ελληνική μουσική
    627 online   ·  210.830 μέλη

    Θέλετε να μάθετε τι γίνεται όταν 4 άτομα με μεγάλα Μουσικά ταλέντα, αποφασίζουν να κάνουν την υπέρβασή τους και να δημιουργήσουν Μουσική χωρίς περιορισμούς και "καλούπια";

    Queen - A Night At The Opera

    Γράφει ο Γιώργος (DrLove)
    5 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 15 Απρ 2010

    Αν η απάντηση σας είναι ναι, τότε ελάτε για "Μία Νύχτα Στην Όπερα"!

     

    Tracklist

    1. Death On Two Legs (Dedicated To...)
    2. Lazing On A Sunday Afternoon
    3. I'm In Love With My Car
    4. You're My Best Friend
    5. '39
    6. Sweet Lady
    7. Seaside Rendezvous
    8. The Prophet's Song
    9. Love Of My Life
    10. Good Company
    11. Bohemian Rhapsody
    12. God Save The Queen




    Line-Up: Freddie Mercury (vocals, piano); Brian May (guitars, harp, ukulele-banjo, background vocals, orchestral backdrops); John Deacon (electric piano, acoustic & electric basses); Roger Taylor (percussion, background vocals).

    Το 4ο album των Queen και κατά γενική ομολογία το magnum opus του συγκροτήματος. Αν έπρεπε με μία λέξη να χαρακτηρίσω όλο το album, αυτή θα ήταν η λέξη "Έμπνευση".

    Queen - A Night At The Opera


    Εδώ οι Queen μας δείχνουν πόσο μεγάλοι Μουσικοί είναι, "ανακατεύοντας" διάφορα Μουσικά είδη, από αγνό Hard Rock και Progressive Rock μέχρι Folk και Οπερετικά περάσματα, (κι' όλα αυτά ακόμα και μέσα στο ίδιο τραγούδι!), πάντα περασμένα από ένα τελείως προσωπικό φίλτρο ύφους/Μουσικής ταυτότητας.Οι στίχοι και τα θέματά τους, δένουν απόλυτα με τη Μουσική και εκφράζονται μέσα από την πραγματικά απίστευτη φωνή και ερμηνεία του αείμνηστου Freddie Mercury. Με μεγάλη διάθεση για πειραματισμούς με τα μέσα της εποχής (όπως ο στερεοφωνικός ήχος), το album αυτό ήταν η ακριβότερη παραγωγή εκείνης της περιόδου.

    Το "A Night At The Opera" είναι album - σταθμός για το συγκρότημα (και όχι μόνο), λατρεύτηκε από γενιές Μουσικόφιλων, ανεξάρτητως Μουσικών προτιμήσεων, και είναι ένα σταυροδρόμι στο οποίο ο επαγγελματισμός και η Μουσική μαεστρία δένονται με το συναίσθημα και την καινοτομία δίνοντας ένα μαγικό αποτέλεσμα...


    Tags
    Μουσικά Είδη:Hard RockProgressive RockRockΚαλλιτέχνες:Queen



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19942   /   15.04.2010, 15:12   /   Αναφορά
    Πράγματι ένας πολύ καλός δίσκος και ο μοναδικός που έχω από Queen, μαζί με μια άλλη συλλογή. Ένα καλειδοσκόπιο διάφορων μουσικών ειδών, συγκερασμένο όμως με έμπνευση και φροντίδα. Γενικά οι Queen δεν με ενθουσιάζουν και πολύ σαν συγκρότημα, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι στον δίσκο αυτό έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.
    #19943   /   15.04.2010, 18:33   /   Αναφορά
    Απίθανοι,καταπληκτικοί,ασυναγώνιστοι στο είδος τους .Κρίμα που πέθανε ο τραγουδιστής τους και χάθηκαν και αυτοί ...... Ενα ταλέντο που τα είχε όλα, τα έζησε όλα, μα δεν έζησε ... ολόκληρη την ζωή του ....
    #19946   /   17.04.2010, 00:07   /   Αναφορά
    Από τα αγαπημένημα σου συγκροτήματα... Διαχρονικοί και πάντα απολαυστικοί... Και ναι, αυτό ενδέχεται να είναι και το καλύτερο τους άλμπουμ.
    #19947   /   17.04.2010, 02:27
    Το ξέρατε ότι οι Queen εμπνεύσθηκαν τον τίτλο αυτού του δίσκου από την ομώνυμη κωμωδία των ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΡΞ {"night at the opera"}????



    Για τον δίσκο αυτό θα μπορούσαν να γραφτούν πάρα μα πάρα πολλά .... ιδίως για τον ιδιοφυή και "εκρηκτικό" τρόπο με τον οποίο αναμιγνύονται ένα σωρό μουσικά είδη .... για τον ιδιοφυή τρόπο με τον οποίον συμπράττουν 4 μουσικοί με τελείως διαφορετική προσωπικότητα !!! Μόνο το γεγονός ότι "τακιμιάζουν" [μουσικώς, εννοείται] ο σόουμαν Mercury με τον τελείως διαφορετικό - τόσο σαν άνθρωπο, όσο και σαν μουσικό - Brian May τα λέει όλα !!!



    Για τη διαφορετικότητα των μουσικών ειδών, που συνυπάρχουν στον δίσκο, ενδεικτική είναι η μετάβαση από το



    2. Lazing On A Sunday Afternoon



    στο αμέσως επόμενο



    3. I'm In Love With My Car



    Ω ναι .... το παλιό "εγγλέζικο βαριετέ" μετατρέπεται μεμιάς σε .... χαρντ ροκ ανεμοστρόβιλο, με "φουλ" τα ηλεκτροκιθαριστικά γκάζια !!!





    Με δυο λέξεις .... με αυτόν το δίσκο οι Queen - πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη - προχώρησαν τη ροκ μουσική .... πολύυυυ μπροστά !!! Συν το γεγονός ότι επρόκειτο για δίσκο που, παρά τους πειραματισμούς του, μπορούσε να γνωρίσει την καθολική αποδοχή και να "αγκαλιαστεί" από όλους : από τον πιο εξειδικευμένο μουσικώς ακροατή μέχρι τον πιο απλό ....



    Όλα τα υπόλοιπα ..... είναι ιστορία ...


    #19948   /   17.04.2010, 02:48
    Αγαπημένο μου τραγούδι απ' τον δίσκο ... πολυ δύσκολο να ξεχωρίσω ... Θα διάλεγα, όμως, το I'm in love with my car !!! Με τι απολαυστικό τρόπο περιγράφεται αυτή η ιδιότυπη ερωτική σχέση, του οδηγού με το αυτοκίνητό του !!! With the pistons a pumpin', and the hubcaps all gleam / When I'm holding your wheel / All I hear is your gear ..... πράγματι, βλέπουμε ότι τα πιστόνια, το τιμόνι κλπ μετατρέπονται σε .... αντικείμενα πόθου, πολύ περισσότερο κι από .... μέλη γυναικείου σώματος !!!!


    #23863   /   22.12.2011, 20:55   /   Αναφορά
    Δύο λέξεις για τουσ Queen: μοναδικοί και ανεπανάληπτοι! Δε νομίζω ότι θα υπάρξει άλλο τόσο δημιουργικό συγκρότημα. Οι μοναδικές τους ερμηνίες και οι ικανότητα τους να αναμειγνύουν τόσα είδη μουσικής σε ένα μόνο κομμάτι τους βοήθησαν να κερδίσουν τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων και να συνεχίζουν να κερδίζουν κι άλλες μέχρι σήμερα, ακόμα κι αν ο Freddie δεν είναι πια κοντά μας.