ελληνική μουσική
    749 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Από το Περιστέρι στη Σκύρο

    Με αφορμή τον 11ο Ημιμαραθώνιο που διοργάνωσε και φέτος το ιστορικό νησί της Σκύρου, η Ορχήστρα Νέων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των αρμοδίων του νησιού, για να «κλείσει» με το δικό της μελωδικό τρόπο το θεσμό αυτό, το Σάββατο 2 Οκτώβρη.

    Από το Περιστέρι στη Σκύρο

    Τρίτη 12 Οκτ 2010

    Φέτος, πέρα από το αθλητικό ιδεώδες και με σύνθημα «Φυτέψτε και τρέξτε για το περιβάλλον», ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σκύρου προέβη στην πραγματοποίηση δεντροφύτευσης σε μεγάλη έκταση του νησιού δίνοντας το παράδειγμα σε όλους και περνώντας το πολύτιμο μήνυμα της φροντίδας του περιβάλλοντος. Στα πλαίσια, λοιπόν, του αφιερώματος αυτού στον αθλητισμό και το περιβάλλον, η Ορχήστρα Νέων με μαέστρο τον καθηγητή μουσικής Θάνο Μπένο έδωσε μια εξαιρετική συναυλία στην κεντρική πλατεία της Χώρας της Σκύρου, ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κατοίκους και τους επισήμους του νησιού.

    Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου μετέφεραν τους θεατές σε άλλες εποχές κάνοντάς τους κοινωνούς στη θαυμάσια μουσική τους, ενώ παράλληλα, το δημοτικό ραδιόφωνο της Σκύρου μετέδιδε ζωντανά τη συναυλία σε όλο το νησί. Τη συναυλία «άνοιξε» η καθηγήτρια μουσικής του Δημοτικού σχολείου Χώρας Σκύρου κα Πηνελόπη Μπέλκη, με το σαξόφωνό της, που πλαισιώθηκε άρτια από την Ορχήστρα Νέων. Έπαιξαν οι σπουδαστές:

     

    Αθανασία Θεοδωροπούλου…..Πιάνο

    Μυρσίνη Γκίνη, Αννέζα Λούκου…..Πλήκτρα

    Νικος Σάτλας…..Βιολί

    Δήμητρα Χαλκιοπούλου, Γιώργος Συργανίδης…..Φλάουτο

    Κατερίνα Τσαπίνου, Ηλίας Κόκκοτος-Ανδρέου…… Κιθάρα

    Στέλιος Τσάκας……Ακκορντεόν

    Χρυσάνθη Τσουκαλά……..Τύμπανα

    Ανδρέας Αρβανίτης……..Μπάσο

     

    Διεύθυνση Ορχήστρας: Θάνος Μπένος

    Από το Περιστέρι στη Σκύρο

    Η ομάδα αυτή αξίζει θερμά συγχαρητήρια και κάνει το δήμο μας περήφανο με τις πολιτιστικές της εξορμήσεις εκτός πόλης και έπεται συνέχεια. Ήδη έχει προγραμματιστεί η επόμενη εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη, συμμετέχοντας στον πασίγνωστο θεσμό των Δημητρίων που διοργανώνει κάθε χρόνο η συμπρωτεύουσα.


    Tags
    Μουσική Γενικά:ραδιόφωνο



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε