ελληνική μουσική
    605 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών

    Από 15 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη μέχρι 26/11, ο Μ.Γελασάκης, το MusicHeaven, ο ΜΕΛΩΔΙΑ και ο IANOS παρουσιάζουν, σε μία συνέντευξη ζωντανά στο κοινό, 8 αγαπημένους τραγουδοποιούς.
    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών

    Παρασκευή 10 Οκτ 2008

    Σκοπός των εκδηλώσεων είναι μέσα από τις συνεντεύξεις να φανεί ο χαρακτήρας τους και πώς από τα προσωπικά τους βιώματα και τα κοινωνικά τους αισθητήρια καταλήγουν στο έργο που μας παρουσιάζουν.

    Η βραδιά, θα ανοίγει με το πορτρέτο του εκάστοτε τραγουδοποιού. Την επιμέλειά του κάθε φορά θα έχει ένας γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος ή ραδιοφωνικός παραγωγός. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης (μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά) οι καλλιτέχνες, εμβόλιμα, θα παίζουν ζωντανά στο κοινό τραγούδια, θα επιλέγουν αγαπημένες τους μουσικές, θα διαβάζουν αποσπάσματα από το αγαπημένο τους βιβλίο κ.ά. Η κάθε βραδιά θα είναι διαφορετική ανάλογα με τον χαρακτήρα του τιμώμενου καλλιτέχνη. Επίσης, θα παραβρίσκονται και θα μιλούν για αυτόν (επιλεγμένοι από τον ίδιο) φίλοι και συνεργάτες. Ο γενικότερος σκελετός των «ζωντανών συνεντεύξεων» θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μια ραδιοφωνική λογική.

    Με το τέλος της συνέντευξης το λόγο θα έχει το κοινό. Για περίπου δεκαπέντε λεπτά, θα δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να κάνει ερωτήσεις στον καλλιτέχνη με σκοπό τον διάλογο κοινού – τραγουδοποιού.

     

    Συνοπτικό πρόγραμμα:

    Χρήστος Θηβαίος (15/10)

    Λάκης Παπαδόπουλος (22/10)

    Γιάννης Χαρούλης (29/10),

    Λουδοβίκος των Ανωγείων (5/11)

    Δημήτρης Ζερβουδάκης (12/11)

    Κωστής Μαραβέγιας - Πάνος Μουζουράκης (19/11) και

    Μίλτος Πασχαλίδης (26/11)

    Τρόπος εισόδου: Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Όμως, για τη διευκόλυνση του κοινού που θα θέλει να παρακολουθήσει τον κύκλο εκδηλώσεων, θα παρέχονται από τις αρχές της ίδιας εβδομάδας δωρεάν κάρτες εισόδου (σε περιορισμένο αριθμό) από το βιβλιοπωλείο του Ιανού (Σταδίου 24).

    Χορηγοί: Οι παραστάσεις αυτές γίνονται με την χορηγία και την υποστήριξη της Α.Ε.Π.Ι ενώ στην επικοινωνία του κύκλου συμβάλουν καταλυτικά ο ραδιοφωνικός σταθμός Μελωδία 99,2 fm και το ηλεκτρονικό μουσικό περιοδικό musicheaven.gr

    Οι συνεντεύξεις-αφιερώματα θα μεταδίδονται ζωντανά από το www.ianosradio.gr. Τα σκίτσα για των καλλιτεχνών για τις ανάγκες της σειράς συνεντεύξεων έχει κάνει η Ζαχαρούλα Παπαγεωργίου.

    Επιμέλεια – Παρουσίαση: Μιχάλης Γελασάκης (δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του περιοδικού Δίφωνο)

     

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 20.00

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών
    Σειρά έχει ο «πάντα ύποπτος» πλέον, λόγω και των σχέσεών του με την Ιταλική μαφία ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ που έχει πει τραγουδιστά ότι η αγάπη είναι απάτητη γη. Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσουν οι συνθέτες: ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ. Προλογίζει η δημοσιογράφος ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 20.00

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών
    Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του εκτός σκηνής ο ΛΑΚΗΣ (με τα ψηλά ρεβέρ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ θα μιλήσει από της νύχτας τα ηχεία. Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσουν ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ και ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΤΟΥΜΟΣ. Προλογίζει η δημοσιογράφος ΧΑΡΙΣ ΠΟΝΤΙΔΑ από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 20.00

     

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών
    Η έκπληξη των τελευταίων χρόνων που ακούει στο όνομα ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ μπορεί να μην είναι πια βοσκαρουδάκι αμούστακο αλλά έχει γίνει χειμωνανθός και κάθε τέτοια εποχή ανοίγει τα φύλλα του. Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσουν ο συνθέτης ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ, ο δικηγόρος ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ. Προλογίζει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ραδιοφωνικός παραγωγός του Μελωδία fm 99,2 και υπεύθυνος τύπου της δισκογραφικής εταιρίας ΕΜΙ.

     

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 20.00

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών
    Από τους πρόποδες του Ψηλορείτη ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ μιλάει μπροστά στο κοινό για την ιδιαίτερη πορεία του και την διατήρηση της καθαρής του ταυτότητας. Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσουν ο συγγραφέας ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ και ο στιχουργός-σκηνοθέτης ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ. Προλογίζει η δημοσιογράφος, Δέσποινα Σαββοπούλου από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 20.00

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών
    Για πρώτη φορά ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ κατεβαίνει «από τα ψηλά στα χαμηλά» με σκοπό να δώσει μία συνέντευξη ζωντανά στο κοινό. Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσει ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ. Προλογίζει η δημοσιογράφος και διευθύντρια του περιοδικού «Δίφωνο» ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΕΛΕΒΑΝΗ

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 20.00

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών
    Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ στο ακορντεόν και ο ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ στα χορευτικά, θα βρεθούν μαζί με σκοπό να γίνει μια συζήτηση. Από τη στιγμή που θα το καταφέρουμε αυτό μπορεί να γίνει και μια συνέντευξη…!!! Για τους καλλιτέχνες θα μιλήσουν: Ο διευθυντής του ρ/σ Kosmos ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ, η τραγουδίστρια ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ και ο τραγουδιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ. Προλογίζει ο δημοσιογράφος και φιλόλογος ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 20.00

    Ζωντανές συνεντεύξεις τραγουδοποιών
    Για τον ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ που θα κλείσει τον κύκλο εκδηλώσεων θα μιλήσουν: ο διευθυντής του Μελωδία fm ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ο στιχουργός-συγγραφέας ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ και ο συνθέτης ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ. Προλογίζει ο τραγουδιστής και ραδιοφωνικός παραγωγός του Μελωδία 99.2, ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #16701   /   10.10.2008, 10:05   /   Αναφορά
    Καλή επιτυχία!



    Τα σκίτσα καταπληκτικά!!!
    #16702   /   10.10.2008, 12:08   /   Αναφορά
    Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, την ζωντανή συνέντευξη του Κωστή Μαραβέγια και του Πάνου Μουζουράκη προλογίζει το μέλος του ΜΗ spiroos (Σπύρος Αραβανής)!



    Του ευχόμαστε καλή επιτυχία! Νομίζω η συγκεκριμένη βραδιά θα είναι από τις πιο δυναμικές, καθώς και ο Μαραβέγιας και ο Μουζουράκης διακρίνονται για το χιούμορ, την ετοιμολογία και ένα κέφι χωρίς σταματημό...



    :)
    #16703   /   10.10.2008, 15:09   /   Αναφορά
    Το άρθρο οκ, αλλά τα σκίτσα είναι φοβερά!! Συγχαρητήρια στο δημιουργό!
    #16704   /   10.10.2008, 18:29   /   Αναφορά
    Ωραία η ιδέα για την παρουσίαση τραγουδοποιών και ελπίζω να μη μείνει εδώ μιας και ο "κύκλος" τραγουδοποιών δεν κλείνει ασφαλώς με τα παραπάνω ονόματα. Θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω επίσης συνεντεύξεις των επίσης ιδιαίτερων και αμιγών τραγουδοποιών όπως ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Κώτας Τουρνάς, ο Βασίλης Καζούλλης, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Νίκος Ζιώγαλας που έχουν αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο, χρόνια τώρα.
    Administrator
    #16705   /   10.10.2008, 19:04   /   Αναφορά
    Θα είμαστε εκεί κάθε Τετάρτη. Όσα μέλη παρευρεθούν, να περάσουν από το τραπέζι μας για ποτάκι :)
    #16706   /   11.10.2008, 10:13
    τι τέλεια σκίτσα είναι αυτά?

    #16707   /   11.10.2008, 12:52
    Πωπωωωω.......τελεια νεα......δεν νομιζω να προλαβαινω να ερθω ομως.....τελειωνω 21.00 το νωριτερο απο την περιοχη του Χιλτον......

    #16726   /   13.10.2008, 15:41   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια για τα σκίτσα και ακόμη θερμότερα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία των συνεντεύξεων.

    Καλή επιτυχία και...

    καλά να περάσουμε! :)
    #16727   /   13.10.2008, 16:26   /   Αναφορά
    Τέλεια! Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.

    Πρωτότυπο, όχι πάλι τα ίδια και τα ίδια.

    ...Ειδικά αυτό που μετά το τέλος της συνέντευξης το λόγο θα έχει το κοινό πολύ μου άρεσε!

    Για να τους δούμε...
    #16728   /   13.10.2008, 18:31
    Τα σκίτσα είναι της 21χρονης Ζαχαρούλας Παπεωργίου

    #16770   /   16.10.2008, 00:47   /   Αναφορά
    Λοιπόν...σαν πρώτη επαφή μια χαρά ήταν!

    Αλλά: Από την πρώτη μέρα να εξαντληθούν οι κάρτες εισόδου? Κρίμας...

    Αν εξαιρέσουμε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια, θεωρώ πως ο Γελασάκης έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Κι εμείς από κάτω το διασκεδάσαμε και το χαρήκαμε! Ελπίζουμε πως κι οι υπόλοιπες συνεντεύξεις θα είναι το ίδιο ικανοποιητικές. Αλλα γιατί να μην είναι?
    #16843   /   22.10.2008, 00:32   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίες εκδηλώσεις και οι καλλιτέχνες αυτοί καταπληκτικοί!!Με την πρώτη ευκαιρία θα είμαι εκεί!!

    Τα σκίτσα κορυφαία!!!
    #23344   /   04.09.2011, 04:26   /   Αναφορά
    έχει κάποιος την ηχογράφηση τους αφιερώματος στον Χαρούλη;;



    θα δωθει αμοιβη..