ελληνική μουσική
    1047 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Πρωταγωνιστές

    Τρίτη βράδυ, 18/11, μεσάνυχτα. Μια εξαιρετική εκπομπή στο Mega.

    Πρωταγωνιστές

    Γράφει η Αυγή (kithara-woman)
    16 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 02 Δεκ 2008

    Πρωταγωνιστές τρεις άνθρωποι που είχαν μια πορεία λίγο πολύ γνωστή. Βιάστηκαν να φύγουν, αφού είχαν πρώτα αφήσει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, είχαν αφήσει ο καθένας το στίγμα του, σε αυτό που διάλεξαν να αφιερώσουν τις προσπάθειες τους.

    Ο Νικόλας, η Κατερίνα, ο Παύλος… Αλλιώς, ο Άσιμος, η Γώγου, ο Σιδηρόπουλος.

    Δεν θα σταθώ στην ιστορία τους, στο βιογραφικό τους. Όλοι όσοι ασχολούμαστε στοιχειωδώς με τη μουσική ξέρουμε και θαυμάζουμε-τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση- αυτούς τους ανθρώπους που πρόσφεραν τόσα στην εποχή εκείνη και μόνο με το γεγονός ότι την είχαν ήδη ξεπεράσει με το έργο τους και κυρίως με τις ιδέες τους.

    Στην εκπομπή μίλησαν διάφοροι που τους είχαν γνωρίσει τότε, ο Δ. Πουλικάκος, ο  Γ. Χρονάς, ο Α. Καφετζόπουλος, η Σ. Λεονάρδου, μέλη των ‘’Σπυριδούλα’’ και πολλοί άλλοι. Προβλήθηκαν αποσπάσματα από ταινίες που είχε παίξει η Γώγου, όπως «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο(1959)», «μια τρελή, τρελή οικογένεια(1965)», «βαρύ πεπόνι(1977)», «παραγγελιά(1980)», ακούστηκαν τραγούδια του Άσιμου, του Σιδηρόπουλου, προβλήθηκαν φωτογραφίες τους, σκιαγραφήθηκε εν μέρει το προφίλ τους. Μίλησε και ο αδελφός της Γώγου και η αδελφή του Σιδηρόπουλου.

    Γενικά μου άρεσε η εκπομπή. Γιατί εμείς οι νεότεροι δεν είχαμε την τύχη να τους γνωρίσουμε και να τους δούμε από κοντά να παίζουν. Με τα τραγούδια τους παίξαμε αρκετοί- μεταξύ τους κι εγώ –τα πρώτα ακκόρντα δειλά- δειλά στην κιθάρα. Τα τραγούδια του Άσιμου πιστεύω πως είναι και θα είναι διαχρονικά. Κοφτεροί στίχοι, αυτοσαρκαστικοί και χτυπάνε βαθιά.

    Φλέρταραν και οι τρεις έντονα με την αυτοκαταστροφή. Βιάστηκαν να φύγουν. Θύματα της εποχής τους. Γιατί ακριβώς τόλμησαν. Τόλμησαν να διαφέρουν σε δύσκολους καιρούς. Θα έβρισκε τρόπο το σύστημα να τους αποβάλλει. Και βρήκε. Και μόνο αυτούς θα μου πεις; Χιλιάδες άλλους. Απλά εκείνοι ίσως να μην μας έγιναν γνωστοί. Αφανείς ήρωες.

    Κάποτε είχα κάνει δώρο τα πρώτα ποιήματα της Γώγου, αφού πρώτα τα είχα διαβάσει ατέλειωτες φορές, το «τρια κλικ αριστερά».

     

    Σκέψεις μου:

    Γεννιούνται με αφορμή την εκπομπή, αλλά γενικά με την κατάντια της μουσικής σήμερα. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν καλοί δημιουργοί, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν καλές φωνές. Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα, σε τελική ανάλυση. Πάντα υπάρχουν  ταλέντα.

    Όμως η εποχή ευνοεί το τραγούδι- καταναλωτικό προιόν. Όπως πας στο σουπερ- μαρκετ, παίρνεις τα προιόντα και ξέρεις την τάδε ημερομηνία θα λήξουν, έτσι και το σκυλό- ποπ- τσιφτετελοειδές εκτρωματικό τραγούδι που σήμερα χορεύουν όλοι και κάνει ‘’σουξέ’’ (μια λέξη αηδιαστική απ’ τη φύση της), αυτό λοιπόν το χαζοχαρούμενο κατασκεύασμα ,δεν έχει περισσότερη ζωή από το αναψυκτικό που πίνεις και θα πεταχτεί και θα ανακυκλωθεί, θα αντικατασταθεί από κάτι άλλο, εξίσου αηδιαστικό. Η ίδια η εποχή, η τόσο αντιερωτική, αγχώδης, και όλα τα α- στερητικό γενικότερα, πώς να ευνοήσει να βγούν ξανά στο προσκήνιο άνθρωποι σαν τους προαναφερθέντες, πως θα ξαναβγεί ένας Χατζιδάκις, ένας Θεοδωράκης, πως θα γραφτούν τα τραγούδια του Βαμβακάρη, πως θα ξαναβγεί καλύτερη φωνή απ’ του Ξυλούρη; Πιστεύω ούτε σε 100 χρόνια.

    Η εποχή μας το βόλεμα ευνοεί, την ‘’καρεκλοκατοχή’’ (πιάνω-με μέσο εννοείται- μια καρέκλα στο δημόσιο, να πέφτει ο μισθός και να καααθομαι…). Την ευκολία ευνοεί, την εκμετάλλευση ευνοεί, την αποχαύνωση ευνοεί, την απάθεια ευνοεί. Ποιος αφήνει το βόλεμα και τη σιγουριά του; Θεός το χρήμα, θεός το ακριβό αμάξι. Από κει και πέρα… Το χάος.

    Η κάθε ατάλαντη επιδεικνύει τα κάλλη της για να βγει στην πίστα. Στόχος ζωής!! Όλη μέρα πλύση εγκεφάλου με την κάθε ατάλαντη και το κάθε ψώνιο που καλπάζει πάνω στο καλάμι. Κλείνεις την τηλεόραση να μην βλέπεις, λες ‘’θα ανοίξω το ραδιόφωνο’’. Μήπως έμεινε και κανένας σταθμός να διαφοροποιείται; Δυο –τρεις έχουν μείνει, αλλά κι αυτοί ‘’κολλημένοι από χρόνια στις ίδιες κασέτες’’. Γι’ αυτό κλείνεις το ραδιόφωνο καλύτερα και βγαίνεις βόλτα ή πιάνεις την κιθάρα σου- αν έχεις λέμε- και παίζεις κάτι. Πατάς στα διαμαντάκια του παρελθόντος. Αν το τραγούδι δεν μιλάει στην ψυχή σου… Τι να το κάνεις; Αν το τραγούδι σου προκαλεί το ίδιο συναίσθημα που σου προκαλεί ένα … γιαούρτι στο ψυγείο όταν το κοιτάς, δηλαδή δεν σου λέει τίποτα(ατυχές παράδειγμα) τότε τι κάνεις; Παίρνεις το γιαούρτι και το ρίχνεις σε αυτόν που το έγραψε;

    Γενικά όμως η χώρα μας- γιατί αναφέρομαι στα εγχώρια τραγούδια, στο εξωτερικό είναι αλλιώς τα πράγματα, αλλά δεν νομίζω και πολύ ‘’αλλιώς’’- έχει ένα θεματάκι με τους νέους, δεν τους πολυγουστάρει. Θέλει περαιτέρω εξήγηση αυτό που λέω; Δεν νομίζω, κάποια πράγματα δεν κρύβονται. Διαφορετικά δεν θα στεκόταν πάντα ένας ‘’μεγαλοκαρχαρίας’’ που μπορεί να έχει οποιοδήποτε ρόλο- κλειδί, να σου ψαλιδίσει τα φτερά την στιγμή που πας να τα ανοίξεις και να πετάξεις. Γι’ αυτό, με λύπη μου το λέω, αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα την σέρνουν πίσω, θα κρατάνε κόντρα με τον συντηρητισμό τους. Πόσες φορές με έχουν απασχολήσει όλα αυτά… Γιατί όλοι μας- κι εγώ- είμαστε μέρη του συστήματος αυτού αλλά δεν έχουμε και πολύ μεγάλες δυνατότητες να το πολεμήσουμε. Τουλάχιστον όχι όσο δεν είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι. Αλλά πώς να είσαι ενωμένος και αγαπημένος ,με ποιον, σε μια εποχή που αποθεώνει το ‘’εγώ’’ και αγνοεί το ‘’εμείς’’;

     

     

    «Για πόλεμο δεν έκανα ποτέ εγώ το μάγκα

    Και ούτε νεροπίστολο δεν έχω στην παράγκα».

     

    Πολεμάμε όμως με τις ιδέες.

    Κρατάτε γερά. Μην σας κλέψουν τα όνειρα.

     

    Ποιήματα Κατερίνας Γώγου:

    Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά                                                                                            
    "Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
    πού κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών
    Εξάρχεια Πατήσια Μεταξουργείο Μέτς.
    Κάνουν ό,τι λάχει.
    Πλασιέ τσελεμεντέδων και εγκυκλοπαιδειών
    φτιάχνουν δρόμους και ενώνουν ερήμους
    διερμηνείς σε καμπαρέ τής Ζήνωνος
    επαγγελματίες επαναστάτες
    παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν
    τώρα παίρνουν χάπια και οινόπνευμα να κοιμηθούν
    αλλά βλέπουν όνειρα και δεν κοιμούνται.
    Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα
    στις ταράτσες παλιών σπιτιών
    Εξάρχεια Βικτώρια Κουκάκι Γκύζη.
    πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομμύρια σιδερένια
    μανταλάκια
    τις ενοχές σας αποφάσεις συνεδρίων δανεικά φουστάνια
    σημάδια από καύτρες περίεργες ημικρανίες
    απειλητικές σιωπές κολπίτιδες
    ερωτεύονται ομοφυλόφιλους
    τριχομονάδες καθυστέρηση
    το τηλέφωνο το τηλέφωνο το τηλέφωνο
    σπασμένα γυαλιά το ασθενοφόρο κανείς.
    Κάνουν ό,τι λάχει.
    Ολο ταξιδεύουν οι φίλοι μου
    γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή.
    Όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουνε με μαύρο χρώμα
    γιατί τούς ρημάξατε το κόκκινο
    γράφουνε σε συνθηματική γλώσσα
    γιατί η δική σας μόνο για γλείψιμο κάνει.
    Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά και σύρματα
    στα χέρια σας. Στο λαιμό σας.
    Οι φίλοι μου."

     

    “Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.

    Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;”

     

    "Και δεν είναι που δεν θέλω να ζήσω
    Είναι το γαμώτο που δεν έζησα
    Κι ούτε που θα σε ξαναδώ".


    Tags
    Μουσική Γενικά:ραδιόφωνοΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #17228   /   02.12.2008, 01:43   /   Αναφορά
    Kithara woman πολυ ενδιαφερουσα η δημοσιευση σου!Η αληθεια ειναι οτι δεν καταφερα να δω την εκπομπη αν και καθε φορα που εβλεπα το trailer της ελεγα:θα την δω,δεν θα την χασω!

    Αυτο που εχω να σημειωσω σχετικα με τις σκεψεις που εκανες ειναι οτι ποτε δεν προκειται να δημιουργηθει κατι αντιστοιχο του Θεοδωρακη και του Ξαρχακου οχι μονο γιατι η εποχη μας ειναι αντιερωτικη και γενικα α στερητικη αλλα και γιατι ποτε δεν θα μπορεσεις(ακομα και τις ιδιες συνθηκες με τοτε να ειχαμε)να αναπαραστησεις αυτες τις μορφες και να δημιουργησεις ιδια μουσικη με εκεινων.Οσο για την εποχη με τα ευπεπτα σουξεδακια του εξαμηνου,αυτη ηρθε και θα φυγει οπως τοσες μουσικες εποχες(βλ ρεμπετικο,ροκ,πανκ)ηρθαν,αφησαν το στιγμα τους και εμειναν στην ιστορια,ανασυρομενες καποιες φορες για τις αναγκες καποιου δισκου ή live ετσι για να θυμισουν αυτο που ολοι μας συνηθως θελουμε να εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας:την παλια εποχη,το παρελθον που τοσο μας αρεσει και το νοσταλγουμε αλλα και που τοσο θελουμε να το ξεχασουμε γιατι πιστευουμε οτι μας κραταει κολλημενους σε αυτο(μερικη αποψη).

    Επισης δε νομιζω οτι αυτη η χωρα δεν θα παει ποτε μπροστα απλα θα αργησει μεχρι να λιγοστεψει ο κοσμος στα μαγαζια της παραλιακης και μεχρι τα show στυλ x-factor(παναγια βοηθα!!!)να βαρεσουν πτωχευση.

    Παντως μην απογοητευομαστε,στο χερι μας ειναι να αλλαξουμε οτι δεν μας αρεσει(και ειδικα εμεις οι οργανοπαιχτες και οι συνθετες).Και οσο για τους νεους που δεν τους πολυγουσταρει αυτη η χωρα ειναι μια πικρη αληθεια η οποια ωστοσο ευτυχως μερικες φορες διαψευδεται και βλεπουμε νεους δημιουργους που πραγματικα εχουν μουσικη προταση να βγαινουν προς τα εξω.

    Α!και οσο για την κιθαρα(και γενικα το οργανο του καθενος),ειναι μεγαλο καταφυγιο.Εκει αποτυπωνεις καθε σου σκεψη αναλοιωτη χωρις πολλες προβες και επαναληψεις που ισως την κατεστρεφαν σιγα σιγα....keep dreaming....
    #17229   /   02.12.2008, 02:07   /   Αναφορά
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

    Συμφωνώ με αυτά που λες.Δεν είναι όλα τόσο μίζερα όσο μας τα παρουσιάζουν.Υπάρχουν καλές δισκογραφικές προτάσεις,καλές φωνές αλλά το κακό είναι πως συχνά μένουν στο παρασκήνιο,δεν προβάλονται, και στο προσκήνιο είναι οι ατάλαντοι.Εχουμε κι εμείς ευθύνη να ψάχνουμε,να μην τρώμε αμάσητο ό,τι μας προσφέρουν.

    Θα αλλάξουν τα πράγματα θέλω να πιστεύω.Η αλλαγή πρώτα από μέσα μας ξεκινά.Αν ο καθένας προσπαθεί για τον εαυτό του,αν όχι να τον αλλάζει,να τον βελτιώνει ώστε να σκέφτεται και τους άλλους,είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

    Κάθε εποχή είναι διαφορετική.Μάλλον η εποχή μας είναι πιο ουδέτερη.Έχει ερεθίσματα αλλά πιο ουδέτερα.Κοινωνικά δεν είναι κακό αυτό,γιατί στο παρελθόν η χώρα πέρασε άσχημες στιγμές,πολέμους,δικτατορία κλπ.

    Και πάλι σε ευχαριστώ!!
    #17230   /   02.12.2008, 09:58   /   Αναφορά
    Ηταν πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή. Μπορείτε με ευκολία να την βρείτε μέσω ίντερνετ
    998
    #17231   /   02.12.2008, 10:30   /   Αναφορά
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ,ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟ...ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 3 ΜΟΡΦΕΣ...ΕΓΩ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΦΩΝΑΡΑ ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΦΛΕΡΤΑΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ...ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ.ΜΠΟΥΧΤΗΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ!
    #17232   /   02.12.2008, 12:02   /   Αναφορά
    Ευχαριστώ παιδιά για την ανάγνωση και τα σχολιάκια!

    998,θα συμφωνήσω.Ούτε εγώ περίμενα στην ιδιωτική τηλεόραση να υπάρχουν καλές εκπομπές,αλλά τελικά 2-3 καλές υπάρχουν αλλά συνήθως αργά το βράδυ που κατά βάση οι πιο ψαγμένοι θα κάτσουν να παρακολουθήσουν επειδή το θέλουν και όχι επειδή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν,ενώ στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης,νωρίς,σερβίρουν ό,τι πιο άχρηστο έχουν,με τη δικαιολογία ''αυτά πουλάνε'',τα διάφορα τηλε-σόου.Πάντα όμως υπάρχει ελπίδα σε όλα τα πράγματα.
    #17233   /   02.12.2008, 14:11
    Συγχαρητήρια για την δημοσίευση kithara-woman, αν και δεν μπόρεσα να δω την εκπομπή τότε.Πάντως ήταν μεγάλοι άνθρωποι για την εποχή τους ή και ήρωες θα τους χαρακτήριζα , γιατί είχαν τα κότσια τα πουν την γνώμη τους έξω από τα δόντια, αλλά και να κάνουν ότι ήθελαν.Βέβαια μου άρεσαν και αυτά που σχολίασες στην δημοσίευση, για την σημερινή εποχή που βρίσκεται η μουσική,αλλά και ο κινηματογράφος έγω θά συμπλήρωνα, διότι όλα τα κάνουν μέσω των ριάλιτι.Διαλέγουν τους καλύτερους τους κάνουν έναν δίσκο ή τους βάζουν πρωταγωνιστές σε μια -δυο ταινίες και μετά όπως λες λήγουν.Ακόμα και για την κατάντια του κράτους (ο Θεός να το κάνει κράτος), που μ΄αυτά που γίνονται πώς να πάμε μπροστά,αφού ασχολούνται με λεφτά του Βατοπαιδίου και με το άν άλλαξε η χ τραγουδίστρια φόρεμα ή παπούτσια. Υπάρχουν πολύ μα πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν σ΄αυτό το κράτος , αλλά ποιος ακούει, οι υποσχέσεις που δίνουν μένουν (όπως πάντα) στο συρτάρι.Ελπίζω πάντως να υπάρξουν τέτοια πρόσωπα μπας και αλλάξουν το κράτος αυτό που ζούμε.

    #17234   /   02.12.2008, 14:33   /   Αναφορά
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!!

    Αυτό είναι το σημαντικό για κάποιον που αφήνει σημαντικό έργο στις επόμενες γενιές,ότι όταν δημιουργούσε κάτι,ήταν ήδη πολύ μπροστά από την εποχή εκείνη και για αυτό έμεινε διαχρονικό και αξεπέραστο.

    Όσο για τη μουσική-ή και την τέχνη γενικότερα-καμιά φορά σκέφτομαι ότι όλα αυτά τα αστεράκια που βγαίνουν για λίγο και σε 2-3 μήνες δεν τους θυμάται κανείς,στην ουσία γίνονται θύματα του συστήματος.Θέλει να έχεις γερες άμυνες και σαν άνθρωπος για να ξεφύγεις και να απορρίψεις όλο αυτόν τον λαμπερό,δήθεν, κόσμο.
    #17235   /   02.12.2008, 14:50   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια Αυγή για το άρθρο.



    Υπάρχουν εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση που δείχνουν την πραγματική εικόνα τοιυ κόσμου που ζούμε. Πέρα από το συγκεκριμένο αφιέρωμα, το οποίο δεν έτυχε να παρακολουθήσω, οι εκπομπή Πρωταγωνιστές δείχνει στον κόσμο την πραγματική ομορφιά αλλά και τη σκληρή αλήθεια του κόσμου μας. Όπως επίσης, και η εκπομπή " Το κουτι της Πανδώρας ".



    Δυστυχώς, είναι κάπως αργά, αλλά μονο έτσι θα είχε ενδιαφέρον να κάτσεις και να την παρακολουθήσεις. Και μόνο όσοι είναι ψαγμένοι και τους ενδιαφέρει.



    Υ.Γ. Οι στίχοι είναι φοβεροί. ( Ερμηνεία Magic de Spell )
    #17236   /   02.12.2008, 15:26   /   Αναφορά
    Υπεροχο το κειμενο!Συμφωνω με ολους σας..Παρολ'αυτα θελω να ελπιζω πως κατι καλο θα γινει...Ισως οχι 'αυριο' αλλα 'μεθαυριο'..Αρκει να το συνειδητοποιησουμε ολοι μας..Τα σουξε ερχονται κ φευγουν(γρηγορα τα βαριομαστε δλδ) γιατι δεν εχουν τιποτα καλο να δειξουν,ειναι γεγονος..Στο χερι μας ειναι να κανουμε κατι καλο! :-)
    #17238   /   02.12.2008, 17:52   /   Αναφορά
    Αχ, κι οι τρεις είναι πάντα μες στην καρδιά μου! Την είδα την εκπομπή και, ναι, λύγισα και με πήραν τα ζουμιά!

    Τελικά οι καλοί είναι αυτοί που φεύγουν γρήγορα...
    #17239   /   02.12.2008, 19:17   /   Αναφορά
    Ηταν μια πολυ καλη εκπομπη!!!!!

    Βεβαια τυχαια την ειδα και μ'αρεσε!!!!!!!!!!

    Και αν τον Ασιμο και τον Σιδηροπουλο τους ηξερα,τον 1ο πιο καλα και το 2ο λιγοτερο,την Γωγου δεν την ηξερα!!!!!!!!!!!

    Ηταν πραγματικα πολυ καλη εκπομπη!!!!!

    Καθως μολις σε 1 ωρα(ισως και λιγοτερο) μας σκιαγραφησε 3 αμφιλεγομενες προσωπικοτητες με τεραστιο εργο!!!!!
    #17240   /   02.12.2008, 21:49
    Και εγώ την είδα! ήταν ωραία εκπομπη! Την Γωγού δεν ήξερα, τους άλλους δυο τους γνωριζα! ευτύχως και ένα κανάλι έδειξε αυτούς τους μεγάλους δημιουργους!


    #17241   /   02.12.2008, 22:22   /   Αναφορά
    συγχαρητήρια και από δώ:)
    #17244   /   02.12.2008, 23:28   /   Αναφορά
    Εμμανουέλα,ευτυχώς που υπάρχουν και εκπομπές που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνίας,υπάρχουν 2-3.Όλες οι άλλες παρουσιάζουν έναν κόσμο "ροζ συννεφάκι".Χώρια τα λάθος πρότυπα...

    Rockou,θα έρθει κι η στιγμή που θα τα δούμε όλα αυτά και οι ατάλαντοι θα αλλάξουν δουλειά,αφού πρώτα θα έχουμε σώσει τα αυτιά μας που προς το παρόν υποφέρουν!

    Δέσποινα,συμφωνώ...Όλοι οι άνθρωποι που άφησαν σημαντικό έργο έφυγαν νωρίς και είναι αναντικατάστατοι...Οι περισσότεροι φλέρταραν με την αυτοκαταστροφή...

    John1989,χαίρομαι με αυτό που λες!!Χαίρομαι τα νέα παιδιά να μαθαίνουν κάτι σημαντικό πέρα τα γνωστά σουξεδάκια που μας βομβαρδίζουν όλη μέρα και θέλοντας και μη,μαθαίνουμε...

    Vero,να που υπάρχει και ένα άλλο πρόσωπο της τηλεόρασης που μόνο καλό κάνει.Και όχι μόνο μουσικά βέβαια.Χαίρομαι για αυτό που μου λες!

    Στάθη,σε ευχαριστώ πολύ!!

    Ευχαριστώ πολύ,παιδιά,για την βόλτα από δω και τα σχολιάκια!!
    #17246   /   03.12.2008, 03:22   /   Αναφορά
    Ειλικρινά ευχαριστώ για την δημοσίευση! Δεν θέλω να επεκταθώ και να μιλήσω προσωπικά...

    Απλά τα λόγια τους είναι πιο σύγχρονα από ποτέ...

    "Ντούκου ντούκου η γραφομηχανή, φαίνεται εμπνέει το ντούκου ντούκου....!"

    είχε πει ο Νικόλας Άσιμος...

    "Πρέζες υπάρχουνε πολλές, δεν είναι μόνο η ηρωίνη, αλλά η ηρωίνη σκοτώνει! Αυτή είναι η μόνη διαφορά!" είπε ο Παύλος Σιδηρόπουλος...

    "Ξέρω πως λένε ψέμματα οι εφημερίδες. Στο μυαλό είναι ο στόχος! Τον νού σου ε!..." είπε και η Κατερίνα Γώγου!

    Και το σταματάω εδώ... Καλό ταξίδι...
    #17247   /   03.12.2008, 11:53   /   Αναφορά
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

    Πάντα στο μυαλό είναι ο στόχος...Όλες τις εποχές...
    #17252   /   03.12.2008, 21:18   /   Αναφορά
    Πολυ ωραιο αρθρο, αυτο που λεμε τροφη για σκεψη
    #17253   /   03.12.2008, 22:31
    Πολυ καλο κειμενο , τωρα τελευταια τους θυμουνται πολλοι αυτα τα ατομα ειναι οι τρεις ασυμβαστοι και οι τρεις ηταν ενα βημα μπροστα και λεγανε για το σημερα που ζουμε .





    Ειδα την εκμπομπη και ολοι οι αλλοι θα την ειδαν , γυριστηκε αυτη η εκμποπη με ενα τροπο απλο οχι πολλα πολλα οχι πολλες καμερες και αλλα . βλεπω οτι μερικους ανθρωπους τους θυμουνται και τους νοιαζονται οταν φευγουνε .





    Νικολας Ασιμος προχωρημενος πολυ στοχαστης και πολυ ευαισθητος .



    Παυλος Σιδηροπουλος ανεξαρτητος και πολυ δυναμικος τα βαζε και με τις δυο μεριες του εαυτου του προσπαθουσε να νικησει αλλα τελικα δεν το καταφερε .



    Κατερινα Γωγου μπορουσε να γινει σταρ αστερι της εποχης και οχι μονο γιατι ηταν στην γενια της Αλικης Βουγιουκλακη και Τζενι Καρεζη αλλα τελικα ειδε την ζωη αλλιος ειδε πολυ τη σημαινει ηθοποιος ειδε το αλλο φως της αλλης μεριας . Εγινε ηθοποιος της ιδια της της ζωης .

    #17254   /   03.12.2008, 23:27   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίο άρθρο αν και την εκπομπή δεν έχω προλάβει ακόμα να την δω...
    #17255   /   04.12.2008, 00:08
    Αν και την εκπομπή δεν την είδα, η παρουσίαση όπως την έκανες εδώ Αυγή, μαζί και με δικές σου σκέψεις, είχε την ίδια εξίσου αξία...

    Μπράβο!

    Administrator
    #17256   /   04.12.2008, 01:16   /   Αναφορά
    Ευχαριστούμε πολύ Αυγή, που μοιράστηκες μαζί μας τις σκέψεις σου. Η εκπομπή ήταν απρόσμενη, μια και ελάχιστοι δημοσιογράφοι ασχολούνται με την μουσική ιστορία του τόπου (με εξαίρεση την περίπτωση του Μίκη Θεοδωράκη που όλοι προσπαθούν να τσιμπήσουν και κάτι) και μας δίνουν αφορμή για σκέψεις και συζητήσεις πάνω σε πράγματα που ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.



    Πολλά μπράβο λοιπόν στον Παρασκευά Θεοδωράκη και βέβαια σε σένα!
    #17257   /   04.12.2008, 01:49   /   Αναφορά
    Ευχαριστώ πολύ Κώστα!

    xrononaytis,έτσι είναι...Όσο ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι,αλλά και πολλοί άλλοι,τους είχαν όλοι στο περιθώριο και περίμεναν κάθε στραβοπάτημα τους στη γωνία.Ίσως γι'αυτο,επειδή είχαν ήδη ξεπεράσει την εποχή τους.

    Αννούλα,σε ευχαριστώ!

    Να είσαι καλά,μπριζάκο,ευχαριστώ!

    Γιώργο,θα ήθελα να υπήρχαν πολύ περισσότερες εκπομπές με μουσική θεματολογία.Να πρόβαλλαν σοβαρά θέματα όχι το lifestyle των τραγουδιστών.Για να δούμε...

    Σε ευχαριστώ πολύ!

    Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση και τα σχόλια!
    #17297   /   08.12.2008, 14:54
    Αυγή μου και ποιος δε θα θελε να υπήρχαν τέτοιες εκπομπές!

    ("Φλερτάρουν με την αυτοκαταστορφή"...Πσςςςς! Τι είπε ο άνθρωπος!)

    #17298   /   08.12.2008, 15:44   /   Αναφορά
    Σε ευχαριστώ πολύ!Δυστυχώς η τηλεόραση προβάλει ό,τι θέλει και όπως το θέλει...Σε όλα τα θέματα.
    #17847   /   22.02.2009, 17:39   /   Αναφορά
    Φοβερή εκπομπή αφιερωμένη στη μουσίκη και σε άξιους πρεσβευτές της... κάτι σπάνιο στις μέρες μας στη τηλεόραση....!Πολύ καλό άρθρο επίσης!!!
    #17907   /   26.02.2009, 08:48   /   Αναφορά
    Doctorstrangelove,ευχαριστώ!!

    Ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαρές εκπομπές στην τηλεόραση.Λίγες αλλά κάτι είναι κι αυτό...
    #17997   /   13.03.2009, 19:49   /   Αναφορά
    Και εγω το βλεπω στην τηλεοραση ειναι πολυ καλο να το βλεπεις!!!:)
    #17998   /   13.03.2009, 23:27   /   Αναφορά
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    Συμφωνώ.Είναι πολύ καλό.
    #18086   /   23.03.2009, 20:46
    πολυ ωραια εκομπη την ειχα και εγω παρακολουθησει :)

    #18091   /   23.03.2009, 22:10   /   Αναφορά
    Σε ευχαριστώ πολύ!!