ελληνική μουσική
    599 online   ·  210.830 μέλη
    Γράφει η Εμμανουέλα (emmanuella)
    14 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 22 Αύγ 2008
    Ένα αγόρι 10 χρονών και η δασκάλα του. Ένα αγόρι μπερδεμένο στις σκέψεις για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Κι όμως, οι σκέψεις του ήταν ένα σκοτάδι, ένα σκοτάδι βαθύ.
    Αυτό που φοβόταν πιο πολύ από όλα έγινε. Η δασκάλα ζήτησε από τα παιδιά να γράψουν έκθεση για το μεγαλύτερο τους όνειρο. Τα παιδιά είχαν 4 μέρες για να γράψουν την έκθεση. Το αγόρι σκεφτόταν, σκεφτόταν όλες αυτές τις μέρες. Πάλι βυθισμένος στις σκέψεις. Ώσπου την τελευταία μέρα, μέσα του, ακούει ένα δυνατό « ναι! ». Είχε βρει το όνειρό του.
    Άρχισε να γράφει την έκθεση. Έγραφε το όνειρό του: ένα μεγάλο κέντρο που θα φιλοξενούσε πολλά άλογα. Όπου παιδιά, σαν και αυτόν, θα πήγαιναν εκεί να μάθουν ιππασία ψάχνοντας και αυτά το δικό τους όνειρο. Χρησιμποποίησε όλη του τη φαντασία ώστε να το περιγράψει στη δασκάλα, όπως αυτός το φανταζόταν. Ένα μεγάλο περιφραγμένο μέρος, με 25 σπίτια γύρω του, 3500 δέντρα και φυσικά 50 άλογα, τα πιο όμορφα άλογα του κόσμου.
    Την επόμενη μέρα δίνει την έκθεση στη δασκάλα. Η δασκάλα έπειτα από τρεις μέρες δίνει τις εκθέσεις πίσω στα παιδιά βαθμολογημένες. Πάνω στην έκθεση του αγοριού υπήρχε ένα μεγάλο «Δ» και από κάτω έγραφε « Έλα να με δεις μετά ». Το αγόρι μόλις είδε τον βαθμό του, είδε όλο του το όνειρο να γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια του.
    Μετά πήγε το αγόρι στη δασκάλα η οποία του είπε: « Δεν γίνεται ΕΣΥ, ένας φτωχός να έχει ένα τέτοιο όνειρο. Πήγαινε πάλι σπίτι σου και γράψε ένα πιο ρεαλιστικό όνειρο ». Το αγόρι γύρισε σπίτι του στενοχωρημένο. Σκέφτηκε, σκέφτηκε αλλά δεν κατέληξε πουθενά. Την επόμενη μέρα πήγε στην κυρία θυμωμένος και της είπε: « Κράτα το «Δ» εσύ. Εγώ να κρατήσω το όνειρό μου ».
    Έπειτα από 20 χρόνια το αγόρι συνάντησε τη δασκάλα του. Την συνάντησε ανάμεσα στα 15 σπίτια, ανάμεσα στα 3500 δέντρα και ανάμεσα στα 50 άλογα. Η κόρη της μάθαινε ιππασία στη δικιά του σχολή.
    Μόλις τον αντίκρισε είπε: « Παλιά έκλεβα τα όνειρα των μικρών παιδιών. Εσύ όχι μόνο κατάφερες να κρατήσεις το όνειρό σου αλλά το ακολούθησες. »

    Follow Your Dream Guys…!!!



    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #16065   /   22.08.2008, 15:21   /   Αναφορά
    Όμορφο! Και με νόημα. Μακάρι όλοι να ακολουθούσαμε τα όνειρά μας και να μην τα θυσιάζαμε λόγω κάποιων "έξυπνων" που προσπαθούν να μας τα πάρουν.
    #16069   /   22.08.2008, 16:53   /   Αναφορά
    Πολύ όμορφο!!

    Τι μου θύμισες...Όταν ήμουνα μικρή,πιο μικρή από το αγοράκι στην ιστορία,έλεγα ότι θέλω να δουλέψω με άλογα,να τα φροντίζω,μου αρέσαν πολύ.Είχαμε πάει στη Βαρυμπόμπη,σε ένα μέρος στην Αττική,που παλιά είχε άλογα,και με είχαν ανεβάσει σε ένα,είχα βγάλει φωτογραφία και ήμουνα τρομερά χαρούμενη εκείνη τη μέρα.

    Έτσι πρέπει,να μην μας αποθαρύνει κάποιος που προσπαθεί να επέμβει στη ζωή μας και να μας "κλέψει" το όνειρο.Παλιά τα παιδιά ή γιατροί ή δικηγόροι θα σπουδάζανε.Αλίμονο να πει πχ μια κοπέλα ότι θέλει να γίνει ηθοποιός,την κακοχαρακτηρίζανε,κι ας ήταν η πιο τίμια κοπέλα.Ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του και μόνο τότε μπορεί να είναι ευτυχισμένος.
    #16076   /   23.08.2008, 02:14   /   Αναφορά
    Αυτό που ορκίστηκα την ημέρα που πήρα το πτυχίο μου ήταν να μην αφήσω κανένα παιδί μου να εγκαταλείψει τα όνειρά του. Να μην επιτρέψω σε κανέναν να του πει ότι δεν αξίζει, ότι είναι ανέφικτο αυτό που ζητά. Ορκίστηκα να του δίνω τα χρώματα για να τα γεμίζει και να παλεύω μαζί του όσο μπορώ και με αφήνουν, για να παίρνει θάρρος να τα διεκδικήσει κάποια μέρα στη ζωή του. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με άγγιξε το κείμενό σου emmanuella...
    #16077   /   23.08.2008, 10:14   /   Αναφορά
    Στη συγκεκριμένη φάση, το κείμενό σου μου ήρθε κουτί.

    Κανείς δεν πρέπει να εμποδίζει κανέναν να ακολουθήσει το όνειρό του... Αν και σήμερα σχεδόν όλοι προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους άλλους... Μα γιατί;

    Μακάρι όλοι να παίρνουν στο τέλος το μάθημά τους, όπως η δασκάλα της ιστορίας...
    #16079   /   23.08.2008, 14:31   /   Αναφορά
    Βάννα, αυτοί οι έξυπνοι είναι που την πατάνε στο τέλος !!



    Αυγή, τα λες πολύ σωσττά !!



    Μάγδα, αυτό που λες είναι υπέροχο !! Πρέπει να παλέψουμε όχι μόνο για την δική μας προστασία αλλά και για την προστασία και τα όνειρα των παιδιών μας !!



    Καμέλια, όλοι το παίρνουν το μάθημά τους, πίστεψε με !!! Και ξέρεις γιατί ??? Όλοι τους έχουν τύψεις !! Και ας μην το παραδέχονται !!



    Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τα σχόλια σας !
    #16123   /   25.08.2008, 20:58   /   Αναφορά
    Μπράβο σου! Με συγκίνησες σήμερα. Γιατί και εγω είμαι σαν αυτό το παιδί. Και εγω έχω πολλά όνειρα, και δεν θα αφήσω κανέναν να μου τα κλέψει!
    #18085   /   23.03.2009, 15:26   /   Αναφορά
    "Κράτα τα όνειρά σου· οι συνετοί δεν έχουν έτσι ωραία σαν τους τρελούς."

    Μπωντλαίρ.