ελληνική μουσική
    446 online   ·  210.845 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ο Γιάννης της Πάρου

    «Φίλε Γιάννη, αποφασίσαμε σε αυτή τη σεμνή -όπως κι εσύ το θέλησες- τελετή να σου προσφέρουμε με την καρδιά μας ό,τι πραγματικά σου αξίζει. Ο Γιάννης Πάριος έκανε την Πάρο επιλογή ζωής. Ταύτισε τον εαυτό του με το νησί και συμβολίζει την Πάρο που επιτίθεται ειρηνικά με όπλο τον εαυτό της. Θέλουμε η Πάρος μας να ανήκει στις τοπικές κοινωνίες που δεν ξεχνούν και που ξέρουν να τιμούν και να λένε ευχαριστώ σε αυτούς που τους έκαναν υπερήφανους και τους πρόσφεραν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να συνεχίσουν στο δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης. Ενα μεγάλο μπράβο στον καπετάν Χαραλάμπη και τη θεία Μαρουσώ για το παλικάρι τους»...
    Δευτέρα 18 Αύγ 2003
    Τα παραπάνω λόγια βγήκαν από τα χείλη του δημάρχου Πάρου κατά τη διάρκεια της τελετής μετονομασίας της μεγάλης παραλιακής οδού που διασχίζει την ακτή της Παροικιάς σε ακτή Γιάννη Πάριου.

    Ο Γιάννης Πάριος, πλαισιωμένος από τους δυο του γιούς, δάκρυσε από συγκίνηση για που του προσέφεραν εκατοντάδες κάτοικοι της Πάρου. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προέδρου του Δ.Σ. : «Γιάννη της Πάρου, ξεκίνησες από το νησί και έγινες ο μεγαλύτερος Ελληνας ερμηνευτής του έρωτα και της αγάπης, χωρίς ποτέ να μας ξεχάσεις. Είμαστε περήφανοι για σένα και για ό,τι έκανες για το νησί μας".

    Ο ίδιος ο Γιάννης Πάριος, πήρε κατόπιν το λόγο εμφανώς συγκινημένος: «Πατριώτες αδέλφια, η Πάρος διαψεύδει σήμερα το ουδείς προφήτης στον τόπο του... Αλλά εγώ δεν έκανα τίποτε παραπάνω απ' ό,τι θα έκανε κάθε καλός Παριανός. Αγάπησα το νησί μου κι αν ήταν να ξαναγεννηθώ, πάλι Παριανός θα ήμουν! Δεν θέλω άλλη πατρίδα. Δεν ήθελα, όμως, ούτε τιμές γι' αυτό που έκανα, γιατί έκανα αυτό που πρόσταξε η παριανή καρδιά μου. Γι' αυτό απόψε θα ήθελα να είχα μια μεγάλη αγκαλιά να σας κλείσω όλους μέσα! Καμαρώνω που είμαι Παριανός κι άλλη πατρίδα δεν θα 'θελα να 'χω. Σας ευχαριστώ μέσα από την παριανή ψυχή μου και επιτρέψτε μου την αποψινή μεγάλη τιμή, που μου κάνετε να την αφιερώσω μετά από τον Θεό στους γονείς μου. Σας ευχαριστώ».


    Παρτιτούρες και φωτογραφίες του Γιάννη Πάριου θα βρείτε εδώ

    Tags
    Καλλιτέχνες:Γιάννης Πάριος



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε