ελληνική μουσική
    746 online   ·  210.832 μέλη

    Το όνομα του συγκροτήματος είναι όρος παρεΐστικος που όπως οι ίδιοι δηλώνουν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες, σαν το ...σκουμπρί!

    Ημισκούμπρια

    Γράφει ο ....................... (konvoulis)
    7 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 29 Δεκ 2009

    Τα Ημισκούμπρια είναι ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά hip hop συγκροτήματα απότελούμενο από τους: Δημήτρη Μεντζέλο, Μιθριδάτη και Πρύτανη. Το όνομα του συγκροτήματος είναι όρος παρεΐστικος που όπως οι ίδιοι δηλώνουν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες, σαν το "σκουμπρί".

    Ήταν φίλοι πολλά χρόνια κι έγραφαν στίχους για ότι τους ενοχλούσε γύρω τους. Το 1995 όταν γνώρισαν τον Μιχάλη Παπαθανασίου από το συγκρότημα Goin' Through αποφάσισαν να εισέλθουν στη δισκογραφία.Τα Ημισκουμπρια γνωριστηκαν στην ραδιοφωνικη εκπομπη του Δ.Μ. στο SPACE FM το 1992 και ξεκινησαν να τραγουδουν μαζι το 1993.Ο Μιθριδατης ειναι και πολυ καλος σκιτσογραφος.Τα Ημισκουμπρια εχουν ενα δικο τους label με τον τιτλο IMIZ BIZ ENTERTAINMENT το οποιο εχει συγκεντρωσει rappers οπως τον Dr.Dreez(1997),τους Καβουροδεινοσαυρους(1999-2001) τους Ετσι Ντε(2001-2005) και την Klikaria (2000).

    Τα Ημισκουμπρια εχουν κανει πολλες συναυλιες και πολλες συνεργασιες σε CD αλλων τραγουδιστων.

    Αξιοσημείωτες είναι οι εξής με τους Goin' Through και TXC στο επικό κομμάτι "Πτώση" σε στίχους Δημήτρη Μεντζέλου και μουσική Μιχάλη Παπαθανασίου ,"Τι γυρεύεις μες στην Κίνα Τζάκυ Τσαν" των Βαγιόπουλου-Ρασούλη ,"Βραχυκύκλωμα" διασκευή του Βαγγελη Γερμανού,"Φάρμακο" με τους Soul BRO ,"Ελεύθερη σχέση" με την Πάμελα ,"Η αγάπη θέλει υπερβολή" με τον Βαλάντη ,"Ο σοφός" του Γιάννη "Λογό" Λογοθέτη, '"Μπισκοτάκι γεμιστό"' και "Μίκυ Μαου" με τους ETSI DE "Πορτραιτο" (Μεντζέλος) του Βασίλη Καζούλη , "Dick Tracy"(Μιθριδάτης) με τους SUFFIX,"Μπιρίμπα" (Μιθριδάτης) με Πωλίνα ,"Χάσμα γενεών" ,"Σεξυ κοπελιά" και "Ριχ' τους μια τούρτα" με τον Σέξπυρ.Είναι το πρώτο ελληνικό hip hop συγκρότημα που έκανε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ενώ το 1999 η διάσημη αμερικάνικη εταιρία DEF JAM ( Beastie Boys ,LL Cool J,Anthrax )δίνει για πρώτη φορά το label της σε ευρωπαικό συγκρότημα.

    Τα Ημισκούμπρια χρησιμοποιήθηκαν σε cd rom που μίλαγε για την πρόληψη από τους σεισμούς και σε αντικαπνιστικό cd rom με το κομμάτι "Πάφα πούφα το τσιγάρο"


    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19425   /   31.12.2009, 23:14   /   Αναφορά
    Ναι αλλά δεν μας λες σημαντικές πληροφοριές για το συγκρότημα που ίσως μας ενδαφέρουν... Π.χ. εγώ δεν είμαι σίγουρος αν συνεχίζουν και μέχρι σήμερα σαν Ημισκούμπρια ή αν έχουν διαλυθεί...
    #21116   /   24.10.2010, 12:43
    Συνεχίζουν...πρόσφατα έβγαλαν και νέο song....