ελληνική μουσική
    747 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Jason Becker - Ένας μεγάλος κιθαρίστας

    Ένας μεγάλος κιθαρίστας που διάλεξε τι θα κάνει στην ζωή του, αλλά αυτή είχε ...άλλα σχέδια!

    Jason Becker - Ένας μεγάλος κιθαρίστας

    Γράφει ο philippossm
    24 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 29 Απρ 2009

    Τον Jason Becker σίγουρα  οι οπαδοί των  guitar solos  κομματιών θα τον ξέρουν σαν έναν Νεοκλασικό  Metal  κιθαρίστα.

    16 χρονών, αποφάσισε να κάνει τα κόκκαλα του Pagannini να τρίξουν, παίζοντας αστραπιαία και αναίμακτα το 5th Caprice! Μέχρι τότε, τα λόγια του Malmsteen ήταν ότι "είναι σχεδόν αδύνατο να παιχτεί ολόκληρο και άρτια σε κιθάρα"!

    Στα 16 του, η σβελτάδα του πάνω στο fretboard και η δύναμη του να συνθέτει, είχαν πια ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εκείνο το διάστημα ένωσε τις δυνάμεις του με έναν άλλο βιρτουόζο που δεν ήταν άλλος από τον Marty Friedman, και δημιούργησαν το τελειότερο κιθαριστικο δίδυμο που έγινε ποτέ, με το δικό τους band ονόματι Cacophony.

    (Με τους Cacophony, είχε γίνει πλέων διάσημος για το τρικ με το Yo-yo που έπαιζε με το δεξί, ενώ με το αριστερό έπαιζε κιθάρα!)

     

     

     

     

     

     

    Ο πιο ταλαντούχος και παράλληλα και πιο "καταραμένος" guitar player, έμελε να χτυπηθεί αλύπητα από την ασθένεια ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) που του αφαίρεσε την ικανότητα να παίζει, να μιλαει, αλλά όπως επίσης και κάθε άλλης κίνησης του σώματος του. Αυτό που δεν κατάφερε να τσακίσει, είναι το κουράγιο και η δύναμη του για ζωή, αλλά και για την μουσική που τόσο αγάπησε. Έχοντας την ικανότητα να κινεί μόνο τα μάτια του ως μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο, και με την βοήθεια ενός υπολογιστή που έχει ως μέσο εισαγωγής την κίνηση των ματιών του (ένα ειδικό κύκλωμα που εξέλιξε ένας φίλος του, μαζί με την υποστιρηξη  από τον πατέρα του), μπορεί και συνθέτει μουσική κανονικότατα!

    Jason Becker - Ένας μεγάλος κιθαρίστας

    Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 2 συλλογές(The Raspeberry Jams και το
    the BlackBerry Jams
    )καθώς κι ένα άλλο  solo album(Respective) Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα βγει τον Οκτώβριο ένα best off που θα παίξουν πολλοί κιθαρίστες όπως Steve Vai και Joe Satriani

     

    ΠΗΓΗ: Διαφορες ιστοσελίδες

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:Metal



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #18367   /   29.04.2009, 18:56   /   Αναφορά
    Δεν τον είχα υπόψιν... είδα το βίντεο με το yo-yo και μετά διάβασα για την αρρώστια... πως τα φέρνει η ζωή μερικές φορές, ποιός να το φανταζόταν...



    Ωραίο άρθρο Φίλιππε, ευχαριστούμε.
    #18446   /   18.05.2009, 17:48   /   Αναφορά
    Ο Jason ειναι σχολειο για μενα.Μου πηρε πολυ καιρο να βγαλω το Serena.Εχω παρακολουθησει ολη τη ζωη και την ιστορια του και ειναι σιγουρα-αναλογιζομενοι τις συνθηκες και την εποχη-απο τους καλυτερους κιθαριστες/συνθετες που πατησαν το ποδι τους στη γη.Επισης,εκανε πλατινενιο ενα δισκο του Roth,το Perspective το χορεψε στη σκηνη το Diablo ballet,ηταν η μεγαλυτερη επιρροη του Marty Friedman(Megadeth) και βεβαια με την αγαπη της οικογενειας του και ατελειωτη αντοχη,αντι να ζησει μεχρι τα 23 που του ελεγαν οι γιατροι τωρα ειναι στα 40.Νομιζω μαλιστα οτι αυτος,ο Steven Hawkin και κανα δυο ακομα ανθρωποι εχουν καταφερει τετοια πιστωση ζωης απο τετοιου ειδους ασθενεια!Φοβερος.Σε ευχαριστω Φιλιππα για την αναφορα σου.Στ`αληθεια αξιζει,μουσικοι και μη,να παραδειγματιζομαστε απο τον Jason.
    #18451   /   19.05.2009, 13:30   /   Αναφορά
    σιγουρα στο θεμα της ταχυτητας ηταν πολυ μεγαλος.... αλλα μονο εκει.
    #18934   /   20.09.2009, 10:58   /   Αναφορά
    δε θα διαφωνησω με τον tommymoto

    αλλα δε θα μαθουμε και ποτε αν οντως ΘΑ ηταν μεχρι εκει χωρις την ασθενεια