ελληνική μουσική
    514 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Νεοκλής Νεοφυτίδης - Δημήτρης Λέντζος: Φαγιούμ

    Δώδεκα τραγούδια με ήθος και συνεπή αισθητική βάση.

    Νεοκλής Νεοφυτίδης - Δημήτρης Λέντζος: Φαγιούμ

    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 22 Μαρ 2010

    Δύο μόνιμοι συνεργάτες του Χρήστου Λεοντή, ο πιανίστας Νεοκλής Νεοφυτίδης και ο στιχουργός Δημήτρης Λέντζος κάνουν εδώ ένα επιτυχημένο ραντεβού και μας παραδίδουν δώδεκα πανέμορφα τραγούδια, που αγκαλιάζουν το ήθος με συνεπή  αισθητική βάση.

    Ο Νεοφυτίδης (που τραγουδάει εδώ τρία τραγούδια), δημιουργεί μια μουσική ατμόσφαιρα, που κινείται από το τραγούδι του μεσοπολέμου μέχρι την παράδοση και από την κινηματογραφική μουσική μέχρι το λαϊκό τραγούδι.

    Ο Λέντζος συνεχίζει στο ίδιο στιχουργικό στυλ με τα στιχάκια που έγραψε το 2007 για τον «Έρωτα Αρχάγγελο» του Λεοντή και γράφει εδώ στιχάκια με λυρική ερωτική θεματολογία.

    Ο δίσκος αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για το τι σημαίνει τραγούδι με ήθος. Λιτό, περιεκτικό και λυρικό, ακουμπάει δημιουργικά στις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος και δηλώνει σαφέστατα ότι για να έχεις σήμερα καλό τραγούδι, δεν χρειάζεσαι ούτε πολυέξοδη διαφήμιση, ούτε (με την εξαίρεση του μέγιστου Μανώλη Μητσιά) τρανταχτά ονόματα. Χρειάζεσαι αγάπη για αυτό που κάνεις (γιατί αν δεν έχεις αγάπη, τότε το τραγούδι έχει άθλιο αποτέλεσμα),  χρειάζεσαι καλή αισθητική και προ πάντων, χρειάζεσαι συνέπεια.

    Ο συνθέτης  Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο στιχουργός Δημήτρης Λέντζος, οι μουσικοί (που ανάμεσά τους σημειώνω: Ανδρέας Νικόλης –ο δικός μας andreas_dr- Τύμπανα & Κρουστά) και οι ερμηνευτές Μανώλης Μητσιάς, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους και (ο δικός μας Ageras) Μανώλης Πασχαλίδης, διαθέτουν και τα τρία σε πλήρη επάρκεια. 

    Τα Τραγούδια & Οι Ερμηνευτές:

    01: Το Άλλο μου Μισό (Σοφία Παπάζογλου)
    02: Φαγιούμ (Μανώλης Μητσιάς)
    03: Η Παραγγελιά (Νεοκλής Νεοφυτίδης)
    04: Ο Μικρός Αγέρας (Σοφία Παπάζογλου)
    05: Παλιοί Λογαριασμοί (Μανώλης Μητσιάς)
    06: Εγώ Δεν Έχω Λυτρωμό (Σοφία Παπάζογλου)
    07: Οι Φωτογραφίες (Μανώλης Πασχαλίδης)
    08: Αγρίμι (Νεοκλής Νεοφυτίδης)
    09: Επιστροφή (Σοφία Παπάζογλου
    10: Απόκρεω (Δώρος Δημοσθένους)
    11: Μικρή Εβδομάδα (Νεοκλής Νεοφυτίδης)
    12: Στων Ψηφίων Τη Θλίψη (Μανώλης Πασχαλίδης)


    Πάρα πολύ καλό άλμπουμ.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19829   /   22.03.2010, 19:35   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίος δίσκος. Από τις καλύτερες δουλειές της περσινής χρονιάς και των τελευταίων χρόνων γενικότερα.

    Από τους ελπιδοφόρους δίσκους για το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού.

    Ευχαριστούμε για την παρουσίαση.
    #19830   /   22.03.2010, 20:35
    Στο φόρουμ όπου ανοίχθηκε τόπικ γι' αυτόν το δίσκο έγραψα κι εγώ ότι όποια τραγούδια του άκουσα μού άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις !!! Οι μουσικές και οι ερμηνείες είναι πολύ όμορφες, τα πάντα, νομίζω, ξεκινάνε από ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ : Ο Δημήτρης Λέντζος [εδώ και πολλά χρόνια στη δισκογραφία, τον θυμάμαι να έχει γράψει στίχους για το δίσκο του Μιχάλη Τερζή Η ΩΔΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ] μάλλον εδώ βρίσκεται στην καλύτερή του "στιχουργική" στιγμή !!! Οι στίχοι του είναι πλημμυρισμένοι με ένα σωρό υπέροχες εικόνες, γεμάτες ευγένεια και "απαλά χρώματα" !!! Και τούτο γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στο τραγούδι "Η παραγγελιά", όπου οι στιχουργικές του εικόνες είναι τόσο καταπραϋντικές και λυτρωτικές .... πραγματικό βάλσαμο για το μυαλό και την ψυχή .....

    #19831   /   23.03.2010, 18:04   /   Αναφορά
    Εξαιρετικό έργο από έναν πολύ αγαπημένο συνεργάτη και φίλο, τον Νεοκλή και έναν σημαντικό στιχουργό, τον κύριο Λέντζο.

    Το Αγρίμι όπως έχω πει και στο Νεοκλή είναι ένα συγκλονιστικό τραγούδι αλλά γενικά ολόκληρος ο δίσκος είναι ένα πολύ γοητευτικό σύνολο που σε μια άνυδρη εποχή σε κάνει να ελπίζεις και να πιστεύεις στη συνέχεια της καλής μουσικής. Μπράβο για την δημοσίευσή!
    #19936   /   14.04.2010, 22:56   /   Αναφορά
    Αν και δεν εχω ακουσει το δισκο και μολις χθες πληροφορηθηκα για την κυκλοφορια του ,εχω να πω οτι ο Νεοφυτιδης ειναι πολυ καλος πιανιστας αλλά και μουσικος!!!Τον ειχα δει στον Πυρηνα πριν καποιο καιρο όπου ειχα παει να ακουσω το Δωρο Δημοσθενους-τον οποιο θαυμαζω απεριοριστα , καταπληκτικη φωνη-.Στον Πυρηνα πηγα 2 φορες για το Δώρο αλλά κιαι για τα τραγουδια που τραγουδουσε!!Οσα κομματια άκουσα τα οποια ηταν του Νεοφυτιδη , μου άρεσαν παρα πολυ και πιστευω οτι και τα κομματια του δίσκου θα ειναι εξισου καλα!!Ενα μπραβο στο Νεοκλη αλλά και σε ολους τους συνεργάτες στο δισκο!!