ελληνική μουσική
    502 online   ·  210.821 μέλη

    Ένα σίγουρα ασυνήθιστο - για την ελληνική σκηνή - γκρουπ, οι X Darawish έχουν κάτι ενδιαφέρον να μας προτείνουν.

    X Darawish – Domino

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 13 Νοέ 2009

    Οι ελληνοιταλοί X Darawish καταπιάνονται με παραδοσιακές μεσογειακές μουσικές από την δυτική έως την ανατολική μεσόγειο, με περισσότερες επιρροές από τις 2 χώρες όπου είναι και η καταγωγή τους, Ελλάδα και Ιταλία. Δεν μένουν όμως μόνο στις παραδοσιακές μουσικές, καθώς έχουν προσθέσει στοιχεία πιο σύγχρονα, Rock και Pop. Αρκετά από τα κομμάτια παρουσιάζουν ενδιαφέρον και σίγουρα ανεβάζουν τη διάθεση. Αυτό ξέρουν να το κάνουν καλά οι X Darawish, οι οποίοι διακρίνονται και για τα δυναμικά τους live, όπου όλη η μπάντα έχει εξαιρετικά ζωντανή παρουσία.

    X Darawish ιδρύθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997 και αποτελούνται από τους Στράτο Διαμαντή, Έντσο Λεόνε και Δημοσθένη Τσάμη. Ο Στράτος και ο Έντσο γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στο πανεπιστήμιο του Μπάρι και υπήρξαν μέλη του συγκροτήματος AL DARAWISH, ο Στράτος Διαμαντής ως ακορντεονίστας και συνθέτης και ο Έντσο Λεόνε ως κιθαρίστας και συνθέτης επίσης.

    Έχουν εμφανιστεί σε εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχουν δώσει πάνω από εξακόσιες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ όπως: Arrezo wave στην Ιταλία, Διεθνές φεστιβάλ της Βαβυλώνας στο Ιράκ, Festa del primo Maggio στη Ρώμη, Festival del cinema 1994 στη Βενετία, Carpino folk festival 1996 στην Ιταλία, Caterpillar festival 1998 Brisighella στην Ιταλία, Γαία φεστιβάλ 1998 στη Θεσσαλονίκη, Dranouter folk festival 1999 στο Βέλγιο, Suoni del Mondo 2001 Riva del Garda στην Ιταλία, Φεστιβάλ Αργους 2003 και 2008, Festival Mediterraneo 2005και 2008 στο Conversano της Ιταλιας, Musiche dal Mondo 2006 Foggia στην Ιταλία, Festival del Gargano 2007 Mattinata στην Ιταλία,Φεστιβαλ "Cosmopolis " το 2008 στην Καβαλα και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μουσικούς όπως ο Elvis Costello o Bob Dylan o Nick Cave η Noa, και o James Taylor.

    Όσον αφορά το Domino, κυκλοφόρησε το 2008 και περιέχει 12 κομμάτια από τα οποία 9 είναι τα Ελληνόφωνα και 3 τα Ιταλόφωνα. Η διαφορετικότητα που εκπέμπουν συνολικά οι X Darawish, σε συνδυασμό με την καλή ενορχήστρωση στα περισσότερα κομμάτια, είναι τα δυνατά σημεία του δίσκου. Προσωπικά θα προτιμούσα περισσότερο μελωδία και κάπως λιγότερή ένταση, μια και η ιταλική μουσική είναι συνυφασμένη με την πρώτη. Το τραγούδι που ξεχώρισα ήταν το Domino.

     

    Οι X Darawish είναι:
    Enzo Leone: ηλεκτρικές, κλασικές, ακουστικές κιθάρες, φωνή                               
    Στράτος Διαμαντής: ακορντεόν, ταραμπούκα, bendir, daf, ρεκ, φωνή
    Δημοσθένης Τσάμης: φωνή

    Track List:
    1. ΝΤΟΜΙΝΟ
    2. ΣΤΟ ΧΟΡΟ
    3. ΞΥΠΝΗΜΑ
    4. ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ
    5. ΒΟΜΒΑ ΝΟΥΚΛΕΑΡΕ
    6. ΑΡΓΑ
    7. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
    8. ΕΡΩΤΗΣΗ
    9. NUOVAVECCHIA REALTA
    10. ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΡΑΣΙ
    11. ARPEGGIANDO IN CERCHIO
    12. ΓΕΙΑ ΣΟΥ


    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε