ελληνική μουσική
    790 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ο πρώτος δίσκος των Verbal Delirium!

    Ας μάθουμε περισσότερα για ένα από τα συγκροτήματα που θα παίξουν στο 6ο Live του MusicHeaven.

    Ο πρώτος δίσκος των Verbal Delirium!

    Γράφει το μέλος verbalDelirium
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 01 Φεβ 2011

    Το καλοκαίρι του 1999 ο κιμπορτίστας και τραγουδιστής Jargon (Γιάννης Κοσμίδης) μαζί με το μπασίστα Νίκο Μιχαηλίδη δίνουν πνοή στο μουσικό τους όραμα δημιουργώντας τους Verbal Delirium. Μέσα από μια σειρά συνεχών αλλαγών στα μέλη αλλά και στο μουσικό ύφος μέσα στα χρόνια, το 2007 ηχογραφούν το demo "the imprisoned words of fear" και πραγματοποιούν  πολλές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους συναυλιακούς χώρους.

    Το 2009 ηχογραφούν το πρώτο επίσημο άλμπουμ "So close & yet So far away” με την μόνιμη πλέον προσθήκη  του Νικήτα Κίσσονα στις κιθάρες . Αμέσως μετά την ηχογράφηση με την προσθήκη  του ντράμερ Εnthralling Kernel G (Γρηγόρης Παυλάκος) αποκτούν πλέον την σταθερή τους σύνθεση που διατηρούν έως και σήμερα.

    Μαζί τους πάντα στα live συμμετέχουν guest μουσικοί , όπως οι: Ελσα Παπέλη (Τσέλο), Αναστάσης Χαμηλάκης (Keyboards – Theremin) και Λάμπρος Ματόπουλος (Τρομπέτα – Κιθάρα). Στα μελλοντικά σχέδια της μπάντας περιλαμβάνεται η ηχογράφηση έτοιμου νέου υλικού , πιθανότατα μέσα στο 2011 καθώς και πολλές live εμφανίσεις για την προώθηση του δίσκου.

    Οι Verbal Delirium (alternative/progressive Rock) κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ "So close & Yet So Far Away" μέσω της Γαλλικής Ανεξάρτητης Δισκογραφικής Εταιρείας Musea Records στις 26 Νοεμβρίου 2010.

    Αν και ο ήχος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί alternative-progressive Rock , η ποικιλομορφία των συνθέσεων και ο συνεχής πειραματισμός τους σε νέα ηχητικά μονοπάτια , καθιστά δύσκολη την κατάταξη τους σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος.

    Τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματίσει μια σειρά απο συναυλίες σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


    Tags
    Μουσικά Είδη:Rock



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε