ελληνική μουσική
    548 online   ·  210.834 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Ozzy Osbourne Μέρος Β': Solo καριέρα

    “Την μέρα που συνέβη αυτό δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ. Ήταν το πιο τραγικό πράγμα στον κόσμο που συνέβη σε εμένα γιατί ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και μια υπέροχη γυναίκα ”
    Ozzy Osbourne Μέρος Β
    Γράφει ο rwms
    6 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 12 Αύγ 2008
    (το πρώτο μέρος της βιογραφίας του Ozzy μπορείτε να το διαβάσετε εδώ)

    Ozzy Osbourne ΙΙ


    Το καρτελάκι «Μην Ενοχλείτε» ήταν μόνιμα κρεμασμένο στην πόρτα ενός δωματίου στο Le Parc Hotel Los Angeles. Ο ένοικος του έμενε εκεί για πολύ καιρό. Σηκώθηκε και έσπρωξε απο το κρεβάτι τα χαρτόνια της πίτσας, τα άδεια μπουκάλια και τον καπνό απο τα τσιγάρα. Η κοπέλα που είχε «ψωνίσει» απο το Sunset Boulevard είχε φύγει προ πολλού. Σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε για 5 λεπτά. Ύστερα ξάπλωσε στο κρεβάτι περιμένοντας τον έμπορο να φέρει την δόση του για την ημέρα και το Room Service να φέρει τα ποτά. Ο μικρός απο απέναντι άνοιξε το παράθυρο και ο δυνατός ήχος των Black Sabbath έφτασε στα αφτιά του Ozzy. Απο τότε που απολύθηκε απο το συγκρότημα έπινε και «φτιαχνόταν» για να μην θυμάται την απόρριψη απο τους φίλους του και φυσικά απο την γυναίκα του. Φοβόταν το αύριο, φοβόταν πως σε 1-2 χρόνια θα πουλούσε hot dogs στην άκρη του δρόμου άγνωστος, ξεχασμένος. Άντ' αυτού όμως στην ζωή του μπήκε η Sharon.

    H Sharon εκείνο τον καιρό έτυχε να μένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Ozzy. Όταν ένας κοινός τους γνωστός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εν ένα ραντεβού μαζί της έστειλε τον Ozzy να της παραδώσει ένα φάκελο με $500. Ο Ozzy άμεσος τα ξόδεψε σε κοκαΐνη αφού θυμόταν την Sharon ήρεμη και λιγομίλητη. Είχε όμως περάσει πολύς καιρός απο τότε και η Sharon είχε μεγαλώσει. Του έβαλε τις φωνές για τα καλά και όταν ηρέμισε τον πληροφόρησε ότι ο πατέρας της, Don Arden, είχε απολύσει τους Black Sabbath και ήθελε να αναλάβει τον Ozzy. Τη επιμέλεια του θα αναλάμβανε η ίδια προσωπικά και αν ο Ozzy σκέφτηκε τότε πως θα ήταν εύκολη η ζωή του με την Sharon έπεφτε πολύ έξω. Η εν λόγω κύρια είχε αναλάβει πολλούς καλλιτέχνες και είχε φήμη «άστατου» χαρακτήρα με «παρανοϊκά» ξεσπάσματα. Σας θυμίζει κάποιον ? Μια φορά μάλιστα ούρησε στις αποσκευές της Lynsey de Paul απλώς επειδή δεν την συμπαθούσε! Ήταν σίγουρη πως ο Ozzy ήταν ένας τεμπέλης αλκοολικός που χαράμιζε το ταλέντο του. Αργότερα είπε ότι ο Ozzy πάντα την ενοχλούσε επειδή ήταν ένας ανόητος και ανασφαλής τεμπέλης. Αφού τον καθάρισε τον πήρε σε ένα studio όπου οργάνωσε audition για το νέο γκρουπ. Ο νεαρός κιθαρίστας Randy Rhoads, ο drummer Lee Kersleke και ο μπασίστας Bob Daisley επιλέχθηκαν ανάμεσα σε πολλούς διαγωνιζόμενους. Ο γιος του Don Arden, David πρότεινε να ονομάσουν το γκρουπ Son of Sabbath αλλά ο Ozzy δεν ήθελε ούτε να το ακούει.

    Για τον Ozzy ήταν back to the basics. Ξεκινούσε απο το μηδέν. Απένταρος, χωρίς αυτοκίνητο αφού είχε ξοδέψει όλη του την περιούσια και την αποζημίωση που πήρε απο τους BS σε ποτά και ναρκωτικά μέσα σε ένα χρόνο. Έπρεπε να κερδίσουν λεφτά και γρήγορα και ο Ozzy έκανε το μόνο πράγμα που ήξερε. Μουσική. Ονόμασε την μπάντα Blizzard of Ozz και ηχογράφησαν το άλμπουμ τους σε ένα studio στο προάστιο Surrey. Η Sharon έκλεισε ένα μικρό χώρο στη Σκοτία για ένα γκρουπ που ονομαζόταν Law. Ήταν ένα απο εκείνα τα μέρη που ο κόσμος πηγαίνει να πιει τις μπύρες του και να άκουσε ένα οποιοδήποτε άγνωστο συγκρότημα έκανε την εμφάνιση του κάθε νύκτα. Φανταστείτε την έκπληξη τους όταν είδαν τον Ozzy και την μπάντα του να ανεβαίνουν στην σκηνή! Έπαιξαν ολόκληρο το νέο τους άλμπουμ, «Crazy Train», και μερικά αγαπημένα τραγούδια απο τους BS και το πλήθος τους αποθέωσε. Ο Ozzy απο καιρό αναρωτιόταν αν απλώς το όνομα Ozzy Osbourne ήταν αρκετό να ενθουσιάσει τα πλήθη και τώρα επιβεβαιωνόταν.

    Ακόμα βαριά εθισμένος στο ποτό σκεφτόταν πως η μουσική βιομηχανία τον είχε ξεγραμμένο και αποφάσισε ότι δεν τον ενδιέφερε η γνώμη των άλλων. Έτσι έφτιαξε ένα άλμπουμ εντελώς προσωπικό. Ένα άλμπουμ που αντικατόπτριζε τα συναισθήματα του και για το οποίο θα μπορούσε να είναι περήφανος. Το ονόμασε «Blizzard of Ozz». H fans του αντάμειψαν αυτή την προσπάθεια και το άλμπουμ κυριάρχησε τα αγγλικά charts για 4 εβδομάδες. Στο εξώφυλλο φιγουράριζε ο Ozzy ντυμένος με ένα μακρύ κόκκινο μανδύα, κρατώντας ένα μαύρο σταυρό πάνω απο το κεφάλι του ενώ στο πλάι του «πεταμένο» ήταν ένα κρανίο. Έχοντας πίσω του την «πρόβα» στην Σκοτία ανακοίνωσε την πρώτη του σόλο περιοδεία ..... και η Αγγλία τρελάθηκε! Καθώς τα εισιτήρια πουλιόνταν με τρελούς ρυθμούς η «Daily Mirror» έγραφε στην επικεφαλίδα της «The Master of Mayhem» και του αφιέρωνε δισέλιδο άρθρο. Ντυμένος με στενά μαύρα δερμάτινα ρούχα ανέβηκε στην σκηνή του Apollo και άρπαξε το μικρόφωνο. Καθώς η μουσική ξεκούφαινε τα πλήθη που σηκώνονταν απο τις καρέκλες και έτρεχαν προς την σκηνή η αλήθεια χτύπησε τον Ozzy. Ο Πρίγκιπας του Σκότους είχε επιστρέψει !

    «Θυμάμαι να οδηγώ κάπου στην Σκότια όταν η Sharon γύρισε και μου είπε ότι το άλμπουμ είχε παει κατευθείαν στο νούμερο 15 στα βρετανικά charts. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Κάθισα εκεί και σκέφτηκα: “Μπορώ να το κάνω μόνος μου !”. Ένιωσα τόση χαρά!». Η Sharon προσπαθούσε να κρατά τονOzzy συνεχώς απασχολημένο έτσι ώστε να αποφεύγει τα πολλά ναρκωτικά και το ποτό. Ο Ozzy πρόσεξε το ενδιαφέρον της όχι μόνο να σώσει την καριέρα του αλλά και την ζωή του και ενώ τυπικά ήταν ακόμα παντρεμένος με την Thelma αποφάσισε να κάνει την κίνηση του. Μην φανταστείτε φυσικά λουλούδια, καρδούλες και σοκολατάκια! Όπως παραδέχεται ο ίδιος: «Την μέθυσα και της όρμηξα. Ποτέ δεν ήμουν πολύ τρυφερός στις σχέσεις μου». Παρόλο το γεγονός ότι η Sharon ήταν αυτή που τους κρατούσε στον δρόμο, μερικές φορές ο Ozzy την παρέσερνε στον κόσμο του και οι δυο μεθούσαν και κατέληγαν στα κρατητήρια το επόμενο πρωί. Ο Ozzy τότε υποσχόταν να μην πίνει τόσο και όταν αθετούσε την υπόσχεση του τα ξεσπάσματα της Sharon συχνά τον οδηγούσαν στο νοσοκομείο με τραύματα απο μπουκάλια στο κεφάλι. Τόσο συχνά μάλωναν που μερικές φορές κατά την διάρκεια ενός solo στην σκηνή έφευγε και μάλωνε μαζί της πριν να επιστρέψει για να τελειώσει το τραγούδι.

    Ο Ozzy ετοιμαζόταν να επιτεθεί στο αμερικανικό κοινό και έκλεισε συμβόλαιο με μια εταιρία για την κυκλοφορία του άλμπουμ του. Αυτό έγινε με την ελάχιστη διαφήμιση και με πολύ μικρή πληρωμή. Παρόλ’ αυτά το άλμπουμ έγινε 4 φορές πλατινένιο σε μερικούς μήνες. Αποφάσισαν να κάνουν μια περιοδεία στην Αμερική αρχικά σε μικρά σταδία 3000 θέσεων αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε να τον κάνουν γνωστό στο κοινό. Μέσα σε μια νύχτα ο Ozzy πέταξε την παλιά του στενή άσπρη στολή, έβαψε τα μαλλιά του ξανθά και ξεκίνησε να φορά πιο «σκληρά» ρούχα και πιο σκοτεινό make-up. Τα υπόλοιπα θα εξαρτώνταν απο τον ίδιο και την μοναδική προσωπικότητα του. Η Jet Records οργάνωσε συνέδριο στην Αμερική και κάλεσε τον Ozzy. Η εταιρία CBS Columbia θα ήταν εκεί. Δεν ενδιαφέρονταν για τον Ozzy. Μόλις είχαν αναλάβει τον Adam Ant και ήθελαν να αφοσιωθούν στην προβολή του. Πίστευαν πως θα ήταν μια μικρή συνάντηση, μερικές χειραψίες, λίγη κουβεντούλα και 1-2 δωρεάν ποτά πριν φύγουν. Πόσο λάθος έκαναν...

    Το πρόβλημα ήταν πως ο Ozzy δεν ήταν πολύ καλός στην κουβεντούλα και για να του φύγει το στρες είχε πιει. Η Sharon για να δημιουργήσει εντύπωση έδωσε στον Ozzy 2 περιστέρια. Θα τα έβγαζε απο τις τσέπες, θα έπαιζε λίγο μαζί τους και θα τα ελευθέρωνε. Ήλπιζε ότι κάποιος φωτογράφος θα φρόντιζε να γίνει γνωστή η σκηνή. Τελικά του έδωσε τα περιστέρια πριν μπει στο δωμάτιο. Ο Ozzy μπήκε στην αίθουσα και κάθισε. Έβγαλε τα περιστέρια όπως του είπε η Sharon και άφησε το ένα να πετάξει. Ύστερα έπιασε το άλλο μπροστά στα κορίτσια που χαζογελούσαν και του ξερίζωσε το κεφάλι με το στόμα του. Καθώς το άψυχο σώμα του έπεφτε χάμω σπαρταρώντας και απο το στόμα του Ozzy έτρεχε ζεστό αίμα η αστυνομία τον συνόδεψε έξω απο το κτήριο μπροστά στους προέδρους των εταιριών που ξερνούσαν στο πάτωμα. Ο ίδιος λεει: «It was fucking great. It tasted like good hamburger». Ο Ozzy ένοιωθε υπέροχα όποτε κατάφερνε να προσβάλει και να σοκάρει τις Αρχές και την Εξουσία αλλά αυτή την φορά κατάφερε επίσης να διαχωρίσει την εαυτό του απο όλους τους άλλους ροκ τραγουδιστές για πάντα. Ενώ οι εκπρόσωποι της CBS δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένοι, η νεολαία της Αμερικής βυθιζόταν σε μια λατρεία για τον παρανοϊκό τραγουδιστή απο την Αγγλία. Είτε τους άρεσε είτε όχι, ο Ozzy δεν ήταν πλέον ένας τραγουδιστής. Ήταν μια εκκεντρική προσωπικότητα, ένας μύθος.

    Το περιστατικό αυτό είχε δώσει στον Ozzy μια γεύση δημοσιότητας (και μικρών μη φαγώσιμων πλασμάτων). Το 1982 ο Ozzy ξεκίνησε να στέλνει φυλλάδια στις πόλεις που θα επισκεπτόταν ενθαρρύνοντας τους θεατές να φέρουν μαζί τους κρέας και εντόσθια ζωών. Στην σκηνή τοποθετούνταν ένας γιγάντιος καταπέλτης και στο μέσο της συναυλίας οι θεατές έριχναν τα εντόσθια στην σκηνή και ο καταπέλτης τα έριχνε πίσω. Μια μέρα απαγορεύτηκε η είσοδος σε ένα fan που ήρθε με μια κεφαλή βοδιού παραμάσχαλα! Ο Ozzy είχε μειώσει σημαντικά το ποτό και τα ναρκωτικά γιατί ο ενθουσιασμός της σκηνής τον ανέβαζε φυσικά. Η Sharon αποφάσισε να βγάλει κέρδος απο την τεράστια ζήτηση για τον τραγουδιστή και έκλεισε studio όπου ηχογράφησαν το «Diary of a Madman». Ο συγχρονισμός ήταν άψογος αφού το άλμπουμ έφτασε τα πρώτα 20 σε Αμερική και Αγγλία.

    Παρόλ’ αυτά ο Ozzy ένοιωθε άσχημα γιατί περνούσε απο ένα άσχημο διαζύγιο με την Thelma. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε όταν μια νύκτα που ο Ozzy έφθασε σπίτι μεθυσμένος βρήκε τα πράγματα του στην αυλή και η γυναίκα του του φώναξε απο το μπαλκόνι πως αν προσπαθούσε να μπει στο σπίτι θα καλούσε την αστυνομία. Ο Ozzy κατηγορώντας τον εαυτό του υπέγραψε το διαζύγιο και παραχώρησε τα πάντα στη Thelma οικειοθελώς χωρίς κουβέντα. Λόγο του συναισθηματικού φόρτου δεν κατάφερε να τελειώσει την αγγλική περιοδεία. Επέστρεψε στην Αμερική όπου ξεκουράστηκε για 2 μήνες πριν αρχίσει μια αμερικανική περιοδεία.

    Οι συναυλίες των Black Sabbath δεν περνούσαν ακριβώς απαρατήρητες αλλά όταν ο Ozzy ερχόταν στην πόλη ...... ήταν μια άλλη ιστορία. Το σκηνικό για το Diary of a Madman ήταν ένα τεράστιο ομιχλώδες κάστρο. Ο drummer έπαιζε σε υπερυψωμένη εξέδρα ενώ υπήρχε μια τρυπά από oπου έβγαινε ένας νάνος ντυμένος σαν δήμιος για να φέρει ποτά και πετσέτες στον Ozzy ενώ στο τέλος της συναυλίας ο Ozzy τον εκτελούσε δι’ απαγχονισμού. (Σημειώστε ότι το παρατσούκλι του ήταν Ronnie ..!)

    Τα νέα συγκροτήματα προσπαθούσαν να τους αντιγράψουν αλλά ο Ozzy πάντα έκανε κάτι πιο τρελό για να παραμείνει στην κορυφή. Πάντως δεν ήταν όλα προγραμματισμένα. Οι θεατές συνήθιζαν να του ρίχνουν πλαστικά ποντίκια καιν αλλά ζώα. Μια νύκτα λοιπόν στα ποδιά του προσγειώθηκε μια νυκτερίδα. Ο Ozzy την άρπαξε και για να παίξει της δάγκωσε το κεφάλι νομίζοντας ότι είναι ψεύτικη. Καθώς της έκοβε το κεφάλι συνειδητοποίησε τι έκανε. Το καημένο πλάσμα είχε μαρμαρώσει απο τα έντονα φώτα και δεν κινήθηκε μέχρι που ήταν πολύ αργά! Ο Ozzy μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο όπου δέχθηκε μια πλήρη προληπτική θεραπεία κατά της λύσσας. « Αν έχω λύσσα θα το προσέξετε. Θα ξεκινήσω να μυρίζω πισινούς σκύλων!!» έλεγε μετά την ανάρρωση του και συμπλήρωσε «Η θεραπεία για την λύσσα είναι σαν να σου βάζουν μπάλες του γκολφ στον κώλο!»

    Την ίδια στιγμή που οι fans έτρεχαν να κάνουν tattoo με νυκτερίδες, ο καλός κόσμος της Αμερικής εναντιώθηκε στον τραγουδιστή κατηγορώντας τον για ότι μπορείτε να σκεφτείτε. Απαιτήθηκε η απαγόρευση των συναυλιών του για την προστασία της ψυχικής υγείας των νέων ενώ οι φήμες οργίαζαν. Λεγόταν ότι ο Ozzy έριξε μερικά κουταβάκια σε μια συναυλία και αρνήθηκε να συνεχίσει αν δεν τα σκότωναν επί τόπου. Η τρέλα ήταν τέτοια που στις πόλεις που περιόδευε δεν πωλούσαν κρέας σε οποιονδήποτε με βρετανική προφορά!
    Ozzy Osbourne Μέρος Β

    Ένα μεσημεράκι ο Ozzy θέλησε να πιει “ένα” ποτάκι. Η Sharon του πήρε τα ρούχα για να μην βγει απο το δωμάτιο και να μεθύσει. Ο Ozzy όμως που θα έκανε τα πάντα για το ποτό έβαλε ένα πράσινο δικό της φόρεμα και κατέβηκε στο bar όπου ήπιε και έγινε σκνίπα. Την ίδια μέρα είχε προγραμματισμένη μια φωτογράφηση στο Alamo με ένα φωτογράφο του περιοδικού Melody Maker. Όταν εμφανίστηκε με το πράσινο φόρεμα και σε αυτή την κατάσταση ο φωτογράφος τρόμαξε αλλά ο Ozzy του είπε πως απλά θα έκανε τις φωτογραφίες πιο ενδιαφέρουσες. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν. «Ήμουν κουρασμένος απο τη φωτογραφήσει και όταν πίνω κατουράω πολύ. Έκανα διάλειμμα και πήγα μπροστά σε ένα παλιότειχο. Ξαφνικά ο φρουρός ξεκίνησε να τρέχει, να βρίζει και να λεει κάτι για μνημεία και σεβασμό». Το Alamo είναι μνημείο της θυσίας των Τεξανών στον πόλεμο για ανεξαρτησία απο το Μεξικό. Ο Ozzy συλλήφθηκε και του απαγορεύτηκε η είσοδος στο Τέξας δια παντός !! (το 92 έγινε άρση του περιορισμού).

    Όλες οι “αναποδιές” του Ozzy τον έκαναν στόχο για πολλούς ανθρώπους έτσι αναγκάσθηκε να προσλάβει σωματοφύλακα. Η άξια του αποδείχτηκε μια μέρα σε ένα bar όπου ο Ozzy έπινε το ποτό του σε μια γωνία και μια ομάδα φανατικών θρησκόληπτων άρχισαν να του φωνάζουν και να τον απειλούν. «Τότε ο Rambo που είχα μαζί μου μπήκε σε Kill Mode και ξεκίνησε να πετάει κόσμο έξω απο τα παράθυρα. Αναγκάστηκα να συρθώ έξω!». Το υψηλό προφίλ που διατηρούσε του έκανε καλό αλλά θα ήταν δύσκολη δουλεία για οποιονδήποτε να το διατηρήσει. Ο Ozzy δεν είναι οποιοσδήποτε όμως. Γι’ αυτόν ήταν παιχνιδάκι.

    O Ozzy ήταν στα καλύτερα του. Τα άλμπουμ πουλούσαν τρελά. Τα εισιτήρια πουλιόντουσαν πιο γρήγορα απο ότι τυπώνονταν. Είχε ένα manager που εμπιστευόταν τυφλά και ένα κιθαρίστα σκέτο χρυσάφι. Ο Randy Rhoads είχε την τυπική εμφάνιση του Rock star των 80s χωρίς τον υπέρμετρο εγωισμό. Ήταν πανέξυπνος και ευγενικός και είχε το πιο “κακό” στυλάκι με μια Gibson. Ξεκίνησε απο το συγκρότημα Quiet Riot όταν ήταν 17. Παράλληλα δίδασκε κιθάρα για να συμπληρώσει το εισόδημα του. Απο την στιγμή που εμφανίστηκε στην audition και τον επέλεξε ο Ozzy έγιναν αχώριστοι. Τα μέλη της μπάντας πήγαιναν και έχοντα αλλά ο Randy έμενε σταθερός. Ο Ozzy ένοιωθε καλύτερα απο την εποχή των Black Sabbath και τίποτα δεν μπορούσε να του καταστρέψει την ευτυχία. Πάλι όμως έπεφτε έξω.

    Οι δυο συζητούσαν για το μέλλον τους. Ο Ozzy εκμυστηρεύτηκε στον Randy ότι θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος Rock star του κόσμου και ο Randy του είπε ότι στο μέλλον θα σταματούσε την Rock και θα τελείωνε τις σπουδές του στην κλασσική μουσική στο UCLA. Η ώρα ήταν 3 το πρωί και ο οδηγός του λεωφορείου που είχε άδεια πιλότου σκέφτηκε πως θα ήταν ωραία να παει ένα γύρο να ξεσκάσει. Δίπλα τους υπήρχε ένα μικρό ελικοδρόμιο και ρώτησε όσους ήταν ξύπνιοι αν ήθελαν να παν μια βόλτα. Ο Jake Duncan και ο πληχτράς Don Airey απογειώθηκαν μαζί του και όταν προσγειώθηκαν έπεισαν τον Randy και την Rachael Youngblood να παν και αυτοί. Και οι δυο φόβονταν τις πτήσεις αλλά πείστηκαν και ενώ ο Ozzy προσπαθούσε να αποκοιμηθεί το ελικόπτερο απογειώθηκε. Δευτερόλεπτα αργότερα ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του ελικόπτερου και αυτό έπεσε σε ένα διπλανό χαμόσπιτο. Ο Ozzy ξύπνησε απο την έκρηξη και έτρεξε έξω για να δει το ελικόπτερο να φλέγεται μέσα στο σπίτι. Αμέσως έτρεξε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι και έβγαλε έξω ένα βαρήκοο γεράκο που έμενε εκεί. Οι τρεις επιβάτες πέθαναν ακαριαία. Ο Randy ήταν 24 χρόνων.

    Ο κόσμος του Ozzy κατέρρευσε γύρω του. Είχε ελάχιστους φίλους αλλά αυτοί σήμαιναν τα πάντα γι’ αυτόν. Στην κηδεία του έκανε μια απο τις ελάχιστες παρουσίες με κουστούμι. Μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Randy ήταν ότι πιο κοντινό είχε σε οικογένεια. Με τον θάνατο του ένοιωσε ότι η καριέρα του τελείωσε και κατέφυγε στο μόνο καταφύγιο που του απέμεινε. Το ποτό. Ευτυχώς η Sharon είδε τον επικείμενο κίνδυνο και για να τον αποτρέψει απο την αυτοκαταστροφή τον τράβηξε κυριολεκτικά στην audition που οργάνωσε για τον νέο κιθαρίστα και αμέσως μετά σε μια περιοδεία στην Αμερική. Ήταν δύσκολοι καιροί για τον Ozzy. Στις συναυλίες έβλεπε επιγραφές-αφιερώματα στον Randy και μετα βίας συγκρατούσε τον εαυτό του στην σκηνή.

    Η κατάσταση ξέφευγε απο τον έλεγχο του. Είχε βαρεθεί τα καμώματα των fans που ήταν ανεξέλεγκτοι. Τώρα του πετούσαν μπουκάλια και πυροτεχνήματα.! Σαν δημόσιο πρόσωπο που ήταν τον καλούσαν σε πολλές εκπομπές και πάντα “τύχαινε” να ξεπηδούν διάφοροι θρησκόληπτοι για να τον προσηλυτίσουν. Το κοινό του γινόταν όλο και πιο περίεργο. Διάφοροι του ζητούσαν αυτόγραφα με αίμα για σατανιστικές τελετές. Είχε κατάθλιψη και έπαιρνε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Η Sharon την πετούσε και μάλωναν για μήνες ολόκληρους. Παρ’ όλους τους καυγάδες τους ήταν πραγματικά ερωτευμένοι και στις 4 του Ιούλη (Η ημέρα ανεξαρτησίας των Η.Π.Α) όρισαν την ημερομηνία του γάμου τους. Ο Ozzy διάλεξε αυτή την ημερομηνία όχι λόγω πατριωτισμού (φυσικά) αλλά για να μην ξεχνά την επέτειο... Ο γάμος έγινε στο Maui με κουμπάρο τον drummer Tommy Aldridge. Ο Ozzy ήταν νηφάλιος κατά την διάρκεια της τελετής αλλά μετά όλοι μέθυσαν αφού ακόμα και η τούρτα είχε τεράστιες ποσότητες αλκοόλ (και ένας θεός ξέρει τι άλλο). Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική του τόπου αλλά ο Ozzy ανέβηκε στην σκηνή και έπαιξε με την μπάντα του τα αγαπημένα τραγούδια του απο τους Beatles. Το πρόγραμμα τελείωσε με μια μοναδική ερμηνεία του Paranoid.

    O Don Arden του έκλεισε αμέσως περιοδείες και απαίτησε ένα νέο live άλμπουμ. Ο Ozzy έσπασε απο την πίεση και κούρεψε τα μαλλιά του πράγμα απαράδεκτο για ένα Rock star. Διέδωσαν ότι αυτό που έφταιγε ήταν τα εμβόλια απο την λυσσά γιατί ήταν προτιμότερο να πιστεύουν οι fans ότι ο Ozzy έχει λυσσά παρά συναισθήματα... Τελικά ο Ozzy έκανε μισή περιοδεία και κυκλοφόρησε το “Talk of the devil” που κατά γενική ομολογία ήταν μια αποτυχία. Στην συνέχεια η Shanron “αγόρασε” τον Ozzy απο τον πατέρα της και διέκοψε τις σχέσεις μαζί του μέχρι το 2002! Τα πράγματα έδειχναν να βελτιώνονται όμως όπως έγινε πολλές φορές στην ζωή του Ozzy η μοίρα του επιφύλασσε και άλλο χτύπημα.

    Ο αστυνόμος μπήκε στο δωμάτιο. Είχε δει πολλά ενοχλητικά θεάματα στην καριέρα του αλλά οι αυτοκτονίες ήταν απο τα χειρότερα. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδία 19 ετών. Αυτό όμως που του κίνησε το ενδιαφέρον ήταν τα headphones στο ματωμένο κεφάλι του παιδιού. Ακολούθησε το καλώδιο και τον οδήγησε σε ένα δίσκο που έπαιζε το “Suicide Solution” του “Ozzy Osbourne”. Το παράξενο όμως ήταν ότι ο Ozzy δεν το έμαθε παρά μόνο όταν μετά απο δυο χρόνια οι δημοσιογράφοι του επιτέθηκαν με ερωτήσεις γύρω απο την μήνυση των γονιών του παιδιού οι οποίοι μάζευαν στοιχεία για την δίκη. Το Ινστιτούτο ΒιοΑκουστικής Έρευνας αποφάνθηκε ότι:

    Το τραγούδι περιελάμβανε υποσυνείδητα μηνύματα που έλεγαν «Why try? Get the gun and try it. Shoot. Hahaha».
    Το τραγούδι είχε τόνους που επηρέαζαν την ψυχοσύνθεση του ακροατή κάνοντας τον επιρρεπή στις υποσυνείδητες εισηγήσεις του τραγουδιού.

    Ο Ozzy ισχυρίστηκε ότι το τραγούδι μιλούσε για τον κίνδυνο του ποτού και γράφτηκε εις μνήμην του Bon Scott των AC/DC που πέθανε απο πνιγμό στο αυτοκίνητο του όταν λιποθύμησε λόγο ποτού. Το τραγούδι λεει:
    Wine is fine Το κρασί είναι εντάξει
    But whiskey’s quicker Αλλά το whiskey είναι γρηγορότερο
    Suicide is slow with liquor Η αυτοκτονία είναι αργή με το ποτό
    Take a bottle, drain your sorrows Πάρε ένα μπουκάλι και πνίξε τους καημούς σου
    Then it floods away tomorrows Τότε θα “ξεπλύνει”(διώξει) τα αύριο
    Ο Νόμος ήταν με το μέρος του αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα είχε το δικαίωμα να γράφει για ότι ήθελε.

    Τότε όμως ήρθαν στην επιφάνεια κι άλλες αυτοκτονίες νέων που άκουγαν Ozzy και αλλά Metal συγκροτήματα καθώς και μια περίπτωση ενός Καναδού που ένοιωσε την ανάγκη να μαχαιρώσει κάποιον όταν άκουσε το “Bark at the moon”! Η δίκες κράτησαν 6 χρόνια. Ο Ozzy είπε στο δικαστήριο “Αν έβρισκα σήμερα το παιδί μου στο μπάνιο με ένα σημείωμα “Αντίο μπαμπά, φεύγω” και ένα δίσκο των New Kids on the Block να παίζει, το τελευταίο πράγμα που θα έκανα θα ήταν μήνυση στο συγκρότημα. Ο πόνος θα ήταν ανυπόφορος”

    Κατά την διάρκεια των 6 χρόνων ο Ozzy δεν έκατσε φρόνιμα. Έκανε το άλμπουμ “No rest for the Wicked” όπου πρόσθεσε σαν διαμαρτυρία ένα υποσυνείδητο μήνυμα που έβριζε την οικογένεια αυτού που το ανακάλυπτε! Επίσης κυκλοφόρησε το “Ultimate Sin” που προκάλεσε σάλο με το αρχικό εξώφυλλο που είχε τρεις Εσταυρωμένους και ένα γυμνό κορίτσι σε ένα βουνό.

    Τα προβλήματα με το ποτό συνέχιζαν σε σημείο που την νύχτα των γενέθλιων της πρώτης του κόρης επιτέθηκε στην Sharon για να την στραγγαλίσει. Φυλακίστηκε προκαταρτικά και πέρασε απο δική όπου αφέθηκε ελεύθερος όταν η Sharon απέσυρε τις καταγγελίες και τον δέκτηκε πίσω. O Ozzy αργότερα είπε: «Αυτά δεν τα σχεδιάζεις. Δεν ήπια δυο μπύρες για να παω σπίτι να πνίξω την γυναίκα μου, να ρίξω τον σκύλο στο τζάκι και να παω φυλακή. Αυτά όμως συμβαίνουν. Δεν είναι κάτι που θα λεω στα εγγόνια μου. Ξέρετε τι έκανα εγώ στην ηλικία σας?»

    Tags
    Μουσικά Είδη:MetalRockΜουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:Black SabbathOzzy Osbourne



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #15955   /   12.08.2008, 14:18   /   Αναφορά
    teleio ! mpravo!
    #15956   /   12.08.2008, 14:30
    thanx

    #15957   /   12.08.2008, 14:46   /   Αναφορά
    Φοβερό !!! Πάω να διαβάσω το πρώτο μέρος !!
    #15974   /   13.08.2008, 13:14
    ... κι εγώ ...

    #15960   /   12.08.2008, 16:24   /   Αναφορά
    oti kai na po einai ligos mpravo simperilamvanis ta panta me leptomeries para

    poli kalo artho....
    #15961   /   12.08.2008, 16:46
    thanx file

    #15964   /   12.08.2008, 20:54   /   Αναφορά
    Τέλειο! Το περίμενα πώς και πώς τόσο καιρό!
    #15965   /   12.08.2008, 21:29
    Θα δώσω κι εγώ με τη σειρά μου τα θερμά μου "συγχαρητήρια" στον συμφορουμίτη για το τόσο ενδιαφέρον και γεμάτο λεπτομέρειες άρθρο του.

    Πάντως, πέρα από όσα κατα καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον κ. Όσμπορν, αυτό που εμείς εισπράξαμε από την εμφάνισή του με τους Black Sabbath πριν λίγα χρόνια στη Μαλακάσα είναι ότι .... ο Όζζυ είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ένας έφηβος που ξέχασε να μεγαλώσει !!! Επάνω στη σκηνή χαιρόταν και χοροπηδούσε ... σαν μικρό παιδάκι !!! Επίσης, συνέχεια γέμιζε κουβάδες με νερό για να μπουγελώνει τους [μάλλον άτυχους] θεατές που βρισκόντουσαν μπροστά - μπροστά στη σκηνή .........

    #15970   /   13.08.2008, 02:20   /   Αναφορά
    Μπράβο rwms... πολύ καλή η συνέχεια για τον ... "μοναδικό" Ozzy! Και τι δεν έχει κάνει ο "crazy-Ozzy" και τα περισσότερα τα αναφέρεις... και όπως λέει και ο kwstasagas και στις συναυλίες ήταν που έκανε πολλά τρελά και διάφορα...

    Να γράψουμε και ένα άρθρο στη Sharon που μπόρεσε και τον ανέχτηκε... χαχαχα!
    #15971   /   13.08.2008, 09:09
    Ειναι και η Sharon "ειδικη" περιπτωση........

    #15972   /   13.08.2008, 11:18
    axaxa etsi etsi

    axaxaxax

    ax telika axizi na ise kamos me ozzy...

    #15978   /   13.08.2008, 17:58   /   Αναφορά
    θα στείλεις κ 3ο μέρος?????
    #15982   /   14.08.2008, 00:30
    3 meros file einai after death

    otan o arxontas toud skotous apofasisi na pai sto vasilio tou tote exei kai part 3......!!!!

    #15997   /   14.08.2008, 21:12
    ToΤο τριτο μερος ειναι λιγο η μαυρη σελιδα στην ζωη του με τον διασυρμο στο The Osbournes. Το μονο που αξιζει να αναφερθει ειναι το Ozzfest. Θα το ψαξω και θα αποφασισω

    #15979   /   13.08.2008, 21:36   /   Αναφορά
    Mpravo gia tin dimosieusi..pragmatika leptomeris...

    Oso gia tin sharon, na min grapsoume mono pos ton antexe, alla kai pos tou forouse to louraki :p
    #16011   /   16.08.2008, 21:02   /   Αναφορά
    polu kali douleia..na diorthoso tin pigi sou omos o randy epese me aeroplanaki kai oxi me elikoptero!RIP kali douleia keep rocking
    #16019   /   17.08.2008, 18:31   /   Αναφορά
    An kai argise ligo kai pali BRAVO SOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #16036   /   18.08.2008, 17:50
    Σε αυτη την στηλη (Βιογραφιες) θελει τουλαχιστο 2 - 3 μηνες για να δημοσιευτει ενα αρθρο. Δεν φταιω εγω γι' αυτο. Σε 1-2 μερες θα στειλω το 3ο μερος αλλα φαινεται οτι θα αργησει να δημοσιευτει.... οποτε υπομονη

    #16051   /   20.08.2008, 19:16   /   Αναφορά
    Δεν θέλω καν να φανταστώ πόσο πιο κορυφαία θα ήταν η καριέρα του Ozzy άν βρισκόταν μαζί του ο αδικοχαμένος RR...
    #16457   /   15.09.2008, 22:42
    Ένα πάρα πολύ ώραίο κείμενο !! Από τα καλύτερα που έχουμε διαβάσει εδώ μέσα !!

    #16479   /   19.09.2008, 18:09
    Thanx

    #16838   /   21.10.2008, 14:57
    πολυ καλο αρθρο.ο ozzy δεν ειχε ιδεα απο μουσικη κι ομως εκανε τεραστια καριερα....

    #18774   /   26.07.2009, 13:43   /   Αναφορά
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΡΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΖΖΥ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΙ
    #18775   /   26.07.2009, 13:44
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΤ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2008

    #23792   /   09.12.2011, 21:02   /   Αναφορά
    φο-βε-ρό!