ελληνική μουσική
    567 online   ·  210.834 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ο Σέρβος συνθέτης Zeljko Joksimovic συνεργάζεται με τους ANEMOS

    Ο Zeljko Joksimovic (οικοδεσπότης της φετινής Eurovision στο Βελιγράδι και συνθέτης του "Oro", του τραγουδιού της Σερβίας) και η Jelena Tomasevic (η ερμηνεύτρια του τραγουδιού), βρέθηκαν στην Αθήνα...
    Ο Σέρβος συνθέτης Zeljko Joksimovic συνεργάζεται με τους ANEMOS
    Γράφει το μέλος protasis
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 24 Μαΐ 2008
    Μαζί με την Κατερίνα Νιτσοπούλου, ερμηνεύτρια και στιχουργό του ελληνικού συγκροτήματος ANEMOS η οποία έχει γράψει τους ελληνικούς στίχους στο τραγούδι (ORO "Έλα αγάπη μου"), η Jelena και ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας Zeljko παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στη Σερβική πρεσβεία την Παρασκευή 2 Μαϊου, όπου μίλησαν για το τραγούδι τους, αλλά και για τη συμμετοχή τους στο project "Balkan Routes vol.1: Nikola Tesla" (Protasis), μία μουσική συλλογή που περιλαμβάνει 15 τραγούδια από τις χώρες των Βαλκανίων.

    Ο Zeljko για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις μιλώντας ελληνικά και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Ελλάδα και την ανταπόκριση του ελληνικού κοινού στη συναυλία που πραγματοποίησε στην Κέρκυρα, στις 30 Απριλίου.

    Η ελληνική φιλοξενία εντυπωσίασε και τη Jelena, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε την ευκαιρία να "συναντηθεί με την Καλομοίρα. Η Jelena ανέφερε ότι κάθε τραγούδι του διαγωνισμού έχει το δικό του κοινό, ανάλογα με το μουσικό είδος που εκπροσωπεί. "Το ύφος και το στιλ του Oro, με το πάντρεμα παραδοσιακών και σύγχρονων στοιχείων είναι κάτι πολύ δικό μου, με εκφράζει απόλυτα και γι' αυτό μπορώ να το ερμηνεύσω.
    Ο Σέρβος συνθέτης Zeljko Joksimovic συνεργάζεται με τους ANEMOS
    Και οι δύο συμφώνησαν ότι αισθάνονται πολύ όμορφα στη χώρα μας, καθώς Έλληνες και Σέρβοι- φαίνεται ότι έχουν πολλές κοινές συνήθειες, αλλά μοιράζονται, όπως είπαν και κοινό τρόπο σκέψης.

    Αναφερόμενη στο τραγούδι της σερβικής συμμετοχής, η Κατερίνα Νιτσοπούλου από το συγκρότημα ANEMOS το χαρακτήρισε εξαιρετική εκπροσώπηση του βαλκανικού ήχου και πνεύματος, με μουσικές ποιότητες που, όπως ανέφερε, συχνά λείπουν από το διαγωνισμό.

    Σχετικά με τη σειρά των CD με τίτλο Balkan Routes, όπου συμμετέχουν και οι ANEMOS, οι συντελεστές ανέφεραν ότι πρόκειται για μουσικές προσμίξεις παραδοσιακών βαλκανικών ήχων και σύγχρονων διασκευών από καλλιτέχνες που προέρχονται από τα Βαλκάνια, το "σταυροδρόμι" Δύσης και Ανατολής.

    Με το Zeljko στο πιάνο, η Jelena και η Κατερίνα ερμήνευσαν ζωντανά το τραγούδι της σερβικής συμμετοχής στην ελληνική του εκδοχή, κλείνοντας με τον πιο μελωδικό τρόπο τη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ.

    Αποχαιρετώντας σε άπταιστα ελληνικά, η Jelena δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους Έλληνες ότι ... "Έλληνες και Σέρβοι είναι αδέλφια!"

    Tags
    Καλλιτέχνες:Κατερίνα ΝιτσοπούλουEurovisionΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13904   /   24.05.2008, 14:12   /   Αναφορά
    Ενδιαφέρων.....Καλόοοοοο!
    #13905   /   24.05.2008, 14:21   /   Αναφορά
    Ωραια συνεργασια...!!!Ο Zeljko έχει πολύ ωραία φωνη!
    #13906   /   24.05.2008, 14:59   /   Αναφορά
    Yπέροχος! Ευρηματικός συνθέτης και ιδιαίτερη φωνή!

    Πολύ καλό άρθρο!
    #13923   /   25.05.2008, 20:40   /   Αναφορά
    Το τραγούδι πάντως είναι πολύ όμορφο!
    #14027   /   27.05.2008, 18:15   /   Αναφορά
    Ενδιαφέρον!

    Τον βρίσκω πολύ ταλαντούχο άνθρωπο αυτόν το Σέρβο!

    "Ο Zeljko για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις μιλώντας ελληνικά" Μπράβο του!

    Και το τραγούδι που έγραψε για τη Eurovision ήταν πολύ ωραίο! Πραγματικά, οι Έλληνες και οι Σέρβοι έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Άλλωστε και οι δύο χώρες βρίσκονται στο "σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής."

    #14028   /   27.05.2008, 18:56   /   Αναφορά
    Υπέροχο τραγούδι.Υπέροχο άτομο ο Ζέλικο και αγαπά πολύ την Ελλάδα. Άσε για το ταλέντο του ξεχειλίζει από παντού! ΚΑΡΦΙ για όσους αναθεματίζουν τη Γιουροβίζιον ότι είναι πανηγύρι. ΟΧΙ διαφωνώ.Υπάρχουν και ταλαντούχοι άνθρωποι.
    #14164   /   31.05.2008, 13:32   /   Αναφορά
    nice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!oraia synergasia!!!!!!!1
    #15022   /   30.06.2008, 18:26   /   Αναφορά
    Ο άνθρωπος είναι υπέροχος !! Πραγματικά !!! Πολύ καλός !!
    #15583   /   25.07.2008, 13:16
    Ο Zeljko πραγματικά με έχει κερδίσει...Γράφει κομματάααααααααααααααααρες!