ελληνική μουσική
    764 online   ·  210.833 μέλη

    Η ιστορία ενός από τα καλύτερα ερωτικά τραγούδια, αλλά και μια ευκαιρία να θυμηθούμε τους Air Supply...

    All Out Of Love - Air Supply (+video)

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 27 Δεκ 2010

    Το ‘‘All Out Of Love’’ των Air Supply περιλαμβάνεται στο δίσκο ‘‘Lost In Love’’ που κυκλοφόρησε το 1980. Το τραγούδι έφτασε ως το Νο 2 των Η.Π.Α. και ως το Νο 11 της Μεγάλης Βρετανίας ενώ περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 100 καλύτερα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών (Νο 78).

    All Out Of Love - Air Supply (+video)

    Οι Air Supply σχηματίστηκαν το 1975 στο Sydney της Αυστραλίας όταν ο Graham Russell και ο Russell Hitchcock συναντήθηκαν ως μέλη του cast που έπαιξε στο μιούζικαλ “Jesus Christ Superstar’’. Τόσο η κοινή αγάπη τους για τους Beatles όσο και το δέσιμο των φωνών τους, τους ένωσε με τα δεσμά της φιλίας. Μετά τις εμφανίσεις τους στο μιούζικαλ, ξεκίνησαν να παίζουν σε διάφορα μπαρ και clubs με μόνο εφόδιο μία κιθάρα και τις φωνές τους.

    All Out Of Love - Air Supply (+video)

    Χάρη στα ωραία αρμονικά φωνητικά τους και τις ρομαντικές μπαλάντες τους, οι Air Supply γρήγορα άρχισαν να γίνονται γνωστοί. Έφτιαξαν ένα demo με δύο τραγούδια, το ‘‘Love And Other Bruises’’ και το ‘‘If You Knew Me’’, και το προώθησαν σε όλες τις δισκογραφικές εταιρίες του Sydney. Όλες, πλην της CBS, τους απέρριψαν. Η CBS τους έδωσε την ευκαιρία να ηχογραφήσουν το πρώτο τους single. Η ηχογράφηση έγινε μέσα σε ένα απόγευμα και το single εκτοξεύτηκε στο Νο 1 της Αυστραλίας! Την ίδια χρονιά (μιλάμε για το 1977) άνοιγαν τις συναυλίες του Rod Stewart στην πατρίδα τους, την Αυστραλία. Εκείνη την εποχή κλήθηκαν να συνοδεύσουν τον Rod Stewart και σε μία σειρά συναυλιών στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, έχοντας έτσι την ευκαιρία να διεισδύσουν στην αμερικανική αγορά.

    Παρόλα αυτά, η κατάκτηση της αμερικανικής αγοράς ήλθε δια της πλαγίας οδού. Επιστρέφοντας στην Αυστραλία, οι Air Supply ηχογραφούν το δίσκο ‘‘Life Support’’, ο οποίος περιείχε το ‘‘Lost In Love’’. Το τραγούδι αυτό μπήκε στο Top 10 της Αυστραλίας και με κάποιο τρόπο έφτασε στη Νέα Υόρκη και στα χέρια του Clive Davis, του ισχυρού αφεντικού της Arista Records.

    All Out Of Love - Air Supply (+video)

    Ο Clive Davis κάλεσε τους Air Supply να υπογράψουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική του εταιρία και λίγο καιρό αργότερα το ‘‘Lost In Love’’ γίνεται επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το ‘‘All Out Of Love’’ ήταν το δεύτερο single των Air Supply που κυκλοφόρησε η Arista Records για να ακολουθήσει ένα σερί επιτυχιών. Πράγματι, οι Air Supply είδαν 15 τραγούδια τους να γίνονται επιτυχίες (εκ των οποίων τα 7 είχαν στον τίτλο τους τη λέξη ‘‘Love’’!), πουλώντας δεκάδες εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

    All Out Of Love - Air Supply (+video)

    Το ‘‘All Out Of Love’’ είναι ένα ρομαντικό τραγούδι, χαρακτηριστικό του ύφους των Air Supply, που αναφέρεται στην ανεκπλήρωτη αγάπη ενός τραγουδιστή, ο οποίος αισθάνεται χαμένος χωρίς το αντικείμενο του πόθου του. Αυτό το τραγούδι, γραμμένο από τον Graham Russell και τον Clive Davis, είναι το μοναδικό των Air Supply που μπήκε στα charts της Μεγάλης Βρετανίας. Προφανώς οι Air Supply τα καταφέρνανε πολύ καλύτερα στις ΗΠΑ. Αυτό ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι στην Αγγλία βρισκόταν σε έξαρση η New Wave σκηνή, η οποία αργότερα θα κατακτούσε ολόκληρο τον κόσμο, και τα ρομαντικά συγκροτήματα τύπου Air Supply αντιμετωπίζονταν μάλλον με χλευασμό.

    All Out Of Love - Air Supply (+video)

    Εντούτοις, οι Air Supply έμειναν πιστοί στο είδος τους και δεν άλλαξαν καθόλου ύφος, με αποτέλεσμα όλα τα τραγούδια τους να ηχούν με τον ίδιο ληθαργικό τρόπο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 το συγκρότημα δεν γνώριζε πια την επιτυχία που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και στράφηκε στις ζωντανές εμφανίσεις. Έτσι, αν και η δισκογραφική τους παρουσία περιορίζεται πλέον σε συλλογές με τα καλύτερα τραγούδια τους, το συγκρότημα δίνει πετυχημένες συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλιο του 2005, σε μία συναυλία τους στην Κούβα, έπαιξαν μπροστά σε 175.000 κόσμο!

    Το ‘‘All Out Of Love’’ παραμένει ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των Air Supply και περιλαμβάνεται σε αρκετούς δίσκους του συγκροτήματος. Επίσης, το τραγούδι ακούγεται στην ταινία ‘‘National Lampoon’s Van Wilder’’ (2002) ενώ χρησιμοποιήθηκε στις τηλεοπτικές εκπομπές ‘‘Family Guy’’ και ‘‘South Park’’ (στη σκηνή όπου η Wendy τα ‘’χαλάει’’ με τον Stan), καθώς και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

    Το 2006 το διάσημο ιρλανδέζικο συγκρότημα Westlife ηχογράφησε το ‘‘All Out Of Love’’ ως ντουέτο με την Αυστραλέζα τραγουδίστρια Delta Goodrem για τις ανάγκες του δίσκου ‘‘The Love Album’’ ενώ το ερμήνευσαν και ζωντανά σε ένα επεισόδιο του ‘‘The X Factor’’. Τον Φεβρουάριο του 2007, η εκτέλεση αυτή έφτασε στο Νο 31 της Σουηδίας. Το ίδιο τραγούδι γνώρισε και άλλες εκτελέσεις: από το αυστραλέζικο συγκρότημα Human Nature, από τον Φιλιππινέζο ηθοποιό Dennis Trillo, και από το R&B συγκρότημα Jagged Edge (2003).

     

    ALL OUT OF LOVE - Air Supply

    I'm lying alone with my head on the phone
    Thinking of you till it hurts
    I know you hurt too
    But what else can we do
    Tormented and torn apart
    I wish I could carry your smile in my heart
    For times when my life feels so low
    It would make me believe
    What tomorrow could bring
    When today doesn't really know
    Doesn't really know

    I'm all out of love, I'm so lost without you
    I know you were right believing for so long
    I'm all out of love, what am I without you
    I can't be too late to say that I was so wrong

    I want you to come back and carry me home
    Away from these long lonely nights
    I'm reaching for you, are you feeling it too
    Does the feeling seem oh so right
    And what would you say if I called on you now
    And said that I can't hold on
    There's no easy way, it gets harder each day
    Please love me or I'll be gone
    I'll be gone

    (Chorus )

    Oh, what are you thinking of?
    What are you thinking of?
    Oh, what are you thinking of
    what are you thinking of?

    (Chorus 3X)

     

    Κείμενο: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης


    Tags
    Μουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:Air SupplyRod StewartWestlife



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #21395   /   27.12.2010, 13:27   /   Αναφορά
    ...και ήμουν τόσο σίγουρος οτι στο ρεφρέν τραγουδούσε γυναίκα :)



    Πολύ ωραίο τραγούδι και πληρέστατη η αναφορά σου CHE.
    #21404   /   28.12.2010, 01:57
    χαχαχα!...οπως και με τους Pavlov's Dog, πολλοι νομιζαμε.... ;)

    #21403   /   28.12.2010, 01:45   /   Αναφορά
    Ενα απο τα πρωτα πολυ αγαπημενα μου συγκροτηματα και τραγουδια!!!!! :)

    Ειχε τους δισκους τους ο αδερφος μου (ωρα του καλη) κι ετσι "κυκλοφορουσαν" μεσα στο σπιτι μας συνεχως οι μουσικες τους!!!



    Θα ηθελα να συμπληρωσω, αν μου επιτρεπετε, οτι το συγκεκριμενο τραγουδι κατεχει κι ενα "ατυπο" θα λεγαμε ρεκορ.

    Οπως ειχα ακουσει πριν καποια χρονια απο μια ραδιοφωνικη εκπομπη, (νομιζω του Πετριδη, αλλα δεν ειμαι σιγουρη), στο τελος του τραγουδιου η νοτα που κραταει ο τραγουδιστης, ειναι σχεδον 20 δευτερολεπτα ισως και λιγο παραπανω και ειναι απο τις μεγαλυτερες σε διαρκεια σε τραγουδι... (ελπιζω να το μεταφερω σωστα)

    Φυσικα υπαρχουν κι αλλα πολλα ομορφα τραγουδια τους, που αξιζουν να τα ψαξουν οι νεοτεροι.

    Οπως το "here i am" , "lonley is the night" και αλλα πολλα.



    Σ' ευχαριστουμε che για το πολυ ενδιαφερον αρθρο γι΄αυτο το αγαπημενο τραγουδι! Καλη συνεχεια και περιμενουμε και συνεχεια με αλλα ενδιαφεροντα στοιχεια απο τις ιστοριες των τραγουδιων και συκροτηματων γενικοτερα. :)
    #25058   /   27.07.2012, 11:51   /   Αναφορά

    Η κατάταξη στα 100 ερωτικότερα έγινε μάλλον με κατάλογο εταιρειών...


    Καλό είναι - αλλά...(;)


    Θα το τραγουδούσατε εσείς αυτό για τους -τις αγαπημένους -ες σας...(;)


    Ακόμα κι αν δεν θυμόσαστε κανένα από τα άλλα 99...(;)


    Συντονισμός - φωνητικά - μουσικά - σύνολο καλό !!! Όχι για τα 100 όμως...


    Καλή συνέχεια !!!