ελληνική μουσική
    520 online   ·  210.840 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Η ιστορία των Children Of Bodom

    Ένα Metal γκρουπ από τη Φιλανδία που συνδυάζει το melodic Death Metal με το power Metal...
    Η ιστορία των Children Of Bodom
    Γράφει το μέλος Nίκολας (deathnick)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 06 Αύγ 2008
    Οι Children of bodom είναι ένα γκρουπ που ξεκίνησε την δεκαετία των 90’s και έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο κοινό τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να μαγεύει και νέους θαυμαστές. Ας πάρουμε τώρα τα πράγματα από την αρχή.

    Το γκρουπ σχηματίζετε το 1993 με το όνομα IneartheD από τον κιθαρίστα Alexi Laiho η αλλιώς γνωστός και σαν Wildchild ,και τον ντραμερ Jaska Raatikainen.
    Οι δυο τους μαζί με τον μπασιστα Samuli Miettinen ηχογραφούν το πρώτο demo με τίτλο Implosion Of Heaven.Τους στοίχους τους έγραφε ο Samuli μέχρι και το δεύτερο demo, Ubiquitous Absence of Remission ,στο οποίο θα προστεθούν και πλήκτρα. Το 1995 ο Samuli αποχωρεί από το γκρουπ αναγκαστικά διότι οι οικογένεια του μετακομίζει στις Η.Π.Α.,από αυτήν την χρονική στιγμή ο Laiho αναλαμβάνει και την σύνθεση των στοίχων .Την ίδια χρονιά ο Raatikainen γνωρίζει τον Alexander Kuoppala ο οποίος θα προστεθεί στους IneartheD σαν rhythm κιθαρίστας .Ακόμη θα προστεθεί στο γκρουπ ο Henkka Seppälä σαν μπασιστας στην θέση του Samuli,και μέχρι το 1996 θα έρθει ένα ακόμη νέο μέλος ονόματι Jani Pirisjoki που αναλαμβάνει τα πλήκτρα. Με αυτήν την νέα σύνθεση ηχογραφούν τρίτο demo με όνομα Shining, αλλά όπως και τα δυο πρώτα δεν εντυπωσίασε τις δισκογραφικές εταιρίες.

    Η ιστορία των Children Of Bodom
    Έτσι ο Laiho αποφασίζει να αλλάξει ύφος στην μουσική τους θέλοντας τα πλήκτρα να ηχούν περισσότερο και καλύτερα ,έτσι αντικαθιστά τον Jani Pirisjoki με τον Janne Wirman έναν ταλαντούχο πιανίστα ο οποίος
    ήταν φίλος του Raatikainen.

    Και αυτό όπως αποδείχτηκε ήταν μια πολύ σωστή κίνηση ,διότι ο Wirman έδωσε στους IneartheD το στοιχείο που τους έλειπε και χαρακτηρίζει τους σημερινούς Children of Bodom.Και έτσι το 1997 επιτέλους καταφέρνουν να ηχογραφήσουν το πρώτο album με όνομα Something Wild.O δίσκος ήταν να κυκλοφορήσει από μια μικρή δισκογραφική εταιρία την Shiver records με την οποία και είχαν υπογράψει συμβόλαιο αλλά ο Sami Tenetz από τους Thy Serpent θα προμηθευτεί ένα αντίγραφο του δίσκου από τον Kuoppala,και αυτό το αντίγραφο θα καταλήξει στα χέρια του αφεντικού της Spinefarm Record’s που αμέσως θα ενδιαφερθεί να υπογράψουν συμβόλαιο. Η πρόταση ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με την πρώτη δισκογραφική, γιατί η Spinefarm τους πρόσφερε παγκόσμια κυκλοφορία στους δίσκους τους και σίγουρα καλύτερες πωλήσεις, έτσι για να μπορέσουν να υπογράψουν, επειδή είχαν ήδη υπογράψει με άλλη εταιρία, αλλάζουν το όνομα τους σε Children Of Bodom, το οποίο και εμπνεύστηκαν κατά την ηχογράφηση του τραγουδιού Lake Bodom.

    Έχοντας πια υπογράψει με την Spinefarm ξεκινούν μικρές συναυλίες, για να προμοτάρουν τον νέο δίσκο. Ακόμη θα κάνουν opening μια συναυλία της μπάντας Dimmu Borgir,και αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία με την επιτυχία τους να υπογράψουν με την Nuclear Blast για μια Ευρωπαϊκή τουρ .Έτσι τον Φεβρουάριο του 1998 ξεκινούν την τουρ στην Ευρώπη, στην οποία δεν συμμετείχε ο Wirman,ο οποίος ήθελε να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Μετά από μήνες θα ηχογραφήσουν αλλά δυο τραγούδια "Towards Dead End" και "Children of Bodom", που με την κυκλοφορία τους έστειλε τους Children of Bodom στην κορυφή των φιλανδικών charts και παρέμειναν εκεί για 8 συνεχόμενες εβδομάδες.

    Στα τέλη του 1998 με αρχές του 1999 ηχογραφούν το δεύτερο album ονόματι Hatebreeder,και 2 εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος κυκλοφόρησε το single downfall,που μαζί με το album θα πιάσουν κορυφή σε πολλά ευρωπαϊκά charts.H μεγάλη επιτυχία του downfall θα δώσει την δυνατότητα στο γκρουπ να κάνει 3 συναυλίες στην Ιαπωνία μαζί με τους Sinergy και In Flames,και οι δυο από τις τρεις συναυλίες ηχογραφήθηκαν με τίτλο Tokyo Warhearts.

    To 2000 > σε ένα στούντιο στην Σουηδία για να ηχογραφήσουν τον νέο δίσκο ονόματι Follow The Reaper το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2001.Ο δίσκος αυτός έγινε πλατινένιος.

    Το 2002 ξεκινούν να ηχογραφούν νέο δίσκο,Hate Crew Deathroll και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2003 και έπιασαν για άλλη μια φορά την κορυφή των charts.Ο δίσκος έγινε χρυσός όπως όλοι τους οι δίσκοι. Τις 3 Ιανουαρίου το 2003 έλαβε τόπο μια διοργάνωση Finnish Metal Music Awards ,στην οποία οποιοσδήποτε μπορούσε να ψηφίσει, και οι Children Of Bodom πήραν τον τίτλο Finnish Band of the Year(καλύτερης φιλανδικής μπάντας της χρονιάς).
    Η ιστορία των Children Of Bodom


    Το 2003 ξεκινούν μια παγκόσμια τουρ που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2004,οι περισσότερες συναυλίες τους ήταν sold out,αλλά εκεί που όλα πήγαιναν τέλεια μια δυσάρεστη έκπληξη τους περιμένει. Ο Kuoppala αποφασίζει να εγκαταλείψει το γκρουπ στα μισά της τουρ χωρίς να έχει προειδοποιήσει νωρίτερα, για προσωπικούς λόγους, και όπως είδαμε ήταν και άνθρωπος κλειδί για την επιτυχία τους.Ο Laiho θα καλέσει τoν κιθαρίστα των Griffin, Kai Nergaard να αντικαταστήσει τον Kuoppala αλλά θα αρνηθεί. Έτσι θα καλέσει τον Roope Latvala έναν από τους δημιουργούς των Stone, μιας μπάντας που ξεκίνησε το Μεταλ κίνημα της Φιλανδίας μέχρι να βρεθεί μια λύση. Έχοντας ολοκλήρωση την παγκόσμια τουρ με τον Latvala, αποφασίζουν να τον κρατήσουν μόνιμα στην μπάντα. Στην συνεχεία θα κυκλοφορήσουν ένα demo,”Thrased,Lost & Strungout” καθώς και το single “In Your Face”.Επίσης θα κυκλοφορήσουν και ένα cover για πλάκα το Oops,I did it again της Britney Spears.

    Το 2005 θα κυκλοφορήσει το album Are You Dead Yet?,που είχε διαφορετικό στυλ σε σχέση με τις προηγούμενες δουλείες τους. Περιείχε απλά και πιο > riffs σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά ως έκπληξη ήταν ο πιο εμπορικός δίσκος. Στην συνεχεία θα κυκλοφορήσουν ένα DVD το οποίο περιείχε, μουσικά βίντεο, σκηνές από τα παρασκήνια και από το Sixpounder στο Wacken Open Air festival in 2004.

    Τον Δεκέμβριο του 2006 θα συνεχίσουν, κυκλοφορώντας άλλο ένα DVD “Chaos Ridden Years – Stockholm Knockout Live”το οποίο περιέχει 90 λεπτά live,και ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία και συνεντεύξεις των μελών των Children Of Bodom.Ακομη το 2006 ο Alexi Laiho θα ψηφιστεί από το MetallHammer ως ο καλύτερος κιθαρίστας του 2006.
    Η ιστορία των Children Of Bodom


    Το 2006 αποδείχτηκε παρά πολύ καλή χρονιά για τους Children Of Bodom και τον Ιούνιο ξεκινούν μια από τις μεγαλύτερες τουρ τους “The Unholy Alliance” στην οποία θα παίξουν μαζί με μπάντες όπως Slayer, Lamb of God, Mastodon, In Flames και Thine Eyes Bleed.

    Το 2007 ο Laiho θα έχει ένα ατύχημα και θα σπάσει τον αριστερό ώμο του και θα αναγκαστούν να ακυρώσουν διάφορα show και live.Αργότερα έχοντας πια αναρρώσει ο Laiho, οι Children of Bodom θα πάρουν μέρος στο Monsters of Rock στην θέση των Velvet Revolver και θα παίξουν μαζί με τον Ozzy Osbourne και Megadeth.

    Και τέλος το 2008 οι Children of Bodom κυκλοφορούν τον δίσκο Blooddrunk ο οποίος κυκλοφόρησε της 15 Απριλίου. Συμμετείχαν στο Gigantour 2008 μια τουρ στην Αμερικη μαζι με Megadeth, In Flames, Job For A Cowboy και High on Fire.
    Η ιστορία των Children Of Bodom
    Ακόμη ήταν από τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το Wacken Open Air 2008 μαζί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Iron Maiden,Sonata Arctica και Avantasia.[photo02]

    Το Συγκρότημα σήμερα:

    Alexi Laiho :Lead Guitar & Vocals
    Roope Latvala :Rhythm Guitrar
    Janne Wirman :Keyboards
    Henka Seppala :Bass
    Jaska Raatikainen :Drums

    Δισκογραφια :

    Something Wild (1997)
    Hatebreeder (1999)
    Follow The Reaper (2001)
    Hate Crew Deathroll (2003)
    Are You Dead yet? (2005)
    Blooddrunk (2008)


    Πηγή: wikipedia




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #15871   /   06.08.2008, 10:39   /   Αναφορά
    Πάρα πολύ ενδιαφέρον, σχεδόν απολαυστικό άρθρο...Συγχαρητήρια!

    Έχω κόλλημα με αυτά τα παιδιά για αυτό δεν θα μιλήσω περαιτέρω γιατί θα γίνω κουραστική
    #15873   /   06.08.2008, 11:07   /   Αναφορά
    Μπράβο ρε Νίκο... πολύ καλό το άρθρο σου... αν και δεν ακούω CoB... είναι ενδιαφέρων να διαβάζεις την ιστορία ενός συγκροτήματος!
    #15874   /   06.08.2008, 11:14   /   Αναφορά
    Πολύ καλό Νίκο μου :) Μπράβο!!
    #15875   /   06.08.2008, 13:04   /   Αναφορά
    Ωραίος....Laiho rulezZzzzzzZZZzzzzZzzZzzz...
    #15877   /   06.08.2008, 15:01   /   Αναφορά
    Πολύ ενδιαφέρον έχει η ιστορία τους...

    Αλλά δεν μου αρέσουν...αφού δεν μου αρέσει τέτοια μουσική ...



    Αλλά πολύ καλό κείμενο ...!!
    #15883   /   06.08.2008, 16:11
    Πολύ καλό το άρθρο..μπράβο.και οι C.O.B τα σπάνε..

    #15890   /   06.08.2008, 23:19   /   Αναφορά
    Ωραίος Νίκο...Πιστεύω ότι εξάντλησες όλες τις πληροφορίες για το συγκρότημα και ήσουν πολύ κατατοπιστικός.....λίγο εκείνο το σημείο " πιο > riffs" αλλά χαλαρά.....εγώ κατάλαβα ότι εννούσες πιο γ***άτα riffs χαχαχαχαχαχαχα.......και πάλι μπράβο.....
    #15909   /   07.08.2008, 22:16   /   Αναφορά
    kataplhktiko ar9ro.. polu kalh douleia! bravo s mono mia dior9wsh.. dn eimai k sigourh alla nomizw oti to onoma tou keybordista einai janne warman k oxi wirman.



    #16052   /   20.08.2008, 19:19   /   Αναφορά
    Όταν ήμουν πιο μικρός ήταν ίσως η αγαπημένη μου μπάντα.. Μου αρέσουν τρελά οι τύποι, παίζουν εκπληκτικά, τους αντιγράφουν πολλοί, αλλά μένουν πολύ στάσιμοι. Δεν έχουν ωριμάσει καθόλου στη μουσική τους... Το μόνο κακό που τους βρίσκω...
    #17030   /   08.11.2008, 23:46   /   Αναφορά
    Πολύ σωστά τα λές φίλε μου. Ένα ΠΟΛΥ αξιόλογο συγκρότημα με μια ξεχωριστή μουσική. Υπερβολική λεπτομέρια. Όλα ψαγμένα και μελετημένα!!! Όχι metallica που βάζουνε στην σειρά διάφορα riff και τέλος (λέμε τώρα)!
    #18711   /   06.07.2009, 11:42   /   Αναφορά
    Πραγματικά φοβερή μπάντα. Το Are You Dead Yet είναι από τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Τα keyboards τα σπάνε. Πολύ ωραία riffs. Επιτέλους μια αξιόλογη μπάντα που εμφανίστηκε στα 90's.