ελληνική μουσική
    718 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Δείτε το Making Of του νέου άλμπουμ της Monika!

    Δείτε στο διαδικτυακό κανάλι της Archangel Music το making of του δεύτερου άλμπουμ της Monika Exit σε 6 webisodes.

    Δείτε το Making Of του νέου άλμπουμ της Monika!

    Κυριακή 23 Μαΐ 2010

    Με οικοδέσποινα τη Monika, η Archangel Music παρουσιάζει έναν κύκλο από 6 webisodes που παρακολουθούν τη διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής του νέου δίσκου της από το Βερολίνο μέχρι την Αθήνα. Το κάθε επεισόδιο καταγράφει την πορεία ηχογράφησης των τραγουδιών του album “Exit” και αφηγείται τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά δια στόματος της ίδιας της Monika.

    Tο πρώτο μέρος αυτής της μουσικής περιήγησης, που επικεντρώνεται στο κομμάτι “Not Enough”, ρίχνει μια fly on the wall ματιά στην ηχογράφησή του και συστήνει στο κοινό έναν από τους βασικούς «χαρακτήρες» που έπαιξαν ρόλο στην προετοιμασία του δίσκου, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν στα επόμενα κεφάλαια. Για πρώτη φορά, η Monika μοιράζεται ένα ιδιαίτερο video diary και υποδέχεται στην προσωπική της διαδικασία δημιουργίας των τραγουδιών της το ευρύ κοινό.

     










    Κάθε εβδομάδα θα προστίθεται ένα νέο επεισόδιο, ενώ ο κύκλος των επεισοδίων θα κλείσει λίγες μέρες πριν τις εμφανίσεις της Monika σε Αθήνα (16 Ιουνίου στο Λυκαβηττό) και Θεσσαλονίκη (14 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών).



    Σχετικά με το άλμπουμ...

    Η Monika επιστρέφει με τον ολοκαίνουργιο δίσκο “Exit”, δύο χρόνια μετά την, κατά κοινή ομολογία, πιο ευχάριστη δισκογραφική έκπληξη των τελευταίων ετών, το “Avatar”. Εξωστρεφές, απελευθερωτικό αλλά και ερωτικό, το νέο άλμπουμ βρίσκει τη Monika να εξορμά προς όλες τις κατευθύνσεις, βρίσκοντας διέξοδο από συναισθηματικά ή και κοινωνικά βάρη, χωρίς να παύει, όμως, να αποτελεί μια εξίσου προσωπική κατάθεση με την προηγούμενη δουλειά της.

    Η Monika διατηρεί την αυθεντικότητα και την αμεσότητα που λύγισαν ακόμα και τους πιο δύσπιστους που ήρθαν αντιμέτωποι με το ντεμπούτο της και με την αυτοπεποίθηση που χαρίζει σε ένα νεαρό καλλιτέχνη όχι η οικουμενική κριτική αποδοχή, αλλά ο πλούτος δημιουργικών ιδεών, συναισθημάτων και ερεθισμάτων, κάνει με τόλμη το επόμενο βήμα της καριέρας της. Πιστή στις διαχρονικές επιρροές της, τις ενσωματώνει με μαεστρία στο μοντέρνο post-90s κόσμο της, παντρεύοντας την ίδια στιγμή το πλούσιο συναίσθημα της ελληνικής μελωδίας με την εκλεπτυσμένη παγκόσμια ποπ σκηνή.

    Στο “Exit”, η Monika ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε με το πρώτο της άλμπουμ, με μια φιλόδοξη παραγωγή που σφύζει από μελωδικότητα, γνήσιο συναίσθημα και αιχμηρές αναφορές. Στο “Not Enough”, την πιο ηλεκτρονική στιγμή της, χρησιμοποιεί τη Νέα Υόρκη σαν μητροπολιτικό σύμβολο γεμάτο αντιθέσεις με αποκορύφωμα μια λυτρωτική οπερατική άρια, στο “Yes I Do” δίνει την πρωτοκαθεδρία στο μπουζούκι αγκαλιάζοντας τις εγχώριες επιρροές της, στο “Never” δημιουργεί την πρώτη της καθαρόαιμη ερωτική μπαλάντα, ενώ το “Ça Commence Bien”, το οριοθετεί με έναν γαλλικό, σχεδόν κινηματογραφικό, διάλογο. Χρησιμοποιώντας πλούσιες ενορχηστρώσεις, όπως στο ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ και στο πρώτο single " Show me, come on" για να αφηγηθεί τις πιο μύχιες σκέψεις της, η Monika ισορροπεί ανάμεσα στη μουσική πολυ-συλλεκτικότητα και την προσωπική εξομολόγηση με την ελπίδα ότι θα αγγίξει όσους περισσότερους ακροατές μπορεί, μακριά από ελιτισμούς και περιοριστικές ταμπέλες. Η μοναδική ταμπέλα του “Exit” είναι αυτή που μας παροτρύνει να αφεθούμε ελεύθεροι μπροστά στις προκλήσεις της ζωής – και βρίσκεται στο εξώφυλλο.




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20142   /   24.05.2010, 09:16   /   Αναφορά
    Πολύ μου άρεσαν τα βιντεάκια !!!



    Όσο για τη μικρή τραγουδοποιό .... έχω ξαναγράψει στο φόρουμ για το πηγαίο ταλέντο της, που ξεχειλίζει από μέσα της τόσο φυσικά, τόσο αβίαστα και τόσο αυθόρμητα .....



    #20192   /   29.05.2010, 20:28   /   Αναφορά
    ένα μεγάλο ταλέντο .....Πιστεύω ότι "λανσάρει" πολύ καλή ποιότητα!!
    Administrator
    #20240   /   05.06.2010, 23:17   /   Αναφορά
    Στο παραπανω άρθρο μπήκε και το Video από το 3ο επεισόδιο :)
    #20242   /   06.06.2010, 00:32
    Πάντως, αν θα έπρεπε να κάνω μια ... αρνητική παρατήρηση, αυτή θα ήταν για τις φωνητικές επιδόσεις της Μόνικας, όπως έχω επισημάνει και στο φόρουμ ... Και, πράγματι, και στα τρία βιντεάκια παρατηρώ ότι κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης η φωνή της σε κάποια σημεία [ευτυχώς, όχι αρκετά] σαν να ακούγεται "τονικά ασταθής" .... Κι όμως, τελικά καθόλου δεν με πειράζει αυτό !!!



    Ας μην ξεχνάμε ότι έναν τραγουδοποιό, που "εσναρκώνει" και τις 3 ιδιότητες [στίχος / μουσική / ερμηνεία] τον κρίνουμε με με διαφορετικά κριτήρια απ' ό,τι κρίνουμε κάποιον που είναι ΜΟΝΟ τραγουδιστής .... έναν τραγουδοποιό τον κρίνουμε "συνολικώς" γι' αυτό που προσφέρει ....



    Έτσι, στα τρία βιντεάκια της παρούσας δημοσίευσης, αυτό που "εισπράττω" είναι ένα πολύ νέο και συμπαθέστατο κορίτσι, με βλέμμα σπινθηροβόλο, με "μυαλό - ξουράφι", με αγάπη για τη μουσική αλλά και για την ίδια τη ζωή κλπ κλπ .... Αν πιαστώ σε μια - δυο "κορώνες" που δεν τής βγήκαν με τον καλύτερο τρόπο, μάλλον θα είμαι πολύ άδικος μαζί της .....



    Και φυσικά .... στις 16 Ιουνίου θα προσπαθήσω να είμαι στη συναυλία της στο Λυκαβηττό .... μπορεί να έχω δηλώσει "λάτρης των παλιών ακουσμάτων" [παλιά ρεμπέτικα, παλιά ροκ κλπ] και οι συναυλιακές μου προτιμήσεις αυτό το καλοκαίρι να κινούνται μεταξύ ... Μπομπ Ντίλαν και Aerosmith, πλην, όμως, όταν βγει στο προσκήνιο ένας νέος καλλιτέχνης που έχει να πει πράγματα "στέρεα" και "ουσιώδη", θα είμαι από τους πρώτους που θα τον στηρίξουν ....










    #20252   /   06.06.2010, 20:51   /   Αναφορά
    Θεωρώ τη Μόνικα μία από τις σπουδαιότερες νέες καλλιτέχνιδες. Είναι τόσο ταλαντούχα...! Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι η εισαγωγή του "Yes I do" θυμίζει (για να μην πω ότι είναι ίδια) το "Have you noticed" του Λόλεκ που, επίσης, μου αρέσει πάρα πολύ! Ελπίζω να είναι τυχαίο γιατί διαφορετικά θα απογοητευόμουν ...

    Θέλω πάρα πολύ να πάω στη συναυλία της στις 16 Ιουνίου και μάλλον θα πάω. Είμαι περίεργη να δω ή καλύτερα να νιώσω το πως επικοινωνεί με τον κόσμο στις συναυλίες... Δεν την έχω ξαναδεί. Πάντως , της αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!
    Administrator
    #20291   /   09.06.2010, 17:12   /   Αναφορά
    Στο κείμενο προστέθηκε και το 4ο επεισόδιο. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον...
    #20292   /   09.06.2010, 17:52
    Γεια σου ρε Μόνικα μπουζουκτσού !!!



    Η μικρή τραγουδοποιός χρησιμοποιεί το μπουζούκι ως βασικό όργανο σε .... αγγλόφωνη μπαλάντα !!! Και το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν ακούγεται παράταιρο, αλλά .... τη δικαιώνει πλήρως !!! Σε αυτό το τραγούδι μού θύμισε κάπως ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ιδίως τον δίσκο REFLECTIONS ....

    #20293   /   09.06.2010, 18:01   /   Αναφορά
    Πόρωση...!!!Τα στούντιο παραγωγής δίνουν νομίζω μεγάλη δυνατότητα για καλύτερη παραγωγή.



    Το πρώτο αλμπουμ πιστεύω έχει αφήσει το στίγμα του....

    Administrator
    #20363   /   19.06.2010, 01:38   /   Αναφορά
    Μπήκαν και τα τελευταία 2 επεισόδια :)



    Στο πέμπτο και προτελευταίο επεισόδιο, η Monika παρουσιάζει το πρώτο single του δίσκου, το "Show Me Come On" και εξηγεί πώς λειτούργησε ως καταλύτης για να δεθεί δημιουργικά αλλά και προσωπικά η μπάντα της, αυτή η ομάδα των ταλαντούχων μουσικών που τη συνοδεύει στις ηχογραφήσεις και στα live και που με τη συμβολή της συμπληρώνει τις αρχικές ιδέες της Monika. Η Monika αποκαλύπτει, επίσης, την προέλευση του τίτλου "Exit", καθώς και την έμπνευση για τη φωτογράφηση του εξωφύλλου με μια παράλληλη παρασκηνιακή ματιά.



    Με μια πανηγυρική εμφάνιση στο κατάμεστο Θέατρο του Λυκαβηττού, η Monika μίλησε και πάλι στις καρδιές όλων με τις παλιές και νέες μελωδίες της, την αμεσότητα και την ερμηνευτική της δύναμη. Το κοινό επεφύλαξε στη Monika το homecoming που της άξιζε, μετά από μια απουσία σχεδόν ενός χρόνου από τις ζωντανές εμφανίσεις, κατά τη διάρκεια του οποίου ηχογραφούσε το δεύτερο album της “Exit”, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου για πρώτη φορά επί αθηναϊκού εδάφους. Μεταξύ του ξεκινήματος με το ατμοσφαιρικό ομώνυμο κομμάτι και του κλεισίματος, δύο ώρες αργότερα, με το επικών προδιαγραφών “Not Enough”, μεσολάβησε μια εφ’ όλης της ύλης αναδρομή στη μικρή αλλά ήδη τόσο αγαπητή δισκογραφία της, με τη συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών του “Avatar” και του “Exit” να εναλλάσσονται με αδιάκοπους ρυθμούς και με συναισθηματισμό που ανήγαγε το προσωπικό σε συλλογικό. Μαζί της βρέθηκε η πολυμελής μπάντα της που γνωρίσαμε μέσα από τα webisodes του “The Road To EXIT”.



    Με τη συμμετοχή-έκπληξη του Martin Wenk (Calexico) και της τρομπέτας του στη διασκευή του “Αν Θυμηθείς Τ’ Όνειρό Μου”, τα λευκά μπαλόνια που αμολήθηκαν στο νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια του “Away From My Land”, το άρωμα ελληνικής παράδοσης του “Yes I Do” και την αδιαμφισβήτητη οικειότητα του “Over The Hill”, η βραδιά ήταν γεμάτη highlights, μελωδίες, φώτα, αναμνήσεις, αφιερώσεις, εξομολογήσεις, γέλια – και υπεύθυνο για όλα ήταν ένα κορίτσι που έχει ακόμα μέσα του πολλή μουσική για να μοιράσει.



    Παράλληλα με τη συναυλία του Λυκαβηττού, ολοκληρώθηκε και ο κύκλος των 6 Webisodes που παρακολούθησαν την πορεία ηχογράφησης των τραγουδιών του album “Exit” με οικοδέσποινα την ίδια τη Monika.



    Στο “The Road To Exit” , το ημερολόγιο του ευχάριστου πανικού της δημιουργίας ενός δίσκου, αποκαλύφθηκε η έμπνευση και η δημιουργική διαδικασία πίσω από συγκεκριμένα κομμάτια του δίσκου (“Not Enough”, “Away From My Land”, “Ca Commence Bien”, “Yes I Do” και “Show Me Come On”) αλλά και η στενή συνεργασία με τα άτομα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του δίσκου (τους μουσικούς, τον παραγωγό και τον ηχολήπτη της).



    Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο, η Monika παρουσιάζει ένα από τα πιο προσωπικά κομμάτια του δίσκου, το “Our Love Or How We Lost It”. Αν και δεν ήταν η αρχική της πρόθεση να συμπεριληφθεί στο “Exit”, η ατμόσφαιρα της ηχογράφησης στη Λειψία και στο μεγάλο πιάνο (στο οποίο ρίξαμε μια ματιά στο πρώτο webisode) την επηρέασε και τελικά την έκανε να αλλάξει γνώμη. Το τέλος του επεισοδίου αποτελεί μια γέφυρα με την συναυλία της Monika την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς η αφηγηματική βόλτα όλων των προηγούμενων επεισοδίων καταλήγει στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε το live.