ελληνική μουσική
    449 online   ·  210.817 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    Του Έρωτα (Της Αγάπης Μαχαιριά) + video

    Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι από τα αγαπημένα μου...
    Του Έρωτα (Της Αγάπης Μαχαιριά) + video
    Γράφει το μέλος Αλέξανδρος (alekos262)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 08 Μαΐ 2008
    Έχω δεθεί μαζί του συναισθηματικά λόγω κάποιας προσωπικής εμπειρίας, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής: Η "κυρία" που έγραψε τους στίχους, τυχαίνει να είναι γνωστή μου και μου είπε πως η εκτέλεση του Νταλάρα αναδεικνύει το τραγούδι και δη, στο τέλος που κάνει τον αμανέ. Μάλιστα μου είπε πως αν η έμπνευσή της, την ώρα που το το έγραφε, είχε φωνή, κάπως έτσι θα την εκδήλωνε.

    Θα ήθελα, λοιπόν τη γνώμη σας για τη συγκεκριμένη εκτέλεση (με τον Γιώργο Νταλάρα) και φυσικά, ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε!


    Στίχοι: Λένα Παπά
    Μουσική: Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
    Eρμηνείες: Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Γιώργος Νταλάρας

    Άει σκοτεινό φως του έρωτα, τρεμάμενο αίμα του έρωτα
    μες τη γητειά σου ελησμόνησα τους φονιάδες καιρούς
    γέννησα ρόδινα μωρά σε μέλλον με αστέρια
    άει σκοτεινό φως του έρωτα

    Άει της αγάπης μαχαιριά στης νιότης το κρουστό κορμί
    πληγή που ανάβλυζε ευωδιές φιλιών και μουσική
    ντύνοντας το γυμνό έρημο κόσμο
    άει της αγάπης μαχαιριά

    Άει της αγάπης μαχαιριά άει της αγάπης μαχαιριά
    άει της αγάπης μαχαιριά άει της αγάπης μαχαιριά

    Tags
    Καλλιτέχνες:Πάνος Κατσιμίχας



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13630   /   08.05.2008, 11:44   /   Αναφορά
    Δεν ξέρω αν έχει και πολλή σημασία η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη εκτέλεση, γιατί σίγουρα δεν γίνεται να είμαι αντικειμενική. Προσωπικά με απογειώνει αυτή η κορώνα που κάνει ο Νταλάρας στο τέλος. Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε φορά που λέει αυτό το τραγούδι, την κορώνα την κάνει διαφορετική! (π.χ. όταν έλεγε αυτό το τραγούδι στο Παλλάς)
    #13631   /   08.05.2008, 12:21   /   Αναφορά
    Το τραγούδι αυτό είναι ένα αριστούργημα. Πανέμορφο πάντρεμα της ποίησης με την μπαλάντα, το ροκ και το...κλαρίνο.

    Τόσο η original εκτέλεση όσο και η εκτέλεση του Νταλάρα έχουν κάτι να πουν. Ο Χάρης το λέει πιο σκοτεινά, πιο εσωτερικά ενώ ο Νταλάρας πιο δυναμικά και παθιασμένα. Αν η Λένα Παππά λέει ότι η ερμηνεία του Νταλάρα την εκφράζει πιο πολύ, τότε κάτι θα ξέρει :)
    #13633   /   08.05.2008, 13:09
    μ αρεσει αυτο το κομματι πολυ.. αλλα μ αρεσει πιο πολυ απο τον Κατσιμιχα να το τραγουδαει.... φαινετε πιο πολυ ροκ ενω του Νταλαρα δεν ειναι και τοσο ο ροκ η φωνη του...

    #13635   /   08.05.2008, 15:15
    Με καλυψες πληρως !

    #13637   /   08.05.2008, 16:14   /   Αναφορά
    Εδω ταιριαζει η εκφραση που ακοουμε πολλες φορες για rock μπαντες οτι..."ΤΑ ΣΠΑΝΕ..."!Τιποτα αλλο..Το απογειωσε παλι....
    #13638   /   08.05.2008, 16:22   /   Αναφορά
    Μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος από την εκτέλεση του Νταλάρα.Πράγματι απογείωσε ένα κατά τα άλλα καταπληκτικό τραγούδι. Ένα αριστούργημα των Κατσιμιχαίων!!!
    #13643   /   08.05.2008, 17:05
    ο νταλαρας καλος,χρυσος, αλλα καλα θα κανει να κατσει στα ρεμπετικα του! "Οπου γαμος και χαρα η Βασσιλω πρωτη".

    Ας μην τα ισοπεδώνουμε ολα,πια!Τι δουλεια εχει μια γνήσια λαικη φωνη σ αυτα τα τραγουδια! Ο κοσμος το αγαπησε απο τους αδερφους, "του ερωτα" λεγεται, και το τραγουδανε ερωτικα,το τραγουδανε ροκ! αυταα!!


    #13645   /   08.05.2008, 17:14
    Δε θα συμφωνήσω,αν μου επιτρέπεις,μια και το να ανοίγεσαι και σε άλλους δρόμους δεν είναι κακό,αλλά ικανότητα.Εντάξει,ίσως το κρίνω υποκειμενικά,γιατί ο Νταλάρας είναι ο αγαπημένος μου μουσικός,αλλά πιστεύω πως το να μπορεί να τραγουδά τόσα είδη και μάλιστα με τον ίδιο μοναδικό τρόπο (απόδειξη:η κοσμοσυρροή στις συναυλίες του),είναι ένα στοιχείο που τον κάνει μοναδικό.Δεν ξέρω πολλούς,που το κατάφεραν...ίσως και κανένα!

    #13667   /   09.05.2008, 09:51
    Συμφωνώ απόλυτα... η εκτέλεση με τους Κατσιμίχα ειναι ανεπανάληπτη πιστεύω οτι έφτιαξαν ένα αριστούργημα και το απέδωσαν όπως ακριβώς του άξιζε! Θα το πάω όμως και λίγο πιο μακριά σε ότι αφορά τον Νταλάρα- να διευκρινήσω ότι ήμουν (ας μου επιτραπεί η έκφραση )Νταλαρική -απο τα γενοφάσκια μου τότε που ο Νταλάρας τραγούδουσε Κουγιουμτζή,Καλδάρα,Λοϊζο κ.α Μεγάλους δημιουργούς.όμως απο την στιγμή που οι επιλογές του έφθασαν απο Χατζηγιάννη μέχρι Θεοφάνους για μένα τέλειωσε γιατί πολύ απλα δεν είχε τιποτα πλέον να μου πεί ειναι αυτο που λέει ο φίλος μας (όπου γάμος και γιορτη η Βασίλω πρώτη) οι επιλογές είναι αυτές που καθορίζουν την πορεία ενός καλλιτέχνη...........(επρεπε να τα πω γιατί με βάραιναν μπορεί να ξέφυγα λίγο απο θέμα αλλα ίσως και αυτό να είναι ενα θέμα προς συζήτηση)

    #13855   /   21.05.2008, 11:15
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.....ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ...ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΞΑΔΙΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΕΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ FAME STORY ΜΕ ΤΟ 'ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ'.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ.

    #13651   /   08.05.2008, 20:33   /   Αναφορά
    Εμενα δεν μ'αρεσει ο Νταλαρας!!!!!Αλλα,εκτος απ'αυτο,πιστευω οτι το συγκεκριμενο κομματι ειναι για πιο rock φωνες οπως ο Φ.Πλιατσικας για παραδειγμα!!!!!!
    #13652   /   08.05.2008, 20:55
    Καλά και η έννοια της ροκ φωνής είναι αρκετά αμφιλεγόμενη... Πολλές φορές παρατηρώ να θεωρούνται "ροκ φωνές" φωνές που απλά δεν ...έχουν φωνή.

    Ο Νταλάρας κατά τη γνώμη μου μπορεί να ερμηνεύσει ροκ τραγούδια. Αυτό φάνηκε και στο Αττικόν με τον Παπακων/νου το '91. Από εκεί και πέρα όπως σωστά είπες, είναι θέμα γούστου...


    #13655   /   08.05.2008, 21:10   /   Αναφορά
    Να και το original:

    http://uk.youtube.com/watch?v=64HZO5Gb_ok

    #13656   /   08.05.2008, 21:51   /   Αναφορά
    Θεωρώ πως δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τη μουσική σε 2 τόσο μεγάλες κατηγορίες με κριτήρια τόσο υποκειμενικά και τόσο ασήμαντα,όπως είναι μια διαφορετική ερμηνεία!Δηλαδή,δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Νταλάρας δεν μπορεί να τραγουδήσει ροκ μουσική από τη στιγμή που δεν αρέσει σε μια ομάδα ανθρώπων.Η μουσική είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και είναι λάθος να μπαίνουν τέτοιοι φραγμοί!Ούτως ή άλλως το κλαρίνο,ένα καθαρά "λαϊκό",για να μιλήσω στη γλώσσα αυτή,όργανο και παρ'όλα αυτά, δεσπόζει στο συγκεκριμένο τραγούδι,το οποίο όπως είπατε είναι καθαρά ροκ...Θέλω να καταλήξω στο ότι ίσως, θα έπρεπε να είμαστε λιγάκι πιο ελεύθεροι σ'ένα χώρο που, αν μη τι άλλο, είναι ο κατεξοχήν ελεύθερος...Ευχαριστώ όλους σας για τις γνώμες σας!Νιώθω πολύ καλύτερα όταν ανταλλάσσω απόψεις με ανθρώπους,που αγαπούν αυτό το είδος,κάτι που προδίδει και το επίπεδο της ψυχής μας!
    #13663   /   08.05.2008, 23:38
    φιλε συμφωνω μαζί σου... αλλα οπως και να το κανουμε εχει λαικη φωνη ο Νταλαρας (και δεν το λεω επειδη δεν μ αρεσει μια χαρα τραγουδιστης ειναι και μ αρεσει...)



    και ενας αλλος που λεει οτι δεν υπαρχει κανενας να τραγουδαει διαφορετικα ειδη μουσικα ηδη διαφωνω απολυτως... ακουσε Μπαμπη Στοκα που τραγουδαει απο το πιο λαικο μεχρι το πιο ροκ κομματι!

    #13664   /   09.05.2008, 00:07
    Σωστό,αλλά ας μην μπούμε σε σύκριση...Είναι πολύ άδικο για τον Μπάμπη,όσο συμπαθής και να 'ναι...Θα μου πεις:"γούστα είναι αυτά",αλλά και η κοινή γνώμη (όπως προείπα για την κοσμοσυρροή και τη δουλειά του ενός και του άλλου),δεν είναι διαφορετική!πχ δες αυτό:http://www.youtube.com/watch?v=7dcNYCvR-dU και μετά αυτό:http://www.youtube.com/watch?v=ID6mkeT71lo και πες μου

    #13665   /   09.05.2008, 00:38
    δεν μ αρεσει να συγκρινω....... γι αυτο το κομματι απλα μ αρεσει και με τους δυο τραγουδιστες επειδη το λεει ο καθενας με το δικο του τροπο....

    CHE
    #13668   /   09.05.2008, 11:20   /   Αναφορά
    Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω κάποια πράγματα, οφείλω να πω ότι η εκτέλεση του τραγουδιού, όπως ηχογραφήθηκε στο δίσκο ‘‘Ζωντανή Ηχογράφηση στην Ιερά Οδό Ι’’ είναι πραγματικά συγκλονιστική, τόσο για την ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα όσο και για το πολύ ωραίο σόλο στο κλαρίνο.

    Η ιδέα της χρήσης του κλαρίνου, που στο δίσκο των Κατσιμιχαίων νομίζω ότι το παίζει ο κορυφαίος Θύμιος Παπαδόπουλος, είναι εξαιρετική. Εντούτοις έχει τύχει να παρευρεθώ σε συναυλία των Κατσιμιχαίων όπου το μέρος του σόλο κλαρίνου έγινε με... ηλεκτρική κιθάρα δίνοντας στοιχεία hard rock στο τραγούδι που εν προκειμένω να ξεσήκωσε -και δικαίως το κοινό.



    Επίσης ο στίχος ‘‘... ρόδινα μωρά σε μέλλον με αστέρια’’ ήταν στο πρωτότυπο της Λένας Παππά ‘‘σε αστερωμένο μέλλον’’, αλλά προφανώς για ρυθμικούς λόγους έγινε αυτή η μικρή αλλαγή από τους Κατσιμιχαίους.

    Θα πρέπει κανείς να κάνει μία ενδοσκοπική ανάλυση στους στίχους για να καταλάβει ότι περιγράφουν -στην ουσία- την σαρκική πλευρά του έρωτα (τη συνουσία δηλαδή).

    ‘‘Της νιότης το κρουστό κορμί’’ είναι ένας απίστευτης έμπνευσης στίχος. Ιδιαίτερα η χρήση του επιθετικού προσδιορισμού ‘‘κρουστό’’ για ένα κορμί, μεταφέρει ιδανικά την εικόνα ενός γυναικείου σήματος που πάλλεται την ώρα της κορύφωσης της ερωτικής πράξης. Το κρουστό όργανο, ως γνωστόν, προκαλεί ήχο δια της δόνησης. Αντίστοιχα, το κρουστό κορμί είναι το κορμί που δονείται την ώρα που έρχεται σε οργασμό τη στιγμή που δέχεται ‘‘της αγάπης την μαχαιριά’’ (προφανώς ο στίχος είναι... φαλλικός).

    Η μουσική ενισχύει τους στίχους καθώς το τραγούδι ξεκινάει απαλά με ένα πιάνο και τη φωνή του τραγουδιστή απαλή και γλυκιά. Με την πάροδο του χρόνου η ένταση αυξάνεται και φτάνει στην κορύφωσή της. Όσο οι στίχοι περιγράφουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο την πράξη του έρωτα, τόσο και η μουσική πράττει το ίδιο δίνοντας έτσι... μαθήματα δημιουργίας τραγουδιού και πως η μουσική και οι στίχοι εξυπηρετούν ο ένας τον άλλο και οι δύο μαζί το θέμα τους.

    Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα από τα κορυφαία τραγούδια της δεκαετίας του 1990.

    Τέλος, ο Γιώργος Νταλάρας ερμήνευσε το τραγούδι προς χάρην της γυναίκας του Άννας, στην οποία άρεσε πάρα πολύ...
    #13669   /   09.05.2008, 12:54
    Εκπληκτική η ανάλυσή σου. Συμφωνώ και εγώ ότι η εκτέλεση απ' την Ιερά Οδό είναι καταπληκτική. Το κλαρίνο αν θυμάμαι καλά το έπαιζε ο Τσεμπερούλης.

    Δεν είχα δει ποτέ το κομμάτι ως περιγραφή της ερωτικής πράξης, μάλλον το έβλεπα σαν ένα συνδυασμό της συναισθηματικής και σωματικής πλευράς του έρωτα.

    Πάντως όπως και να έχει είναι ένα αριστούργημα. Δεν νομίζω ότι άλλοι εκτός απ' τους Κατσιμιχαίους μπορούν να γράψουν τέτοια τραγούδια στην Ελλάδα.

    Επειδή κάποιος ρώτησε τί πάει και το λέει ο Νταλάρας αφού το αγαπήσαμε απ' τους Κατσιμιχαίους, να του πω ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δυστυχώς πριν να συμπεριληφθεί το τραγούδι στο δίσκο με την Ιερά Οδό το 1996-97 (ο οποίος θεωρείται πια κλασικός) δεν είχε γίνει τόσο γνωστό. Ο Νταλάρας το έφερε κοντά σε ένα ευρύτερο κοινό. Μάλιστα θυμάμαι απ' το βίντεο της Ιεράς Οδού ότι ο Νταλάράς παρουσίαζε τρία τραγούδια τα οποία αν και ήταν πολύ καλά δεν είχαν γίνει ιδιαίτερα γνωστά. Έλεγε λοιπόν πως αυτού του είδους τα τραγούδια μπορεί να γραφτούν κάποια στιγμή και να γίνουν γνωστά δέκα χρόνια μετά. Ένα από αυτά ήταν και το "Του Έρωτα".

    #13670   /   09.05.2008, 14:26   /   Αναφορά
    Με ενθουσίασες CHE!Είναι σαν να ακούω τα λόγια της Λένας!Μπράβο σου!Δείχνεις πως αγαπάς πολύ τη μουσική και την αφουγράζεσαι με όλες σου τις αισθήσεις!Και πάλι Μπράβο!
    #13671   /   09.05.2008, 15:17   /   Αναφορά
    Γεία σας παιδιά!

    Ο Νταλάρας είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές.Αυτό όμως δε σημαίνει υποχρεωτικά οτι μπορεί να τραγουδήσει επιτυχώς τα πάντα!Αν δεν κάνω λάθος ο εν λόγω τραγουδιστής δεν έχει ανακατευτεί ΑΚΟΜΑ(?)με κάποιο ΜΕΤΑΛ κομμάτι στην προσπάθεια του να μας αποδείξει οτι μπορεί να πεί και κάτι τετοιο.Τελοσπάντων,θεωρώ οτι η λαική καθαρά,φωνή του νταλάρα πρέπει να λεεί λαικα!Δεν τίθεται καν,θέμα συγκρισης για μένα για το ποιά εκτέλεση είναι η καλύτερη!!!Αν η κυρία που το έγραψε καπως ετσι το φανταζότανε ερμηνευτικά,ας μας πεί αν μουσικά τουλάχιστον έκαναν κατι οι Κατσιμιχαίοι,ή αν θα έπρεπε να είναι κάπως πιο λαικότροπο για να αναδειχτεί???

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ.
    #13672   /   09.05.2008, 15:39
    Να ξεκαθαρίσω κάτι:δεν έθεσα το θέμα,θέλοντας να συγκρίνω τον Νταλάρα με τους Κατσιμιχαίους!Αλίμονο,όσο και να μου αρέσει,κάτι τέτοιο είναι ανόητο!Φυσικά και οι Κατσιμιχαίοι είναι ο πυρήνας και το πλαίσιο του τραγουδιού.Απλά εγώ έθειξα τη συγκεκριμένη ερμηνεία!Αυτός ήταν και ο σκοπός υποβολής του θέματος!

    #13675   /   09.05.2008, 17:28
    Αληθεια εχετε σκεφτει ποτε να το ελεγε ο Παπακωνσταντινου?

    Πιστευω οτι θα ηταν πολυ αξιοπρεπες εκτελεση, και δυνατη!

    #13680   /   10.05.2008, 00:58
    Πολύ καλή ιδέα!Δεν το είχα σκεφτεί!

    #13681   /   10.05.2008, 01:08   /   Αναφορά
    Η εκτέλεση είναι πολύ ωραία αλλά δεν ξέρω αν την προτιμώ από αυτή των Κατσιμιχαίων . Η ψιθυριστή φωνή των Κατσιμιχαίων ... καθηλώνει
    #13684   /   10.05.2008, 02:06   /   Αναφορά
    Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!Οποια φωνή κι αν το τραγουδήσει.Είναι τόση η συγκίνηση που σου δημιουργεί...Ο Νταλάρας είναι πολύ καλός τραγουδιστής,μια μεγάλη φωνή.Προσωπικά,μου άρεσε παλιότερα,τα τραγούδια του Κουγιουμτζή,του Λοίζου,τότε οι ερμηνείες του ήταν λιγότερο "στολισμένες".Ο Νταλάρας δεν έχει ανάγκη να δείξει ότι είναι μεγάλος τραγουδιστής,θα προτιμούσα πιο απλές ερμηνείες.Η μόνη μου ένταση.Οχι για αυτό το τραγούδι,γενικά.Πολλές φορές,η ευθεία είναι ο πιο σίγουρος δρόμος...Σαν οργανοπαίκτης,είναι εξίσου καλός,τον έχω δει Ιερά Οδό παλιότερα,πχ στο "το πολλαπλό σου είδωλο"από χειμερινούς κολυμβητές,είχα μείνει...Τέλεια ερμηνεία και το ούτι στην αρχή...

    Απλά προτιμώ τον πιο εσωτερικό τρόπο των Κατσιμίχα.Με τα τραγούδια τους μεγάλωσα,από τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι,όταν βγήκαν τα "ζεστά ποτά" παιδάκι ήμουνα,και τα έχω στα αυτιά μου σαν να ήταν χθες.

    Ο στίχος "στης νιότης το κρουστό κορμί" είναι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ!Μου ξυπνάει συγκίνηση.Οποιαδήποτε άλλη λέξη εκτός το "κρουστό"δεν θα ταίριαζε...
    #13721   /   12.05.2008, 17:50
    Μιλάμε για το τέλειο κομμάτι μοσικά και στιχουργικά.Ο Νταλάρας δε λέω φωνάρα αλλά το συγκεκριμένο ταιριάζει πιο πολύ στους Κατσιμίχα.

    #14326   /   04.06.2008, 16:04   /   Αναφορά
    υπέροχο τραγούδι!απλά δεν μου αρ΄σει απ'τον Νταλάρα!γούστα είναι αυτά!
    #14340   /   04.06.2008, 22:33   /   Αναφορά
    α παπα δεν ειναι για τετεια ο νταλαρας....προσωπικα μου κατεστρεψε το τραγουδι...και αυτο το α α α α στο τελος....ανατριχιλα
    #16109   /   25.08.2008, 20:03
    Είναι ΘΕΪΚΟ! Μοναδικό κομμάτι πραγματικά κορυφή...

    Τα σπάει! Τέλειο και από Κατσιμίχα κι από Νταλάρα.

    Προτιμώ την Κατσιμίχας edition βέβαια

    #17539   /   06.01.2009, 17:10   /   Αναφορά
    Είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι και πιο πολύ μ΄αρέσει στην εκτέλεση του δίσκου "20 χρόνια live" των αδελφών Κατσιμίχα,γιατί του ταιριάζει αυτή η ροκ επένδυση που του έκαναν και το κάνει πιο ροκ και πιο δυνατό,σε σχέση με την πρώτη εκδοχή και αυτήν που έχετε στο video αυτό.