ελληνική μουσική
    467 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Κώστας Άγας - Οι εκδρομές των Κυριακών

    Το Νοέμβρη του 2008 κυκλοφόρησε ο πέμπτος δίσκος του Κώστα Άγα με τίτλο Οι εκδρομές των Κυριακών.

    Κώστας Άγας - Οι εκδρομές των Κυριακών

    Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΩΓΛΟΥ (Thanasis-Gioglou)
    52 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 05 Μαρ 2010

    Πριν από μερικές μέρες διάβασα στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού «Μετρονόμος» την εξής δημοσίευση:

     

    “Ο Κώστας Άγας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδοποιού. Όχι μόνο γιατί πραγματοποιεί με δικά του έξοδα αλλά κυρίως για το γεγονός ότι δεν τις κυκλοφορεί στο εμπόριο, αλλά τις χαρίζει(!). Η τελευταία του δουλειά «Οι εκδρομές των Κυριακών» τυπώθηκε μόνο σε βινύλιο (το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Αντώνης Καπίρης), ενώ έχουν προηγηθεί σε cd «Οι μικρές μας στιγμές» (1999), «Του Αιγαίου η μοναξιά» (2000), «Η τριήρης» (2003) και «Κώστας Άγας ΙV» (2005), όλα σε πολύ φροντισμένες εκδόσεις. Στις «Εκδρομές των Κυριακών» έχουμε δέκα τραγούδια, σε στίχους και μουσική του Κώστα Άγα, που διακρίνονται για τις ωραίες μελωδίες τους και τις στέρεες στιχουργικές εικόνες. Τραγούδια που μιλάνε για τον «Φάρο της Αλεξάνδρειας» (αφιερωμένο στο Μάνο Λοίζο), για το καράβι «Σκίρων» (αυτό που μετέφερε τους πολιτικούς εξόριστους από τη Γυάρο στο Πόρτο Ράφτη τον Ιούλιο του 1974), για την ταινία «Dark Horse» του Ιρλανδού σκηνοθέτη Dagur Kari και για πολλά άλλα ακόμη. Τραγουδούν ο Δημήτρης Φράγκος, ο Γιώργος Ματεντζόγλου, η Διαλεκτή Βερτζάγια και ο ίδιος ο δημιουργός. Το δίσκο μπορείτε να τον αποκτήσετε, χωρίς καμία επιβάρυνση και να το κάνετε, αν επικοινωνήσετε με τον Κώστα Άγα στο τηλέφωνο 6077 207976”.

    Προς στιγμήν νόμισα ότι πρόκειται για φάρσα…Ήξερα τον Κώστα σαν μέλος του ΜusicHeaven, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είχα ιδέα για τις συνθετικές του δραστηριότητες, πολύ περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο ηχογραφεί και διανέμει τις δουλειές του….Του τηλεφώνησα, μου επιβεβαίωσε πως όσα διάβασα ήταν αλήθεια και σε λίγες μέρες οι δίσκοι ήταν στα χέρια μου…Χωρίς καμία επιβάρυνση…Και τον ευχαριστώ δημοσίως γι’ αυτό…Τον ευχαριστώ για την ωραία τρέλα του…

    Είναι τελείως ουτοπικό, αλλά σκέφτεστε αυτή την μικρή επανάσταση του Άγα να την ακολουθούσαν κι άλλοι καλλιτέχνες;…Και φυσικά δεν στέκομαι μόνο στη δωρεάν διανομή. Αυτό είναι στο χέρι του καθενός να το κάνει. Αναφέρομαι στην ιδιωτική παραγωγή και την προσωπική διανομή του δίσκου, ανεξάρτητα από το αν πωλείται ή χαρίζεται…Δεν θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σήμερα; Ή μήπως παραείμαι ρομαντικός;

    Στις δουλειές του διέκρινα πρωτίστως ευαισθησία, είτε κινείται σε λαϊκούς δρόμους, είτε σε πιο σύγχρονους ή ροκ ήχους…Ξεχώρισα το δεύτερο δίσκο «Του Αιγαίου η μοναξιά», ο οποίος είναι εξ’ ολοκλήρου τυπωμένος σε οικολογική συσκευασία…Αλλά και οι υπόλοιποι δεν υστερούν…Τραγούδια γραμμένα από καρδιάς…Κάποια απ’ αυτά ίσως και αυτοβιογραφικά…

    Οι «Εκδρομές των Κυριακών» αποτελούνται από δέκα κομμάτια, μοιρασμένα σε πέντε ενότητες:

     

    Όψη Α’

     

    ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΗΤΑΝΕ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΪΚΙ

    1)Το «Σκίρων» στο Λιμένα Μεσογαίας (Δ.Φράγκος-Δ.Βερτζάγια)

    2)F/B «Κυκλάδες» (Δ.Φράγκος)

    3)Το μπλουζ της «Μαγδαληνής» (Γ.Ματεντζόγλου)

    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ

    4)Στο μύλο τον παλιό (Δ.Φράγκος)

    5)Ο φάρος της Αλεξάνδρειας (Γ.Ματεντζόγλου)

     

    Όψη Β’

    ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

    1)Ένα Dark Horse από μια πόλη του Βορρά (Δ.Βερτζάγια-Κ.Άγας)

    2)Σ’ένα ξεχασμένο σινεμά (Κ.Άγας)

    ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

    3)Οι εκδρομές των Κυριακών (Δ.Φράγκος)

    4)Δευτέρα, 06:00 π.μ.: Στο δρόμο για τη δουλειά (Δ.Φράγκος)

    ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ

    5)Ερωτευμένος ραδιοπειρατής (Κ.Άγας)

     

    Οι στίχοι και η μουσική είναι του Κώστα Άγα. Η ενορχήστρωση έγινε από τον ίδιο με την βοήθεια των μουσικών που είναι οι:

    Κώστας Άγας: Μπουζούκι, μπαγλαμάς

    Θάνος Γκιουλετζής: Βιολί

    Στέλιος Κατσατσίδης: Ακορντεόν

    Γιώργος Ματεντζόγλου: Ηλεκτρική, ακουστική και κλασική κιθάρα

    Γιώργος Πρινιωτάκης: Πλήκτρα στο «Dark Horse», ακουστική κιθάρα στο «Στον μύλο τον παλιό»

    Νίκος Σακελλαράκης: Τρομπέτα, φλικόρνο

    Κώστας Σκαλιώτης: Ηλεκτρικό και ακουστικό μπάσο

    Αλέξης Τσάμης: Ντραμς, κρουστά

    (Στο «Δευτέρα, 06:00 π.μ.: Στο δρόμο για τη δουλειά» ακούγονται ήχοι από τικ-τακ ρολογιού, ξυπνητήρι, σφυρίχτρα, party-room, παιδικό κλάξον και παράσιτα ραδιοφώνου. Υπεύθυνος για το εν’ λόγω «ηχητικό συνοθύλευμα» ο Κώστας Άγας)

     

    Β’φωνές: Κώστας Άγας (Α5), Κώστας Άγας, Γιώργος Πρινιωτάκης, Αλέξανδρος Μπόλπασης (Β4)

    Η ηχοληψία έγινε από τον Αλέξανδρο Μπόλπαση, τον Γιώργο Πρινωτάκη (Studio Artracks) και η τελική μίξη ήχου από τον Γιώργο Πρινιωτάκη.

     

    Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσει αυτή η μικρή αναφορά στο σημαντικό έργο του Κώστα Άγα, απ’ όσα σημειώνει ο ίδιος ο δημιουργός στο ένθετο του δίσκου:

     

    “Να λοιπόν, που χωρίς καλά-καλά να το καταλάβω, έφτασα στην 5η δισκογραφική μου δουλειά (προηγούμενες δουλειές μου: «Οι μικρές μας στιγμές» 1999, «Του Αιγαίου η μοναξιά» 2000, «Η τριήρης και άλλα αληθινά παραμύθια» 2003 και «Κώστας Άγας ΙV» 2005), την οποία αποφάσισα να βγάλω σε βινύλιο! Κι αυτό το έπραξα για τον εξής λόγο: Πριν πολλά-πολλά χρόνια, «ρουφούσα» τους «ήρωες» των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων από τα βινύλια, τα οποία έπαιζα (και γρατζουνούσα) μανιωδώς στο παλιό πικάπ των γονέων μου: Τον Μάνο Λοίζο από το βινύλιο του «Να’χαμε τι να’χαμε», τον Μάνο Χατζιδάκι και τη σπουδή του στο ρεμπέτικο τραγούδι από το βινύλιο του «Σκληρού Απρίλη του ‘45», τον Βαγγέλη Παπάζογλου από μία έκδοση «διπλού δίσκου βινυλίου» των «Αφων Φαληρέα» τους UFO από το βινύλιο του «Phenomenon», τους Golden Earring από το βινύλιο των «Moontan» κλπ κλπ. Έτσι, καθώς μαγευόμουν από το ταξίδι της βελόνας του πικάπ στα αυλάκια των βινυλίων, από τις ζωγραφιές και τις φωτογραφίες στα εξώφυλλά τους, από τα κείμενά τους στο οπισθόφυλλο κλπ, ονειρευόμουν ότι κάποτε…βγάζω και τα δικά μου τραγούδια σε βινύλιο (βλέπετε, τότε δεν είχαν βγει ακόμη τα cd). Και να, λοιπόν , που μετά από πολλά- πολλά χρόνια έφτασε η στιγμή να πάρει «σάρκα και οστά», με αποκλειστικά δικά μου έξοδα και δικό μου μόχθο, αυτό το παιδικό-εφηβικό μου όνειρο. Τι κι αν η πραγματοποίηση του ονείρου μου γίνεται σε μια εποχή όπου το βινύλιο έχει (σχεδόν) καταργηθεί και σε όλον τον κόσμο δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα εργοστάσια κατασκευής του. Η χαρά που θα κάνουν μόλις λάβουν τις «Εκδρομές των Κυριακών» και τις παίξουν στο πικάπ τους όσοι αγαπούν τα βινύλια, όσοι είναι συλλέκτες τους κλπ, θα είναι για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αγαπημένοι μου ακροατές, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗ!!

    Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» μέσα από την καρδιά μου σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της δουλειάς: Στους μουσικούς, στους τραγουδιστές, στους ηχολήπτες, σε όσους ασχολήθηκαν με το εξώφυλλο…

    Άλλωστε με τους περισσότερους από αυτούς ήδη γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, καθόσον έχουν συμβάλει και στην πραγματοποίηση των προηγούμενων δισκογραφικών μου εργασιών. Έτσι, έφτασα σε σημείο να μην τους βλέπω σαν απλούς «συνεργάτες», αλλά σαν αγαπημένους «φίλους» και «συνοδοιπόρους»”.

    K.A.

     

    Κώστας Άγας - Οι εκδρομές των Κυριακών

    Κώστας Άγας - Οι εκδρομές των Κυριακών

    Κώστας Άγας - Οι εκδρομές των Κυριακών

    Κώστας Άγας - Οι εκδρομές των Κυριακών





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19740   /   05.03.2010, 03:01   /   Αναφορά
    Ένα από τα τραγούδια που με άγγιξαν περισσότερο από το φετινό διαγωνισμό είναι το ''αρχαίο άγαλμα στο βυθό''. Μουσική, στίχοι πραγματικά ιδιαίτεροι και μια ερμηνεία άψογη. Το τραγούδι δεν πέρασε στον τελικό...

    Σ' ένα σχετικό θέμα για τα τραγούδια που αποκλείστηκαν έμαθα το δημιουργό του. Του έστειλα μήνυμα εκφράζοντας το θαυμασμό μου... και σε λίγες μέρες μου χάριζε τις δουλειές του. Μέχρι σήμερα έχω ακούσει μόνο ''του Αιγαίου τη μοναξιά''. Είναι τόσο καλό που δεν θέλω πρόχειρα να πάω στο επόμενο. Τι να πω...

    Τραγούδια γεμάτα εικόνες, ωραίες φωνές, ευαισθησία... Πέρα από το ''αρχαίο άγαλμα στο βυθό'', η μελοποίηση της "μυγδαλιάς'' του Καρυωτάκη, οι κοπέλες που τραγουδούν, η φαντασία και το μεράκι του δημιουργού, η ξεχωριστή του ερμηνεία ειδικά στην ''καντάδα''.

    Ειδική παράγραφο και αναφορά στο ''κορίτσι με τη γιαμάχα''. Ένας ερμηνευτής καταπληκτικός, λέγεται Σάκης Γιώργου, σ' ένα τραγούδι με καταβολές Μικρασιάτικες, παλιού ρεμπέτικου.

    Θ' ακούσω και τα υπόλοιπα cds με τον καιρό.

    Όμως ένιωσα την ανάγκη να συγχαρώ τον Κώστα Άγα, σαν καλλιτέχνη αλλά και σαν άνθρωπο και να πω κι εγώ ένα ευχαριστώ για την προσφορά της δουλειάς του.

    Ένα μπράβο και στον Thanasis-Gioglou για το αφιέρωμα του στον Άγα.
    #19741   /   05.03.2010, 03:03   /   Αναφορά
    Αυτές τις ημέρες περιμένω με μεγάλη αγωνία να ακούσω προσεκτικά την δουλειά του κυρίου Αγά, και κάτι μου λέει ότι θα έχω να κερδίσω πολλά στα αυτιά και την καρδιά μου.

    Τα θερμά μου σγγχαρητήρια για αυτη την πανέμορφη παρουσίαση.
    #19742   /   05.03.2010, 03:04
    Συγνώμη γιά το λάθος μου πριν στο επώνυμο του κυρίου Άγα...

    CHE
    #19743   /   05.03.2010, 09:48   /   Αναφορά
    Ήμουν κι εγώ ένας από τους τυχερούς που έλαβα τις εξαιρετικές δουλειές του Κώστα (αν μου επιτρέπει τον ενικό). Κι εγώ ξεχώρισα το δίσκο ''Του Αιγαίου η μοναξιά'' (2000), αν κι οφείλω να πω ότι δεν άκουσα τις ''Εκδρομές των Κυριακών'' λόγω τεχνικού προβλήματος.

    Η δουλειά του πράγματι διακρίνεται για την ευαισθησία που εκπέμπει, τις ωραίες μελωδίες και την τρυφερότητα με την οποία αγγίζει τα ερεθίσματά μου. Μακάρι πολλοί επώνυμοι να του έμοιαζαν έστω και λίγο.

    Αλλά όπως λέγανε και οι Ρωμαίοι "O Tempora O Mores"...
    #19744   /   05.03.2010, 12:34   /   Αναφορά
    Ομολογώ και ντρέπομαι για αυτό, πως ως δημιουργό δεν τον γνώριζα. Όμως από τα ποστ που έχει ανεβάσει αλλά και από τις θέσεις που παίρνει, δείχνει άνθρωπος με ποιότητα και ιδιαίτερη μουσική και κοινωνική καλλιέργεια. Συνφορουμίτη μας σε ευχαριστώ και μακάρι κάποτε να τα πούμε από κοντά.
    #19745   /   05.03.2010, 12:58   /   Αναφορά
    Στην εποχή μας που οι "καλλιτέχνες" έχουν γίνει νταβαντζήδες της τέχνης είναι παρήγορο που κάποιοι είναι ακόμα εραστές της, όπως ο Κώστας Άγας.
    #19746   /   05.03.2010, 13:22   /   Αναφορά
    Μέ τόν Κώστα έχουμε βρεθεί καί τά έχουμε πεί αρκετές φορές σέ συναντήσεις τού MH.Εχω τό CD του "IV" που μού άρεσε πολύ,αλλά καί τό πρόσφατο LP του,που όμως ακόμα δέν έχω μπορέσει να το ακούσω,λόγω τεχνικού προβλήματος (κι'εγώ).Ομως εξ αιτίας αυτού τού LP "ανακάλεσα" τό πικ-άπ μου (που είχε παραμείνει παροπλισμένο πάνω από 20 χρόνια) καί ετοιμάζομαι να το επαναφέρω στην ενεργό υπηρεσία,μέ πρώτη ακρόαση τίς "Εκδρομές τής Κυριακής"....



    Σίγουρα άν και άλλοι (ιδίως επώνυμοι) καλλιτέχνες ακολουθούσαν την "πολιτική" τού Κώστα,τά μουσικά πράγματα στην Ελλάδα θά ήταν καλύτερα.Αλλά μάλλον κι'εγώ είμαι συνοδοιπόρος στην ουτοπία μέ τον συντάκτη τού παρόντος άρθρου.......
    #19747   /   06.03.2010, 11:16
    Θανάση Γιώγλου .... τι έκπληξη ήταν αυτή !!! Τι ωραίο πράγμα είναι αυτό που έκανες για μένα ... Πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να σε ευχαριστήσω .... Αλλά και ένα "ευχαριστώ" από καρδιάς στους συμφορουμίτες για τα τόσο καλά λόγια τους στα σχόλιά τους .... Πολύ χαίρομαι που σάς άρεσαν τα τραγούδια μου ...



    Θα μού επιτρέψετε να κάνω μια συμπλήρωση για τις "Εκδρομές των Κυριακών" : Η κατασκευή του βινυλίου έγινε στο εργοστάσιο GZ Digital Media στην Τσεχία, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό εργοστάσιο στην Ευρώπη που επιμένει να κατασκευάζει βινύλια !!! Η δουλειά που κάνανε οι Τσέχοι ως προς την κατασκευή, τη συσκευασία κλπ του δικού μου βινυλίου ήταν κάτι παραπάνω από άψογη και προσεγμένη, πράγμα που δείχνει την αγάπη τους και το μεράκι τους ως προς αυτό το "πολύτιμο" αντικείμενο. Δυστυχώς, όμως, το εξώφυλλο εκτυπώθηκε πριν κατασκευασθούν τα βινύλια κι έτσι ... δεν έκανα σε αυτό καμία μνεία για τους Τσέχους [και ιδίως για την ευγενέστατη κυρία Jana Setkova, με την οποία, είτε τηλεφωνικώς είτε με e - mail, ερχόμουνα σε επαφή]. Τους εύχομαι να συνεχίσουν για πολλά - πολλά χρόνια να κατασκευάζουν βινύλια, και μάλιστα με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Αν μη τι άλλο, τους έχουμε ανάγκη, για να μην "εξαφανισθεί" αυτό το ... στρογγυλό αντικείμενο, με το οποίο .... έχει συνδεθεί η ζωή πολλών από εμάς!!!





    Και .... ναι, καλά τα λέει ο Θανάσης στη δημοσίευσή τού : Δεν πρόκειται για φάρσα !!! Και από τις 5 δισκογραφικές μου δουλειές έχουνε περισσέψει αντίτυπα [ακόμη και από το βινύλιο]. Θα είναι χαρά μου να σάς τις προσφέρω ως ΔΩΡΟ !!! Εσείς δεν έχετε παρά να με πάρετε τηλέφωνο [σε αυτό που αναγράφεται στο λήμμα του "Μετρονόμου" που υπάρχει στη δημοσίευση του Θανάση Γιώγλου] ή να μού στείλετε προσωπικό ΠΜ και να ζητήσετε τις δισκογραφικές δουλειές μου. Αν το κάνετε αυτό, σε κάμποσες μέρες θα σάς αποσταλούν χωρίς απολύτως καμία αντικαταβολή ή επιβάρυνση.



    Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείτε γι' αυτό, είναι χαρά μου που το κάνω. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη χαρά μου θα είναι αν είστε λάτρεις ή συλλέκτες βινυλίων - και έχετε το πικάπ σας ακόμη "ακμαίο" - και μού ζητήσετε αντίτυπο βινυλίου με τις "Εκδρομές των Κυριακών". Άλλωστε, ο βασικός λόγος που οι "Εκδρομές ..." τυπώθηκαν αποκλειστικά σε βινύλιο ήταν αυτός : για να τις προσφέρω ως δώρο σε όσους αγαπάνε τα βινύλια και μεγάλωσαν, αλλά και συνεχίζουν να μεγαλώνουν, με αυτά [σαν και μένα δηλαδή ... ] ....






































    #19751   /   07.03.2010, 02:17   /   Αναφορά
    Δεν είχα την τιμή να γνωρίζω τη δουλειά του Κώστα Άγα, εκτός από το τραγούδι "Αρχαίο άγαλμα στο βυθό" που συμμετείχε στο 2ο Διαγωνισμό του MH, ένα εξαιρετικό και ταξιδιάρικο πραγματικά έντεχνο λαϊκό κομμάτι (το ότι δεν προκρίθηκε από τους ψηφίσαντες ακροατές, όπως και πολλά από τα τραγούδια που προσωπικά ξεχώρισα, άδικο μεν, όμως "άλλου παπά ευαγγέλιο" και δεν είναι του παρόντος να σχολιαστούν τα κριτήρια με τα οποία πολλοί ψηφίζουν).


    Έτυχε όμως να έχω διαβάσει πολλά από τα post του Κώστα σε διάφορα topics του forum, καθώς και να τον συναντήσω 1-2 φορές σε συναντήσεις μελών ή/και συντελεστών του Musicheaven.


    Έχω λοιπόν να καταθέσω ότι οι γνώσεις και οι μουσικές του αναζητήσεις (είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες πραγματικούς ΕΡΑΣΤΕΣ της μουσικής, όποιο είδος κι αν έχει αυτή), η αγνότητα και ευαισθησία του, και πάνω απ' όλα η ΕΥΓΕΝΕΙΑ του ως άνθρωπος, είναι πράγματα που τα συναντάς σπάνια (και σε τέτοιο βαθμό) σε ανθρώπους στις μέρες μας.


    Συγχαρητήρια Θανάση, μου έκανε τρομερή εντύπωση που γνώρισα μέσω του κατατοπιστικού αυτού άρθρου τις τόσες πολλές και τόσο προσεγμένες (τόσο σε μορφή όσο και σε περιεχόμενο) μουσικές "καταθέσεις" του Κώστα. Θα είναι τιμή μου να γνωρίσω καλύτερα και να "ταξιδέψω" στις δουλειές του με την πρώτη ευκαιρία και του εύχομαι ποτέ να μην σταματήσει να είναι δημιουργικός και να χαρίζει, έστω και στους λίγους (και τυχερούς) που μπορεί να προσεγγίζει μέσω της "αυτοδιανομής" της δουλειάς του, τέτοιες μουσικές οάσεις!
    #19795   /   16.03.2010, 20:10
    Σήμερα έφτασε και στα δικά μου χέρια η μουσική δουλειά του Κώστα Άγα.

    Δεν έχω προλάβει να ακούσω τίποτε ακόμη και οι μουσικές μου ακροάσεις θα αρχίσουν σιγά-σιγά απο απόψε το βράδυ.

    Ο λόγος που γράφω κάτι εδω αυτη την στιγμή είναι ο εντυπωσιασμός μου απο την εικαστική δουλειά που έχει γίνει τόσο στον δίσκο όσο και στα cd's.

    Ξέρετε κάτι φίλοι μου;......

    Το μεράκι και η αγάπη γιά αυτό που κάνεις όταν υπάρχει απο καρδιάς δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτε.

    Είναι αυτό που λέμε, την καλή ημέρα απο το πρωί την βλέπεις.

    Φαναταστική και πολύ καλά μελετημένη η τοποθέτηση των πάντων πάνω στα χαρτιά.

    Οι στίχοι....οι απαραίτητες διευκρινήσεις....οι περίτεχνες φωτογραφίες....τα απίθανα ένθετα....η επιλογή του χαρτιού εκτύπωσης....

    Η αγάπη που έχει ο Κώστας γιά το τραγούδι, βγαίνει αβίαστα απο την πρώτη επαφή που μπορεί να έχει ο ακροατής με τα cd's και τον δίσκο.

    Και γιά να μην υπάρξει παραξήγηση να διευκρινήσω ότι τον κύριο Άγα δεν τον γνωρίζω ούτε κάν εμφανησιακά....

    Κάτι μου λέει μέσα μου ότι η συνέχεια θα είναι πολύ ευχάριστη γιά εμένα με τις ακροάσεις μου.

    Θα επανέλθω σύντομα.

    Προς το παρών και απο αυτό εδω το βήμα θέλω κα ευχαριστήσω όσο δεν γίνεται τον Κώστα γιά την τιμή που μου έκανε να μου δωρίσει ένα απο τα μεγαλύτερα κομάτια της καρδιάς του, και αυτό απο μόνο του έτσι και αλλοιώς γιά εμένα μετράει περισότερο απο οτιδήποτε.

    #20655   /   01.08.2010, 18:21
    Στο YouTube με περίμενε μια πολύ όμορφη έκπληξη !!! Κάποιος Ισπανός [ω, ναι, έχω και ακροατές στην Ισπανία !!!] ανέβασε βιντεάκι με τραγούδι μου, και, συγκεκριμένα, το τραγούδι μου "F/B Κυκλάδες" που περιέχεται στο δίσκο βινυλίου "Οι εκδρομές των Κυριακών" [προφανώς έφθασε στα χέρια του - άγνωστο με ποιον τρόπο - ο δίσκος βινυλίου !!!] !!! Το βιντεάκι είναι πλημμυρισμένο από εικόνες των νησιών της Ελλάδας μας [είναι φανερό ότι ο Ισπανός έχει μεγάλη αγάπη για καθετί Ελληνικό] και, επιπλέον .... οι φωτογραφίες που εμφανίζονται πρώτες είναι από το νησί καταγωγής μου !!! Άλλωστε, στο τραγούδι "F/B Κυκλάδες" δεν κάνω τίποτε άλλο από το να ξεδιπλώνω τις εικόνες των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων από το νησί μου και, συγκεκριμένα, τις στιγμές που το μικρό και θαλασσοδαρμένο "F/B Κυκλάδες" έφτανε σε αυτό [τα καλοκαίρια περνούσε 2 φορές την εβδομάδα, όσο για το χειμώνα .... μην τα ρωτάτε καλύτερα !!! Αχ, άγονη γραμμή .... ] ....



    Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον Ισπανό [τον οποίο δεν τον γνωρίζω προσωπικά] γι' αυτό που έκανε για μένα !!!! Να είναι καλά !!!





    Αν θέλετε να δείτε το βιντεάκι, μπορείτε να το αναζητήσετε στο YouTube στο παρακάτω :



    http://www.youtube.com/watch?v=EbUDJG9MRVY





    Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον ...

    #21114   /   23.10.2010, 19:13   /   Αναφορά
    Κι εγω με τη σειρα μου να ευχαριστήσω δημοσίως τον Κώστα Άγα για την προσφορά του σε μένα της δισκογραφικής του δουλειάς.!

    Κυριως τα 2 βινύλια τα οποία θεωρώ συλλεκτικά. Έχω δηλωσει σε εκείνον το θαυμασμό μου για το έργο του, τώρα προχώρησα - με δική

    του άδεια - στο ανέβασμα 2 τραγουδιών του στο youtube. Ωρίστε και ελπίζω να σχολιάσετε. Ευχαριστούμε φίλε Κώστα.



    http://www.youtube.com/watch?v=t7ykeyK4u6w



    http://www.youtube.com/watch?v=RwaxTQb36k0
    #21115   /   24.10.2010, 00:22
    Σε ευχαριστώ πολύ notis58 για ό,τι έκανες για μένα !!! Και τα 2 βιντεάκια είναι πολύ όμορφα. Να 'σαι καλά .....

    #21220   /   23.11.2010, 00:22   /   Αναφορά
    Για τον Κώστα Άγα γνώριζα μόνο ότι είναι μέλος του ΜΗ και μουσικός που «διανέμει»,

    τις δουλειές και τα τραγούδια του, με έναν δικό του μοναδικό τρόπο.

    Δεν είχε τύχει ποτέ να ακούσω κάποιο τραγούδι του, μέχρι που, ευτυχώς,

    κάποια στιγμή ανέβασε 3 βιντεάκια στο μπλογκ του.

    http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&op=viewPost&pid=28380



    Ενθουσιάστηκα και με το μεράκι του αλλά και με την ξεχωριστή μουσική του.



    Λίγες μέρες αργότερα, σε μία συνάντηση μελών του ΜΗ με αφορμή την παρουσίαση

    του βιβλίου του Aiolos_m στον Ιανό, είχα τη χαρά και την τιμή

    να γνωρίσω τον Κώστα από κοντά και να μου χαρίσει το «IV».



    Ο Κώστας είναι ένας χαμογελαστός, άμεσος, ζεστός, φιλικός, χαρισματικός

    κι αισιόδοξος άνθρωπος που σε κερδίζει από τη πρώτη στιγμή.

    Έτσι ακριβώς είναι και τα τραγούδια του, σε κερδίζουν από την πρώτη ακρόαση.

    Έχουν, και οι στίχοι αλλά και η μουσική του, μια γλυκιά ευαισθησία που δεν τη συναντάς συχνά.



    Το IV είναι φτιαγμένο με μεράκι και ιδιαίτερα προσεγμένο,

    κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τα 20 πολύ όμορφα τραγούδια που περιέχει,

    αλλά και από το ενδιαφέρον ένθετο.

    Δεν είναι το cd που θα βάλεις να το ακούσεις επειδή έχει μέσα 1 ή 2-3 καλά κομμάτια.

    Είναι όλα ένα κι ένα!

    Ιδιαίτερη, ξεχωριστή και πολύ μα πάρα πολύ όμορφη μουσική!!!

    Τι να πρωτοπώ για το «Πρόλογος», το «Ηλεκτρικό Θρακιώτικο», το «Τραγούδια ροκ»,

    το «άσπρο κουνέλι», το «Λεωφόρος Κατεχάκη, Μάρτης 2002»

    που το τραγουδά ο ίδιος και μου αρέσει πολύ,

    το «Μετά από χρόνια πάλι θα σε δω» μια καταπληκτική ζεϊμπεκιά,

    το «Κάποιος μας λείπει», το «της πόλης μου οι τοίχοι», το……

    Αν συνεχίσω, μάλλον θα αναφέρω τους τίτλους όλων των τραγουδιών του cd :)



    Να’σαι καλά, Κωστή, σ’ευχαριστούμε πολύ!!! Εξαιρετική δουλειά!!!

    Συγχαρητήρια και στο Thanasis-Gioglou για την όμορφη παρουσίαση της δουλειάς του Κώστα Άγα!!!



    ΥΓ: Αν γράφω σε λάθος τόπικ, μιας και ο τίτλος είναι

    «Κώστας Άγας - Οι εκδρομές των Κυριακών», ζητώ συγνώμη.
    #21272   /   07.12.2010, 10:24
    Ήταν πολύ συγκινητικό εκ μέρους του Θανάση να γράψει αυτό

    το άρθρο για τον Κώστα Άγα και έτσι μου έδωσε και την ευκαιρία

    να τον γνωρίσω λιγάκι παραπάνω γιατί τι να προλάβεις να πεις

    με έναν άνθρωπο όταν τον συναντάς σε μια συνάντηση του Musicheaven;

    Έτσι λοιπόν γνώρισα έναν χαμογελαστό και καλοσυνάτο άνθρωπο

    και του εύχομαι πάντοτε να είναι έτσι και να "μοιράζεται" τη μουσική του

    και όσα αγαπά,όπως τώρα :-)



    Ευχαριστούμε πολύ Θανάση για αυτήν την αναλυτικότατη παρουσίαση

    του έργου του Κώστα 'Αγα και σου εύχομαι να διατηρήσεις την ικανότητα σου

    να ξεχωρίζεις αξιόλογους μουσικούς και ανθρώπους

    και να τους φέρνεις στην επιφάνεια... να τους φέρνεις πιο κοντά μας...

    :-)



    Καλές "πένες" (κιθαριστικές και γραφιστικές) και στους δυο σας!!! :-)))