ελληνική μουσική
    739 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Μουσικό Φαινόμενο;

    Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος είναι ένα από τα καινούργια ταλέντα της ελληνικής μουσικής.
    Γιάννης Χριστοδουλόπουλος: Μουσικό Φαινόμενο;
    Γράφει η Εμμανουέλα (emmanuella)
    14 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 10 Ιούλ 2008
    Συνθέτης, στο πλευρό κυρίως του Γιάννη Παρίου έχει καταπλήξει νέους και μεγάλους με τα τραγούδια του.

    Νέος, ωραίος και πετυχημένος θα τον χαρακτήριζε ο καθένας μας. Είναι όμως κάτι παραπάνω από αυτά. Είναι ένα νέο "μουσικό φαινόμενο". Τον γνώρισα μέσα άπό την εκπομπή "Όμορφος Κόσμος" και μπορώ να πω ότι εξεπλάγει από τη φωνή του αλλά και μαθαίνοντας πως τραγούδια που ακούω καθημερινά είναι δικά του δημιουργήματα. Η ζωή του κύλησε αρκετά ομάλα και φυσιολογικά, όπως κυλάει η ζωή κάθε παιδιού και εφήβου που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε κλασσικό και Jazz πιάνο, καθώς και σύνθεση, θεωρητικά και ενορχήστρωση σύγχρονων και κλασσικών συνόλων στο Ωδείο Τέχνης Γ. Φακανά. Παίζει και κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά, σάζι, κρουστά. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας Δ. Tυπάλδου ως χορωδός και πιανίστας, με πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2002 είναι μέλος της ομάδας ελληνικού μουσικού θεάτρου Σπείρα Σπείρα ως πιανίστας, συνθέτης και υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας, συμμετέχοντας σε όλες τις παραγωγές της ομάδας. Έχει συνθέσει το μουσικό σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, για όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ. Μαζί με τον Χρίστο Θεοδώρου μεταμορφώνουν δύο πιάνα σε πραγματική ορχήστρα !

    Έχει συνθέσει πολλά γνωστά τραγούδια, που ούτε καν γνωρίζουμε ότι είανι δικά του. Συνεργάζεται κυρίως με τον Γιάννη Πάριο και τα πιο γνωστά του τραγούδια του είναι :

    - Αλλού η θάλασσα κι αλλού το πλοίο
    - Δεν έχω άλλο θάνατο
    - Θέλει η αγάπη θυσία
    - Μαζί σου
    - Μέσα σου
    - Να ξυπνάω και να 'μαι μαζί σου
    - Ναι

    Και μια από τις τελευταίες του επιτυχίες είναι το "Πουλάω το σπίτι" του Γιάννη Πάριου.

    Σίγουρα είναι ένα "μουσικό φαινόμενο" που θα πάει πραγματικά μπροστά.

    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzΚαλλιτέχνες:Γιάννης ΧριστοδουλόπουλοςΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #15291   /   10.07.2008, 13:34   /   Αναφορά
    Σαφώς και είναι ταλέντο και εχει πολλές γνώσεις και καλές συνεργασίες.



    Όμως δυστυχώς τόσο ο πρώτος προσωπικός του δίσκος όσο κσι τα τραγούδια που έδωσε στον Πάριο τον αδικούν. Και επειδή ευθύνεται σαφώς και ο ίδιος, είναι κρίμα από τόσο μικρός να εμπορευματοποιείται.



    Κρίμα, πραγματικά κρίμα.



    Πάντως η δημοσίευση μου φάνηκε σαν επαγγελματικό promo του και όχι από αγνή και ανιδιοτελή αγάπη μιας θαυμάστριάς του.



    Επίσης ο τίτλος είναι υπερβολικός, όπως και πολλών άλλων δημοσιεύσεων κατά καιρούς.



    Ας χαμηλώσουμε λίγο ε;





    #15292   /   10.07.2008, 13:37
    Δεν εννοώ, για να μην παρεξηγηθουμε, οτι η Εμμανουέλλα είναι καμία υπεύθυνη δημοσίων σχέσεών, απλά θα ήθελα πιο προσωπικά σχόλια-άποψη για τον καλλιτέχνη από αυτή.

    #15293   /   10.07.2008, 14:25   /   Αναφορά
    Πάντως είναι άξιο λόγου πως έστω και αποτυχημένα προσπαθούμε να εντοπίζουμε διαρκώς νέα "φαινόμενα". Δείχνει αν μη τι άλλο πως μας ενδιαφέρει αυτό το ρημάδι το ελληνικό τραγούδι και με όσα διαθέτουμε έχουμε τις κεραίες μας τεντωμένες. Μπράβο, από αυτή τη σκοπιά.



    Επί της ουσίας τώρα το παιδί φαίνεται πως έχει ταλέντο. Από κει και πέρα το θέμα είναι οι επιλογές. Αν επιλέξει να αφιερώσει το ταλέντο του σε αυτά τα μουσικά μονοπάτια, επιτρέψτε μου να πω πως το ελληνικό τραγούδι δεν θα κερδίσει και πολλά. Αν κερδίσει ο ίδιος...θα δείξει.



    :)
    #15294   /   10.07.2008, 14:47   /   Αναφορά
    Θα συμφωνήσω με το μέλος spiroos.

    Μπορεί για το νεαρό της ηλικίας του να έχει κάνει αξιόλογες δουλειές και συνεργασίες αλλά ο χαρακτηρισμός "μουσικό φαινόμενο" μου ακούγεται μεγάλη υπερβολή. Ας είμαστε πιο εγκρατείς στο θέμα γιατί δεν μιλάμε και για έναν νέο Μότσαρτ.

    "Θα τρελαθούμε κυρία μου!!!!" που λέει κι ο καλός του φίλος κ.Λάκης Λαζόπουλος. Εεεεεεεεεεεεεε.............
    #15295   /   10.07.2008, 14:54   /   Αναφορά
    Κατ αρχάς ευχαριστούμε Εμμανουελα για το άρθρο σου.



    Κατα δεύτερον θα συμφωνησω κι εγω ότι σαν πολλα μουσικά φαινόμενα μαζεύτηκαν ξαφνικά... Χρειάζεται ψυχραιμία και αντικειμενική κριτική για να χαρακτηριστεί κάποιος έτσι .. Δεν μπορώ εγώ προσωπικά να χαρακτηρίσω κάποιον "φαινόμενο" επειδή έγραψε " το πουλάω το σπιτι" ... και αυτό γιατι θα υποτιμήσω τα πραγματικα΄φαινόμενα αυτου του δόλιου τόπου ...



    Χατζιδακις ... Θεοδωράκης ... Λοίζος ... Κουγιουμτζής .... αλλά και από τους νεότερους αν θες ... Σπανός ... Ξαρχάκος ... Πλέσσας ... Χατζηνάσιος ....



    Μη τα βάζουμε ολα κατω από το ίδιο πρίσμα .. κανει κακο στη κριση μας αλλά και στη μουσική παιδεία μας ...



    φιλικα πάντα :) ..



    Κώστας :)
    #15296   /   10.07.2008, 16:00   /   Αναφορά
    Γεια σας !! Δεκτά τα σχολιά σας φυσικά ! Απλά ήθελα να πω ότι για με΄να κάθε τραγουδιστής και μουσικός που μπορεί και καταφέρνει το όνειρό του με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και με σωστά αποτελέσματα, είναι φαινόμενο. Σπανίζουν αυτοί που στις μέρες αν δεν δείξουν τα κάλη τους δεν πάνε μπροστά !

    Επίσης ήθελα να πω ότι ο Γιάννης είναι πραγματικά υπέροχος και είναι από τους λίγους που έχω δει να βγαίνουν στην T.V μόνο με ένα πιάνο και να τραγουδάνε. Έτσι πρέπει να αξιολογούμε κάποιους κάποιους !
    #15297   /   10.07.2008, 16:21   /   Αναφορά
    Τον είδα πρώτη φορά στην εκπομπή του Λαζόπουλου , ο οποίος μιλούσε με τα καλύτερα για αυτόν .Δείχνει αξιόλογο άτομο . Ο προσωπικός του δίσκος ελπίζω να αναδείξει τραγούδια καλύτερα από το "Δικό σου"
    #15298   /   10.07.2008, 16:27
    Το χίλια χρόνια μετά είναι ένα πολύ καλό τραγούδι !

    #15300   /   10.07.2008, 16:41   /   Αναφορά
    Τον είχα δεί να παίζει καταπληκτικό πιάνο με τον Κραουνάκη στην TV νομίζω... Και όταν άκουσα οτι συνθέτει κιόλας τραγούδια περίμενα κάτη πραγματικά καλό... Όμως τα τραγούδια του τελικά απέχουν πολύ για να τον κάνουν φαινόμενο... Απλά τραγούδια της σειράς γράφει... Ίσως έχει δυνατότητες για παραπάνω αλλα η εμπορευματοποίηση τα ευτελίζει και τα κάνει εφάμιλα του...Χατζιγιάννη...
    #15301   /   10.07.2008, 17:17
    Οι σπουδές που έχει κάνει όντως είναι πολύ καλές. Αλλά απέχει πολύυυυυυυυυυυυυ από το φαινόμενο. Τα κομμάτια του είναι πολύ απλά, και συνηθισμένα για να τον πώ φαινόμενο...

    #15302   /   10.07.2008, 17:35   /   Αναφορά
    GuyZzzz...! Δεκτές οι γνώμες σας...ίσως να έχετε και δίκιο...!
    Administrator
    #15304   /   10.07.2008, 19:51   /   Αναφορά
    Το "Το Πουλάω Το Σπίτι" πάντως είναι συνθετικά πολύ καλό κομμάτι. Μπορεί να χάνει στο στίχο και λίγο στην ερμηνεία (λόγω του υπερβολικού βιμπράτο), όμως η μελωδία του δεν είναι απλή.



    Τα υπόλοιπα πάντως τραγούδια του δίσκου δεν είναι καλά, οπότε δε συμφωνώ με τους διθυράμβους της emmanuellas, την οποία ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που βρήκε. Πραγματικά πολύ καλό βιογραφικό.



    Αλλά "φαινόμενο" δεν είναι ακόμα emmanuella :)
    #15305   /   10.07.2008, 20:10   /   Αναφορά
    Καλος ειναι μωρε...τι εχει...!!!ωραιο το κειμενο σου εμμανουελα μου:)
    #15309   /   11.07.2008, 01:03   /   Αναφορά
    Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και εγώ όταν τον είδα στον Όμορφο κόσμο!

    Θα αφήσει τρελό ρεπερτόριο...Αν δεν τον φάνε τα συστήματα...
    #15311   /   11.07.2008, 09:52   /   Αναφορά
    αχ βρε τηλεοραση τι μας εκανες
    #15312   /   11.07.2008, 10:55
    Ο Γιάννης, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένας συνηθισμένος μουσικός όπως χιλιάδες νέοι που ξέρω,απλώς δεν έχουν ακόμα προβληθεί σε καποιο τηλέοπτικό κανάλι κτλ...δεν αμφισβητώ το ταλέντο του,αλλά φαινόμαινο σίγουρα δεν είναι [ΑΚΟΜΑ]. Ξέρω ένα [ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ] (μουσικός, πιανίστας) που αυτο το παιδί απο τα 6 παίζει σονατίνες και διάφορα άλλα κομμάτια στον πιάνο,τώρα αυτό το παιδί που είναι 24 χρόνων, είναι στην Αμερίκη και κάνει διεθνή καριερα...αυτόν,θεωρώ [ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ]αναφαίρομαι στον -Βασίλη Βαρβαρέσο-...!Και για να επιστρέψω στο θέμα, πιστεύω πως ο Γιάννης είναι και θα παραμείνει ένας αξιόλογος μουσικός!

    #15334   /   12.07.2008, 14:22   /   Αναφορά
    emmanuella, μπράβο σου!! Πολύ καλό κείμενο!!!



    Τώρα, κατά πόσο είναι μουσικό φαινόμενο ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος θα το δείξει και η πορεία του...Ας μην είμαστε προκατειλημένοι!!!

    Και δε μιλώ μόνο για'σένα, αλλά και για όλους όσους έχουν σχολιάσει το κείμενο και δεν πιστεύουν ότι μπορεί και να είναι μουσικό φαινόμενο...

    Ο καθένας έχει τη γνώμη του και η πορεία του θα δείξει τι τελικά ισχύει!!!
    #15338   /   12.07.2008, 15:55
    Απλά να πω ότι θεωρώ (και ο περισσότερος κόσμος πιστεύω) φαινόμενο κάποιον με σπουδαία φωνή (σπουδαία όχι αστεία) και έντονο βιρτουόζικο στοιχείο στο όργανό του, και κορυφαία συνθετική ικανότητα (βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό) φαντασία κλπ. Γι αυτό με τα δείγματα που έχω ακούσει από το παιδί δεν έχει κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία. Δεν τα δείχνει τουλάχιστον.

    #15341   /   12.07.2008, 17:57   /   Αναφορά
    thx Παιδιά...απλά θα ήθελα να πω...ότι τον κύριο εγώ τον παρουσίασα ως συνθέτη και ως τραγαουδιστή...

    Ο σκοπός της δημοσίευσης ήταν να προβάλω έναν νέο συνθέτη...και πολύ καλό ! Και έναν τραγουδι΄στή. Δεκτές όλες σας οι απόψεις. Είναι κατά ένα βαθμό σωστές...
    #15360   /   13.07.2008, 18:54   /   Αναφορά
    Ωραία η δημοσίευση emmanuella μας, δεν τον γνωρίζω και δυστυχώς δε μπορώ να έχω άποψη...



    Ας έχει επιτυχίες το παιδί!
    #15461   /   20.07.2008, 10:55   /   Αναφορά
    Μόλις χθες άκουσα γι' αυτόν πρώτη φορά!

    Δεν ξέρω αν είναι φαινόμενο, αλλά από τη βιογραφία αυτή -περιεκτική και ουσιαστική- τον βρίσκω αξιόλογο.

    Άλλωστε, πιστεύω ότι τα ταλέντα αντέχουν στο χρόνο.

    Πολύ καλή η δημοσίευση, emmanuella!
    #15465   /   20.07.2008, 11:29   /   Αναφορά
    Εγώ παιδιά δεν σας κρύβω την μεγάλη μου έκπληξη όταν τον είδα στον Όμοεφο Κόσμο ! Ήταν απλά υπέροχος.

    Δύσκολα βλέπεις κάποιον νέο με τόσο πάθος και αγάπη για αυτό που κάνει.

    Επίσης δεν κρύβω την έκπληξή μου όταν διάβασα τη δημοσίευσή της emmanuella και πληροφορήθηκα ότι είναι ο συνθέτης γνωστών τραγουδιών που όπως λέει η Εμμανουέλα δεν θα το πίστευα ότι αυτα α τραγόύδια είναι δικά του ! Γιατί πιστεύω ότι τα τραγούδια είναι του στιχουργού και του συνθέτη και όχι του τραγουδιστή !
    #15466   /   20.07.2008, 11:29
    Και να προσθέσω ότι φαινόμενο emmanuella ίσως να μην είναι ακόμα !

    #15981   /   13.08.2008, 23:20   /   Αναφορά
    Μπραβο σου emmanuella

    Απόδειξη οτι υπαρχουν σήμερα και νέα παιδία με ταλέντα!

    Ειναι πάρα πολυ καλός στο πίανο...και μου άρεσε που τον έβλεπα σε συνεργασία με τον Λαζόπουλο στο Αλ τσαντίρι
    #15983   /   14.08.2008, 13:11   /   Αναφορά
    Τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο τον είδα ...εν δράσει σε μία παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στην Αθηναΐδα και πραγματικά τον απόλαυσα, όπως και όλα τα παιδιά της "Σπείρας" που είναι ένας κι ένας πραγματικά! Είναι ταλαντούχος μουσικός και ιδιαίτερα σεμνός καλλιτέχνης.

    Όσο για τα περί "φαινομένων" και "διθυράμβων" -όσο κι αν πράγματι έχετε δίκιο οι περισσότεροι που είστε επιφυλακτικοί απέναντί τους- προσωπικά προτιμώ και δε με ενοχλεί καθόλου να τα ακούω για νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες, αφού, ούτως ή άλλως, τέτοιες "υπερβολές", ως "υπερβολές" πάντα αντιμετωπίζονται από όλους ανεξαίρετα (και άρα δεν υπάρχει κάποιος "φόβος άλλης επιρροής" τους σε όσους τις διαβάζουν) και αφού, τέτοια λόγια μπορεί για τους ίδιους τους νεαρούς καλλιτέχνες να λειτουργήσουν εποικοδομητικά, δίνοντάς τους ώθηση να συνεχίσουν την ωραία πορεία τους.

    Όπως και να 'χει, οι "υπερβολές" και οι "διθύραμβοι" και οι "βαρύγδουπες εκφράσεις" με ενοχλούν πάρα πολύ λιγότερο, όταν γίνονται στους "άγνωστους", στους πολλούς, καλλιτέχνες, σ' αυτήν την εποχή που προτιμάμε πιο εύκολα να εντοπίζουμε τα κουσούρια των "μικρών ονομάτων" και να θεοποιούμε τα δήθεν "μεγάλα ονόματα" πλέκοντας πραγματικά εκεί εξωφρενικούς διθυράμβους, με τις γνωστές μπουρδολογίες του στυλ: "ιερό...τέρας της ελληνικής μουσικής" για διαφόρους καλλιτέχνες που κρατιούνται χρόνια στο προσκήνιο για λόγους εντελώς άσχετους με τις μουσικές και καλλιτεχνικές τους "ικανότητες".

    #16149   /   27.08.2008, 03:43
    emmanouela de adilegw oti mporei na nai kalos..alla gia na apokaleseis enan tragoudisti ''fainomeno'' tha prepei na perasoun xronia gia na deis tn poreia tou olokliromena..de se pareksigo gt stin ilikia sou einai fysiko na se enthousiazei ena tragoudistis..alla an apokaleis tn xristodoulopoulo fainomeno tote tn xatzidaki,tn pario,thodoraki pos tha tous apokaleseis?mousikous thaymata?filika franzeska

    #17320   /   14.12.2008, 13:30   /   Αναφορά
    Δεν θα τον χαρακτηριζα μουσικό φαινόμενο. Είναι ένας νέος καλλιτέχνης που παίρνει σοβαρά την δουλεία του. Γράφει στίχους, συνθέτει, τραγουδάει.Έχει εξαιρετικές συνεργασίες στο βιογραφικό του και του αξίζουν γιατί έχει ήθος και ταλέντο.
    #20422   /   27.06.2010, 11:28   /   Αναφορά
    Ταλεντάρα !!!!
    #21786   /   11.02.2011, 20:11   /   Αναφορά
    Όταν ο πολιτισμός μιας χώρας παρακμάζει,τότε το μέτριο(κι είμαι ευγενικός) φαντάζει γιγάντιο.

    Εαν όλα αυτά που γράφει η φαν-Εμανουελλα ισχύουν για ένα νέο παιδί που όσο σοβαρές σπουδές κι αν έχει κάνει,γράφει τραγούδια όπως το ΄Πουλάω το σπίτι΄, τότε η αισθητική,η κουλτούρα κι ο πολιτισμός μας έχουν υποστεί ανυπενόρθωτη ζημιά.