ελληνική μουσική
    599 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η Katherine Jenkins στην Αθήνα

    H Katherine Jenkins είναι η πιο δημοφιλής «crossover» σοπράνο αυτή τη στιγμή.

    Η Katherine Jenkins στην Αθήνα

    Παρασκευή 23 Ιαν 2009

    Η πιο αγαπημένη τραγουδίστρια της Βρετανίας και όχι μόνο, δίνει κάθε χρόνο εκατοντάδες παραστάσεις στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα άλμπουμ της  έχουν πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το πρώτο της άλμπουμ, με τον τίτλο Premiere είχε τις πιο γρήγορες πωλήσεις που είχε ποτέ άλμπουμ Mezzo Soprano, μετά τη Μαρία Κάλλας.

    Παράλληλα, είναι η μοναδική ερμηνεύτρια στην ιστορία της μουσικής που κατέχει ταυτόχρονα τα νούμερα 1, 2 & 3 στο chart των κλασσικών άλμπουμ, με τα άλμπουμ Premiere, Second Nature and Living the Dream το 2005.

    Η Katherine Jenkins στην Αθήνα


    Ανάμεσα στις πολυάριθμες διακρίσεις της συγκαταλέγονται 2 βρετανικά βραβεία κλασσικής μουσικής (Classical Brit Awards), το 2005 και το 2006.

    Έχει εμφανιστεί δίπλα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως ο Mo Plácido Domingo,  η Kiri te Kanawa,  ο Andrea Bocceli, ο Bryan Adams, ενώ τραγουδά τακτικά ενώπιον της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας στο Buckingham Palace. Έχει εμφανιστεί στην παγκόσμια φιλανθρωπική συναυλία Live 8  στο Βερολίνο, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο. Επίσης έχει εμφανιστεί ενώπιον του τ. Πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Tony Blair  και της συζύγου του σε ένα γκαλά γεμάτο αστέρες αφιερωμένο στην πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού. Τον Ιανουάριο του 2005 τραγούδησε στο Κάρντιφ υπέρ των θυμάτων του Τσουνάμι που έπληξε τον Ινδικό Ωκεανό τα Χριστούγεννα του 2004.

     


    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρώτη της εμφάνισή στην Ελλάδα, δίπλα στον Mo Plácido Domingo στην μεγάλη συναυλία που έδωσαν τον Ιούνιο του 2007 στο Παναθηναϊκό Στάδιο - Καλλιμάρμαρο. Χάρις στην εξαίσια φωνή της και την λαμπερή σκηνική της παρουσία, η Katherine Jenkins είναι τα τρία τελευταία χρόνια η διεθνής πρέσβης της εταιρείας Montblanc.



    INFO: Στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
    ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
    Διακεκριμένη 100€, Α Ζώνη 62€, Β Ζώνη 50€, Γ Ζώνη 35€, Φοιτητικό 20
    Έναρξη προπώλησης, Παρασκευή 16 Ιανουαρίου
    Τηλ. 210.72 82 333


    Tags
    Καλλιτέχνες:Bryan Adams



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε