todd Soesbe στα ντραμς προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το όραμα του για ένα τρίο που θα αναπαράγει τους πιο cool ήχους στο ευρύτερο Rock 'n' roll στερέωμα, από Soul και Funk, μέχρι Blues, garage, Rockabilly, αλλά και Lounge ή Jazz και Soul Jazz. Στην κιθάρα ο ίδιος και στα πλατώ, σαν από παλιά 45άρια τις μικρές ώρες της ημέρας, περνούν μεταξύ άλλων και covers στα "Honky Tonk", "A Shot In the Dark", "James Bond Theme" & "Groovin'"!

  • Irene: “Long gone since last summer”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Το νέο άλμπουμ του πολύ ενδιαφέροντος σχήματος από το Goeteborg της Σουηδίας, που συσπειρώθηκε για πρώτη φορά το 2005 γύρω από τα τραγούδια του Tobias Isaksson. Μία πολυμελής μπάντα με κίνητρο την αγάπη τους για τη "μεγάλη Pop" των '60ς και όπλο της το ταλέντο και τη μουσική παιδεία των μελών της. Μετά το απολαυστικό fun ντεμπούτο τους, οι Irene ξεδιπλώνουν εδώ μία εκλεκτική Pop παλέτα με στοιχεία από blue-eyed Soul, girl-groups, Lounge και '70ς folk-Pop, μέσα από αγγελικά ρεφρέν και κρυστάλλινη παραγωγή, πιστοποιώντας ακόμη μία φορά τη ζωτικότητα της σκανδιναβικής Pop σκηνής.


  • Sambassadeur: “Migration”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008) Οδηγώντας ήδη από το 2003 ένα νέο μουσικό ρεύμα με κινηματική διάσταση, αυτό των "χειροποίητων" ηχογραφήσεων που διανέμονται μέσω των διαδικτυακών κοινοτήτων, οι Sambassadeur έφτασαν μέχρι τα τσαρτς με την πρώτη τους "κανονική" κυκλοφορία, το 2005 για τη Labrador. Το καινούργιο –δεύτερο- άλμπουμ τους είναι ένα άλμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ένα αστραφτερό Pop άλμπουμ, γεμάτο δροσερά φωνητικά, πλούσιες ενορχηστρώσεις και γλυκόπικρες μελωδίες που δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Η παραγωγή είναι του Matias Glava (Dungen, Hakan Hellstrom). Ένα ακόμη εθιστικό άλμπουμ από τη -γνωστή και ως "εγγύηση"- σουηδική σχολή της Pop.

  • Pete Philly & Perquisite: “Mystery Repeats”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Με το καινούργιο τους, δεύτερο άλμπουμ, οι εξαιρετικοί Ολλανδοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού hip hop διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες του είδους, αγγίζοντας ένα δημιουργικό ζενίθ αντάξιο της επιτυχίας και αναγνώρισης του ντεμπούτου τους σε όλο τον κόσμο. Εμπλουτίζοντας τις κλασικές, Jazz και Soul αναφορές τους με Flamenco, samba, Reggae και afrobeat, οι Pete Philly & Perquisite έγραψαν ένα αληθινό ηχητικό ντοκουμέντο, ένα άλμπουμ που σφύζει από ποίηση, διάθεση για περιπέτεια και ασύλληπτα grooves, που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο οποιονδήποτε φίλο της νέας Jazz, του future Funk ή της Soul.

  • DeVotchka: “A Mad And Faithful Telling”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008) Η ώρα των DeVotchka έφτασε! Το κουαρτέτο από το Denver, που κάποτε όταν ξεφόρτωναν τα όργανα τους στα Punk Rock clubs - ένα βιολί, μια τούμπα και ένα ακορντεόν ανάμεσα στα άλλα - τους έλεγαν να τα μαζέψουν γιατί είναι σε λάθος μέρος, έφτασε γρήγορα να κάνει μουσική που βραβεύτηκε με Grammy (όπως αυτή για το indie smash hit φιλμ Little Miss Sunshine) και να διεκδικήσει τη διεθνή φήμη χωρίς promotion και μεγάλα budget. Μόνα τους όπλα το πνεύμα των φίλων τους και η δουλειά τους, ένα λαμπρό δείγμα Pop κοσμοπολιτισμού, ίσα μέρη ανατολικο-ευρωπαϊκή bohemia, αμερικάνικη roots...bohemia και indie αρτιστική, που οδήγησε στη συνεργασία τους με την Anti, την επανέκδοση του κλασικού πια "How It Ends" και ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ, την απόλυτη συνέχεια σε έναν από τους πιο δυνατούς μύθους της Pop κουλτούρας φέτος. To "A Mad and Faithfull Telling" είναι το άλμπουμ στην καριέρα των DeVotchka και ο κόσμος είναι συντονισμένος και ακούει.

  • Danava: “UnonoU”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Το δεύτερο άλμπουμ των Danava έχει φέρει μαζί του καταιγίδα εγκωμίων από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, από το CMJ και το Uncut μέχρι το Time Out NYC και το Rock Sound. Μία απίστευτη εξέλιξη των παράξενων, ακαταχώρητων psych-metallers από το Midwest, οι οποίοι εδώ μεγαλουργούν κυριολεκτικά σκαρώνοντας ένα άλμπουμ που θα προστεθεί με υπερηφάνεια σε ράφια, δίπλα σε άλμπουμ των Black Sabbath και των King Crimson. Με πνευστά και έγχορδα να δίνουν επική διάσταση στις συμφωνικές τους εξορμήσεις, με fuzz κιθάρες από το τέλος των '60ς και συνθεσάιζερ από την καρδιά των '70ς και heavy, classical και Jazz αναφορές να υπογραμμίζουν την θεατρική ερμηνεία του τραγουδιστή Dusty Sparkles οι Danava έχουν φύγει σε άλλη διάσταση στο "UnonoU".

  • Rykarda Parasol: “Our Hearts First Meat”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008) Η νέα ανακάλυψη της Glitterhouse, μια καινούργια μεγάλη φωνή σε ένα από αυτά τα ντεμπούτα που χαράζονται στη μνήμη για πολλά χρόνια. Η Rykarda Parasol γράφει σκοτεινές ιστορίες για προδομένους έρωτες, ανείπωτα όνειρα, πόνο και λύτρωση και τις τραγουδάει με κινηματογραφική αμεσότητα που θυμίζει Nick Cave & Johnny Cash. Η αφοπλιστική ατμόσφαιρα και η ίδια η φωνή της Parasol συνθέτουν ένα άλμπουμ-αποκάλυψη του αστικού noir-Rock τραγουδιού, που "αν το άκουγε ο David Lynch θα τους έχριζε house-band της επόμενης ταινίας του". Ηχογραφημένο στο Σαν Φρανσίσκο με τη μπάντα της και μια πλειάδα καλεσμένων, ανάμεσα τους και μέλη των Pale Saints, των Trail of Dead, αλλά και Eric Drew Feldman στην παραγωγή.

    Ακούστε Εδώ: http://myspace.com/rykardaparasol

  • Pennywise: “Reason To Believe”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008)
    Οι Pennywise, ένα από τα πιο αξιόπιστα και επιδραστικά Punk Rock γκρουπ στην ιστορία, επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ "Reason To Believe", το οποίο κυκλοφορεί στην Αμερική από την MySpace Records και στην Ευρώπη από την Epitaph. Σε παραγωγή του δηλωμένου τους φαν Cameron Webb (Social Distortion, Motorhead, Sum 41), το "Reason To Believe" είναι το ένατο άλμπουμ των ζωντανών θρύλων του California-Punk που 17 μόλις χρόνια μετά το ντεμπούτο τους για την Epitaph, ακούγονται δυνατοί όσο ποτέ.

  • Scott Matthew: "Scott Matthew"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008) Φιγουράρει ανάμεσα στα πιο hot καινούρια ονόματα του 2008, σε μία χρονιά που προδιαγράφεται ως "η χρονιά των singer/songwriters". Ο Αυστραλός εμιγκρές στη Νέα Υόρκη είναι ο αγαπημένος νέος καλλιτέχνης του Robert Plant, ενώ τα live του σε Αμερική και Ευρώπη αποτελούν underground events με διαστάσεις μυσταγωγίας και δραματικά αυξανόμενα μεγέθη. Το ντεμπούτο του εξηγεί το φαινόμενο: συναρπαστική γραφή, δυνατά συναισθήματα και θεατρική ερμηνεία, μα πάνω απ' όλα έλλειψη επιτήδευσης, εμπνευσμένες μελωδίες και αυθεντική παρουσία σε ένα ενδιαφέρον μουσικό πλαίσιο, κάπου ανάμεσα σε πρώιμο Bowie & Antony, που δεν διστάζει να εναλλάσσεται ενορχηστρωτικά ανάμεσα στα ensemble εγχόρδων και τη minimal-folk. O Scott Matthew είναι "ένας ήσυχος θορυβοποιός" που αιχμαλωτίζει τον ακροατή χωρίς περιστροφές και τον μετατρέπει σε κοινωνό των ιστοριών του με μία σχεδόν μαγική απλότητα.

    Ακούστε Εδώ: http://www.myspace.com/scottmatthewmusic

  • Allison Moorer: “Mockingbird”


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μαρ 2008) Καινούργιο άλμπουμ της Allison Moorer αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στις αγαπημένες της γυναίκες-τραγουδοποιούς. Ένας φόρος τιμής σε μεγάλες γυναίκες, δημιουργούς και performers από την ιστορία και το παρόν της αμερικάνικης μουσικής, από μία γυναίκα που παρά τα Grammy και την αποδοχή, πάντα ήταν έξω από τα νερά της στη συντηρητική σκηνή του Nashville. Με τον Buddy Miller στη θέση του παραγωγού, τον σύζυγο Steve Earle, στη...γενική παρουσία και φυσικά την κιθάρα και ένα εκπληκτικό cast μουσικών στο στούντιο, το "Mockingbird" είναι ένα άλμπουμ με την κλάση του διαχρονικού και την προσωπικότητα της Moorer να ενσαρκώνει την κοινή ιστορία όλων των γυναικών δημιουργών των τραγουδιών. Τραγούδια των June Carter Cash, Patti Smith, Nina Simone, Kate McGarrigle, Gillian Welch, Joni Mitchell, Gertrude 'Ma' Rainey, Shelby Lynne, Julie Miller, Chan Marshall & Jessi Colter, αλλά και ένα καινούργιο της Allison Moorer για την περίσταση, το "Mockingbird" που ανοίγει εύγλωττα και το άλμπουμ.

    Ακούστε Εδώ: http://www.myspace.com/allisonmoorer

  • Τα 5 Αστέρια πάνε στους:


  • 1) Rykarda Parasol: “Our Hearts First Meat”

    2) Scott Matthew: "Scott Matthew"

    3) Allison Moorer: “Mockingbird”

  • Ραντεβού τον επόμενο μήνα…








  • Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13395   /   30.04.2008, 14:27   /   Αναφορά
    Μπράβοοοοοοοοο Ορφέα μας!!!!!!!!!
    #13399   /   30.04.2008, 17:38   /   Αναφορά
    saturnaliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    #13688   /   10.05.2008, 09:51   /   Αναφορά
    Orfeus πολύ καλό άρθρο και πολλή καλή δουλειά