ελληνική μουσική
    515 online   ·  210.821 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η Σαβίνα Γιαννάτου στο ΜΕΤΡΟ

    Δύο χρόνια μετά την τελευταία κοινή τους εμφάνιση στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico, οι εξαιρετικοί μουσικοί που τη συνοδεύουν μόνιμα στα ταξίδια της στον κόσμο, εμφανίζονται ξανά μαζί για μία και μοναδική βραδιά στη σκηνή του ΜΕΤΡΟ.

    Η Σαβίνα Γιαννάτου στο ΜΕΤΡΟ

    Κυριακή 03 Απρ 2011

    Την Πέμπτη 7 Απριλίου η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico μας προσκαλούν στο ΜΕΤΡΟ για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε τόπο και χρόνο, με όχημα τα τραγούδια και τις μουσικές του κόσμου αλλά και την αφοπλιστική, «μαγική» ερμηνεία μίας κορυφαίας ερμηνεύτριας.

    Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο  ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

    Μαζί με τους Primavera en Salonico έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.

    Το πρόγραμμα της συναυλίας στο ΜΕΤΡΟ αποτελείται από ειδικά επιλεγμένα τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο, έτσι όπως παρουσιάζονται στους δίσκους της Παναγίες του Κόσμου, Τραγούδια της Μεσογείου, Άνοιξη στη Σαλονίκη, Terra Nostra, Sumiglia, Tutti baci, Songs of an Other κα, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο. Φυσικά δεν θα λείψει και το στοιχείο του παραδοσιακού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στη φωνή και τα όργανα, καθώς και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός της Σαβίνας Γιαννάτου.

    Και, για πρώτη φορά, θα δοκιμαστούν στη σκηνή και ολοκαίνουργια τραγούδια από την επερχόμενη συνεργασία της Σαβίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico με την ECM.

    Η μοναδική ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, οι εξαιρετικοί συνεργάτες της αλλά και το εύρος του ρεπερτορίου, με πρώτο υλικό τραγούδια-διαμάντια από ολόκληρο τον κόσμο, υπόσχονται μία   συναυλιακή βραδιά μοναδικής αισθητικής και ποιότητας, ανοιχτή σε εκπλήξεις, που δίκαια έχει κερδίσει την εκτίμηση αλλά και τη διεθνή αναγνώριση.

    Primavera en Salonico είναι οι:
    Γιάννης Αλεξανδρής – κιθάρα, Κώστας Βόμβολος-κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί, Κώστας Θεοδώρου – κρουστά, Χάρης Λαμπράκης: νέι, φλογέρα, Μιχάλης Σιγανίδης-κοντραμπάσο.


    Tags
    Μουσικά Όργανα:ακορντεόνβιολίκιθάραΜουσική Εκπαίδευση:φωνητική



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22305   /   03.04.2011, 14:03   /   Αναφορά
    Ουδέν-η γυναίκα είναι σεβασμός.
    #22308   /   03.04.2011, 21:16
    Χόρχε,



    το μέλος της εκλεκτής ορχήστρας της Σαββίνας Γιάννης Αλεξανδρής παίζει εκτός από κιθάρα, ούτι και ταμπουρά