ελληνική μουσική
    645 online   ·  210.829 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

    Τα λιμάνια του βάθους, του λάθους και του πάθους

    Μπαίνω στο καράβι και φεύγω για τ' όνειρο. Ψάχνω λιμάνι με παλιές λάμπες και ένα μικρό ταβερνάκι για δυο. Με ξύλινα πατώματα και μικρά παράθυρα.

    Γράφει ο hithtoly
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 30 Αύγ 2009

    Με ναυτικούς και φαντάρους να γεμίζουνε τις γωνιές και να καπνίζουνε αδιάκοπα. Ψάχνω εμένα στο αμπάρι του καραβιού μπας και με έβαλα καταλάθος εκεί δυό χρόνια πριν που ταξίδευα για τη Βαρκελώνη. Με φωνάζει ο καπετάνιος και τρέχω να εκτελέσω διαταγή. Ψάχνω για ηρεμία μα έξω η θάλασσα αγριεύεται. Δε λέει να κοπάσει.

    Περπατώ πιο βαθιά μπάς και βρώ το πρόσωπο μου να αντανακλάται πάνω σε κανένα από τα πιθάρια που μεταφέρει το καράβι. Ψάχνω τα μάτια μου στο χρώμα του εμπορεύματος και τη ψυχή μου ανάμεσα στο πιοτό και το φαί. Πάντα πίστευα πως κάποιος με έβαλε εκεί. Μα έμαθα γρήγορα πως εμείς βάζουμε τους εαυτούς μας στις καταστάσεις. Κανένας δε μας αναγκάζει. Κάπως έτσι πριν 2 χρόνια και εγώ έτσι με έβαλα σιγά σιγά στο σκοτεινό αμπάρι ενός πλοίου για να μπορώ όποτε θέλω να πηγαίνω σ' εκείνο το λιμάνι με τη ιερή εκκλησία και μετά να έχω σίγουρο εισητήριο και θέση για την επιστροφή.

    Προχωρώ και σηκώνω κάτι σκονισμένα βιβλία και βρίσκω γνώριμα ίχνη. Τα παπούτσια μου. Ναι σίγουρα αυτά είναι. Σε καλό δρόμο είμαι. Ανοίγω μια δεύτερη πόρτα και μπαίνω σε μία αίθουσα με φέρετρα. Το χέρι μου κλείνει το στόμα μου και κρατάω το πόμολο για να μη τρέξω μακριά. Μπαίνω μέσα. Όλα έχουν το όνομα μου. Μα πώς γίνεται αυτό? Αφού είμαι εδώ. Σας βλέπω, δε γίνεται να είμαι νεκρός. Τα κιβώτια και οι ταμπέλες τους κάνουν λάθος. Εδώ είμαι.Τότε ο άγγελος ξυπνά από το γραφείο του στη γωνία. Ήρθες μου λέει...σε περίμενα καιρό. Ήξερα ότι θα σε σκότωνες πάλι. Τα ίδια πάλι βλέπω. Μα δε βαρέθηκες? Δεν ήξερα τι να πω. Πραγματικά δεν ήθελα να πεθάνω.Μα κατα τα λόγια αυτού του αγγέλου/διαβόλου, αυτό έγινε πάλι.

    Γυρνάω τη πλάτη μου στο μελλοντικό μου νεκροθάφτη και αρχίζω να τρέχω προς την έξοδο. Δε θέλω να ξαναμπώ εκει μέσα. Τρέχει να με φτάσει, να με καπακώσει σε κουτί με καρφιά και πρόκες. Τρέχω και κλείνω τη πόρτα κατάμουτρα. Αυτή τη φορά εγώ δε θα ψάξω τη ζωή μου στο σκοτάδι. Ούτε θα με κλείσω σε αμπάρια και σκοτεινά κουτιά.

    Ανεβαίνω στο κατάστρωμα. Γαλανός ουρανός, ήλιος και γεράνια να φιλούν τη θάλασσα και ένα μικρό λιμάνι στο βάθος.΄Λεμεσός'. Για να δούμε.Καλωσόρισα.




    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε