ελληνική μουσική
    522 online   ·  210.840 μέλη

    Μιλάμε για ντερμπάρα ολκής!

    Aerosmith vs Brazil !

    Γράφει το μέλος soccerplus
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 19 Ιούν 2010

    Τα καλοκαίρια εντός Αθήνας είναι όμορφα για δυο πράγματα. Για τις συναυλίες και για τα ποδοσφαιρικά τουρνουά (Μουντιάλ και Euro). Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δυο κάθε δυο χρόνια συμπίπτουν; Φέτος, λόγω Μουντιάλ, είναι ένα από τα καλοκαίρια που μπάλα και συναυλίες πέφτουν μαζί και τα αιώνια διλλήματα αυτών που είναι τόσο ποδοσφαιρόφιλοι όσο και μουσικόφιλοι θα ξυπνήσουν και πάλι. Το SoccerPlus αναλύει όλες τις περιπτώσεις που συναυλίες και μπάλα αναμετρώνται στις συνειδήσεις και κάνει τις προβλέψεις του για τους... νικητές.

    Rockwave Festival με γιγαντοοθόνες!

    Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθεί το Rockwave Festival στο Terra Vibe στη Μαλακάσα συμπίπτουν με τους πιο σημαντικούς αγώνες του Μουντιάλ! Συγκεκριμένα τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στην οποία παίζουν οι Fatboy Slim, The Ting Tings, DJ Shadow, White Lies και Garcia Plays Kyuss διεξάγεται ο μικρός τελικός, ενώ την επόμενη μέρα (η οποία μουσικά παρουσιάζει και το μεγαλύτερο μουσικό ενδιαφέρον), που θα εμφανιστούν οι Massive Attack, οι Ska– P, οι Gogol Bordello, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Martina Topley Bird, διεξάγεται ο μεγάλος τελικός!

    Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι για τις συγκεκριμένες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η προπώληση των εισιτηρίων δεν έχει ξεπεράσει τα 2.000. Αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα μικρός ακόμα και για παλιότερες μέρες του Rockwave που το Terra Vibe δεν ήταν γεμάτο.

    Οι διοργανωτές του Rockwave, είναι ενήμεροι γι’ αυτό το γεγονός και σκέφτονται (ειδικά σε περίπτωση που δεν αυξηθεί η προπώληση των εισιτηρίων για τις εν λόγω μέρες), να τοποθετήσουν στο πολυχώρο του Terra Vibe, γιγαντοοθόνη η οποία παράλληλα με τη συναυλία θα μεταδίδει τους δυο τελικούς (μικρός και μεγάλος) του Μουντιάλ! 

    Mundial Vs Cosmos! 

    H πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου συμπυπτει με την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ που ονομάζεται Cosmos. Στις 21.00 η ΝΕΤ θα δείξει το Παραγουάη - Γαλλία με τους φίλους του Παναθηναϊκού να ελπίζουν μήπως δουν τον Σισέ. Την ίδια ώρα στο θέατρο βράχων, θα "κλείνουν το μάτι" οι Specials που είναι... σπέσιαλ για όους ξέρουν...


    Βοηθάνε οι ώρες της Εθνικής!

    Το ότι η Ελλάδα θα αγωνιστεί στα δυο πρώτα παιχνίδια της μεσημέρι και απόγευμα, αντίστοιχα βοηθάει τη διεξαγωγή συναυλιών εκείνη την ημέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ήταν και οι ιδανικότερες για συναυλίες.


    Το Σάββατο 12 Ιουνίου λοιπόν, στις 14:30 το μεσημέρι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Νότιο Κορέα. Την ίδια μέρα στο θέατρο βράχων στο Βύρωνα, διεξάγεται το Kosmos Festival, με πιο γνωστό συγκρότημα της βραδιάς, τους Ojos de Brujο.

    Επίσης υπάρχει και η επιλογή του "Thriller – Live στο Badminton", ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο Michael Jackson. Η Εθνική δεν συμπίπτει με κανένα από τα δυο αυτά γεγονότα ωστόσο την ίδια μέρα, στις 17:00 η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Νιγηρία και στις 21:00, η Αγγλία του Καπέλο κάνει την πρεμιέρα της στο Μουντιάλ κόντρα στις ΗΠΑ.

    Την Πέμπτη 17/6 η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Νιγηρία στις 17:00 το απόγευμα ενώ στις 21:30 η Γαλλία παίζει με το Μεξικό. Με δεδομένο πως η μοναδική συναυλία που έχει οριστεί για εκείνη την ημέρα είναι Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Θέατρο Βράχων μάλλον δεν υπάρχει καν δίλλημα με την μπάλα να νικάει για πλάκα.

    Το μοναδικό ματς από τα τρία της Εθνικής που η ώρα συμπίπτει με συναυλίες είναι αυτό κόντρα στην Αργεντινή (22/6, 21:00) και μάλλον είναι και το πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι για τους Έλληνες φιλάθλους λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου.

    Για την συγκεκριμένη μέρα μόνο μια συναυλία έχει προγραμματιστεί που οι Έλληνες θα παίζουν κόντρα στους Αργεντίνους, υπάρχει η εμφάνιση της… Βραζιλιάνας Barbara Mendes στο Badminton. Βραζιλιάνοι και Αργεντινοί μπορεί να αποτελούν αιώνιους αντιπάλους αλλά μεταξύ μας, ούτε εδώ υπάρχει δίλλημα, η μπάλα θα κερδίσει με κλειστά μάτια.

    Η Εθνική στην... επόμενη φάση

    Αν στον όμιλο μας τερματίσουμε δεύτεροι θα αγωνιστούμε για τη φάση των "16" το Σάββατο, 26/6 και ώρα 17:00, με αντίπαλο τη πρώτη ομάδα του Α’ ομίλου (Νότια Αφρική, Μεξικό, Ουρουγουάη, Γαλλία) και η μοναδική συναυλία που έχει προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα είναι του Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα στο Terra Vibe. Ντερμπάκι μυριζόμαστε εδώ καθ' ότι τα δυο αδέρφια έχουν γενικά πέραση και δεδομένου πως (λένε) ότι είναι η τελευταία περιοδεία που κάνουν μαζί πολλοί θα θελήσουν να τους δουν. Είναι φτηνό και το εισιτήριο, δεν αποκλείεται να χάσει κόσμο η Εθνική (αν βέβαια περάσει).

    Αν στον όμιλο μας τερματίσουμε πρώτοι σε αυτή τη περίπτωση θα αγωνιστούμε την επόμενη μέρα (Κυριακή 27/6) στις 21:30, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί μόλις μια συναυλία, αυτή των Standels στο Gagarin, συγκρότημα με επίσης εξειδικευμένο κοινό και άρα ελάχιστες πιθανότητες να σηκώσει κόσμο από τον… καναπέ.

    Aerosmith vs Brazil

    Είναι γεγονός πως οι αγώνες τις Εθνικής Βραζιλίας, ειδικά για τον θεσμό του Μουντιάλ, αποτελούν κίνητρο για πολλούς να αναβάλουν τη βραδινή τους έξοδο και να καθίσουν στις αναπαυτικές πολυθρόνες του σπιτιού τους. Μια τέτοια επιλογή θα δοθεί τη Κυριακή 20/6 στις 21:30 όταν η Εθνική Βραζιλίας θα αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Τι γίνεται όμως όταν εκείνη την ημέρα, ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα, κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Οι Aerosmith έρχονται για μια και μοναδική συναυλία στο Στάδιο Καραϊσκάκη και εδώ μιλάμε για ντερμπάρα ολκής!!

    Χωρίς αντίπαλο Metallica και Billy Idol


    Τη βραδιά που θα διεξαχθεί το πολύαναμενόμενο Sonisphere Festival (24/6), στο οποίο εκτός από τους headliners Metallica, παίζουν και τα άλλα τρία μέλη των Big Four, δηλαδή οι Slayer, Megadeth, Anthrax, οι μόνοι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη βραδιά είναι αυτοί της (συνήθως) μη θεαματικής Ιταλίας κόντρα στην Σλοβακία και της Παραγουάης με τη Ν.Ζηλανδία, οπότε για τους λάτρεις της μουσικής αλλά και του ποδοσφαίρου η ζυγαριά γέρνει προς... Terra Vibe!

    Το ίδιο ισχύει και για τη συναυλία των παλιών Billy Idol και Stranglers που θα γίνει στις 18 του μήνα στο κλειστό του Tae Kwon Do. Ο μόνος αγώνας που συμπίπτει είναι αυτός στις 21:30 ανάμεσα στην Αγγλία και την Αλγερία, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον που πάνε να δώσουνε οι πρώτοι, να το μειώνουν οι δεύτεροι και ο Billy Idol με τους Stranglers να έχουν το πάνω χέρι. Λέγεται, πάντως, πως η μεταφορά της συναυλίας από το ιστορικό γήπεδο της Λωφόρου σε κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων συνδέεται με χαμηλή προπώληση εισιτηρίων...

    Eρωτηματικό για Ramstein

    Mετά το Sonisphere, η δεύτερη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού που πέφτει μέσα στο Μουντιάλ είναι αυτή των Ramstein στο Τerra Vibe στις 28 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα δεν είναι ακόμα γνωστά τα ζευγάρια καθώς το Μουντιάλ θα έχει φτάσει στην φάση των "16" αλλά από την στιγμή που η Εθνική δεν θα αγωνίζεται και το συγκρότημα από την Γερμανία αποτελεί απωθημένο για πολύ κόσμο, μάλλον οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να πάνε στο Terra Vibe.

    Για περισσότερα αθλητικά άρθρα: www.soccerplus.gr





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20365   /   19.06.2010, 17:27   /   Αναφορά
    Ετσι! Αυτό το δίλλημα έχει απασχολήσει πολλές φορές τους μουσικόφιλους...

    Πάρα πολύ αλό άρθρο.
    Administrator
    #20370   /   20.06.2010, 03:40   /   Αναφορά
    Ωραίο άρθρο :)





    Διαβάστε εδώ μια συνέντευξη του Tyler ενόψει της συναυλίας στην Αθήνα
    #20371   /   20.06.2010, 06:29   /   Αναφορά
    Όντως ωραίο άρθρο και μου δίνει την ευκαιρία ως πρώην φανατικός ( εντός ορίων ) ποδοσφαιρόφιλος να πω το εξής. Δεν θα έχανα καμμία συναυλία ή καμμία εκπομπή που κάνω κέφι εδώ στο MusicHeaven για κανένα ματς ακόμα και της Εθνικής. Προσωπικά το έχω πράξει.



    Γιατί όπως λένε οι Παύλος Σιδηρόπουλος και Μαρία Φωτίου,



    “Ψηφοθηρία λόγοι και εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή. Γι’αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή”.



    και φυσικά οι Doors



    “when the music is over turn of the lights, turn of the lights...”